DNO kjøper og kjøper nærmer seg 10%


og de får alt de vil ha på billigsalg,hva er det som skjer her da??

For meg later det som om du misset inngangen på 12 kr og ønsker kursen tilbake for et nytt forsøk, men det jeg vet intet om. Det later dog feil i mine ører når du sier at aksjen er for dyr over 12 kr uten at du viser til noen form av relativ verdivurdering med andre selskaper. Du sier selv at du kjøpte aksjer på 12 kr og solgte med 15% vinst (13,8 kr). Da eide du aksjen imens den var "dyr", og det var helt greit så lenge du eide aksjen.
Isteden for at si at aksjen er dyr, hvis du ikke har noen argumenter for dette, så kan du argumentere at aksjen teknisk sett ikke har støtte for enn på 12 kr, og at alle som trader bør vente med kjøp til dette kursnivået.
Lykke til med god innkjøpskurs.
Malony
25.10.2019 kl 13:25 5814

Takker. Som sagt, så har jeg aldri tapt på DNO i alle de år, og det blir nok gevinst igjen ved inngang 10-12.

Er kke hele poenget å kjøpe rimeligere enn man selger? Mulig jeg har misforstått? Å sitte med aksjer som er dyre er jo bra det for det gir en gylden mulighet til å selge og tjene penger på gunstigere inngang. Trodde det var basic kunnskap hvis man handler med aksjer?

Hvis du skriver høyt og lavt isteden for dyr og billig eller rimelig,så er det mindre provoserende for oss som synes aksjen er billig basert på fundamental verdivurdering og ikke trader aksjer basert på teknisk analyse.
Malony
25.10.2019 kl 14:19 5685

*.. som synes aksjen er billig..." eller mener du lavt? 😉

Personlig tror jeg DNO kjøpte egne aksjer for å holde kursen kunstig oppe, og samtidig sørge for mer utbytte til seg selv. Det bekreftes vel av at kjøpene stoppet for noen dager siden, og da får vi se om det kommer noe melding i ettermiddag om at de har solgt aksjene igjen i dag. Hvis jeg har rett, så er det mange aksjer som skal ut på markedet neste uke. Da blir det morro og vurdere inngang igjen. Men hva vet vel jeg, håper for deres skyld jeg tar feil for en gangs skyld.

Så du tror de får mere utbytte hvis aksjekursen er høy?!
Malony
25.10.2019 kl 14:30 5653

Å herre.... Alle selskap er vel interessert i at aksjekursen er høy, ihvertfall når de eier ganske stor andel selv. Du vet kanskje ikke at utbyttesummen er per aksje man eier?

Herregud for en amatør... Tror du de deler ut av verdien på selskapet??!!
wwbwb
25.10.2019 kl 15:18 5485

Plutselig en dag, et år, et tiår er brent prisen på 250 dollar fatet og DNO pumper olje som gal fra alle sinne felt. Både de tørre og de med dråper i bunn.
Alle jubler i kor og deler i rus av kjærlighet til hverandre for nå ferjer vi DNO kurs på kr.14,97!
I had a dream!!!!!!!!!!!! Løp og kjøp selv om datoen enda ikke er satt! Fort, fort...

Ganske søtt at wwbwb plutselig dukker opp og støtter Malony. Wwbwb påstår jeg bruker mye tid her, men det er bare å se på nicket mitt og sammenligne med wwbwb, så ser en hvem som bruker mest tid. At jeg med ca 300-tusen aksjer bruker litt tid er vel ikke så rart i forhold til tiden de uten aksjer bruker. Hva er det egentlig de tror de skal oppnå? Er de så naive at de tror noen selger pga deres innlegg?
wwbwb
25.10.2019 kl 15:27 5448

Selger???????????????

I had a dream!!!!!!!!!!!! Løp og kjøp selv om datoen enda ikke er satt! Fort, fort...

Vakthunden er rask på plass😂
Anywhere
25.10.2019 kl 16:55 5283

DNO sluttet å kjøpe aksjer 18. oktober, en slags nødvendig avstand til resultatfremleggelse, eller grunnet annen oppnådd info som markedet enda ikke vet??
oto1
25.10.2019 kl 17:12 5251

Anywhere.

Uforståelig at de sluttet.
Hvis det var pga stille periode, som jeg trodde, så er vel den 14 dager før resultatet.
Det stemmer ikke med at de kjøpte på fredag i forrige uke.

Det kan være pga funn på gladsheim, men jeg tror ikke helt på det heller. Men det er i alle fall en mulighet.

