MSEIS - DNB Markets mener aksjen kan gå 140%, være med?


MSEIS har falt rundt 50% på under 2 dager.
I dag har DNB Markets kommet med en kjøpsanbefaling og ser aksjen opp 140% til kr 12.
Dette kan være en gylden kjøpsanledning, være med?

Oslo (TDN Direkt): DNB Markets nedjusterer kursmålet på Magseis Fairfield til 12 kroner fra tidligere 18 kroner samtidig som kjøpsanbefalingen opprettholdes, ifølge en oppdatering tirsdag.

Meglerhuset nedjusterer kursmålet på grunn av estimatrevideringer. DNB Markets ser nå en omsetning i 2019 på 456 millioner dollar og 400 millioner dollar for 2020.

For ebitda ser DNB Markets 61 millioner dollar i 2020 og en margin på 15 prosent, ned fra 20 prosent.

PSP, finans@tdn.no
TDN Direkt, +47 21 95 60 70

Det kan stilles spørsmål om fusjonen med Fairfielt er/blir vellykket.
Kostnadene er alt for høye i forhold til inntektene - ref. ny Ceo.
Tror ny Ceo prøver å skaffe seg en skikkelig oversikt over situasjonen før de tør å gå inn på nye kontrakter.
Venter også snarlig info om nedbemanninger og tilpasning av kostnadsbase.
Håper selvfølgelig at du har rett, at aksjen skal raskt opp igjen, men er nok litt mer realist enn du.
Odi.1
31.10.2019 kl 08:13 1983

Ja, det var det dem presangterte på tlf konferansen. Det kom større omkostninger med "fusjonen" og var i gang med å få oversikten og rydde opp.
Forteller også at han har stor erfaring med denne bransjen og lignende problemer.
Når to selskaper som har levert godt over 20% avkastning, plutselig når de står sammen kommer under 10 , da er det ett enormt potensiale å ta tak i.
En må også huska at det var tiden for å snakke dette ned, slik at en etterpå kan vise hvem som er Helten når det er ryddet opp i også . :)

Uansett viktigeste nå er å kapre så mye ut av denne " riveren" med anbud som han sa dem var ut å regnet på. Skulle gjøres i Q4 der vi er nå.

På spørsmål om Revenue ville bli like godt eller BEDRE i 2020 ?? :) , Hør Telefon konferansen.... just say

https://magseisfairfield.com/investor-relations/investor-presentations/
Redigert 31.10.2019 kl 08:15 Du må logge inn for å svare

Svært svært nært all time low nå! Får vi ett brudd ned gjennom 4,72 så kan vi fort se 3 tallet! Så og si ingen som har pluss i denne aksjen
Odi.1
31.10.2019 kl 13:56 1802

0 volum , topp 20 øker i litt flau mot bris, snart er det full fart i riktig retning.
Redigert 31.10.2019 kl 13:56 Du må logge inn for å svare

Davinci, det er nå gått 3 uker siden din bolde påstand om at kursen vil være 6 - 8 kroner inne to - tre uker og folk ville lure på hva som skjedde.

Det som har skjedd er at børsen har steget betydelig, PGS har steget videre fra 14 til 16.7 kroner, mens MSEIS fortsatt holdes kunstig i live av lykkejegere som tror det lønner seg å kjøpe aksjer som faller fra 21 til 5 kroner på et år. Når ting faller så mye er det for en grunn, spesielt når man i samme periode har løpende drift og inntekter. Til og med milliardinntekter som dere liker å henvise til.

Jeg lurer IKKE på hva som har skjedd de siste tre ukene, og dette spiller seg ut som forventet. Foreløpig.....

Snart kommer Q3 og Q4, og fortsatt er det aksjonærer på HO som tror dette blir fantastiske kvartaler fordi båtene flytter seg rundt på sjøen. Faktum er at årets inntekter allerede er bokført, og man skal forvente at det blir verre. Det er derfor aksjen halverte seg på to dager...

Hva skal vi forvente nå da Davinci? Skal vi utvide perioden til tre til fem uker for å ikke skjønne da hva som skjedde med kursen?

Aksjen er skutt og begravet, alle venter på skjelettene skal komme ramlende ut over de neste kvartalene og større tap skal frem i lyset. Hvorfor skal noen kjøpe på det?

Hva skjedde forresten med ryktepraten rundt TGS og MSEIS?? Som sagt før; når eneste argument som gjenstår er oppkjøp, så er det på tide å innse at man har valgt feil hest.

