Hva kan vi forvente i kursutviklingen fram mot 7.nov?


Fredag sluttet vi på 53,60. Vi er vel da omtrent inne i bunnen av trendkanalen igjen. USA og Kina har framgang i sine samtaler og mye taler vel for at OSE stiger imorgen.
Uken før forrige økte Topp50 med ca. 70k, kun en på topp 50 solgte aksjer og det var Danske Bank med hele 393 aksjer.
Frank Stave har de to siste ukene økt med 29k og er inne på 20 plass med 150k. Erik Billington holder stand med sine 186k.
At private investorer går inn såpass heftig kan ikke tolkes som annet enn positivt, det er deres egne penger, ingen A/S som står bak. Dette har de dermed trua på, bommer dem går det direkte ut over deres "egne" penger.
Kanskje Stave ikke er ferdighandlet, vel vi får se.

Selv tror jeg det vil bygges forventninger til denne kvartalsrapporten og jeg håper videre at flere hopper ned fra gjerdet nå framover og det hadde ikke skadet om kursen ligger på rundt 60 den 6.nov.
Blir spennende å se om Norne også denne gangen kommer med ny anbefaling i forkant av resulatet. De siste gangene har dem justert fra KJØP til HOLD før presentasjonen for så å justere tilbake igjen en uke eller to etter presentasjonen.
De foregående gangene har dog MW vært short, det er ikke tilfelle denne gangen.

Mitt tips for kvartal 3 er 13R+6F, Cysview inntekter på 28,3 mill og totale inntekter på 57,7 mill(7% vekst for Partner/Nordic lagt til grunn). I tillegg håper jeg det kan komme noe mer utfyllende informasjon om Cevira avtalen, noe jeg mener dem må komme med snart.

Vel, spennende blir det åkkesom.
Redigert 13.10.2019 kl 13:51 Du må logge inn for å svare

Om inntektene for Cervira avtalen, kommer i q3 er jo litt avgjørende for hva type oppslag som kommer i media, kan jo komme til å stå PHO med 50 mill overskudd i q3, dette vil vel vekke investorer

Jeg valgte å ikke skrive noe om bunnlinjen, helt bevisst. Den blir blå og deilig men er veldig usikker på hvordan IFRS reglene er, om dem må bokføre hele upfront i q3 eller om det også kan fordeles mellom q3 og q4.
Men blått blir det, spørsmålet er bare hvor mange millioner det blir.
focuss
13.10.2019 kl 14:05 7307

AH
På HO har det kommet en link til flott teknisk analyse. PHO ligger der nå med sterkt kjøp.

focuss,

Denne du tenker på og ved å klikke TA?

https://finansavisen.no/marked?market=pho
Redigert 13.10.2019 kl 14:09 Du må logge inn for å svare

I morgen tror jeg nok at kursen ender på 55+, men frem mot 6 NOV vil vel kursen fortsette å sprette litt opp IG ned, mennjeg tror at forventningene drar kursen til 60+ før børen stenger 6 NOV.
Innfrir PHO 7 NOV så får vi noen hyggelige dager i etterkant av presentasjonen.

Flott, takk for det, den har jeg ikke merket meg.

Ja, ikke tull engang at det er STERKT KJØP, sprenger nesten skalaen:)
Redigert 13.10.2019 kl 15:17 Du må logge inn for å svare

Her må jeg inn å kommentere. Saken er nok litt annerledes angående private og A/S. Bak hvert A/S er det også private som står bak «med egne penger».

Ikke bare det,men hos A/S`ene vil man ikke få noe skattefradrag på eventuelle tap. Derfor er det vel så positivt med A/S inn som aksjonærer,da disse gambler enda hardere på oppgang enn private.
onuk
18.10.2019 kl 23:00 6747

Andy, hva vi kan forvente fram til presentasjonen er nok så spennende som flat, ingenting, eller se på maling som tørker. Markedet tror ikke på Photocure, det er bevist gjennom den latterlige omsetning (interessen for) aksjen har.
Det er ene og alene opp til Photocure selv å overbevise markedet om at dette her er IKKE en av de mange uendelige evighetscaser innen norsk Biotek sektor. Klarer selskapet dette? Vanskelig spørmål, enhver tvil er berettiget.

