PLT, kan vi bryte 50 på Tirsdag??

Stev
PLT 11.10.2019 kl 21:16 7486

Helt sprøtt, men det er mulig!
Redigert 14.10.2019 kl 19:42 Du må logge inn for å svare

Alt er mulig, men det er ikke alt som skjer likevel.
I utgangspunktet skulle en aksje som går opp over 40% på en dag få en reaksjon. Gapet skal tettes, sier TA ekspertene.
Men i dette tilfellet har aksjekursen falt tilbake etter at den steg pent tidligere på ettersommeren. Så kommer selskapet med en ny hyggelig gladmelding, og kursen skyter på ny opp mot 30 tallet og slutter dagen på småpene kr 32,20.

Men hvor kommer egentlig kursen fra i utgangspunktet? Jo, IPo kursen var kr 50,-! Sluttekursen i dag ligger altså betydelig under IPO kursen. Samtidig så har selskapets ledelse levert klare bevis på at en av selskapets kunder har alvorlige hensikter med å benytte selskapets teknologi i en ny duppeditt. En utvikling som i løpet av høsten kan resultere i ordrer på millioner av linser.

Dette forteller meg at usikkerheten rundt poLight i dag er betydelig mindre enn det den var da poLight ble tatt på børs til kurs kr 50,-. Derfor burde det etter dagens melding være realistisk at kursen frem mot Q3 presentasjonen tar seg opp igjen til IPO kursen, som et minimum. Men det er fortsatt to uker frem til Q3 blir presentert. Så jeg tror kanskje at kurs kr 40,- allerede til mandag er vel optimistisk PG trolig ikke realistisk. Hvis det da ikke skulle dundre inn en ny melding kommende mandag. Det kan selvfølgelig hende. Men jeg tror nok at vi uten melding vil se sluttkurs på mandag som ligger på 30-tallet. Det vil overraske meg dersom kursen faller ned igjen til 20-tallet, men det vil også overraske meg om kursen stiger til 40- tallet på mandag, uten ny melding.

Samtidig skal vi ikke undervurdere psykologien i markedet. Interessen rundt poLight etter den siste meldingen burde øke. Samtidig vet vi at det er et svært lavt antall aksjer i poLight. Mange av disse aksjene sitter låst og følgelig er der få aksjer tilgjengelig i det åpne markedet.Jeg vil derfor ikke utelukke at vi kan få en hyggelig åpning på neste uke. Spesielt når vi må vet at det er blitt en enighet mellom USA og Kina og USA børsene går godt. Det er derfor all mulig grunn til å vente at Asia åpner kraftig opp kommende mandag, noe som vil smitte over på Europa og OSE. Denne drahjelpen kan få en meget positiv effekt, også på poLight. Uansett, så går vi en meget spennende uke i møte og jeg vil nok tro at sluttkursen neste fredag ligger betydelig høyere enn sluttkursen i dag.

God helg! Dette kan bli virkelig gøy!
Stev
11.10.2019 kl 22:43 4684

Londonmannen

Takk for et meget bra innlegg
rosgun
12.10.2019 kl 21:10 4480

Ja, tror vi bryter 40 på mandag

Etter å ha lest en del om poLight i løpet av dagen, så vil jeg nok ikke sette penger på at vi ikke bryter 40 allerede
mandag. For det er helt klart at noe stort er i ferd med å skje med poLight og jeg tror fredagens oppgang viser at flere og flere er i ferd med å få gluggene opp for polight og hvilket børseventyr denne aksjen faktisk kan representere.

Bra og informativt innlegg av TS.

Jeg tror også vi passerer 40 på Mandag,

og mitt nye verktøy viser " strong bye "

https://www.tradingview.com/symbols/OSL-PLT/

så dette lover bra.

