PEN - Full settlement på Aje - gass

gunnarius
PEN 18.11.2017 kl 14:46 24682

Meget interessant å registrere at Panoro´s CEO bekreftet på CC at Aje JV ser for seg salg/distribusjon av Aje gassen, både til export via WAGP (pipeline like ved Aje feltet) og til innenlandsk forbruk, Lagos.

Dette betyr at hva som er meldt tidligere i media synes være korrekt. Og som John opplyste, så er det hektisk aktivitet ifm. gass prosjektet og stor etterspørsel etter gass i Nigeria og landene tilknyttet WAGP.

Etterfølgende to artikler om saken er gjengitt tidligere, men tar de frem igjen for å understreke at hva John opplyste korrelerer med artiklene, dvs. både export via WAGP og innenlandsk forbruk i Lagos.

Export WAGP:

WAPCo seeks new gas supply from Lagos oil field

• 5 months ago

The West Africa Pipeline Company Limited has said it is looking to capture new gas supply from Nigeria, with a focus on the Aje field offshore Lagos, as part of its key interventions to reposition the company for the dynamic market landscape, The Punch reports.

For mer:

http://doowe.ng/wapco-seeks-new-gas-supply-from-lagos-oil-field/


Innenlandsk forbruk Lagos:

Lagos seeks FG’s approval to use Aje field’s gas for power generation

May 4, 2017

The Lagos State government is in discussions with the Federal Government through the Department of Petroleum Resources (DPR) – Nigeria’s oil and gas industry regulator, to get approval to take all the gas produced from Aje field located offshore Lagos, The Nation reports.

For mer:

http://energymixreport.com/lagos-seeks-fgs-approval-use-aje-fields-gas-power-generation/

Legg merke til at to avtakere/marked for gassen er meldt omtrent på samme tid. Dette bør bety at Aje JV har samtalt/forhandlet med avtakere på to fronter. Egentlig klokt, for da sikrer lisensen seg det beste fra to markeder. WAGP og export med noe høyere pris enn lokalt forbruk, men samtidig samlet sett avtakere som kan danne basis for funding i et større perspektiv.

Det er all grunn til å anta at etterspørselen etter gass fra Aje utgjør en viktig årsak til at Aje JV gikk bort fra olje og over til gass, men samtidig at det forelå et reelt behov for gassen og at den er mer tidsriktig og profitabel i en etterspørsels– og salgssammenheng.

Som nevnt tidligere fra min side: Forholder det seg slik jeg tror, så kan ”full settlement” innebære at også gassen må verdisettes deretter, slik at PENs vederlag ved avhendelse - mest sannsynlig til lisensen - ikke kun baseres på oljen eller øvrig som er investert i Aje feltet.

Det blir sykt spennende å se hva Panoro får ut av ”full settlement” inkl. det rettslige ballegrepet.


Her finner dere:

Panoro Energy's (PESAF) CEO John Hamilton on Q3 2017 Results - Earnings Call Transcript

https://seekingalpha.com/article/4126134-panoro-energys-pesaf-ceo-john-hamilton-q3-2017-results-earnings-call-transcript?part=single
Redigert 21.01.2021 kl 09:08 Du må logge inn for å svare
rek1
18.11.2017 kl 16:09 12377

Aje går fra konkurs pris til interessant salgsobjekt.
Slettet bruker
18.11.2017 kl 17:08 12345


Gunnarius

Ser godt ut, håper vi snart får det synlig i kursen. God helg
Fluefiskeren
18.11.2017 kl 17:18 12352

Utgår
Redigert 18.11.2017 kl 17:23 Du må logge inn for å svare
helloween
18.11.2017 kl 22:45 12237

Gunnarius

Takker for fin oppsummering:)
Men har etterhvert kommet frem til at Pen beholder aje.
Tror dette hastverket med å komme til enighet på aje, er at de har en jv på gass delen.
Noe som gjør at "fremtidig produksjon" betaler videre utvikling av Aje.

Vi får se, men vi er i en utrolig spennende fase nå:)
Utfallet blir nok fint for PEN kursen uansett om det blir salg, eller jv.

