7-8 usd pr boe i kost
Spent på om de vil utbetale utbytte for kvartalet.
Muligens et redusert utbytte?
Betyr jo at de fremdeles tjener penger.
Vi får sette vår lit til deltakerne i stirrekonkuransen......
Varsom
23.03.2020 kl 15:42 4124

Og olja bare raser nedover atter en gang! Blir bra den dagen det snur må jeg si! Skal bli spennende å se hvor langt ned shorterne klarer å få denne, er nok greit å ha litt cash på lager.

Synes Aker BP klarte seg greit i dag, flott oppdatering som bero markedet endel.
jadden
23.03.2020 kl 18:04 4009

I dag gikk AkerBp motstrøms det meste innen oljerelatert, faktisk litt i pluss. Sterkt når Eqnr gikk nærmere 7 % i minus. Selskapets oppdatering i morges hadde god virkning og satte på plass mye spekulasjoner. Aksjen virker nå tryggere og bør være en god rekylkandidat når det siste viruset er overvunnet.

Trur denne er trygg lenge før det siste viruset er overvunnet, vent bare til araberguttene og USA, med Russerne kommer til en eller annen enighet...da sier det PANG!
Varsom
23.03.2020 kl 20:27 3849

Ser at de som shorter har økt shorten i dag, de har tydeligvis troen på nedgang! Kan ikke tenke meg at de klarer å få denne under 90 tallet!! Hva tenker dere andre?

Hvorfor stiger oljeprisen nå i kveld, mens US børsene faller nokså tungt ?


SS

Russiske produsenter ikke interessert i å øke produksjonen.
Betyr jo nada, annet enn psykisk enda, men kan være derfor?

Så spørs det om Araber guttene gjør det samme, men sier noe annet.

Araberne har allerede solgt oljen, så de tenker jeg må prestere 😅😂
kuka
24.03.2020 kl 07:55 3216

Litt ironi til å begynne med; når det "underutviklede" Kina er i stand til å få bukt med viruset, må vel det velutviklede vesten klare det enkelt. Fra spøk til alvor, bevisstheten om at koronaen ikke blir verdens undergang vil befeste seg. Jeg forstår godt at russerne ikke ønsket å forhandle om størrelse på produksjonkutt med den usikkerheten som rådde da forhandlingene ble brutt. Tror grunnlaget for forhandlinger er langt gunstigere i dag enn for en mnd siden. At USA/skifer har uttrykt ønske om regulering av produksjon er et godt tegn. Kanskje OPEC utvides til ++. I tillegg er den generelle aktiviteten innen sektoren tatt ned, ala beslutninger i AkerBp. Første tegn til forestående forhandlinger i OPEC+ vil sende oljeprisen opp mot høyder det hadde før bruddet.
tobben
24.03.2020 kl 08:17 3140

USA mumler om dumpinganklager på dagens priser, vi vet at Saudi Arabia må ha høyere oljepris til økonomien sin. AkerBP har nok fått en ufortjent kraftig nedtur og oppturen kan bli like bratt, godt hjulpet av en diger short som må dekkes. Likte godt meldingen om reduksjoner fra selskapet i går. Tror vi har lite å deppa av i Akerbp oss som har kjøpt oss inn rundt 100 lappen
jadden
24.03.2020 kl 09:51 2982

Hvilken utbyttepolitikk som selskapene legger seg på fremover vil være avgjørende for kursutviklingen. Endringer vil sjelden oppfattes som positivt. Problemstillingen omtales i en interessant artikkel i E24, se link nedenfor. Det har vært uttalt at utbytter nå er både umoralskt og umisikalskt. Det gjelder tydeligvis ikke når mottaker er staten som majoritetsaksjonær i Equinor.

Reduksjonen i investeringer som meldt fra AkerBp i går underbygger trolig at utbytter vil bli opprettholdt fremover, omfang og form gjenstår å se. Rabatterte aksjer tas gjerne mot, men eventuelle betingelser er avgjørende.

AkerBp og Equinor ligger side om side i dag, for de langsiktige er valget enkelt.

https://e24.no/boers-og-finans/i/kJjW9L/hva-skjer-med-utbyttemaskinen-equinor
Redigert 24.03.2020 kl 09:53 Du må logge inn for å svare
jadden
24.03.2020 kl 09:56 2976

Og vi tar gjerne med at Nordea oppjusterer kursmålet for AkerBp til 250:

24.3.2020, 09:15 · TDN Finans Delayed
AKERBP: NORDEA MARKETS OPPJUSTERER KURSMÅL, PARETO NEDJUSTERER
Oslo (TDN Direkt): Nordea Markets og Pareto Securities gjør endringer i sine kursmål, samtidig som begge beholder kjøpsanbefalingen, på Aker BP-aksjen etter den oppdaterte guidingen fra selskapet mandag, ifølge oppdateringer fra meglerhusene tirsdag.
Nordea Markets oppjusterer kursmålet på Aker BP til 250 kroner fra tidligere 225 kroner, og mener den oppdaterte guidingen fra Aker BP vil bidra med robusthet i investeringscaset.