Vi får se om de fortsetter etter 3q.

Jaja.. for de som er nye i DNO, så var 12,20 en emisjonskurs, en tid tilbake. Det er rimelig å anta at en del hadde SL stop loss på 12,20, hvorpå man hadde ønske om å holde kursen over det. Nå er den brutt, så nå har vi ett godt stykke ned til neste.

Jeg klaget og forarget meg over kjøpet av Faroe, pluss ett par andre forhold rundt den eminente styreformannen når kursen lå på 18-19, og fikk høre hvor teit jeg er. Nå ser dere hvorfor jeg skrev som jeg gjorde.

RSI ligger under hva man kaller gulv. Det er null interesse. Nå skriver de at DNO MÅ gå opp. Vel, vi får se..
Anywhere
26.10.2019 kl 00:26 4906

I praksis mener jeg at selskapet kan avklare et slikt kjøpsprogram de har hatt med kjøpende meglerhus slik at kjøpene gjøres med et mandat over en valgt periode, med et bestemt mål for kjøpskvote og med en bestemt kjøpsandel av dagsomsetning. Da opererer selskapet selv uten påvirkning av den kjøpende virksomheten og ledelse kan besitte info som ville gitt innsidevurdering dersom selskapet selv initierer kjøpene.
Det er en mulighet at DNO har gitt tidsbegrenset mandat som fornyes, men at man ved fornyelse har fått kjennskap til saker som er kursdrivende? Jeg vet ikke.
Utbytte ble liksom kulminasjonen etter stopp av tilbakekjøp, og det forteller bl.a at selskapet har og ser innkommende kapital såpass stor at det gir mening å redusere denne.
De driver med en slags verdioptimalisering av selskapet for sittende aksjonærer, og viser i det en solid selvtillit. Men kursmessig får man foreløpig ikke noe honnør.

Det må nok enda større kontantstrøm til ,funn, eller kombi av dette, der man pløyer en del mer tilbake til aksjonærene før kursen heves vesentlig.
Et par nye funn og event suksess på Baeshiqa kan sikre dette og samtidig gi reserver som medfører prising langt over oljevegringsprisingen man ser i selskapet pr i dag.
oto1
26.10.2019 kl 00:53 4880

Anywhere

Greit nok alt det der, men med dollarkurs over 9 og aksjekurs på 12, så er det tidenes mulighet for DNO å kjøpe egne aksjer.
Så da er det egentlig ingen grunn for å bremse slik jeg ser det.
Kjøp 10%, slett, og fortsett.
Så kan man heller drite i å kjøpe noe annet altfor dyrt.

oto1. Høres fornuftig ut slik situasjonen er nå. Selskapet skal jo forsøke å synliggjøre verdiene på best mulig måte, og nå er mye annet forsøkt uten særlig hell. Som du sier, det er bare å kjøpe det som er billigst i markede, og det er eget selskap.
Vikpat
26.10.2019 kl 11:15 4566

You are right here but with One assumption that there is no hidden agenda from DNO chairman. Otherwise things seem a bit different, look at events happening,
1. DNO gives divident,
2. As a RAK is the biggest shareholder most of the amount goes to it.
3. Using that amount RAK buys back own shares and delete them
4. Interestingly chairman says he has no intention to sell its holding in RAK.
5. Now DNO buys back large number of shares ship it any specific clarification about what they will do that with those shares.
6. As I understand Treasury shares do not receive dividend ( correct me if I am wrong ) . So I directly DNO left with more money even after divident as divident amount is fixed.
7. So if DNO deletes it's Treasury shares the biggest beneficiary will be the chair man.
8. Can someone tell me when DNO deleted it's Treasury shares last time?
Malony
26.10.2019 kl 14:20 4434

Lol... Stakkars Oto1 forstår ikke hvorfor de sluttet å støttekjøpe rett før siste dato ang utbytterettigheter 👏 Er godt gjort faktisk.
Hvordan føler du deg da Mr. Worldwide, som har sett aksjene dine skrumpe inn med 2,5 millioner siste halvår?...og samtidig påstår Vi er desperate??! Er det du eller Oto1 som er styreleder i "Komiske Ali" foreningen?
Men Dno har jo lav P/E, så da betyr ikke tapene noe... De er jo en av børsens "billigste" Aksjer... Hvert øre ned er ENDA billigere aksjer å få kjøpt... Tror noen bør kjøpe seg boka "Aksjer 101"
Redigert 26.10.2019 kl 14:25 Du må logge inn for å svare
Anywhere
26.10.2019 kl 14:50 4410

