DNO. Skuffende avgrensningsboringer.


Oslo (TDN Direkt): DNO har utsatt konseptvalget på Brasse-feltutviklingsprosjektet til første halvår neste år etter at reservene har blitt nedjustert etter skuffende avgrensningsboringer.
Det skriver Upstream torsdag.
Utsettelse tilsvarer rundt ett år sammenlignet med planen lagt frem av Faroe Petroleum før det ble kjøpt opp av DNO.
Det vurderes fortsatt å knytte Brasse til enten Oseberg-feltsenter eller Brage-plattformen, sier en DNO-talsmann til avisen.
TDN Direkt finans@tdn.no
TDN Direkt, +47 21 95 60 70

og jeg som hadde håpet de vil melde 20 øre i dividende når de først åpnet kjeften på slutten av året,
wwbwb
17.10.2019 kl 15:57 1176

Hvorfor melder DNO dette?
Dette er da ikke meldepliktig informasjon, prosjekter som er tørre melder de ikke, så hvorfor dette?
wwbwb
17.10.2019 kl 16:35 1099

Her den komplette listen over DNOs opp- og nedturer fra juni 2004 til i dag.

Artikkel av: Finansavisen (HegnarOnline - 20.5.09 12:00)
Tips en venn Skriv ut
Se aksjeticker
DNO