Ja, vi får se.
Jeg tror mye kan endres i markedet dersom de leverer solide tall hva angår inntekter og utplasseringer, viser kostnadskontroll og drar oss litt nøyere gjennom Cevira avtalen nå i q3.
De vil med all sannsynlighet bruke tid på en mer robost gjennomgang av Cevira avtalen nå i q3.
Personlig ønsker hvertfall jeg mer info om den og har gjort det til kjenne for kontoret i Princeton.
onuk
18.10.2019 kl 23:24 6696

Ja, vi får se Andy. Jeg venter i spenning. Noen ganger lurer jeg på hvorfor ikke du sitter i styret til Photocure. Det hadde i alle fall gagnet den vanlige menigmenn aksjonær i selskapet bedre, som kjent er det mange av de, enn med de nisser som sitter der pr i dag.
bravi
18.10.2019 kl 23:37 6670

Det er jo kommet inn 2 nye styremedlemmer i sommer, plassert der av Hanssons. Hittil har vi ikke sett mye til dem men de skal vel ikke jobbe i offentligheten. Det har blitt informert at kostnadsøkningen skal flate ut, ja får håpe det. Kansje vil kostnadene med Bellete sin avgang og Coy sin ansettelse ødelegge resultatet for Q3. Vi får se, men en skuffelse ligger i lufta slik som ved Q3 både i 2017 og 2018. Historikken er imot.

bravi,
Tror det er en fordel å heve seg over skuffelsen som de fleste av oss opplevde ifjor på denne tiden.
Selskapet har kommet 12mnd lenger enn de var da. Og i forhold til q3 i fjor skal det ikke mye til å overgå den seansen. Personlig tror jeg på å være positiv, ikke nødvendigvis alltid over-optimistisk, men en trenger heller ikke være pessimist for det er det ikke grunn til basert på utviklingen.
Jeg holder fast ved mitt tips om 13R+6F og 28,3 mill i Cysview inntekter, klarer de å levere det eller overgå det skulle det ikke være grunn for noen til å henge med hodet.
Redigert 19.10.2019 kl 09:32 Du må logge inn for å svare

Onuk,
Takk for det.
Vet ikke helt om undertegnede hadde passet inn der, men ja, jeg kan nok betraktes som en ærlig aksjonær med de beste intesjoner og ønsker for at selskapet og dets aksjonærer skal lykkes.

Ikke uenig med deg i antall scope, men jeg tror at omstningen i USA passere 30 mill NOK. Og årsaken tror jeg blir økt brukerfrekvens på flere av de allerede utplasserte scopene, større innslag av operative flexiscope med økt kapasitet, samt historisk svak krone. 7 NOV vet vi svaret. Gleder meg!

LM,

Ikke utenkelig, men for ikke å skru mine forventninger for høyt velger jeg edruelig. Det betyr 15,5% opo fra q2 og historisk vil derfor 28,3 være helt greit.
Økning fra q2 til q3 er tradisjonelt ikke av det eksplosive slaget. Men jeg er klar for å bomme med 2-4mill på oppsiden om så skjer😀
focuss
19.10.2019 kl 09:53 6465

Bravi
Jeg har lenge savnet at det ikke har vært noen norske med kompetanse om det norske finansmarkedet i styret og synes derfor at det har skjedd er veldig positivt. Vet du positivt at det er Hansson som står bak og vet du om personene er Hansson sine forslag? Dersom det er Hansson som står bak så kred til han for det. Jeg tror det vil bidra til økt tillit til styret. Så er det spørsmål om noen andre skal ut ved neste GF eller om alle har kompetanse som ikke dekkes av andre styremedlemmer.

Mitt tips for q3 er 26,1 mill i USA og 15 skop(10+5)
bravi
19.10.2019 kl 10:40 6381

focuss, nei jeg vet ikke at det er Hanssons som står bak de nye styremedlemmene, men hvem andre kan det være? Hadde det vært FB gruppen ville vi visst det.

Enig med deg at det er fint med norsk kompetanse i styret. Jeg vet egentlig ikke hvilke bidrag de øvrige styremedlemmene har å komme med, har inntrykk av at styret har fungert som et sandpåstrøingsorgan med styregrossisten Egberts i spissen.

Tja,
Det skal etter rett være bom, dersom ikke noe har endret seg radikalt ift oppføringer på CC etc.
14oppført i q3 minus etterslep på 1-2 fra q2 + 1 oppføring i q4, etterslep fra q3 pluss 2 klinikker som har anskaffet seg skop i q3 som ikke er oppført på CC(ref. artikler tidligere delt) pluss eventuelle eksisterende oppføringer som har skaffet seg flexi nå(det burde være noen av dem).