Its correct that treassury stocks does not receive dividend.
Maloney, forstår du hvorfor de sluttet å kjøpe mange dager før utbyttedag?
Redigert 26.10.2019 kl 14:51 Du må logge inn for å svare

Malony. Du tror du vet alt, når du faktisk vet så utrolig lite. Du er som frosken i brønnen, som tror den kjenner hele verden bare ved å se rett opp på himmelen. Skal du servere skrøner, så bør du kanskje prøve med noen som er på ditt eget intellektuelle nivå 😉
Malony
28.10.2019 kl 12:18 3565

Spennende dag. Holder seg forøvrig bra idag tross alt. Lurer på hvor mange og hvem som har rømt skuta de siste ukene.. Har vært trangt ut døra etter DNO stoppet støttekjøpene, akkurat etter boka. Er vel kun vi "uvitende" som visste hvordan dette kom til å gå, hehe..
Hvor mye løskrutt de har brukt opp på tørre brønner, og støttekjøp, går vi snart svar på. Investorene har jo allerede gitt sitt signal.

Er kun den høye oljeprisen de siste dagene som har holdt denne oppe. Bare vent til den dupper ned til 57 igjen dere..
Redigert 28.10.2019 kl 12:39 Du må logge inn for å svare

Dno faller og faller.... her er det noe negativt på gang..
oto1
28.10.2019 kl 13:48 3384

DNO er litt slakk ja.

Mikrovolum, så betyr vel at de fleste potensielle kjøperne avventer 3Q.

DNO lagger 2-3 kr på oljeprisen nå, så det kan gå unna når det først snur.

Faller og faller? Skal visst ikke mye til for at en baisser blir våt i buksa 😂
Ka'l
28.10.2019 kl 15:26 3225

Ja, man kan jo alltids lure på hva som foregår bak kulissene når det meste ser postivt ut for DNO og så faller kursen. I dag har også oljeprisen økt til 62$ og vi står foran en kvartalsrapport med "Operating and Financial updates" med positive forventninger mht resultater og reserver. Spørsmålet er om man nå mens kursene er på lavmål bør akkumelere videre eller bare ligge på vent? Eller sagt med andre ord: Skal vi stole på regnearket og estimatene til Oto1 elle skal vi tro på baissingen fra SP og andre pessimister?
K

Er du seriøs, når du nevner å tro på Steve? Han har jo baisset DNO uminnelige tider, og det være seg om kursen har vært 3 eller 25. Se på hva baisserene skriver, og sammenlign med oto1, så er vel valget enkelt. Q-resultatene til DNO tilsier en høyere kurs, og faktisk mye høyere om en sammenligner med tilsvarende selskap. Et godt tegn er det forøvrig at baisserene er de mest aktive, for hvorfor bruke tid på noe som er så dårlig som de påstår😉
Ranudo
28.10.2019 kl 17:00 3056

SP på anden DNO-tråd i dag:

I dag kl 15:25 166
Siste dag i dag for å kjøpe for å få utbytte?

Det er ubegribeligt at han kan få lov!
Ka'l
28.10.2019 kl 18:16 2955

Nei Ww, du misforstår hvis du tror jeg ser opp til denne Steve-kråka. Jeg stiller bare et spørsmål og håper på svar fra publikum.Mitt svar er Oto1. Han er en stor stjerne her på Forumet.
Men nå venter jeg at aksjekursen snart skal nærme seg aktuelle verdiestimater.
K
oto1
28.10.2019 kl 22:06 2743

Ka'l

Du er ikke den eneste som venter på det..

Jeg synes det er veldig rart å se aksjekurs på 12 kr, og klarer ikke helt å finne noen god grunn for at det skal være sånn.

En grunn kan være at robotene selger siden kursen er i en negativ trend, men selv dno pleier å reagere på oljeprisøkningen vi har sett de siste ukene fra 58 til 62.
Det skal jo normalt utgjøre 2 kr per aksje på kursen, men den har ikke reagert i det hele tatt.

En annen grunn kan jo være at mange i markedet er like uvitende som våre 3 musketerer, og faktisk går rundt i den tro at dno gjør det dårlig.
Selv om både tilbakekjøp og utbytte burde fortelle de noe annet.

En annen grunn kan være at man ikke ser hvor veksten i dno skal komme fra, i alle fall på kort sikt.
Oppkjøp kan være dyrt, og da velger man heller akerbp som har en Sverdrup andel, og en uttalt utbyttepolitikk som langt overstiger dno.