Personlig er eg long i pen, så håper Pen blir med videre på aje gass eventyr.
Med dagens oljepris, har Pen en mulighet for blå tall allerede i Q4.
Redigert 18.11.2017 kl 22:46 Du må logge inn for å svare
Spitzer
19.11.2017 kl 00:19 12233

Stilte en del spm under Q&A. De har ikke klart å fange navnet riktig "Edwin Swinson" :).

Virker som at PEN har en god deal vedr. investering fase 1 hvor de ikke noe cash skal ut av PEN ASA ifbm. langsiktig gjeld - selv om produksjonen fase 1 skulle bli dårlig. Produserer brønnene som forventet (15000 boed) vil PEN få tilført en del cash samtidig som noe av inntektene går med til nedbetaling av langsiktig lån. De virker å være særdeles fornøyd med BWO og virker å ha et veldig godt samarbeid.
Her blir det nok en god newsflow videre fremover.

I og med at de har FPSO liggende virker det som at en må forvente produksjon av både økt olje og gass i det videre - altså en borer gass-brønn, men regner også med ytterligere oljeproduksjon hvor de kan nyttiggjøre seg Front Puffin for oljeproduksjon ut over aje 4 og 5.

Finner dette her interessant: "I think that people are going to be concentrating on what they can see and define now, which is big, big wet gas column in the selenium that’s can be monetized with the right joint venture group, with the right gas sales contract."
Tydelig at det er gass-utvikling som er hot nå og selv om det er potensiale for annet på lisensen så er det egentlig uvensentlig da gassen står i fokus nå. John sier og at denne gassen kan bli utviklet med den riktige JV-gruppen med den rette gas-salg-kontrakten. Jeg tolker dette som at PEN trolig selger (de er ikke med i "the right joint venture group" fordi de har ikke penger til utvikling av gass-delen) og at det er de to skisserte gass-offtakers som Gunnarius henviser til i sine innlegg) som nok er rette navn når det gjelder "the right gas sales contract."

Hele løsningen slik den ble offentliggjort 2. november synes jeg bærer preg av et JV som har hast med å få vekk hindringer for videre utvikling og rett sammensetning av eierskap for lisensen videre. Tror alle tre små (PEN, EER og MXO) blir en del av løsningen med i form av at de alle selger seg ut. I første omgang til eksisterende partnere som da igjen evt. selger videre og får annen finansieringsløsning for utvikling av AJE.

Tviler på at PEN kommer til å være eier særlig lengre for AJE. Blir ikke overrasket om noe blir annonsert før jul.
gunnarius
19.11.2017 kl 00:22 12216

Pussig Spitzer, men jeg skrev mitt innlegg før jeg leste ditt:

Helloween, du sier:

”Tror dette hastverket med å komme til enighet på aje, er at de har en jv på gass delen.”

Tja, er egentlig ikke uenig med deg. Tenker da på at det er ingen automatikk i at PEN selger seg ned eller hele eierdelen i Aje som del av full settlement. Skulle ikke PEN avhende Aje som et ledd i full settlement, så åpner dette i alle fall for at PEN etter full settlement, står langt friere og kan forhandle et salg senere - uten de begrensninger som foreligger inntil endelig full settlement blir meldt.

Man kan her se for seg at Aje partnerne som MXO, PEN og EER (sannsynligvis delvis) selger sin andel til en interessent som synes det er for smått å gå inn i Aje og gass prosjektet, med mindre større andel blir en realitet. Vi vet ikke hvordan Yinka og New Age stiller seg til endring av eierandel og en mulig reduksjon i eierandel, for at en interessent skal kunne få stor nok andel for å delta i JV. Hva jeg forsøker å si: Det kan bli endringer i Aje JV. Men tror mest på at PEN avhender sin Aje andel som del av pakkeløsningen – les full settlement, men ikke nødvendigvis.

Uansett tror jeg at full settlement medfører kompensasjon på en eller annen måte. Hva angår termen full settlement, enten inngår avhending av Aje eller så blir det andre kompensasjonsbetingelser/kompensasjon.

Ref Q3 2017:

In addition to this, commercial arrangements agreed as part of the interim settlement measures are expected to have the effect of increasing Panoro’s existing revenue interest for approximately one year.