Finansavisen har satt sammen en tidslinje for DNO-aksjen, og alle dens opp- og nedturer.
Juni 2004: DNO inngår produksjonsdelingsavtaler med kurdiske regionalmyndigheter (KRG) i Nord-Irak.
2006: Den første brønnen på Tawke-feltet viser funn.
November 2006: DNO vil øke eierandelen i produksjonsdelingsavtalene med KRG fra 40 til 55 prosent, mot å finansiere prosjektkostnadene.
Januar 2007: Tawke 4-brønnen testproduserer 8.500 fat pr. dag. Andre brønner har produsert 4.000-5.000 fat pr.dag i tester.
Januar 2007: - Vi venter en oppjustering av reserveanslaget på Tawke-feltet i forbindelse med at resultatet for fjerde kvartal legges frem 14. februar. Med basis i en slik oppjustering kan aksjen godt gå i 20 kroner, sier Gunnar Holen i CAR.
Februar 2007: - Det har vært betydelig fremskritt i forhandlingene om den nye oljeloven i Irak. Basert på vår informasjon er det ingen ting som tyder på at denne ikke vil være på plass før produksjonen er oppe og går, sier DNO-sjef Helge Eide. Skuffende utvikling i Jemen understreker at det meste ville handle om Irak.
Mars 2007: - I aksjemarkedet hersker det fremdeles usikkerhet til hvorvidt den irakiske oljeloven vil bli vedtatt i slutten av mai. Uttalelser fra den kurdiske oljeministeren sist uke tyder imidlertid på at de kurdiske myndighetene ikke forventer politiske begrensninger på eksporten fra Tawke-feltet når DNO etter planen er klar til å begynne oljeproduksjon og eksport i slutten av denne måneden eller i begynnelsen av april, sier analytiker Trond Omdal i Nordea (senere i Arctic).
Mars 2007: - I løpet av tredje eller fjerde kvartal vil produksjonen nå full kapasitet, sier adm. direktør Helge Eide i DNO. Mai 2007: Tawke-feltet ser ut til å ha større utstrekning enn tidligere antatt. 2007: DNO har begynt å levere rundt 10.000 Tawke-fat dagen til det lokale markedet, i påvente av eksport.
August 2008: Et ikke navngitt internasjonalt oljeselskap antydet å gi 4,2 milliarder kroner for DNOs lisenser i Nord-Irak, men DNO-styret valgte å ikke forfølge henvendelsen.
August 2007: Anonyme obligasjonseiere i DNO beskylder i brev til Norsk Tillitsmann styret i DNO for å hausse opp kursen for at enkeltaksjonærer skulle få solgt til høyere kurs.
September 2007: - Hvis alle nødvendige godkjennelser faller på plass i løpet av oktober, regner vi med å få eksportert oljen fra og med november. Det sa vi ved resultatpresentasjonen for andre kvartal, og det venter vi fremdeles, sier Helge Eide.
November 2007: - DNO handler fortsatt om å vente og se, konstaterer analytiker William Arnstein i meglerhuset Dresdner Kleinwort.
November 2007: DNO-kursen var «helt nede i» 8,41 kroner, omtrent der den var før DNO meldte om det første funnet på Tawke.
Desember 2007: Upstreams korrespondent i Midtøsten skriver at uenigheten om leterettigheter mellom de kurdiske selvstyremyndighetene og sentrale myndigheter i Irak nå er dypere enn noensinne.
Desember 2007: Samlet kapasitet fra Tawke-feltet oppjusteres til 90.000 fat dagen. Dessuten meldes det ar prosesseringsanlegget er klart for drift. First Securities mener høyere flytrate og positive nyheter om lavere olje/vannkontakt enn ventet tilsier Tawke-reserver på 400 millioner fat med 75 prosent sannsynlighet.
Desember 2007: DNO-sjef Helge Eide tror myndighetene i Bagdad snart gir grønt lys for eksport.
2007: DNO hever anslaget for Tawke-ressurser fra 330 millioner fat til 1,3 milliarder fat (0,9-1,9 milliarder). Anslaget for utvinnbare reserver heves fra 100 millioner fat til 230 millioner fat (150-370 millioner). For konservativt, mener analytikere.
Desember 2007: Helge Eide tror på eksporttillatelse i 2008.
Januar 2008: «Det prises nå inn en svært høy sannsynlighet for det aldri blir noe av eksporten via rørledning fra Irak. Selv om vi er forsiktige i forhold til når eksporten vil komme, tror vi markedets syn er altfor pessimistisk», mener Dresdner Kleinwort.
Mars 2008: DNO sier det har tatt et viktig skritt nærmere eksport fra Irak gjennom å revidere sin produksjonsdelingsavtale med kurdiske myndigheter. Driftsdirektør Ivar Brandvold vil likevel ikke spekulere i timingen.
Juni 2008: Nyhetsbyrået UPI melder at uttalelser tilsier at KRG og føderale myndigheter i Irak er klare til å signere en eksportavtale. - Vi har sagt til KRG at vi er villige til å motta all oljen som produseres av DNO og andre, sier oljeminister Hussain al-Shahristani til UPI.
Juli 2008: Bruttoproduksjonen fra Tawke-feltet steg til 11.361 fat pr. dag i andre kvartal, opp 65 prosent fra kvartalet før.
August 2008: Oljeproduksjonen i Kurdistan stenges for at myndighetene skal gjennomgår lisensene og prosedyrene for hvordan eierne av små anlegg i området får råoljeforsyninger.
September 2009: Dårlig aksjemarked, fallende oljepris og inntørking av signaler om eksporttillatelse har fått DNO-kursen til å falle. Landsbanki anslår sannsynligheten for eksport til 50 prosent.
Oktober 2008: DNO-kursen er nede på 2,96 kroner på det laveste.
Oktober 2008: Dow Jones Newswires siterer bransjekilder på at Iraks sentrale myndigheter er i ferd med å utstede eksporttillatelse fra DNOs Tawke-felt. DNO selv har ikke noe nytt å melde.
Oktober 2008: Handelsbanken tror ikke på eksporttillatelse før i 2010.
November 2008: Bagdad og KRG ble enige om å koble de kurdiske oljefeltene Tawke og Shiwashuk til den nordlige hovedrørledningen til den tyrkiske havnebyen Ceyhan. - Når det gjelder denne saken, er vi blitt enige om å forberede og knytte rørledningen fra begge feltene til den irakiske strategiske rørledningen. Men når det gjelder eksportprosessen, er det fortsatt noen ubesvarte spørsmål som vil bli diskutert, sa Iraks oljeminister Shahristani.
Fredag 28. november: DNO-kursen stiger 19 prosent etter at en talsmann for Oljedepartementet i Bagdad sa det «har vært en initiell enighet» om eksport fra Tawke-feltet.
Mandag 1. desember faller kursen 21,6 prosent. DNO selv presiserte at selskapet ikke hadde fått eksporttillatelse, men at det var fremskritt i forhold til å koble Tawke-feltet til eksportrørledningen og til å få eksporttillatelse.
Februar 2009: Selskapet venter det kan starte eksport om kort tid.
Mars 2009: - Jeg mener DNOs Tawke-felt er klart for eksport. Det er bare å gå i gang så snart som mulig, uten videre forsinkelser, sier Iraks oljeminister Hussein al-Shahristiani under OPECs energiseminar i Wien, ifølge Dagens Næringsliv.
April 2009: Tyrkiske Genel kjøper seg inn i Tawke-lisensen, på bekostning av KRGs andel. DNO har fortsatt 55 prosent. - Genel har gode kontakter i Kurdistan, Bagdad og Tyrkia. Det at de går inn i Tawke tyder på at de føler seg relativt sikre på at det blir eksport derfra, sier Trond Omdal, analytiker i Arctic Securities.
Mai 2009: KRG skriver på sin hjemmeside at eksporten fra Tawke-feltet vil starte 1. juni. DNO-aksjen skyter i været.
Mai 2009: DNO-ledelsen smiler på resultatpresentasjonen. - Vi lover å smile enda bredere under neste kvartalspresentasjon, sier driftsdirektør Ivar Brandvold. Helge Eide er ikke til stede.
Mai 2009: al-Shahristani sier at KRG selv må stå for utbetalingene til oljeselskapene som eksporterer, det kommer ikke Finansdepartementet i Bagdad til å gjøre.
Mai 2009: Iraks regjering blir enig om en lov som gjør at utenlandske oljeselskaper må betale minst 35 prosent i skatt.