Så det siste er vel kanskje den mest plausible forklaringen, men i mine øyne så er det opplagt at etter hvert som kontantene triller inn på konto, så må på et tidspunkt aksjekursen følge etter.

Jeg hadde ikke tenkt å kjøpe mer dno, men på disse kursene må jeg jo sterkt vurdere det når utbyttene kommer inn på konto i løpet av de neste 2 ukene.

oto1. Enig i at det er en merkelig lav kurs, så i går ble det 8000 nye aksjer på meg. Blir vel noen til når utbytte kommer, for jeg er overbevist om at kursen skal opp.
Mulig DNO også får gå for en aggressiv utbyttepolitikk, for muligheten er der.

Kursen skal nok ned. Ser vi 11 tallet i dag? 8000 aksjer i går når du kunne fått 10000 for samme pris om kort tid....det var dumt.

Sier en forvirret kar, som ikke klarer å skille mellom DNO og QEC. Og hvorfor bry seg sånn med andres valg, når de ikke har noe med deg å gjøre? Du får løpe og søke trøst hos dine 2 brødre, om det plager deg sånn at jeg velger å kaste bort mine penger.
mini3
29.10.2019 kl 18:24 2128

DNO som er under angrep av spekulanter vil jeg si er betydelig mer suksessfull enn PAN.
Men det kommer jo an på øyet som ser.

Estimert tall 3Q som vil knekke litt av interessen for å leke DNO nedover.

Omsetning 289
Ebitda 201
Driftsresultat 98
Resultat før skatt 79
Nettoresultat 91
Ka'l
29.10.2019 kl 21:52 1941

Oto1| Takk for svar. I dag kom resultatestimatene fra flere meglere/analytikere og de er fortsatt positive til DNO. Nå holder nok DNO de beste kortene tett til brystet inntil det er viktig/riktig for Imamen å gi markedet info. Torsdag morgen kommer nok faciten for tredje kvartal og forventningene for resten av året. Onsdag er nok en god dag for nytt bunnfiske.
Lykke til
K
oto1
30.10.2019 kl 01:58 1758

Vet ikke hvor mini3 har sitt estimat fra, det er i alle fall vesentlig høyere enn konsensus.

Konsensus (snitt):

Omsetting: 254
Ebitda 153
Driftsresultat 71
Resultat før skatt 49
Nettoresultat 57

For de som lurer så er tall i usd mill.

Jeg har altså selv usdm 220 på omsetting, men som nevnt i en annen tråd så er det trolig litt for lavt.
Så kan godt være det blir usdm 230, men jeg tror uansett ikke konsensustall blir nådd.
Jeg har heller ikke produksjonstall for september på norsk sokkel, så ligger litt usikkerhet der og (både juli og august kom inn litt over 15k/d)

Så en oppdatering fra sp1m i dag, og den tror jeg er mer på linje med hva jeg selv tror:

SB1 Market : DNO (Buy,tp NOK 19) Q3 consensus is too optimistic, but cash flow will be strong

Det er vel helt på linje med hva jeg selv nevnte i den andre tråden.
Uten å gå i dybden på den så har de omsetting på usdm 227, ebitda på 116, res før skatt på 17 og nettores på 42.
Ellers har de estimert fcf på usdm 58, noe som også kav være svært nær det jeg selv har (usdm 100 eks tilbakekjøp av aksjer og Faroe bonds)

Så da får man legge merke til at DNO i et "normal kvartal" der de kjøper tilbake aksjer og bond, har høye investeringer og oljepris rundt 62, fortsatt opprettholder cash situasjonen sin. Så de kan jo egentlig bare fortsette med dette lenge om de ønsker det.

Når investeringene til neste år trolig kommer en del ned, særlig i Kurdistan, så vil DNO alt likt begynne å bygge cash igjen. Og det selv om de betaler 0,40 i utbytte og kjøper egne aksjer så det synger etter. Jeg skjønner bare ikke hvorfor de stoppet nå med høy dollarkurs og lav aksjekurs.
Gavepakke.

Blir jo artig å se hvor mye den faller på torsdag uansett resultat . Den faller jo også på over forventninger, det har vi sett flere ganger ;)

Artig...ja noen synes sikkert at begravelser er artig også, så lenge det ikke er sin egen. Kanskje på tide å finne ut at det finnes andre ting i livet som gir mer glede, enn det å fryde seg når en aksje faller og noen taper penger.
haraldaa
30.10.2019 kl 09:46 1372

Kjøpte på 11.845 i dag og har trua på morgendagen