Vanskeliog å si eksakt hvordan Aje JV ser for seg funding av gass prosjektet. Men vil anta at lisensen først må skaffe betalingsdyktige kjøpere av gassen, slik at noe konkret kan fremlegges mulige interessenter – les nye partnere i Aje JV. Det er nettopp dette som jeg forsøker å synliggjøre ved mitt hovedinnlegg, ref WAGP (export) og innenlandsk forbruk i Lagos.
Med full settlement i endelig form vil jo medføre at PEN egentlig ikke har noe stress på seg til å måtte selge sin eierandel umiddelbart. Selskapet har kjøpt seg både tid og albuerom for minst ett år, ettersom det ikke skal spyttes cash inn i Aje - annet enn hva som kan finansieres ved salg av olje.

Det er tydelig at PEN legger opp til rimelig bra progresjon ifm. å melde full settlement, for som vår CEO sier på CC:

So the next few weeks we expect a few things to happen. Og sier som del av dette: We’ll hopefully be – have the signing of the settlement agreement at Aje.

Det bør således kunne være mulig med en melding om full settlement på Aje før jul.

Livet er herlig dere på Aje – Dussafu også for den saks skyld.

Redigert 19.11.2017 kl 00:26 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
20.11.2017 kl 08:54 11943


Var det før utgangen av nov Pen skulle få inn sitt utestående på konto ??
helloween
20.11.2017 kl 09:00 11940

Mossing

Jepp:)
Skrik
20.11.2017 kl 10:13 11830

Ser ut til at det nå ligger 3 skip over Tortue /Gabon.
polion
20.11.2017 kl 10:49 12646

PEN: Jeg legger merke med det som skrives på nettet om mulig endelig utfall på Aje og hva nevnte kan innbringe for PEN. Konstaterer videre at det er et helt formidabelt sprik mellom forventingene og dagens aksjekurs/mcap på latterlige 200 mill. I tillegg så har vi som kjent Dussafu som en god trigger. Markedet gidder øyensynlig ikke prise inn noe som helst av forhåpningene. Og dette skyldes ? Kven kveit ? Ser faktisk ut som om aksjen etter hvert er vaksinert mot haussing.
gunnarius
20.11.2017 kl 11:15 12626

Her gjelder tydeligvis for Aje at cash is king.

Markedet ser ut til å ville ha noe konkret å forholde seg til, ikke kun "full settlement" alene.

Poenget er bare at markedet vet ikke omfanget av "full settlement".

Kan inneholde et cash element.

Redigert 20.11.2017 kl 11:16 Du må logge inn for å svare
polion
20.11.2017 kl 11:34 12597

Avtale om faste fremtidige inntekter burde heller ikke være å forakte. I alle fall adskillig bedre enn den give away-prisen for Aje som det var snakk om tidligere.
piff
20.11.2017 kl 11:36 12586

Problemet er at det er ingen som vet.
Om ikke selskapet makter og selge Aje ,hva så ?? og i så tilfelle til en pris som ikke er forenelig med potensialet hva så ?
Skal Pen da gå vidre i aje med større innvesteringer ? ( gass) .
pr i dag er det for mye løse tråder til og få et klart bilde av AJE. Og en illikvid aksje og usikkerheter er noe markede ikke liker.
Når brikken faller på plass vedrørende AJE så ser en forhåpentlig vis et annet handlebilde i aksjen .
Dussafu er i rute ,men en har heller ikke her noen garantier for en kan oppnå 15 000 boe i første trinn.
I det hele må det vises til resultat før en ser heving i aksje kursen.
TTT er gjeldende enda.
piff
20.11.2017 kl 11:36 12582

Dobbel post
Får ikke slettet.
Redigert 20.11.2017 kl 11:50 Du må logge inn for å svare
rek1
20.11.2017 kl 11:58 12556

Joda forsvant den 2.utgaven :) Piff
Fluefiskeren
20.11.2017 kl 12:08 12531

Skrik

Jeg tror ikke det. Ihvertfall ikke på Marinetraffic.
HaterAlle
20.11.2017 kl 13:49 12386

Skummelt lite omsetning i PEN nå.
fleisch_v
20.11.2017 kl 13:57 12391

Kan ikke trade denne aksje. Hvis du kjøoper, må du vente litt før du kan selge for samme pris.
Bare for de som har tro og sitter langsiktig, eller allerede har 80% papir tap og holder på håp at de kan redusere den til 50% kanskje.
helloween
20.11.2017 kl 14:26 12355

ARC ligge på skjult kjøp 4,60:)

Tilbakekjøps programet?

