Kapitalmarkedet vedder på fornybar energi


Utdrag fra E24.no
Kapitalmarkedet vedder nå på at fornybar energi vil bli mer lønnsomt enn fossilbransjen, mener forvalter. For oljeselskapene kan det bety dyrere og mindre tilgang på kapital.
Mange selskaper med en grønn, bærekraftig profil har tatt av på børsene i år, mens oljeselskaper har vært under press.
Zero utfordret denne uken finansbransjen til å finansiere mer sol- og vindkraft, mens det olje- og gassfokuserte oppkjøpsfondet HitecVision varslet satsing på fornybarfond, meldte Dagens Næringsliv.
Ifølge Morningstar er investorenes appetitt på bærekraftige aksjefond i kraftig vekst i Europa.
Disse aksjefondene hadde rekordhøye 595 milliarder euro under forvaltning etter at investorene kjøpte for 4,9 milliarder euro i første halvår, mens 50,8 milliarder euro ble trukket ut av andre fond.
Endringene merkes også blant norske forvaltere.
– Et tema når vi møter kunder er i hvilken grad det er fornybarmuligheter i aksjemarkedet, sier porteføljeforvalter Leif Eriksrød i Alfred Berg, som har rundt 70 milliarder kroner under forvaltning.
– Det er en helt annen interesse, og det har skjedd utrolig fort. Bare i løpet av det siste trekvart året har det skjedd mye.
Redigert 06.10.2019 kl 15:48 Du må logge inn for å svare
Tigeren
07.10.2019 kl 07:43 205

Jada. Da var aksjekreditt på 1 mill på Ask kontoen innvilget, og samtidig fikk jeg kr 750.000 i aksjekreditt på aksjehandelskonto. Da blir det tunge innkjøp av kun Nel aksjer. Kr 1.750 mill. Det blir gøy å handle mere. Nå gir jeg full gass. Oktober blir en superNel måned.