Ha en fortsatt fin Søndag Bybonden
Redigert 13.10.2019 kl 10:12 Du må logge inn for å svare
provence
13.10.2019 kl 10:20 4197

Hmm.. " strong bye " ? Sterkt farvel ? Hva er det dere snakker om ? :))

Ja jeg har jo det da selv om jeg ikke har tatt gevinst enda

Og det er på de to Teone selskapene som omtrent

steg ca 50% hver og som jeg mener skal betydelig

lengre opp, så får jeg se hva som skjer.

Jeg valgte jo å selge Thin og Rec da som

var mine favoritter, så hvis de stiger til himmels

kommer jeg til å kutte ut verktyet og gå

over til mavefølelsen min igjen.

Så får vi se hvordan det går.

Mere kan jeg ikke si !


Mvh Bybonden
rosgun
13.10.2019 kl 11:47 4069

Det er nok mer nyhetsdrevet oppgang i denne aksjen enn hva teknisk analyse viser ...

Tror ikke utelukkende på det i veldig stor grad.

Forklaring:

Sunt bondevett hjelper i Norges muligens første enhjørning enn noe teknisk analyse kan forutsi. Her er det livsfarlig å stå utenfor i perioder. En TA kan ikke fange opp nyhetsbilder som vil komme her. Råd: Dropp alle andre aksjer- gå all in i Polight. Ta en titt på aksjekontoen din om nøyaktig ett år fra nå....Det er det eneste rådet jeg vil komme med Bybonden. Her får du i pose og sekk- ingen vits i å baisse, hausse eller krangle med alle på forum osv. Her gir jeg deg svaret på en aksje som bare vil stige fra i morgen av. Ser ingen grunn til at den skal ned i hele tatt jeg fremover. Sky is the limot har fått en helt annen betydning i denne aksjens fremtidige muligheter til å bytte en hel teknologi på samtlige kameraer i alle former i hele verden... Det er ingen vits i å gå inn i andre aksjer slik jeg ser det nå etter at første ordre kom fredag og
man kan senke skuldrene og bare se ordrene tikke inn ila 2019-2020 og i all fremtid.

Gratulerer til alle som nå har mulighet til å sitte stille i båten og nyte himmelferden. Opp 40% fredag, mandag ? %, tirsdag ?% er bare helt ubetydelig i.

Her skal kurser som gjenspeiler milliardverdier skapes ila ganske kort tid, så om man er litt treig i avtrekkeren er ikke løpet kjørt. Men om du er grådig og skal ha med deg hele oppgangen bør du selvsagt inn ila mandag.
Redigert 13.10.2019 kl 12:38 Du må logge inn for å svare

He he ja optimismen din er det ikke noe å si på.
Skulle nesten tro du er bergenser. ;-))
Blir spennende å se hva som skjer i kommende uke.
Computum
14.10.2019 kl 00:04 3733

Hvorfor skal vi passere 40 på mandag? Når spådommene er på sitt villeste går som regel kursen tilbake. Jeg sier selvfølgelig jatakk til 40, men tror ikke den kommer imorgen.

Nei, hvorfor skal den det? Ikke noe nytt at aktørene på OSE gjerne agerer etter "show me the money!"
Dog skal man ikke undervurdere psykologien i dette papiret heller. Isaksen var rimelig fremoverlent i sine uttalelser til FA i lørdagsutgaven. Hvordan dette, sammen med forventninger til hva som kommer 24 okt vil slå ut, er vanskelig å si. Men jeg kan ikke si at jeg vil bli besynderlig overrasket om oppturen fra fredag fortsetter i dag, dog ikke med samme styrke. Om 40 brytes, ja se det vet vi ca kl 1625 i ettermiddag.

Og der var 40_tallet brutt. Det OK vel halvtimen før vi var der! Fantastisk!
Stev
14.10.2019 kl 09:45 3468

Da er vi klare for neste rykk!!!

Kan vi bryte 50 i morgen??? Begynner å lure...………...