Er det ikke ARC som er blitt brukt på tilbakekjøp og innside?;)
Redigert 20.11.2017 kl 14:31 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
20.11.2017 kl 14:26 12309

Skrik

For meg så dette ut til å være ett skip før jeg forstørret veldig. Jeg tror det ett og samme skip da jeg har sett dette mange ganger på satelittdekningen. Ikke minst på Aje. Størrelsen er mistenkelig like og to av dem ligger veldig nærme hverandre.

Men uansett en bra observasjon. Det ser ut som Tortue ja selv om avstanden til land synes litt større enn det som f.eks er tegnet inn her.

https://www.2b1stconsulting.com/tortue-smiles-at-harvest-natural-resources-in-gabon/

Noen ide om hva fartøyet (ene) gjør der?
Fluefiskeren
20.11.2017 kl 14:27 12281

Skrik

For meg så dette ut til å være ett skip før jeg forstørret veldig. Jeg tror det ett og samme skip da jeg har sett dette mange ganger på satelittdekningen. Ikke minst på Aje. Størrelsen er mistenkelig like og to av dem ligger veldig nærme hverandre. Synd det ikke er AMI dekning.

Men uansett en veldig bra observasjon. Det ser ut som Tortue ja selv om avstanden til land synes litt større enn det som f.eks er tegnet inn her.

https://www.2b1stconsulting.com/tortue-smiles-at-harvest-natural-resources-in-gabon/

Noen ide om hva fartøyet (ene) gjør der? Skal jeg gjette så tipper jeg på havbunnsundersøkelser mhp. hvor brønnene nøyaktig skal settes.
Redigert 20.11.2017 kl 15:04 Du må logge inn for å svare
helloween
20.11.2017 kl 15:04 12252

Vi får håpe ARC skal ha mye:)
Mener bestemt det er innside megler
helloween
20.11.2017 kl 15:30 12161

Da kom innside kjøpet;)
Skrik
20.11.2017 kl 15:30 12158

Ikke mitt felt men regner med de også må ha noen gode ankrings-punkter.
----
Mulig pen kjøper i dag. ? Panoro's client account Arctic Securities AS. :-)
Fluefiskeren
20.11.2017 kl 15:53 12110

Skrik

Riggen de skal skal benytte under boringen vil ikke bli ankret opp. Det er en jackup rigg som står på havbunnen.
Redigert 20.11.2017 kl 15:54 Du må logge inn for å svare
Skrik
20.11.2017 kl 16:09 12068

OK :-)
Skrik
20.11.2017 kl 16:12 12063

20. november 2017 - 15:41


Teknisk direktør Richard Morton i Panoro Energy har kjøpt 35.000 aksjer i selskapet, går det frem av en melding mandag.

Aksjene ble kjøpt til snittkurs på 4,6566 kroner per aksje.

Morton har etter transaksjonen 91.214 aksjer i Panoro, tilsvarende 0,215 prosent av aksjene i selskapet.
JUICEitUP
20.11.2017 kl 16:40 12023

Ikke akkurat det helt stor kjøpet, men han svir jo ikke av 150 K+ bare for moro skyld. Økning med 50% av eksisterende portefølje er ikke så galt. Nå kan man argumentere med at dette er bare blåbær og ikke betyr noen ting, men slik situasjonen er i PEN om dagen tror jeg han kjenner til positive ting som vi ikke ser og velger derfor å tolke innside kjøpet som positivt.
soton
21.11.2017 kl 08:53 12488

Gårsdagens innsidekjøp er nok et signal om at Aje vil løse seg på en positiv måte for Panoro.
Redigert 21.01.2021 kl 03:09 Du må logge inn for å svare
gunnarius
21.11.2017 kl 09:12 12444

Ja, er et signal om at full settlement som meldt i Q3 og 2. nov. er underveis og vil bli meldt innen rimelig tid. Satser på før jul.

Aje fra å være et dødsdømt asset til å bli materialisert.

Dussafu fra 0 i verdi til first oil. Her svinger det voldsomt.

