Fornybar eller olie


Hvor skal man satse sine penge? Det er det store spørgsmål lige nu. Når meget kapital søger til et nyt område, bliver prisen ofte skruet op, og samtidig bliver risikovilligheden større. Vi har haft 5 år med nedgang i olie. Nu ser vi nødvendigheden af nye efterforskninger, renoveringer, udbygninger og oprydning. Det betyder, at der bliver mere arbejde til olieservice. Samtidig ser vi en mere stabil oliepris og at shale oil i USA ikke har kunnet tjene penge. Der har været fald i antal rigge gennem meget lang tid nu og det må på et tidspunkt kunne ses på produktionen. Jeg tror, man skal holde fast i sine olieaktier, for her bliver indtjeningen bedre, i mange år frem.
pengex
06.10.2019 kl 11:42 367

Har lest ett sted at man har 7 års sykluser på alt. Så om to år er olja inn igjen. 2022 altså.
Odi.1
06.10.2019 kl 11:55 347

Litt av begge deler.
Olje og Gass vil det bli brukt for i hundre år til minst, forbruket stiger mer en fornybar vokser. Kull-Gass-Olje ,og Atom vil stadig være aktuelt, og over 98 % av jordens behov.
Folk lar seg skremme av store makt-karteller som EU og FN, der sitter det helt ubrukelige personer med kun en agenda å fylle opp sine egne lommebøker, reise og oppleve mest mulig , spise og drite rundt i verden på andre sine bekostninger.
De fungerer som noen gigantiske kommunistiske tyfon horn og har en agenda til å skremme ned folks dømmekraft, de bruker sågar små barn i sine målsettinger for å oppnå hjernestyringen av befolkningen rundt på kloden. Flere og flere ungdommer går over på Narkotika , dette velsigner selvsagt FN og EU i arbeidet med å ha full kontroll på befolkningsgrupper.

Hør Merkel sine hemmelige ord til Mark Zuckerberg når hun trodde mikrofonen var avslått.

Eller AL Gore sine spådommer om vannstanden på begynnelsen av 2000 tallet og opp til 2006 , Danmark og Manhattan ville stå under i vann i 2015.
Intervjuene og reportasjene om, og med AL Gor og Støre fra for eksempel NRK er fjernet i alle arkiver.
Nå er det 10 år som gjelder til "Verdens Undergang", helt samme oppskriften på propagandaen , dem har kun byttet ut gamle avdanka politikere med små Barn, for skremselspropagandaen dem bedriver .
Det er så mange "Forskere! i FN som sier ditt og datt , ja det har dem holdt på med i 20-30 år nå, men de siste signerte brevet til FN fra over 500 forskere om at Klima på kloden er helt Normalt , har dem stemplet hemmelig , og lagt i en mørk skuff , ekstremist politikerne.
Solheim, en av Norges største miljøpolitiske politiker, BRUKTE FOR 5 MILLIONER på FLY rundt i verden, via FN,s Miljø Etat!
99% kunne han brukt Skype eller Tlf MSN til å kommunisert med verden, men Neida, deilige kulturelle opplevelser på andres bekostning sto over både teknologi , og miljø i egoismens mekka.
Redigert 06.10.2019 kl 12:19 Du må logge inn for å svare

Det undrer mig, at klimafolket fortæller at jorden reddes med elbiler. Forureningen fra biler udgør kun ca. 10%, eller gjorde, for det tal er på vej ned. Ser man på tal fra andelen af elbiler ligger niveauet så lavt, at det næsten ikke udgør noget af betydning. I Tyskland fra jan. til aug. i år blev der solgt 2,45 mio. biler med forbrændingsmotor og godt 40.000 elbiler. De biler, der sælges nu, har så lav en forurening, at elbiler ikke kan være med, set over hele bilens levetid. Jeg ved godt, at der i Norge sælges mange elbiler, men det er faktisk noget, der undrer mig og mange andre. Et svar kan være, at de norske indkomster ligger meget højt og elbilerne får billig strøm og mange fordele. På verdensplan udgør det en meget lille andel. Olieforbruget kommer ikke ned foreløbig og måske kommer man frem til, at med den rigtige brug af filtre, scrubbere o.s.v., ikke behøver være så bekymrede.
suspekt
06.10.2019 kl 20:51 186

Det er mye oljeprodukter i en el-bil!! Kommer ikke unna olje i uoverskuelig fremtid!!!