Gleder meg til de 10 årenes oppdatering fra den gang.
Anywhere
17.10.2019 kl 16:49 1053

Bevisst strategi?
Plumpe ut de tørreste nyhetene først for å forsøke å riste ut enda mer til lave priser, før selskapet er så godt som fullstappet på 10% innkjøpte av de utestående aksjer. Dernest fyre av med positivt strømmende nyheter siste del av kvartalet?
wwbwb
17.10.2019 kl 16:49 1049

Kan det være fordi de ønsker billigere aksjer fra langsiktige solide aksjonærer til grav pris?
Oslo, 17 October 2019 - DNO ASA, the Norwegian oil and gas operator, has today purchased 1,000,000 own shares at an average price of NOK 12.5026 per share. Following this transaction, DNO holds 77,600,000 own shares.
Er DNO et lorte selskap uten stolthet. (Det hvis de vet noe som kan løfte kursen, men det er vel heller tvilsomt.)
wwbwb
17.10.2019 kl 17:06 995

DNO er et selskap med mange kroker og hjørner de har gjemt seg bak. Kanskje DNO kan gi en dyktig forfatter inspirasjon til en bestselger.

"DNO-initiativet - Hvordan skal jeg gi min fullmakt?
Den ekstraordinære generalforsamlingen i DNO International ASA finner sted i Felix Konferansesenter. Bryggetorget 3, 0250 Oslo den 1. november 2011 kl. 13.00.
Etter opptelling av stemmene på vår hjemmeside så ble det et overveldende flertall for å stemme mot fusjonsplanen og kapitalforhøyelsen (agenda punkt 4), mot fullmakt til styret til å utvide aksjekapitalen (agenda punkt 5) og for forslaget om granskning (agenda punkt 6). Etter dette så vil DNO-initiativet følge flertallets beslutning og man anbefaler at også medlemmene følger dette ved stemmegivning.

Alle aksjonærene med registrert VPS skal ha fått tilsendt relevante møtedokumenter med fullmaktsformular. Her må dere huske på at det er formularene som fulgte den siste innkalling som skal benyttes (5. oktober 2011). Link til børsmelding med vedlegg: http://www.newsweb.no/newsweb/search.do?messageId=290793

DNO-initiativet vil på det sterkeste anbefale at alle aksjonærer som har anledning til å møte på den ekstraordinære generalforsamling møter selv. Vi har satt opp noen «kjøreregler» som kan benyttes enten man møter selv eller om man ønsker å la seg representere.

MØTE SELV

Dersom du selv ønsker å møte og avgi din egen stemme, så er det nok å registrere seg gjennom Møteseddelen som du har fått tilsendt. Dette kan gjøres på følgende 2 måter;

- Fyll ut Møteseddelsen og send den til DnB NOR Bank ASA, Verdipapirservice, 0021 Oslo, alternativt på telefaks nr. (+47) 22 48 11 71 eller

- Benytt den elektroniske innsendelsen av møteseddelen som du finner på DNO's hjemmeside. Dersom du benytter deg av den elektronisk innsendelsen må du logge deg inn med ref.no og pin kode som du finner øverst til høyre på formularet.

Uansett hvilken måte du benytter så ville det være fint om du ga et tilbakespill til DNO-initiativet om at du kommer til å møte selv og at du kommer til å stemme i henhold til vår anbefaling med angivelse av hvor mange aksjer du kommer til å stemme for. Denne informasjonen sender du pr. e-mail : dnoinitiativet@gmail.com.

DNO-initiativet tilbyr deg å møte våre representanter før generalforsamlingen settes. Vi kan nås på telefon 905 31746 og vil være tilstede på Restaurant D/S Louise som du finner på Aker Brygge (Stranden 3) fra kl. 11.00 den 1. november.


IKKE MØTE SELV

Dersom du ikke selv kan møte, men ønsker å gi din fullmakt til DNO-initiativet slik at dennes representant også representerer deg, så ber vi om at du foretar deg følgende:

1. Fyll ut det mottatte fullmaktsformular «Fullmakt uten stemmeinstruks» som vist på Vedlegg 1 (fullmektig Torstein Øygarden).