I q4 2018 ble det oppført 14 skop på CC, det samme som nå. Da ble det faktisk rapportert 20 skop utplassert for det kvartalet.
Poenget mitt er at ingen må bli overrasket om vi havner på >20 nå i q3.

Personlig tror jeg det ligger en udetonert positiv bombe i allerede eksisterende oppføringer ift å ha anskaffet seg flexi nå og framover. "low hanging fruit" og sammenfaller med DS sin "very, very strong pipeline"
Redigert 19.10.2019 kl 10:50 Du må logge inn for å svare

bravi,
Jeg kan bekrefte at det ikke er fb gruppen som står bak, hvertfall ikke noe kollektivt igangsatt.
Men husk at medlemmene i fb gruppen har et vidt spekter av flere aksjonærer høyt oppe på Topp 20. Hva hver enkelt gjør har ingen kontroll på.
Uansett positivt med de nye medlemmene.
focuss
19.10.2019 kl 17:59 6100

Bravi/Andy
Det kan jo være styret som står bak. At de rett og slett gjør jobben sin og sørger for at det kommer folk som kjenner det norske finansmarkedet inn i styret. Det har jo vært en åpenbar mangel så lenge PHO bare er notert i Norge. De bør også være kjent med norsk politikk og skattesystem. De andre i styret er vel helt blanke på det. Det fører jo tross alt med et betydelig ansvar og være styremedlem.
Redigert 19.10.2019 kl 18:04 Du må logge inn for å svare
bravi
19.10.2019 kl 21:25 5945

focuss, tror ikke det var styret og Egberts som ønsket de nye styremedlemmene. Da kunne de ha kommet med det forslaget på ordinær GF. Hvis det var behov for å styrke kompetansen som utløste dette så var det behovet akkurat like stort før GF som 2 mnd. etterpå.

Såvidt jeg husker stod det skrevet i en eller annen melding at en eller flere aksjonærer ønsket inn ytterligere to styremedlemmer
focuss
19.10.2019 kl 22:00 5872

Synes de to nye styremedlemmene har relevant bakgrunn sett i lys av vekst trappen Schneider har tegnet. Jeg tror vi etterhvert må forvente det uventede. Tror ikke Schneider er av den veldig tålmodige typen.

https://photocure.com/about/boards-of-directors/

Neida, ikke noe fra Pafo, jeg har lest det i en melding fra selskapet og fant det nå:

2) VALGKOMITÉENS ARBEID
Det aktuelle forslaget stammer fra en prosess startet av den forrige Valgkomitéen; Dan Mahony,
James McDonald og Hans Peter Bøhn.
Med Synne Røines uttreden av styret fant man det nødvendig å rekruttere nye medlemmer med
bakgrunn fra finans og god kjennskap til det norske finansmarkedet samt de norske reglene for
selskapsstyring. Videre må vedkommende være kvalifisert(e) til å lede styrets revisjonskomité.
Samtidig har det kommet ønske fra selskapets største eiere om å få på plass styremedlemmer som i
større grad kan ivareta aksjonærenes interesser.

https://photocure.com/globalassets/investor-relations/general-meetings/pho-egm-2019.06.19-notice-nor.pdf
19.10.2019 kl 22:36 5785

Mao ser vi et veiskille på alle fronter mellom det gamle og det nye Photocure, dette blir bra.
focuss
19.10.2019 kl 23:28 5724

Andy
Fint og begrunnelsen for byttet er jo akkurat som den burde være og det er rimelig å tro at AH står bak. Veldig bra.
Redigert 19.10.2019 kl 23:31 Du må logge inn for å svare

Enig,
Måten det er skrevet på tyder på at Hansson står bak.
bravi
20.10.2019 kl 00:01 5673

Dette med at dette er valgkomiteens arbeid kan så være, i så fall er det etter instruks fra noen, det er iallefall ikke noe hverken valgkomiteen eller styret har funnet på av seg selv. Det er nok som det står at dette er etter ønske fra selskapets største eiere fordi ikke aksjonærenes interesser har blitt ordentlig og ikke ville bli ordentlig ivaretatt med det styret som ble valgt på siste GF. Slik sett er det bra at Hanssons er største aksjonær i Pho og følger med, uten dem tror jeg hele bøtteballetten bare hadde sittet der med sugerøra sine rett ned i den velfylte kassa.
pafo
20.10.2019 kl 06:44 5550

Det er vakkert, saklige odiskutable fakta Andy. Og eg trur vel att Hansson hadde fullmakt fra noen flere av de større
før att få medhold i EGF. Og de må jo få bort Tom Pike som er styreleder i Vaccibody, som er direkte konkurrent
til Cevira. Og en til.som antagligen ikke bidrar lengre.