Ikke så lett for markedet å henge med i svingene.
Redigert 21.01.2021 kl 03:09 Du må logge inn for å svare
polion
21.11.2017 kl 09:40 12426

Gårsdagens innsidekjøp er vel et sikkert tegn på at man p.t. ikke er close up til en full settlement. I motsatt fall, hadde vedkommende sittet med mer info enn markedet, og følgelig hadde vedkommende vært avskåret fra å handle aksjer.
Redigert 21.01.2021 kl 03:09 Du må logge inn for å svare
soton
21.11.2017 kl 09:46 12444

Ja, man kan velge å tolke det negativt hvis man har 14 dagers perspektiv. Jeg tolker innsidekjøpet positivt.
Redigert 21.01.2021 kl 03:09 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
21.11.2017 kl 11:10 12362

Innside kjøp er vel uansett positivt. Han øker jo aksjesitsen med nesten 50%, så forstår ikke helt hvorfor dette ikke kun er good times..

Ny CPR på Dussafu er vel neste store trigger, og den bør vel være på plass før jul i alle fall.
Redigert 21.01.2021 kl 03:09 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
21.11.2017 kl 11:14 12363


Icanfly

Beløpet som kommer inn før DES. er vel den første triggerne ??
Redigert 21.01.2021 kl 03:09 Du må logge inn for å svare
Spitzer
21.11.2017 kl 12:12 12333

"As per the terms of the sale purchase agreement with BWEG, the remaining US$1 million will be paid in cash to PPG no later than 30 December 2017."

http://www.panoroenergy.com/wp-content/themes/Avada/cision/releasesingledetail.html?releaseIdentifier=F1BC8F39F5299078
Redigert 21.01.2021 kl 03:09 Du må logge inn for å svare
polion
21.11.2017 kl 14:10 12257

Icanfly 11.10: Vanskelig å være uenig i at innsidekjøp alltid er av det positive slaget. Men hvis vedkommende innsidekjøper vet absolutt like lite som oss, så er han for så vidt også på det samme «tippe-laget» som oss andre. Dvs. at utfallet kan gå i alle retninger.

Mvh. Den moderate
Redigert 21.01.2021 kl 03:09 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
21.11.2017 kl 14:51 12238

Innsidere vet jo generelt mer enn utenforstående, det ligger jo i sakens natur, og er jo naturligvis grunnen til at innside kjøp generelt er positivt mottatt av aksjemarkedet.

Ser ikke helt at en allerede avtalt payment fra BWO er den store triggeren nei..

CPR Dussafu og endelighet rundt Aje er de store triggere som kan komme før jul.
Redigert 21.01.2021 kl 03:09 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
21.11.2017 kl 17:00 12030

Da sluttet kursen lavere enn den var før meldingen om innsidekjøp kom....

Det skulle man jo tro, Icanfly, men hvis man lærer av historien vet vi at det ikke er tilfelle i PEN og en del andre Jeg har kjattet litt om dette i noen år nå. Innsidekjøpene må være svært høye for å ha noen vedvarende effekt. Slik som styreleders tidligere i høst.
Redigert 21.01.2021 kl 03:09 Du må logge inn for å svare
gunnarius
21.11.2017 kl 17:20 12155

Saxet det av mest interesse. Atter en gang dras fokus fra olje mot gass:

Nigeria to roll out new national policy on oil and gas – Ibe Kachikwu

By Bello Shittu

November 21, 2017

The federal government says it is overhauling its policies on oil and gas and that it would soon roll out a new national policy for the sector.
The Minister of State for Petroleum Resources, Ibe Kachikwu, said this on Monday in Uyo, Akwa Ibom State, during the second meeting of the National Council on Hydrocarbon.

Mr. Kachikwu said the new policy, which has been approved by the Federal Executive Council, will create a market-driven oil and gas industry, maximise the production and processing of hydrocarbons, and move the country away from oil as a source of income to oil as a fuel for economic growth.

He said the policy, in addition, will help move the country’s economy from oil to gas, extend gas penetration in the domestic market in order to facilitate the growth of the electric power, agricultural, and industrial sectors, as well as end and commercialise gas flaring and address environmental issues, and provide enabling environment for increased private sector participation in the gas sector.

The minister said that a new fiscal policy for the sector has been developed and that it was awaiting the approval of the Federal Executive Council.

For alt:

https://www.today.ng/business/energy/35024/nigeria-roll-national-policy-oil-gas-ibe-kachikwu?utm_source=NNDTW&utm_medium=twitter

Redigert 21.01.2021 kl 03:09 Du må logge inn for å svare