Status: PGS opp 60 % på en måned, MSEIS ned 52 %.
Redigert 05.11.2019 kl 13:14 Du må logge inn for å svare
Odi.1
05.11.2019 kl 13:26 1547

pgs kjøres jo bare opp for at de skal kjøre en gigantisk Emi , men det vil du nok finne ut av snart.

mseis er kjørt ned fra 16-17 kr med ett volum på UNDER 2 % av aksjebeholdningen, og TOPP 20 Har øket hele veien fra MARS 19

Short er piss redde og viser en åpenbar panikk nå, bare Hold , dette vil ta av når Q3 tallene kommer og forhåpentlig vis "Kontrakt RUSJH " CEO predikerte på tlf conf…

CASH kassen til MF blir som en Pandoras Eske :)
danmark1
05.11.2019 kl 13:43 1528

Det er kun shorterne, der ikke ser, at de store aktionærer øger. I det hele taget er shorterne i offshore ved at være godt nervøse med stigende oliepris og stigende aktivitet.
Odi.1
05.11.2019 kl 14:16 1495

"
Til og med milliardinntekter som dere liker å henvise til. "


Revenue 2019 på 4,17 Milliarder med dagens dollar kurs :) Da er 450 millioner av 2019 inntektene kun flyttet til 2020, og noen prøver å skape hubba Bubba at det er forsvunnet osv ,,

Det som blir gjort nå, blir å få kun knappe 10% avkastning , til å bli 20-30% ++. Tror denne ledelsen vet godt hva som må til.
CEO: " dette har jeg gjort før, og godt kjennskap til dette segmentet , så dette skal vi få til "

Dette med "Båt" , hallo, dett er da Hovd poenget for å skape inntekter til selskapet, Athene var på Jobb kontrakt meldt via WEB ut ca August, nå har den surret å gått i North Sea siden den var ferdig på den kontrakten. Her kan det ligge stabler med Dollar inn på Q3 og Q4 i umeldt arbeide , noe som det har vært gjort flere ganger i Mseis. SJOKK inntekter er ikke uvanlig der i gården.

ps CASH kassen q4 er det ikke nevnt med ett ord , dette er nok hovedårsaken til at TOPP 20 bare øker og øker med aksjer også ,,, :))
Redigert 05.11.2019 kl 14:24 Du må logge inn for å svare

Odi, ta frem kalkulatoren og regn på dette, og forestill deg at dette var et valg du FAKTISK hadde, slik man har når man ikke forelsker seg i aksjer:

1. Kjøp MSEIS på 15 kroner, bli med ned til 5 kroner. Verditap 66 %
2. Kjøp PGS på 10.5 kroner, bli med til 16.7 kroner. Verdistigning 60 %. En emisjon settes med maks 5 % rabatt; og kursen blir 15.85 kroner.

Jeg skjønner at dette kan være vanskelig å gjøre et ærlig valg på, men jeg frykter at du fortsatt mener at alternativ 1 er bedre enn 2. Sånt blir det ikke mye penger igjen av dessverre.
danmark1
05.11.2019 kl 16:12 1394

15 kr. er historie, så hvorfor denne sammenligning? Køb MF nu på billigsalg.

Det var «latterlig»billig på 12 kr også. Var visstnok bare å ta opp lån på huset siden de skulle tjene 100 MUSD i 2019.....

Mest sannsynlig drives det nå aktiv lobbying mot større aksjonærer for å stille som garantister i en kapitalutvidelse. Mseis flørter allerede med covenants og ny CEO har sagt at man må være forberedet på at ting kan bli verre enn hva resultatvarselet tilsa. Det vil være uansvarlig å gå inn i denne perioden uten at sørget for at eierne stiller med egenkapital.

Med emisjonen i AGS friskt i minne med 66% discount hadde jeg vært forsiktig med å påstå at MSEIS er på billigsalg.
Odi.1
05.11.2019 kl 18:34 1315

wow, så du tar ikke med PGS på 40 kroner først, pussig....
det kjøres opp nå for å kjøre en kjempe utvasking, så det spørs om de 16 kr blir så mye verdi , det verste med det , er at hele emi potten vil gå i Gjelds Sluket på 9 -10 milliarder kroner. Da er nok forretningen mye bedre for Long posisjon i Mseis , fallet er helt latterlig med under 2% av beholdningen, så rekylen vil bli enorm og voldsom. Hvorfor øker topp 20 stadig i MSEIS ? Hvordan har utviklingen vært i psg ?, den største solgte vel en stor en gigantisk stabel med aksjer der, før det enorme krakket kom for fult , føler dere ikke dere skam lurt`?


Nei, jeg føler meg ikke lurt, men det er fordi jeg har null følelser knyttet til aksjer.
Jeg gikk ut av PGS på 37.70 høsten 2018, og tok den inn igjen på 10.6. Hvorfor skal jeg føle meg lurt?

Jeg føler meg egentlig bare lur, det er et helt annet ballgame. De som har hørt på dere rope om MSEIS som gullgruve hele veien fra 21 til 4,80 føler seg nok derimot lurt, og ikke lur.