Det er jo ikke selskapets oppgave att ha mest mulig folk i arbeid eller i styre. Det kan umulig vare nødvendig
att ha 30 man att selge noe som 10 man lett bør klare av. Og Hansson med flere er nok klar over att det er brukt
mye mer resurser en resultatet tilsier.

Og før min del så er eg overtyged om att den her ansettelsen av COY falt ikke i god jord hos styret. De
førsøkte fjerne han, men det var før sent. Så de måtte ta tilbake han. Og eg mener de har holdt på i
så mange år nu att de må ha lært litt om vilke kunder det er verdt att bruke litt tid på.

Og en så lenge finns det ingen teign på att det har blitt bedre med Schneider bare dyrere. Og eg er
stygt redd att det blir bekreftet i Q3. Men viser han ikke resultat til Q4 så får han nok gjøre Bellete selskap.
Det er så eg tolker behovet til de nye styremedlemmerne, alt annet finnes det tid til i ordinare GF.
Og nær det gjeller økonomi og regler så trur eg Dahl er den rette.

bravi,

Svaret står jo i de to siste setningene om du orker å lese fra pkt 2 som jeg viser til.
Det er ikke noe mer å dvele om hva, hvem hvorfor, det står der, derfor jeg limte inn.

Hansson har bedt om dette!

Dette må vel være et tankekors?

Hvorfor gikk Herbjørn Hansson til det skrittet å forlange ekstraordinær GF for å få 2 nye medlemmer inn i styret?
Og hvorfor sluttet Bellete, og hvor mye medfører dette bytte av salgssjef i USA av engangskostnader for Q3.

Jeg tenker vi vi fortsatt er et godt stykke fra å gå i `net profit` på salg av Hexvix og Cysview når vi kommer til 07.11.2019.

Hva vi synser og mener er en ting, men kvartalstallene vil alltid tale for seg selv.
Bare 2 og en halv uke til vi får svaret nå.
Haltopen
20.10.2019 kl 14:09 5191

Er det ikke et tankekors at du, som tippet $80 millioner i omsetning neste år, plutselig vrir alt til det negative?

Er det enten himmel eller helvete med deg?
rockpus
20.10.2019 kl 14:21 5173

Ikke utenkelig at det er de nye styremedlemmene fra Hansson som har bedt om fornyelsen av salgsorganisasjonen i USA og som medførte utskifting av Bellete.
Dermed kanskje ikke grunnlag for spekulasjoner om at det var DS som sto bak dette?
At Hansson tok dette initiativet, tyder i alle fall på at han ikke har hatt planer om å selge seg ut. Og enda mindre nå når skuta hans virkelig rettes opp med de gode ratene i tankmarkedet! Han spisser ikke en salgsorganisasjon i PHO bare for så å selge seg ut før han får se resultatet av den sterkere satsing!
På tross av dette skifte av salgssjef i Q3, tyder lite på at det har sinket eller forstyrret salget. De tall vi kjenner fra Cysview.com tyder på meget godt salg.
Eventuelle engangskostnader stoler jeg på at markedet er i stand til å isolere fra det øvrige regnskap.

Kanskje nettopp derfor Haltopen..

Jeg ser i ettertid, allerede ved Q3 2018 at jeg i likhet med en rekke andre, hadde en nesten usannsynlig overdreven tro på et Gazellecase/gullkalv når jeg gikk inn i PHO i Juni 2018.
Bevisene ligger på tippetrådene mine som du for øvrig viste til i ditt innlegg.

Jeg vrir ikke alt til det negative, men jeg setter meg mål med mine investeringer, og jeg utsetter ikke mine mål kvartal for kvartal, eller år etter år som mange andre gjør i dette gamet.Om det er slik at Bellete er byttet ut kan det selvsagt ha kostet noen kroner, men uansett ikke betydelig beløp. Han var ingen CEO eller CFO.
I tillegg var kostnadssiden i q2 preget av 3-4,5 mill i engangsskostnader ifbm. Cevira avtalen.
Det finnes derfor ikke grunn for å spekulere i at kostnadssiden er galopperende, tvert imot, den flater nå ut.
Det er litt tøft å lese at de som hele tiden snakker om kostnader, fullstendig later til å glemme at det også finnes inntekter i PHO, som er sterkt stigende.