Vikusen
26.03.2020 kl 15:31 1863

Usa markant opp og Ose stanger i minus. Akerbp burde ha vippa 125kr i dag.
jadden
27.03.2020 kl 12:52 1577

Brent Spot svinger i området 26-28 USD og AkerBp har foreløpig roet seg rundt kurs 120. Det kan bli mye gøy når koronaviruset kommer på hell, børsene er de første til å reagere. På lengre sikt er det absolutt grunn til å forvente høyere oljepris. Ingen trives med dagens prisleie, Russland har ikke til pensjoner, Saudi sliter med å få statsapparatet til å gå rundt når det ikke er andre inntekter enn det som kommer fra oljen. Dessuten finnes ikke kjøpere nå når lagrerene renner over. USA risikerer å måtte stenge ned hele Texasproduksjonen, det vil gå lang tid før noen er villige til å investere i skiferproduksjon igjen. Utfyllende kommentar til det siste kan leses her:

https://oilprice.com/Energy/Crude-Oil/Is-This-The-Beginning-Of-The-End-For-Texas-Oil.html

Aker BP er skjør for videre nedgang slik jeg ser det. Kan forøvrig informere at jeg sitter avventende til å kjøpe meg inn enda. Ønsker under 110 før jeg pøser inn. Kan selvfølgelig være jeg tar feil men pr. vurderer jeg det som sannsynlig. Den gikk fort fra meg oppover så ble noe stresset men har is i magen.
Så hvor fort den ramlet ned til 112 på onsdag. Gikk bare sekunder. Aksjen er veldig styrt av robothandel nå.

Angående oljepris og OPEC så tror jeg en nyhet derfra vil være veldig kortsiktig. Oljelagrene vil fylles fort opp fremover grunnet ekstremt lav etterspørsel. Bare vent til hele verden er hardt rammet av krisen. USA har knappest begynt! Forbruket kommer til å være lavt i mange mange måneder fremover så om en tar på seg brillene å ser frem i tid...

Johan Sverdrupfeltet har vært et eventyr med bare positive meldinger, men timingen for startproduksjon (men som ingen kunne forutse) ble katastrofe. Når det en dag snur vil verdiene vises:

30.3.2020, 06:59 · TDN Finans Delayed
EQNR: SER RASKERE OPPTRAPPING TIL HØYERE PLATÅPROD. PÅ JOHAN SVERDRUP
Oslo (TDN Direkt): Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen venter å nå platåproduksjon for første fase tidlig i mai, raskere enn forventet. Kapasiteten i anlegget er utvidet slik at platåproduksjon øker fra om lag 440.000 fat olje per dag til rundt 470.000 fat olje per dag.
Det fremgår av en melding fra Equinor mandag.

Det var tidligere forventet at platåproduksjonen ville nås i løpet av sommeren. Ved utgangen av mars var dagsproduksjonen allerede over 430.000 fat olje per dag.

- Siden oppstart har vi hatt en veldig god og stabil produksjon fra feltet, og brønnene har produsert bedre enn forventet. Vi er i ferd med å ferdigstille den tiende brønnen, og dette arbeidet går veldig godt. Dette bidrar til større produksjon raskere enn tidligere forventet, I tillegg forventer vi å øke kapasiteten i anlegget, noe som betyr at platåproduksjon går fra tidligere antatt 440.000 til rundt 470.000 fat olje daglig, sier Rune Nedregaard, driftsdirektør for Johan Sverdrup.

Balanseprisen for full feltutbygging er på under 20 dollar per fat, og forventede driftskostnader er under to dollar per fat.

- Johan Sverdrup har svært lave produksjonskostnader. Det gjør at feltet bidrar med sterk kontantstrøm også i perioder med lave priser slik vi ser nå, sier Nedregaard.

Feltet forventes å produsere 690.000 fat olje per dag når det produserer for fullt. De forventede utvinnbare reservene i feltet er 2,7 milliarder fat oljeekvivalenter. Ambisjonen for feltet er å oppnå en utvinningsgrad over 70 prosent.

Partnere på Johan Sverdrup er operatør Equinor (42,6%), Lundin Norway (20%), Petoro (17,36%), Aker BP (11,5733%) og Total (8,44%).

LK finans@tdn.no Infront TDN Direkt, +47 21 95 60 70

Problemet akkurat nå er at AKERBP prises som om oljen stod i 40,- Den kommer sikkert(!?) tilbake der en gang, men den er jo ikke der nå. Det er derfor underlig med oljeaksjer på OBX som i dag trosser alle mulige økonomiske gravitasjonsprinsipper. Det er mulig investorer tenker dette er et blaff og at den ikke skal lavere, men det er en risikabel strategi. Jeg tror oljen skal under 20,- eller 15-18,- i løpet av medio april grunnet overproduksjon og lite etterspørsel. Da prises AKERBP til 65,-

Det jeg lurer på er hvor lenge aksjen holder stand, tross oljepris på 23 dollar, ned 10,5%.