At dere er så smålige at dere skylder på CEO Grytnes for dette er fullstendig lavmål. Selskapet har vært klare fra Q1 2019 om at de måtte få lempelser i covenants. Det var alt man trengte å vite for å skjønne at her lå det penger på gata å gå short. Og det var det :)


Ja, Sidelinjen kontraktene har latt vente på seg og derfor også reprisingen. Hadde egentlig trodd at Magseis skulle falle mer på nyhetstørke. Men holder seg stabil på +/-5 kr.

Sidelinjen, man tar ikke en kapitalutvidelse når man besitter lett omsettlig verdier for 1.8 mrd. les noder. Når selskapet er verd skarve 800 mil - vil det være selvmord å foreta en kapitalutvidelse nå, dette er finans ABC Sidelinjen. Det vil i tillegg være nådestøtet for selskapet om de hadde gjort dette. Trodde du visste såpass.

Uansett - så kommer det kontrakter, minst to store og som vil fylle opp backlogg tilsvarende som 2019. Ref nye CEO. Hva tror du skjer hvis Magseis får fylt opp backloggen i Q4 Sidelinjen? sammen med tiltaksplan for å øke marginene.

Det beste for Magseis nå, er at styreleder ble degradert. Han var ikke bra for selskapet. Nå får vi en meget driftig kvinne som styreleder. Så alle mine ønsker er oppfylt til nå. SÅ får vi se hva CEO tryller opp av effektiviseringstiltak og om det er slutt tapssetninger ifbm med fusjonen med Fairfield.

Aksjen bygger moment og faller ikke tross nyhetstørke (de fleste av oss hadde forventet en kontakt eller to nå etter PW som kom) nå er det ikke veldig mange børsdager igjen av Q4 - ganske nøyakig 35 børsdager! Og på dem 35 børsdagene, skal det komme flere kontrakter som skal fylle opp backloggen for 2020.

35 børsdager til nyttår.... det begynner å dra seg til. I tillegg så ligger Magseis ann til å blinke seg ut som årets klare nyttårsraketter! Og det rallyet begynner tidligere hvert år. (5-15 des) siste årene.Matsern
06.11.2019 kl 07:50 1047

Fra sidelinjen « Med emisjonen i AGS friskt i minne med 66% discount hadde jeg vært forsiktig med å påstå at MSEIS er på billigsalg.»

Nå må du slutte med denne komplett tullete sammenligningen. AGS slapp nettopp tall for Q3, de hadde under 1 million dollar i inntekter.

Helt riktig, og tapte 43 millioner kroner. Det sier litt om segmentet de jobber i. PGS, TGS og PLCS har alle levert knallsterkt i Q3, og kan nå ri en bølge av superprofitt, sitat fra Hegnar i går.

I nodemarkedet sliter AGS, og MSEIS måtte fortelle markedet at de har guidet skyhøyt og stålsatt investorene på at tallene kan bli enda verre enn varslet. Tror du det vil føre til at investorer står klare med bucks til å skyte inn i MSEIS uten en heftig rabatt fra markedspris? Don't think so, men nå har Odi nok en gang lovet dere enda et fantastisk kvartal, og gleder seg til Q3 som en unge gjør til juleaften. Jeg skal krysse fingrene for dere der.
Redigert 06.11.2019 kl 09:36 Du må logge inn for å svare

Du blander korta her Sidelinjen. Du er jo helt på bærtur.

Nodemarket sliter IKKE! AGS sliter for at de leverer et B- produkt til høyere pris enn Magseis sitt A-produkt.
Magseis guider lavere for one costs ifbm sammenslåingen og negative synergier. Magseis har noder for nesten 2 milliarder på lager. Noder som er gull verd.
Magseis må få opp lønnsomheten og legge bak seg Fairfild other costs.

Baisserne sammenligner æbler med pærer og smider misvisende tal på bordet. Havde aktien stået i 15 ville påstanden om for høj kurs for nuværende være i orden, men kursen er 1/3 del. MF er som en butik med et kæmpe lager op til jul, varene skal nok blive solgt.

Ingenting er bedre for dere enn at analytikerne, ny CEO og markedet tar feil. De har alle tatt ned forventningene til fremtiden og kursen har justert seg for dette.

Fortsatt holder insiderne seg langt unna aksjen, og motargumentene for dette fra dere er at de sitter i forhandlinger 24/7 og aldri kommer i posisjon til å handle.
Mitt argument har vært at de ikke handler fordi de har ikke troen. Det har blitt en god bekreftet påstand da selskapet har mistet 2/3 av sin markedsverdi siden fusjonen og ene bear-nyheten etter den andre har gradvis blitt sluppet til markedet.