"Ved å bremse ned driftsinvesteringene, letekostnader og ikke-kritiske aktiviteter, vil Aker BP styrke likviditeten med nært 630 millioner dollar i 2020, med ytterligere rom for kutt i driftsinvesteringene på 1-2 milliarder dollar i 2021 og 2022", skriver Nordea Markets.

Pareto Securities nedjusterer sitt kursmål på Aker BP til 200 kroner fra tidligere 330 kroner pr aksje.

Pareto Securities ser rom for at Aker BP er posisjonert til å utvikle seg bedre enn sammenlignbare selskaper fremover.

"Vi tror Aker BP vil utvikle seg bedre enn andre på relativ basis fremover. Vi understreker Aker BP som et av våre toppvalg i lete- og produksjonssektoren", skriver de.

PSP, finans@tdn.no Infront TDN Direkt, +47 21 95 60 70
Vikusen
24.03.2020 kl 11:04 2851

Føler allikevell oppgangen kommer litt vell tidlig. Saudi har fremdeles ikkje åpner kranene enda og flommet markedet med 10 mill olje pr dag. Er dette priset inn i oljeprisen? Visst ikkje så er det mange her som får seg en kald dusj.

Nå skal en huske på at det er mange selskaper som justerer ned sin egen produksjon, se på Canada...der må de stenge ned produksjon med 400 000 fat pr dag.
freetexx
24.03.2020 kl 11:41 2747

Aker BP må nesten gå 250% for å komme tilbake dit den var for 4 uker siden.. Så vet ikke jeg? Er vel alltid slik at de samme som ikke kommer seg ut når ting går ned, kommer seg inn når ting går opp

Har du sakt 110 %, så skal jeg være enig med deg...for 4 uker siden var Aker BP på 230 kr.
Vikusen
24.03.2020 kl 13:02 2698

Det er vell bare realiteten at oljeprisen stiger foreløpig på krisepakken til usa og at i april så får vi se konsekvenser med åpne kraner dersom ikke det blir en avtale med opec, opec+.
freetexx
24.03.2020 kl 13:06 2692

Dette løser seg fint. Senarioet med lav oljepris er jo allerede kalkulert inn i prisen.. Alle vet at markedet blir oversvømt i april, derfor er det ikke lengere noe momentum i å snakke om dette. Nå vil sterke krefter jobbe for at tilbudet går ned
tatoiine
24.03.2020 kl 14:32 2566

Har pandemien nådd sin topp? Nei. Har Saudiene åpnet kranene? Nei. Denne skal minst 50% ned.
freetexx
24.03.2020 kl 14:48 2528

Har du tjent gode penger på børs? eller ofte tenkt på hva du gjør feil?

Er jeg for sent ute?
Ble løpende etter Aker BP i dag og havnet til slutt på -2000 for denne dagen. Irriterende og irrasjonell trading. Har dagtradet denne den siste uken med stort hell og havnet godt i pluss. Gikk glipp av dagens oppgang.
Opprinnelig plan er jo på flere år og jeg forsøker nå å finne en god innkjøpspris. Så for meg å kjøpe inn på lav 85-90. Lett å bli irrasjonell i disse volatile tider!

+++
- God drift
- Potensiell Nokaka trigger
- God utbyttepolitikk (om guidingen holder seg)
- Mulig gode oppkjøp fremover grunnet dagens situasjon
- positive meldinger fra OPEC og OPEC+

--
- dårlige utsikter for oljeprisen. Lavt forbruk fremover og sansynligvis videre fall i oljepris. Hvor lenge klarer dagens kurs på lavere nivåer?
- Ingen enighet mellom OPEC landene
- klarer ikke guidingen om overnevnte punkt slår til og lønnsomheten
- USA kommer til å lide i mye større grad av Corona enn det vi ser i dag og vil dra med seg børsene nedover igjen?

Hva tenker dere om langsiktig inngang og timing her? Vente og se om det kun er suckers rally?