Eqnr er dyr, akerbp har falt fra 300kr. Den er faktisk billig og dersom utbytte holdes så er den grisebillig.

OSL børs er ned rett rundt 1 % i skrivende stund. Oljeprisen er på 22 tallet ned 12% hva er galt med dette bilde? Vil ikke høre noe tullball om at oljeprisen er allerede er priset inn. Det er den langt ifra. skulle oljeprisen og markedsituasjonen vært innpriset allerede hadde hovedindex vært under 500..

Pareto har funnet frem slakterkniven og setter et kursmål på 115 kroner for Aker BP. Ned fra 335 kroner. Aker BP-aksjen ble handlet for 110,45 kroner pr. aksje rundt klokken 10 på mandag.
https://finansavisen.no/nyheter/bors/2020/03/30/7512940/slakter-aker-bp-kursen

...hevder noen neddopa oschloklyser i pirato.

Siden 18. mars er olja ned 10%
I samme periode er AKERBP opp 23%

I et treårsperspektiv er AKERBP og EQNR på linje.
I et femårsperspektiv er AKERBP fortsatt opp 200% i forhold til EQNR. Det er kanskje litt bekymringsfullt?

Kanskje er det slik at den analyserte/kalkulerte sjansen for raid etter betydelige stoplossgevinster overstyres av risikoen for å selge seg for billig for å utløse disse?
Sånn kan det selvsagt ikke være! Det koster jo å holde seg med "teknologi". De fleste skjønner det.

Redigert i går kl 12:30 Du må logge inn for å svare

Bippe: sammenlikn produksjonsøkningen til AkerBP og Equinor i samme periode.

Joda, det er sikkert et poeng. 3 eller 5 år? Det kan likevel se ut som AKERBP har flydd for høyt de siste 3 årene nå som markedet går i forsvarsposisjon. Mange har åpenbart hatt muligheten til å ta ut fete gevinster etter en slik flytur. Det er kanskje det balansepunktet vi er ved nå omtrent. EQNR og AKERBP oppfører seg ganske likt. Feks. ved at "stoplossiveren" ikke lenger er til stede/får slippe til når oljeprisen fortsetter ned. Er det de store posisjonene/pengene som forsvarer seg selv mest hensiktsmessig vi ser?

Så du mener Aker BP er dyr på 250-300kr?...hva betaler dem i utbytte, kontra å la pengene stå i bank?...det er vel få selskaper som gir ut nesten 10 % avkastning i året av store selskaper på OSE...slik som Aker BP gjør....og har gjort.

hvor stort utbytte tror du det blir hvis oljeprisen holder seg under 30 dollar neste halvår?

Det kommer ikke til og skje.

jeg tror det er på høy tid å vokne opp å se på realitetene. Vi er lagt forbi det punketet at man kan forvente en V formet recovery av denne situasjonen. Oljeprisen skal ned under 20 dollar og kommer neppe over 30 dollar før verdens situasjonen er vesentlig forbedret samt at man ser at olje etterspørsel går opp. Jeg har ingen tro på at man vil kunne se en etterspørsel etter olje som vil få positivt utfall for oljepris før tidligst Q4. Jeg er overrasket over risiko viljen man ser i oljeaksjer nå, jeg tar ikke den risikoen nå, å holder kruttet mitt tørt

Kjøper gjerne en slump til 115kr og selger til deg for 190kr. Hvordan kan det ordnes? :-)

Kursen på AkerBp står foreløpig mot det massive oljeprisfallet i helgen, oljeprisen ned mer enn 10 % mens AkerBp kun faller 1-2 %. Ligger årsaken i selskapets prissikring for første halvår? I så fall skal ikke kursen lengre ned. Utbytte ligger fortsatt fast, eventuell endring må generalforsamlingen vedta. Jeg tenker at når alle parter innen oljeproduksjon ønsker høyere oljepris så blir det sannsynligvis løsningen, selv om demand er i fritt fall.
Analytikerne spriker i alle retninger vedrørende oljeprisen, man kan finne noe for enhver smak:

https://oilprice.com/Energy/Energy-General/Russias-Plan-To-Bankrupt-US-Shale-Could-Send-Oil-To-60.html

Her skal vi videre opp. AkerBP tjener penger så det synger, Så får vi se hvordan utbytte blir etter hvert