Godt spørsmål. Men tro kan flytte fjell, så med rett psykologi og tilstrekkelig interesse, så kan man ikke utelukke at så skjer. Men så er det dette med høydeskrekken da. Vil tro at en del av dem som hoppet på toget fredag, kan få frynsete nerver når kursen beveger seg oppover på 40-tallet. Da blir det et spørsmål om hvor mye man tror på at poLight vil lykkes. Mulig den troen blir styrket etter at Isaksen har presentert status under Q3 seansen.
provence
14.10.2019 kl 09:58 3421

Dette har vært en utrolig reise .. og jeg sitter inne med aksjene .. :))
rosgun
14.10.2019 kl 10:05 3430

50 burde vært kursen for lenge siden. Kursen burde minst stått i kr 200 med de bevis jeg har lagt frem ila de to siste månedene. Ikke minst med at kapasitet på 20 millioner ikke er tilfeldig og at det vil dekke opp med de tre designwin som kommer, kanskje den første allerede i morgen, nemlig googlewatch. Pixel5 med 5
G spekulerer nå vil nevnes i morgen, og hvem sin linse er der?

Dette vil med en scanner designwin bli ca 20 mill linser..

Tilfeldig?

Neppe. Så kurs mot kr 200 er en helt fair kurs ila morgendagen og før en evt lansering av Google watch.

20x30=600 mill i omsetning , DG 50%,300 mill til faste utgifter og overskudd..200 mill i overskudd.


Og fremtidsforventninger inn i kursen med mulig dobling av kapasitet 2021.

Hvilken kurs er da fair i dag og i 2020?

Så til dere som er overrasket over kursutviklingen ???

Les dere opp. Og last opp. 200 kr er mer korrekt enn 50 med alt vi vet.
Redigert 14.10.2019 kl 10:25 Du må logge inn for å svare
Computum
14.10.2019 kl 10:19 3358

Gledelig å se kursen gå så kraftig opp. Men det skjer små forandringer på topp50 lista. Så handelen er nok i hovedsak trading mellom småinvestorer utenfor topp50. (med mindre enn 12K aksjer) Nå har vi riktignok ikke fått med bevegelsene de siste dager, så det blir spennende å se listen neste mandag.

Vel, nå skal det sies at ingen pr dags dato, bortsett fra insidere i poLight, vet hvorvidt det er Google eller en annen aktør som kjøper større kvanta med linser. Vi vet derfor heller ikke om det kommer en lansering med poLight sin linse allerede i morgen.
Men ut fra hva CEO uttaler så er det en storfisk som har kjøpt 66k linser for PVT. Dog virker det som om antallet linser for PVT er i meste laget, så det kan tyde på at den prosessen har passert PVT og er i ferd med å komme over i en sluttkontrakt med levering av et betydelig større antall linser utover i 2020. Vi gleder oss!
oljen
14.10.2019 kl 10:23 3313

I forhold til at PoLight har fått flere store kontrakter etter IPOen som ble satt på 50 kroner, burde kursen nå ligge i området 70 - 100 kroner. Det vi ser nå er en reprising av aksjen opp til det nivået, som trolig kan skje i løpet av et par ukers tid.
Kraamz
14.10.2019 kl 10:30 3274

Magefølelsen er meget god, her er det ingen lignende produkter(som kan søkes opp) her er det mangen segmenter man kan bruke et slikt produkt i, skulle jeg beint ut anbefalt en aksje, så er det denne🙂 Markedet og potensialet er enormt! Spennende!!

Det tror jeg du har helt rett i. Da selskapet gikk på børs høsten 2018 var risikoen langt høyere, selv om de allerede da var i god dialog med aktørene som bruker kameraer i sine duppeditter. Men etter at de nå har fått to påfølgende ordrer på totalt 66k linser, så burde risikoen være å anse som betydelig mindre. CEO er da også meget tydelig på at denne storfisken mener alvor og de er optimistiske på at poLight sin løsning vil bli valgt.

