NATTO: Møte med ledelsen

Herman*
NATTO 08.10.2019 kl 16:01 15003

For to uker siden deltok undertegnede sammen med to større aksjonærer på et lengre møte med Nattos CEO og Styreformann. Vi ønsket å få en dypere forståelse for hvordan de tenker rundt selskapets fremtid og hvorfor de tilsynelatende har en relativt passiv holding til dette med aksjekursen. Her kommer et referat:

1) IR: Selskapet innrømmer at IR ikke er tilfresstillende, men har valgt å bruke tilgjengelige ressurser på operasjonelle aktivitier. (Se punkt 2.) På et senere tidspunkt vil de leie inn et konsulentfirma som kan bistå med å få selskapets IR aktiviteter opp på et tilfresstillende nivå. De synes at Kapitalmarkedsdager er svært ressurskrevende, men er åpen for diskutere løsninger hvor de møter aksjonærene i en sammenenheng utenom ordinær GF. De opplyser at de har presentert selskapet for div melgerhus og det er vårt innrykk at dette er aktiviteter som de vil fortsette med. Når det gjelder mangel på innsidekjøp, var det ikke mulig å bli så mye klokere utover at de minnet oss om at styret/ledelsen i perioder sitter på innsideinfo som hindrer dem i å handle. Undertegned minnet dem om at de samme reglene gjelder for kjøp utenom børs, og det blir derfor bare spekulasjoner i hvorfor de ikke laster opp når de mener at selskapet er underpriset.

2) Det operative : Selskapet har full fokus på å bygge kapasitet og bedre marginene. De poengterer at på syntetisk har de nå en ubegrenset produksonskapasitet (må ikke forveksles med lagerkapasitet) og at de nå i teoren også kan håndtere de aller største globale kundene (NB! Dette er en viktig milepæl) . Hva gjelder naturlig K2, har produksjonskapasiteten som kjent økt betraktlig i sommer, og de planlegger å øke kapasiteten ytterligere fremover. Når det gjelder marginer, bekreftes det som er nevnt i kvartalsrapporten: at dette er et stort fokusområde og at de er svært fornøyd med fremdriften så langt. Når dette materialiserer seg i kvartalsrapportene ble ikke sagt, men vi kan vel kanskje forvente/spekulere i at vi bør kunne se forbedringer fra og med Q4 og gjennom 2020.

3) Utviklingen i aksjekursen

Et sensitivt tema, men vi fikk bekreftet at ledelsen anser at selskapet vil bli en svært attraktiv oppkjøpskandidat i takt med økt kapasitet og bedrede marginer. Noen konkret prising av selskapet var vanskelig å få ut av dem, men et salg i nærheten av dagens aksjekurs var selvagt helt uaktuelt. Hvis det kom et bud som var representativt for underliggende verdier, trodde de at aksjonærene ville være åpne for å selge. Hvis ikke, ville selsakapet begynne å betale utbytte om noen år. En sterk vekst krever arbeidskapital og vårt inntrykk er at de ikke ønsker å gi slipp på den sterke veksten med det aller første.

4) Kaydence: De poengterer at de ikke er aktiv i selskapets drift, men innrømmer at selv om de har stor tro på K2 som legemiddel, er de svært skuffet over selskapapets manglende evne til å hente kapital.

Konklusjon: Vi tror at selskapet de neste 12 mnd vil levere en god vekst, noe økte marginer, samt en positiv bunnlinje. Vi tror dog de vil prioritere vekst fremfor overskudd/utbytte de neste par årene. Likviditeten vil være til å leve med, men ønsker de en sterkt vekst (40%+) vil en lånefasilitet eller emisjon måtte vurderes innen utgangen av 2020. Vi tror ikke på massive innsidekjøp, og likviditeten i aksjen vil være svak frem til de operative resultatene blir så bra at Nordeas analytikere blir "over seg" av begreistring eller at større investorer får øynene opp for hvor underpriset selskapet faktisk er.

Herman
Redigert 21.01.2021 kl 08:13 Du må logge inn for å svare
fabian2
31.12.2019 kl 02:31 920

Man kan ikke se bort fra at møte med "ledelsen" faktisk kan ha vært møte med seg selv... sandpåstrøing anonymt...."Møtet" er altfor spesifisert til at andre enn supernaive tror at det har funnet sted noe slikt med vanlige aksjonærer...det virker mest sannsynlig at det er forfattet av Bohan eller nærstående.
Redigert 31.12.2019 kl 02:36 Du må logge inn for å svare