NEL - og den vanvittige prisingen (ref TOM).


I dagens TV-sending sier Trygve H noe som dette ang det sterke fallet i TOM:
"Jeg skjønte aldri hvordan et industriselskap som TOM kunne prises til 70x inntjeningen!
Derfor måtte det bare komme en smell - etter hvert. Norske selskaper prises vanligvis til ca 10-20x inntjeningen!"

Hva så med industriselskapet NEL?
Som dere alle vet; NEL har ingen inntjening - og er MILEVIS fra å få det - hvis det noen gang skjer (jeg TVILER)!
Hvordan kan et slikt selskap omsettes til en Mcap på ca 10 mrd! Det BURDE være umulig, men pr dd er det ikke det!
Med en slik verdsettelse (prising) burde selskapet ha hatt en fortjeneste på la oss si 50 mill!

Hilsen Hammers.......som lurer på når SMELLEN kommer der i gården!
DEN får nok LANGT større effekt for aksjonærene enn den i Sandvika gjorde!
Redigert 15.10.2019 kl 16:25 Du må logge inn for å svare
oophus
19.10.2019 kl 05:20 545

Hammers vs Shinkage: 0-1.

Mens Shinkage ønsker å få til en diskusjon, så fungerer Hammers som en heller dårlig opptrent papegøye som kun gjentar det samme om og om igjen.

Hammers - selvskryt er faktisk selvskryt selv om det er sant :-).

Jada, hvert Q i det siste har blitt dårligere. Med mindre det trekkes noen overraskelser opp av hatten kan Q3 bli dårlig også. Det vil slå ut negativt på kursen, som alltid. Jeg mener du ved flere anledning opp gjennom har påstått at det er helt utenkelig at de vil lykkes, men siden all den historikken etter hvert blir slettet kan vi la den ligge.

Det samme gjelder for om Løkke er en kjeltring. Du har muligens ikke sagt det direkte, men langt på vei implisert det, og litt til. Igjen, historikken er ikke der til å felle noen dom, akkurat som den heller ikke er det angående påstander du kommer med om hvorvidt jeg faktisk svarer på det du spør om eller ikke.

Sandvika saken påvirker selvsagt et selskap som NEL, men det er ikke uvanlig at denne typen selskaper har uhell i tidlige faser. Selv etablerte selskaper med etablert teknologi har uhell. Sandvika saken er av alle anti-NELere overdrevet og blåst ut av proporsjoner. Learn from your fukcin' mistakes and move on - its called evolution. Det meste av utvikling i verden er faktisk basert på at vi lærer av de feilene vi gjør.

Skal du fortsette å bruke LOG skalaen din som "linjal" så vil de vel matematisk sett nærme out of business etter Q3. At en kurve i et øyeblikk ligner på en kurve er ganske langt fra at den oppfører seg som en - jeg kan drodle noen streker som ligner på en enkel Picasso, men det er likevel langt fra en Picasso.

Jeg har sagt hele tiden at investering i NEL er risikofylt, men det kan også gi kjempegevinst. Bevegelsen nå er vel bare styrt av kortsiktige tradinger, og derfor går den opp og ned som jojo. Alle større endringer opp/ned styres av meldinger fra NEL selv, samarbeidspartnere og/eller betydningsfulle politiske utspill.

Jeg har råd til å reise på ferie selv med penger i NEL, og kunne definitivt ikke tenke meg å eie en bobil så da risikerer jeg pengene mine på troen om at de vil lykkes. Pins historien din er både sann og morsom, men å sammenligne den hypen med satsingen på fornybar energi for fremtiden er vel mildt sagt søkt, hehe.

Alt dette maset om tap av penger vet du også like godt som meg at er investeringer - risikofylte, men nødvendige. Du vet godt at det ikke nytter å komme til Nicola og/eller store potensielle kunder i Kina og Sør Korea med budskapet om at dersom dere gir oss mange penger nå så skal vi bygge kapasitet til å levere produkter til dere om 5 år. Oppskriften på å forbli liten til evig tid i denne bransjen ville være å bare reinvestere overskuddet. Så de må bygge kapasiteten og ha produktene "klare" med den risikoen det medfører uten store leveringskontrakter som er synkronisert med produksjonen.

Du er en av de skeptikerne som skal se bevis på alt før du tror på det. Dersom alle var slik ville utviklingen gått særdeles sakte. Heldigvis er vi ikke alle slik :-)

Jeg tror dessuten ikke noe særlig på at du bare driver med TA og SFA (Sunn Fornuft Analyse - vi kan innføre det som et nytt begrep) for moro skyld. Det ville vært litt som å sammenligne produkter du ikke har tenkt til å kjøpe, og så gå inn på forumene for de produktene du liker minst og snakke dem ned. Er du liksom den Barmhjertige Børssamaritan?
Redigert 19.10.2019 kl 12:19 Du må logge inn for å svare

Hva skal vi si om denne diskusjonen? La oss se litt videre på denne. Hvor gode er de mot analytikerne i Der Aktionaer og 4investors og andre finans media? Det er da fantastisk at et norsk selskap, som av noen her på forum, blir sett på som en taper, får en så stor oppmerksomhet interrnasjonalt. Her er det nesten daglig analyse, og skrevet et eller annet om Nel. Husk at her snakker vi om store leser antall , og seere siden det også sendes over skjerm.
Forklar oss hvorfor kan disse journalistene skrive at de anser Nel som den virkelige store i dette grønne skiftet, og så sitter det noen her på forum og mener at Nel er en taper? Hvilken stor kompetanse besitter disse?
Går utfra at alle som deltar på dette forum, vet at dette er et voksent forum og ikke en barnehage, der en kan leke Tuppen og Lillemor.
nucleus
19.10.2019 kl 14:13 351

NEL har per idag en drøy verdi: på 10 miljarder kr , via aksjer på Oslo børs.
NEL har vært etablert noen år på børsen, leverer jenvlig kvartalsrapporter og årsrapport, som forøvrig er lovpålagt.
NEL oppfatter jeg nærmast som en kjøpsoppsjon, iforhold til "fantastisk fortjeneste muligheter for fremtiden".
Konkret når det skjer i nærmaste fremtiden, eksisterer jo ikke.
Likevel er jo muligheten helt fabelaktig fantastisk.
Hammers påpeker jo det vi andre ser, at selskapet NEL ikke presterer noe iforhold til inntekter.
Utgifter ja, du verden, skikkelig dyktige. Når skjer neste emisjon?
Sandvika eksplosjon var som nevnt kun et lita uhell, merkelig at de fortsatt ikke startet opp noen hydrogen stasjon pånytt i Norge, når uhellet var såpass liten.
At det gav utslag på jordskjelvsmåleren i Skien 28km unna, spiller muligens innpå? Hva veit jeg, er ikke noen fagekspert. Lykke til fremover , tipper Q3 rapport blir tøfft.