Så ja, jeg er nok på bærtur, sammen med resten av markedet, analytikerne og ny CEO. Hvorfor i det hele tatt bruke tid på hva insiderne sier og gjør, når de gode svarene og rådene ligger åpent for dagen på HO?
Redigert 06.11.2019 kl 10:23 Du må logge inn for å svare

For hver dag som går, er vi en dag nærme kontrakter til å fylle opp backloggen for 2020. (Uttalt av CEO ved PW - det kommer flere kontrakter i Q4) og jo lengre tid det går jo større kjans er det at ny CEO har fått satt sitt preg i forhandlingene.

Du siger det jo meget godt selv, nemlig at markedsværdien er reduceret med 2/3 del. Min påstand er, at det er for meget, og at kursen hurtigt kan komme tilbage, når kontrakterne kommer.

Kursmålene som er lagt til grunn er med bakgrunn av neste års backlogg samt net assets. Baclogg for 2020 er nå tyn suppe. Blir denne fylt opp, skal det inn nye kursmål i Magseis. Ser at Pareto oppgraderer det generelle markedet i seismikk og spår gode tider fremover.

Fælt å se at aksjen ikke lengre er med i det gode selskap, omtrent ikkeomsetning.
Ny CEO har en formidabel jobb i å gjenreise tilliten ved å skape økt inntjening samtidig
som de får tilslag på oppdrag. Her må det skjæres til beinet når det gjelder kostnader,
det er det første som må skje!

Jeg tror den nye CEO klarer både at sænke omkostninger og få nye kontrakter. Iflg ham skulle der være flere på vej. Bedre indgang end nu, fås ikke.
Odi.1
07.11.2019 kl 16:02 645

topp 20 handler inn på aksjer, bedre Signal om hvor dette bærer i vei, får en ikke.
short må dekke seg inn oppover , der er det nok desperasjonen høy nå, dem hadde forventet å få tak i aksjer på disse nivåene, og resultatet er 0 :)
Kommer det melding om store avtaler, så er dem klistret fast og kan dekke seg inn over 17-18 kroner, det blir dyrt med lånte aksjer.
Redigert 07.11.2019 kl 16:08 Du må logge inn for å svare

Jeg dekket inn 150 000 aksjer rundt og under 5 kroner Odi. Det var null problem, så slutt med dette tullet om null volum og shortere i panikk. Hvem er det som solgte og kastet kortene på 2 dager fra 10 til 5 kroner? Shortere?

Nei, det var investorer som skjønte at dette caset fungerer ikke. Lånte aksjer var ikke dyrt, det var og er fortsatt en gullgruve dersom ikke alle er dekket inn.

Mitt mål var nådd, nå venter jeg på at dere skal kjøre opp kursen til 6 kroner, så setter jeg en ny short.
Odi.1
08.11.2019 kl 08:28 417

"var det shortere" , ja de er med å påvirke , du er jo veldig negativt opptatt av MF , besatt , noe jeg har avslørt i lange tider her, topp 20 øker hele perioden fra Mars , mulig det sitter topp 20 som lar slike som deg herje på for å kapre billige aksjer, dette er min troen på det.

Jeg sa jo 7 kroner til dere , når 1,5 Mil aksjer ble lusket over på rundt 11,15 :) Bare å hente opp tråden, der står det svart på hvitt , ble hånet, selvsagt, Scumb liker ikke å bli avslørt så tidlig i prosessen sin. Nå sier dere 3,25 osv... men da forsvinner det aksjer dere ikke får igjen :) ( 18+ kr )

150 k er en betydelig stakk for en enkelt person, men for hele MF er dette en knappenål ut av 185 Million aksjer. Når så lite aksjer er dumpet kursen med, og i tillegg de store øker volumet sitt i den samme perioden, er det åpenbart " ting på gang" , her må en bare sitte å Nyte utviklingen , være klar over hva som prøves å svindles i kulissene
Hold , ikke la seg lure av short nissene på Oslo Svindel ,er det eneste jeg kan anbefale de svake og tvilende.

Hør planen til CEO på Tlf Konferansen i mellomtiden, spesielt dette med " River av kontrakter de ser på " , mye skulle en få svar på i Q4 19 , nå er vi allerede snart halvveis av q4 . Kun noen dager til Q3 , da har nok ceo fått klar en god plan for MagseisFarfield, som Hovd aksjonæren fikk inn i stolen til å skape verdier.


Og husk, kontantkassen er ikke det nevnt med ett ord, ingen spurte om dette på conf heller , SELVSAKT :))

Denne negative personen, har ved to anledninger påstått at MF sliter med lånene, dette er avkreftet to ganger av begge CEO, short Nissen skjemmer seg ut !! ( første forsøk var helt tilbake i Februar/Mars )
Dnb lånet blir betalt ca usm 8 på hvert Halvår. Alt var i skjønneste orden. ( usm 50, FF ut 2023 )
Redigert 08.11.2019 kl 08:52 Du må logge inn for å svare