Nå er det nok mulig at en del velger å holde tilbake til det er bekreftet hvilke storfisk det er nsakk om og at de har fått den endelige kontrakten på plass. Men dersom så skjer, så vil jeg tro at kursen vil eksplodere og mangedoble seg i løpet av minutter. Det er således ingen smart strategi å vente på at denne meldingen kommer, noe det er overveiende sansynlig at den gjør. For med et selskap med såpass få aksjer vil det nærmest bli umulig å få tak i aksjer den dagen en slik kontrakt inngås. For hvilken oppside vil ikke da åpnebare seg? Og hvilke idioter er det som vil være villige til å selge sine aksjer i poLight når det er innlysende at kursen vil gå til himmels?

Et annet poeng som jeg mener er verdt å merke seg er hva CEO uttalte på slutten av artikkelen i helgens FA. Enn så lenge har de jobbet i motbakke fordi ingen enda har tatt i bruk selskapets teknologi. Men når de får landet første kontrakten vil det bli langt lettere å markedsføre og selge linsen.

For meg fremstår det som at når demningen først brister, blir det flom.........Den har jeg lyst å være del av!
Sydney
14.10.2019 kl 11:31 3106

Kan noen gjengi hva ceo sa til avisa i helgen?

Her lokkes mange kortsiktige ut. Få aksjer slik at man må skape noen større bevegelser for å lokke de ut. Slik opererer gjeddene.
Computum
14.10.2019 kl 11:36 3079

Ser ut for at den verste hypen er i ferd med å legge seg.
rosgun
14.10.2019 kl 11:44 3041

Ja, men regner med at de fleste vil inn igjen før børsen stenger i morgen. En liten smakebi på fredag og idag.Bli bare mer voldsomt opp i morgen...

Den som bare visste klokkeslett på lansering imorgen?

Er det feks på morgenen eller kvelden amerikansk tid ?
Redigert 14.10.2019 kl 11:48 Du må logge inn for å svare

Det handler ikke om hype, men om riktig prising. Lite tilgjengelige aksjer, skaper disse store svingningene. Kursen er jo langt under emi-kurs, og med nå bekreftede ordre og mulig storfisk på kroken, så er kursen milevis under potensialet.

Det er også en måte å se det på. Jeg skulle vært enig med deg dersom det ikke var for at CEO mer eller mindre har bekreftet at de er svært nær ved å lande en storfisk, noe som to ordrer på tilsaman 66k linser er et godt tegn på. I tillegg har han bekreftet at flere fisker lukter på agnet. Og får de først fast fisk i den første, så vil andre rimelig sikkert følgecetter.

Jeg skal ikke si at poLight er risikofri, men det hard kjede mye positivt de siste to månedene.
Computum
14.10.2019 kl 11:49 3010

"At de bestiller såpass mange nye linser før den siste testfasen er gjennomført, er selvfølgelig positivt, sier Isaksen."
"Vi opplever litt oppoverbakke når vi er ute og presenterer våre produkter fordi de foreløpig ikke er tatt i bruk. Hvis vi lykkes med denne smartklokkeprodusenten, får det videre salgsarbeidet en god dose smøring. Da har vi vist at vi kan levere et produkt, noe som gjør at vi kan spille i en helt annen liga, sier Isaksen." (FA 12.10.19)
Redigert 14.10.2019 kl 11:49 Du må logge inn for å svare
Computum
14.10.2019 kl 11:54 2994

"Artic-analytiker Henriette Trondsen forklarte oppgangen med økt aktivitet på diverse aksjefora, og la til:
Jeg tror at grunnen til kurshoppet er at flere først nå har fanget opp nyheten om at en kunde bestilte et større volum med testlinser. Det øker sannsynligheten for at Polight vinner en endelig kontrakt i slutten av året." (FA 12.10.19)
Imprex
14.10.2019 kl 11:57 2982

hehehe...og ingen tror skriverier på diverse forum kan påvirke kursene på OSE?
Computum
14.10.2019 kl 12:00 2964