Virker som at han har gjort en del feil - virker ikke som at han har begynt å tenke over det …

Ellers, sluttet på HOD hvor kursen ble tradet opp i sluttauksjonen og det på betydelig omsetning - mao, det ser slettes ikke verst ut for morgendagen … ;)
jadden
24.03.2020 kl 17:48 2281

Oljeprisen har falt litt tilbake den siste timen, er nå på laveste nivå innen dagens range. Fortsetter dette kan det bli rød dag i morgen.
Ellers ser det ut til at bunnen er satt på 90-tallet foreløpig. Skal dette rokkes ved må det enten skje en global meltdown i markedene, utløsende faktor kan være at USA og GB får dødsrater lik Italia og Spania. En annen trussel er nedstengning av felt på sokkelen pga manglende mannskapsutskifting, det er kanskje en mer reell fare. Faller oljeproduksjonen bort over en periode, og selskapet står uten inntekter så ryker nok 90-tallet. Et lite sannsynlig scenario, jeg velger å akkumulere på alt under 120.

Ser vi i lys av at kursen har fått ufortjent mye juling og at det ikke bare er deg og meg som har fått med seg akkurat det så er sannsynligheten høy for at større og ikke minst langsiktige investorer akkumulerer videre fra dette nivået og ikke sitter og håper på dipper fremover - JustSaying … ;)
Redigert 24.03.2020 kl 18:07 Du må logge inn for å svare
Vikusen
24.03.2020 kl 19:13 2157

For tidlig enda, nå har India havnet i lock down og italia stenge nettopp ned all industri. Olje etterspørselen vil å få juling no og enda mer når usa, storbritania og flere må stenge. Blir stort oljeprisfall i natt.
jadden
25.03.2020 kl 07:52 1845

Oljeprisen er noe opp på morgenen i forhold til i går, Brent Crude er over USD 30. Dette, sammen med at USA-børsene hadde en solid oppgang i går kveld pga krisepakken som ble vedtatt borger for fortsatt oppgang for AkerBp i dag.
Equinor og flere av de store oljeselskapene legger frem nedskjæringspakker i investeringer og kostnader, Chevron fikk et solid hopp i går langt opp på 20-tallet. Dette vil selvsagt også medføre lavere produksjon, det er positivt for oljeprisen på sikt.

Christian Yggeseth i Danske Bank liker bedre AkerBp og Lundin fremfor Equinor, det skyldes Equinor sine utenlandsengasjement som stort sett har vært pengesluk historisk. AkerBp er også mer rendyrket, Eqnr har hivd seg på klimabølgen, det er ikke bærekraftig i fremtiden. Her et klipp fra E24 og Yggeseth i Danske Bank:

Liker Equinor minst
Av Equinor, Aker BP og Lundin er analytikeren tydelig på hvilket selskap han liker minst.

– Jeg er minst optimistisk på Equinor, mens både Aker BP og Lundin ser gode nok ut til å holde ut denne krisen, samt opprettholde et greit investerings- og utbyttenivå fremover, forklarer han.

Lundin har en balansepris – altså nødvendig oljepris for å gå i null på produksjonen – på 17 dollar per fat, mens Aker BP ligger på like over 20 dollar. Til sammenligning er Equinors balansepris over 35 dollar per fat.

Det er delvis på grunn av at Lundin og Aker BP har mesteparten av aktiviteten på norsk sokkel, mens Equinor har flere dyre utenlandsprosjekter. Det lønner seg ikke i en periode med svak krone.

– Det som er fint med norsk sokkel er at stort sett alle operasjonelle kostnader er i kroner. Betalbar skatt blir også fort null for de selskapene som opprettholder et greit investeringsnivå. Konkurranseevnen til norsk sokkel i en periode med lav oljepris er altså fordelaktig, gitt at kronen svekker seg, sier Yggeseth.

– Hva tenker du om oljeprisen fremover?

– På kort sikt ser vi et stort press på oljeprisen. Oljelagrene skal fylles opp mye i tiden fremover, som vil gi et betydelig press også etter koronakrisen er over og etterspørselen tar seg opp igjen. Vi venter at det blir tøft for oljeselskapene over de neste 12 til 15 månedene, før vi ser en bedring, og en snittpris på rundt 50-60 dollar i 2021, svarer han.

En oljepris på rundt det nivået vil være nok til at selskaper som Equinor kan gå tilbake til gamle utbyttenivåer, ifølge Danske Bank sine estimater.

