Når penger må til for å bygge veier, hva mener man da med bom-


pengeselskaper i mengder, hvor godt avlønnet "minusindivider" stikker av, med millioner?

Partiene vi holder oss med? Forskjell AP og H og FRP Fra det "velfungerende demokratiet" (APs 80 % skatt eller Høyres 79 %, fritt valg:-) + avgifter og bompenger. H og AP det er en kasse pils i året. KRF og FRP bifaller det hele. EØS ble knapt nevnt under dette valget, hvor de ikke snakker fra leveren, men fra endetarmen. En norsk «folkevalgt» store fortrinn, det er å være så tykkhudet at han/henne må kunne stå oppreist uten ryggrad.

Den høye arbeidsinnvandringen er samfunnsøkonomisk ulønnsom. Halve USA og Europa går nå ungdommen arbeidsledig, men i Norge skal de unge jobbe mer og lenger? Pasient og økonomi, mål og middel, men hvor er pasienten? En Pensjonert lege sa i sin avskjedstale; når jeg begynte min legegjerning arbeidet jeg 80 % som lege og 20 % administrativt. Nå er dette forholdet motsatt, uten at noen er blitt bedre av den grunn, heller tvert imot ment han. Uten svære inntekter fra olje og gass kunne man kjøpt doruller påtrykket store tall, med norske pengesedler til salgs i alle EU «moro-forretning» samt alle koloniene i Kina som Afrika.

Kraftig kritikk av etterlønnsavtalen til tidlegare bompengesjef
Carl I. Hagen (Frp) og fleire andre politikarar i bystyret i Oslo kjem med sterk kritikk av etterlønnsavtalen til Anne-Karin Sogn i bompengeselskapet Fjellinjen.
https://www.nrk.no/norge/kraftig-kritikk-av-etterlonnsavtalen-til-tidlegare-bompengesjef-1.14734809

det er stortingets suverene avgjørelser hvordan pengene benyttes. Bompenger til det offentlige er fiskalt og kan gjerne oppfattes som vikarierende motiv for å få inn penger, som på ingen måte må være såkalt "øremerket" til noe som helst formål.


Påskjønnes etter misligheter!
Bompengesjef måtte gå – beholder millionfallskjerm
Anne-Karin Sogn ble sagt opp som sjef i Fjellinjen etter avsløringer om ulovlige anskaffelser, uryddige ansettelser og høy pengebruk. Styret har nå bestemt at hun beholder etterlønnen på 1,4 millioner. https://e24.no/naeringsliv/i/e80OE4/bompengesjef-maatte-gaa-beholder-millionfallskjerm

Det var da enda bra!
Eller ville det vært aldeles umenneskelig for henne.....

( ͡ʘ ͜ʖ ͡ʘ)

https://finansavisen.no/nyheter/livsstil/2011/10/hun-tar-over-roret-i-fjellinjen
Sogn er 56 år og bosatt i Oslo. Hun er bedriftsøkonom fra BI og har lang erfaring med lederarbeid fra blant annet Telenor og Opplysningen.Fra perioden i Telenor har hun hatt sentrale roller i oppbyggingen og etableringen av Privatmarkedsdivisjonen i Telenor, som etter hvert bleTelenor Privat AS, samt etableringen av Telenors Kundeservice.

oschloklyse selvsagt.

Blir sykemeldt et ett års tid nå da (med full lønn), og så kommer fallskjermen i tillegg etter det selvsagt.
Redigert 10.10.2019 kl 07:25 Du må logge inn for å svare

Norges største bomselskap tidoblet konsulentbruken på to år. En av de største utgiftspostene var toppsjefens nære eks-kollega, som ble hyret inn uten anbud.

Fjellinjen-direktør Anne-Karin Sogn gjør som hun stadig oftere har gjort de siste årene: Hun hyrer inn en konsulent.

Valget faller på Karen Johanne Strømstad, som fra 2000 til 2007 var kommunikasjonssjef for Sogn i Telenor-systemet. Kontrakten legges ikke ut på anbud.

Gjennom høsten 2017 og våren 2018 jobber Strømstad tilnærmet fulltid for Fjellinjen. På det meste fakturerer Strømstad 280 000 kroner i måneden for sine tjenester.
https://www.nrk.no/norge/bomsjef-hyret-eks-kollega-som-konsulent-_-betalte-millionhonorar-uten-anbud-1.14571402

Hagen vil bruke at samferdsels- og miljøkomiteen skal stoppe den gullkantede sluttpakken.

– Jeg vil i komitemøtet ta opp saken med byrådet og be om at det settes en stopper for denne million-fallskjermen.
https://www.vartoslo.no/fnb-og-frp-reagerer-sterkt-pa-gylden-fallskjerm-for-fjellinjens-avgatte-direktor-burde-anmeldes/

Blir det mer veier av slik en måte, å gjøre dette på? Jeg bare spyr.........