Det er litt forskjell på å "ikke tro" og å "påstå at man ikke tror" :-)

Det har vært mye skriverier om poLight gjennom 1H 2019, men det var først da selskapet meldte om kontrakter at noe av løftet kom.
Det er også skrevet mye om poLight i etterkant av kontraktene, men enn så lenge ligger kursen godt under IPO kursen.
Jeg er fortsatt av den formening at det ikke er våre skriblerier her på HO som påvirker kursen. Rett nok kan det bidra til å få flere interessert og på den måten løfte kursen noe i det korte bildet. Men skal kursen til poLight mye høyere en dagens kurs må det komme en melding eller at CEO gir en positiv oppdatering på Q3 presentasjonen.
Computum
14.10.2019 kl 12:41 2848

"Jeg er fortsatt av den formening at det ikke er våre skriblerier her på HO som påvirker kursen."

Om du snakker om selskaper som leverer overskudd og stor omsetning er jeg selvfølgelig enig med deg i det.
Men i små nykommere med lavt omsetningsvolum kan det ikke være tvil om at diverse aksjediskusjons fora blir brukt til å informere uerfarne og til å hausse opp kursen. Og det virker. Vi ser det jo ekstra tydelig når "kobbelet" av kortsiktige tradere kommer "halsende" hver gang det er spennende ting på gang i små selskaper. Da skriver de for harde livet en masse svada mens kursen er i medvind. Når kursen faller tilbake eller stabiliserer seg forsvinner de for å dukke opp der neste kandidat kan melkes for noen kroner sålenge nyhetens interesse varer. (Aksjemarkedets hyener)

Skuffende hvis den closer under 40🍻

Ser den og ser jo at mange mener det samme som deg. Og mulig det lar seg gjøre i små selskap og med småaksjonærer. Men dette er i så tilfelle forbigående.

I tilfellet poalight så er det i dag omsatt nær 400k aksjer. Jeg tviler på at alle disse har latt seg påvirke av hausseinnlegg. Vi har her å gjøre med et selskap som har et produkt som er revolusjonerende inne sin nisje. Og vi har en CEO som fremstår rimelig selvsikker og med et lurt smil når han omtaler kunden som nå har kjøpt 66k linser som en større aktør innen smartwatch. Vi vet jo at det her kan være snakk om relativt store volum. I tillegg sies der at den første storforurenserne vil gjøre det langt lettere å lande neste, og neste og neste ordre. Vi snakker om et potensielt gjennombrudd for poLight.

Jeg er såpass naiv at jeg tror disse fakta tiltrekker seg vel så mange interessenter som våre skriblerier. Se bare hva som skjer når selskapet bekrefter fast fisk!

He, he skuffet? Det tror jeg ikke vi har grunn til å være. Kursen har nesten doblet seg siden fredag formiddag.
Jeg tror nok her er betydelig mer å gå på før Isaksen går på podiet den 24 okt. Men jeg tror ikke vi skal forvente 20% oppgang for dagen frem til 24 OKT. Mange ønsker nok mer kjøtt på bena før de går hardt inn i poLight.
Dog er vi i en situasjon der kursdrivende meldinger kan treffe markedet hvilke dag som helst. Følgelig velger jeg å sitte stille i båten og nyte oktoberdagene.
Computum
14.10.2019 kl 14:28 2639

" i dag omsatt nær 400k aksjer."

Ja, vi har sett dager med stor omsetning i aksjen. Men når vi får aksjonæroversiktene hver uke så viser ikke de store volumer der. Jeg tolker det slik at det meste er handel mellom småinvestorer utenfor topp50. Trading og ikke posisjonering. Mulig neste liste vil vise en forandring?