Hvorfor ser vi ikke noe insidekjøp i Aker BP. Det forundrer meg veldig!
Om vi tror bunnen er nådd og utbyttet kommer så burde vi vel strengt tatt sett noen insidekjøp av betydning...
Anywhere
25.03.2020 kl 09:21 1672

Det er gjort noen innsidekjøp for et par uker siden, rundt 120-150.
Redigert 25.03.2020 kl 09:22 Du må logge inn for å svare

Av en helt ubetydelig størrelse.
Savner insidekjøp som viser troen på selskapet og hvor lavt det er priset. Det har vi til gode å se enda.
jadden
25.03.2020 kl 09:50 1600

AkerBp har sikret oljeprisen, gjelder spesielt for første halvår. Det kan underbygge at utbytte holdes opp mot guidet, her et klipp fra omtale:

Aker BP sikret til sommeren
Aker BP meldte mandag at det hadde inngått sikringsforretninger til en oljepris på 54 dollar for første halvår i år. Fra tidligere er det kjent at denne sikringen utgjør 60 prosent av selskapets oljeproduksjon
– Vi har gjennom salgsopsjoner sikret tilsvarende 800.000 fat pr. måned. Selv vi produserer 200.000 fat pr. dag, er det nok til å sikre 60 prosent av oljevolumet som følge av ulik skatteprosent, sier IR-sjef Kjetil Bakken i Aker BP.
Han legger til at 15–20 prosent av selskapets produksjon er gass uten prissikring.
Tjener 230 mill. i måneden
Gevinsten beregnes basert på gjennomsnittlig oljepris pr. måned sammenlignet med sikringsprisen.
Det gir en gevinst på 21 millioner dollar i måneden, tilsvarende 230 millioner kroner, basert på dagens oljepris, hvilket på langt nær slår like hardt for Aker BP som for Noreco.
– Vi har sikret oss opp mot ett år frem i tid lenge, så vi har også kjøpt mye som ikke har gitt uttelling. Vi skulle gjerne sikret oss lenger frem i tid, men når oljeprisen har falt, slik som nå, blir det ekstremt dyrt, så vi har ikke kjøpt salgsopsjoner i det siste, sier Bakken.
Lav skatt på sikring
Dermed er Aker BP sikret god inntjening kun frem mot halvårsskiftet. Deretter avhenger alt av oljeprisen. Hovedtyngden av de inngåtte sikringsforretningene kjøpte selskapet rett før jul i fjor.
Det som ytterligere forsterker effekten av hedginggevinsten, er at skattenivået er betydelig lavere på dette enn om gevinsten skulle vært hentet ut gjennom høy oljepris fra Nordsjøen.
Av finanstransaksjoner betaler Aker BP 22 prosents skatt, mot 78 prosents oljeskatt når inntektene kommer direkte fra oljeprisen. Differansen gjør at oljeselskapene kun behøver å hedge en tredel av oljeproduksjonen for å være fullt ut sikret mot oljeprisfall.

Den der har jeg vært klar over hele tiden da jeg har fulgt med i kvartalsrapportene. Allikevel synes jeg det er merkelig at ikke flere fra ledelsen gjør større insidekjøp.
Oljeprisen er jo spådd nord og ned i lange stunder fremover. Sikringen gjelder kun første halvår.
ruda
25.03.2020 kl 10:16 1571

AkerBp vil nok stige jevnt og trutt fremover. Den fremstår som meget billig

Jeg også synes det er billig. Det er mer uvissheten på hvordan Aker BP takler en vedvarende oljepris på rundt 20 tallet. Skal den da videre nedover??? Vi fikk jo et skikkelig suckers rally ser det ut som om det her fortsetter.
Vikusen
25.03.2020 kl 11:43 1493

Spenn sikkerhetsbeltene. Tro og håp på krisepakke til usa kan ikkje stoppe nedgangen i oljeetterspørselen og saudi som vil overflode allerede fulle oljelager.
gunlove
25.03.2020 kl 14:48 1346

Hvis markedet fortsatt fungerer slik det har gjort i uminnelige tider vil synkende pris/etterspørsel etter olje føre til synkende tilbud av olje. Selskap vil altså etterhvert redusere produksjonen og etterhvert kanskje stenge helt ned. Markedet tilpasses den nye situasjonen inntil noe annet skjer. Vil et stort virusutbrudd i oljeproduserende land som SA/Midtøsten også etterhvert begynne å påvirke deres evne til å fortsatt produsere olje?

Noen 'eksperter' snakker om minus pris på olje. Håpe de fleste her inne forstår at det aldri vil skje nettopp fordi anlegg/produksjon stenges ned lenge før vi kommer dit. Generelt er det en svartmaling av oljeindustrien når pris synker, det samme skjedde rundt 2015 når prisen på olje sank. Hvor lenge vil verden være avhengig av olje? Det går ikke an å sette noen sluttdato, så lenge vi må ha olje så må vi ha olje. Eller vil noen her f.eks bo i hus uten brune- og hvitevarer? Uten internett, ingen smarttlf, nettbrett? Jeg går ikke gjennom alt som stopper opp uten olje og gass næringen, de som leser her vet hvor viktig næringen er.
ruda
26.03.2020 kl 08:57 1056

Anbefales kjøp og kursmål 150
ruda
26.03.2020 kl 09:00 1046

Kursmålet er 200