2. Påfør dato og signer nederst på arket.

3. Send dette som anvist på formularet enten til:

- DnB NOR Bank ASA, Verdipapirservice, 0021 Oslo, alternativt på telefaks nr. (+47) 22 48 11 71 eller

- Benytt den elektroniske innsendelse av fullmakten som du finner på DNO's hjemmeside. Dersom du benytter deg av elektronisk innsendelse må du logge inn med ref.no og pin kode som du finner øverst til høyre på formularet. Når du er logget inn så må du også fylle ut hele adressen til Torstein Øygarden som er : Madlasandnes 142B, 4045 Hafrsfjord.

4. Uansett hvilken måte du benytter så send deretter en kopi av formularet eventuelt utskrift av den elektroniske registrering pr e-mail til: dnoinitiativet@gmail.com. Dette slik at DNO-initiativet vet hvor mange aksjer de har fått fullmakt til å stemme for.


P.S.
Dette kun for inspirasjon for litt grave arbeid for den rette.

wwbwb er visst litt bitter nå. Blod haussing av Tomra gikk rett i dass, og pensjonen samme vei. Får bare håpe ingen hørte på denne ukritiske haussingen, og tapte alle sparepengene sine.
wwbwb
17.10.2019 kl 17:14 963

Kurdiske myndigheter har signalisert at DNO vil få fortsette sine operasjoner i landet. Men et krav fra en ukjent tredjepart kan koste selskapet dyrt.

Artikkel av: Marius B. Haugen (Finansavisen - 26.9.09 10:02)
Tips en venn Facebook Twitter Skriv ut
Relaterte artikler Se aksjeticker
Partner overtar for DNO i Kurdistan
DnB NOR-fest på børsen
Er dette DNOs neste børs?
DNO

De kurdiske selvstyremyndighetene (KRG) sendte mandag et brev til oljeprodusenten DNO International, hvor de truet med å kaste selskapet ut av landet uten å kompensere for de 330 millionene dollar DNO har investert i Tawke-feltet.
I punkt nummer to skriver KRG også at DNO må løse alle sine interne problemer med Oslo Børs, samt andre konflikter de måtte ha med eventuelle tredjeparter relatert til produksjonsdelingsavtaler innen seks uker.
I en note i årsrapporten kommer det frem at selskapet faktisk har en konflikt gående med en ukjent tredjepart.
En partner DNO prøvde å få inn på Tawke-feltet, som ikke ble godkjent av KRG, krever nemlig selskapet for erstatning for de skader de er blitt påført. DNO bestrider dette kravet, og gjorde ikke avsetninger til erstatningsutbetalinger i årsregnskapet. Kravet fra KRG kan imidlertid tvinge frem en utbetaling til tredjeparten allerede de nærmeste ukene, skriver Finansavisen i dag.
I en note i DNOs andrekvartalsrapport fremkommer det, slik Finansavisen forstår det, at en uavhengig juridisk meglingsinstans har vært inne og vurdert partenes stilling, og kommet til at den ukjente tredjeparten har rett til å søke kompensasjon.
DNO skriver også at prosessen rundt konflikten ventes å fortsette og at et endelig rettsoppgjør, med det mulige utfallet at selskapet må betale tredjeparten kompensasjon, er ventet i andre kvartal neste år, i følge Finansavisen.
For DNO kan det nå bare være et spørsmål om penger for å få konflikten med tredjeparten ut av verden, slik at ikke det setter en stopper for operasjonen.
Størrelsen på den eventuelle kompensasjonen vil sannsynligvis stå i forhold til hvor mye tredjeparten har investert, skriver avisen, men påpeker at en annen mulighet er at tredjepartens krav baserer seg på forventet inntjening.
DNO og adm. direktør Helge Eide besvarte ikke Finansavisens gjentatte henvendelser angående konflikten i går.
wwbwb
17.10.2019 kl 17:48 897

Worldwide du glemte din tegneseriefigur, din Emoji, din eneste styrke som kommentator. Et kopiert bilde for de aller minste uten ord som naturlig søken etter kontakt når ord ikke finnes. Nei, takk jeg er ikke ledig.

wwbwb. Klipp og lim er du flink til. Frykter du at vi ikke klarer å holde oss oppdatert selv? Ikke mye piff igjen i deg etter at du måtte slutte med Tomra haussingen på DNO trådene, så det må ha vært et hardt slag for deg.
Og hvorfor så opptatt av utbytte når en er uten aksjer?
oto1
17.10.2019 kl 20:42 700

Wwbwb hsr aldri gjort noe annet enn klipp og lim.
Og fjas.
Livet er bedre når innleggene hans er skjult :)

Men hva er dette tøyset hak kommer nå med skuffende avgrensningsbrønner?

Dno er bare med på en avgrensningsbrønn, og den er jo ikke ferdig, og blir trolig alt annet enn skuffende.

Har det klikket for fyren?