Idex Mastercard, Gemalto and Idemia


Reany confirmed ongoing Mastercard partnerships with IDEX,
Mastercard with Gemalto,Idemia, and Idex

Gemalto, and IDEMIA, but says the company is keeping an open mind, and has relationships with several other suppliers.

https://www.biometricupdate.com/201902/biometric-payment-cards-path-to-mass-market
Redigert 15.10.2019 kl 17:57 Du må logge inn for å svare

Ok, takk for oppklaring. Svarene får vi snart uansett. Men moro å spekulere. :)

Viktige nå er vel å skjønne hvor denne beholdningen skal. Får jo håpe at dette ikke blir kastet ut i markedet.

Når woodford gikk ut døra sa han "one I cannot accept, nor believe is in the long-term interests [of investors]". Dette betyr vel for de stakkars langsiktige investorene at dette blir et raskt salg av assets. På HO omtales det vel som "billigsalg"..

Markedet reagerer alltid tregt på woodford news. Tok 4-5 dager før sperringen av equity ble diskontert i markedet.. og nå kom jo siste spiker i kista ved at woodford fikk sparken, og fondet oppløses. Selv når styret til fondet sier de har innleid meglere for å selge unna posisjonene prøver hjernen til enkelte å snu det til noe positivt. Er veldig synd, og jeg håper dette bare har vært et lite lodd i porteføljen.

Jeg tapte selv en del penger på Thin for et par år siden, men tok lærdom av det.. Det er eneste man kan gjøre av slikt. Lærdommen var at naivitet ikke hører hjemme i aksjemarkedet. Bedre å betale litt mer for selskap som faktisk leverer, enn å sette sin lit til tro, håp og drømmer..
Redigert 16.10.2019 kl 13:54 Du må logge inn for å svare

Det er sant. Bedre å kjøpe seg inn i en cash flow og solide selskaper. Ikke noe i veien for å diskutere Idex for det? Så markedet er naivt? Aksjen er opp når den burde være kraftig ned? Det er ikke registrert noen short av størrelse hos Finanstilsynet i børsens mest åpenbare short? Etter 1,5 milliard svidd av kroner, etter lovnader og tullball så begynner selskapet så smått å levere. Det har vært en positiv nyhetsstrøm i det siste, vi får se om det slutter her?.. Mastercard venter vi vel på? UK og Mexico. Kan komme mer her nå?.. Hvem vet. Ellers enig: ikke putt på mye penger her. Det er et spill om du er long er short.
4info
16.10.2019 kl 14:03 485

Det mest vesentlige er at usikkerheten med hensyn til denne eierposten er i ferd med å reduseres. Ny forvalter har iht presseoppslag mandat til å selge posten. Denne forvalteren har en forpliktelse overfor andelseierne av fondsandelene de har fått overført. Det er ikke i andelseieres eller forvalters interesse å dumpe en slik beholdning i et illikvid marked. Det mest trolige er at de leter etter én kjøper av hele posten. Det mest hensiktsmessige for Idex og andre aksjonærere er om denne aktøren er industriell og langsiktig, men et PE fond er heller ikke usannsynlig. Jeg opplever derfor dette som en meget positiv utvikling.

4infor markedet er enig med deg. :) Spennende å følge med her, for det er make or brake it tid nå. Enten lykkes Idex nå, eller så aldri.

Hvilken sannsynlighet gir du de to scenariene?
1: Selges til langsiktig eier som står klar for å finansiere flere år med drift(250 mill i året), i tillegg til å betale noen hundre mill for aksjene?

2: Blackrock finner ikke kjøper og er tvunget til å selge i markedet?

Huff, nå spør du vanskelig... 😀 😀 😀
4info
16.10.2019 kl 14:24 412

Jeg håper du respekterer at jeg ikke ønsker å fanges inn i en bilateral dialog om et begrenset antall utfallsrom. Det jeg ønsker å formidle er at usikkerhet skaper frykt. Når denne oppløses vil det normalt ha en positiv effekt. La oss vente og se.

Markedet sender aksjen kraftig opp. Ja markedet kan ta feil, men det blir ikke vi rike av...

100 000 000 rekker for knapt 5 måneders drift (les: pengebrenning). Det må hentes minst 500 000 000, det rekker for 2 år.
Redigert 16.10.2019 kl 14:46 Du må logge inn for å svare