Dagens kommentar 14.05.18


Da aksjen traff 1,55 for n'te gang falt traderne i samme mønster for n'te gang... de gevinstsikret som de gjør i 9 av 10 ganger. At aksjen skulle ned mot 1,35 for at traderne skulle tilbakekjøpe var da vanlig spill. Men samtig kom nyheten om NAS og da lokket det til seg mange tradere som konverterte fra REC til NAS. Dermed ble tradere som stod igjen i REC stående med skjegget i postkassa. Aksjen gikk ikke umiddelbart opp igjen, men vaket omkring 1,35. Dette ble selvfølgelig ikke avhjulpet av at hausserne baisset. Ja, hvorfor skulle vi spille ballen til traderne... Isteden presset vi på ned til 1,30. Dermed falt kursen under årsgjennomsnittet. Det handler selvfølgelig om å få en bedre deal enn det alle andre har fått. JUM begynte å trikse med sine 53 mill aksjer også. De gikk ikke direkte tilbake i potten, men ble hengende i omløp. Og nå vet vi hvorfor. En ny kjøper(e) har nå 53 mill aksjer. Det er bra fordi det betyr at en stor andel aksjer nå fikk kostpris omlag årssnittet. Disse aksjene skal kjøper tjene penger på og da må man etterhvert styre oppover. Mindre innflytelse på JUM til å spille med TRS.

Selv kjøpte jeg litt på fredag. Bare så det er nevnt. Jeg skal derfor ikke hausse aksjen slik tradere gjør annenhver dag. Dessuten, kan jeg jo kjøpe mer om det faller mer. Det er jo der hovedinteressen ligger. En god deal. Når traderne spiller nedover må man spille med dem. Det er alltid hyggelig å kjøpe aksjer når traderne har rotet seg vekk og du finner dem på bunnen av bakken uten ork og krefter til å ta fatt på oppoverbakken. Det fantastiske er jo at de forsatt strutter av selvtillit og tror de er verdensmestre i aksjeforståelse... ja det er de helt sikkert når de selger aksjer betydelig under verdipapirets underliggende verdier. Da skal de få ha sin aksjeforståelse så mye de bare vil. Det er traderne som skal ha færre aksjer med salg på bunn til folk som har litt lengre perspektiver og ikke bryr seg stort om hva kursen er akkurat nå. Da er det fint at traderne er sensitive og har hastverk og ikke tør sitte med aksjer for lang tid av gangen eller må bytte inn i andre aksjer de tror går raskere. Tradere er kanonføde! Det er dem vi skal tjene penger på når de ligger strødd på slagmarken.

50 aksjonærer kontrollerer over 60 % av selskapet, mens resten sitter med under 40 %. Tradere spiller hver dag med en stadig mindre chip-beholdning på sin hånd.

Så nå kan aksjen gå opp eller ned... jeg vinner litt om det går opp og kan vinne mer om det går ned.


Siden 53 mill aksjer er omsatt til kurs 1,345 ville jeg nok ikke brukt tid på å selge aksjer under et slikt nivå... men vi har jo sett tradere gjøre rarere ting før. Selger du under 1,35 så er du ikke garantert å få plass når det stiger igjen. Vi kan være tilbake på 1,55 som vi falt til 1,35. Det er nok med en børsdag eller to.


............................................

May 14 (Renewables Now) - Chinese solar manufacturer JinkoSolar Holding Co Ltd (NYSE:JKS) said on Friday it has set a new world record by achieving conversion efficiency of 23.95% on a p-type monocrystalline (mono c-Si) solar cell.
Redigert 14.05.2018 kl 10:31 Du må logge inn for å svare

Ikke vær beskeden AB, du kan jo bare styre kursen ned når det passer dig ;-)

Dig som tog de 53 millioner ?
14.05.2018 kl 10:54 4440

Innlegget er slettet
orhaugen
14.05.2018 kl 10:58 6721

Stå på AB! Resten av dere, ta en ispinne og "hold kæft"!
Lovende tider nå folkens, sola skinner, fuglene kvitrer og k.. står.
Redigert 14.05.2018 kl 11:03 Du må logge inn for å svare

blochster

Vel, i motsetning til deg som en en submissiv slave som dilter etter andre og definerer virkeligheten basert på hva som er populært til enhver tid, så er jeg min egen sjef. Alle aksjer jeg har, har jeg rappet fra slike som deg for en billig penge ;)

Her fikk en aktør kloa i 53M aksjer uten å måtte drive kursen oppover ved «normal handel» .. dette er jo kjempepositivt ! .. og rulleringen er over.

Kjøpere av 53 mill aksjer til 1,345 vil neppe selge disse aksjene igjen med tap under 1,345. De kan trikse og mikse med aksjene sine, f.eks. låne dem ut i en periode, men at noen andre leker med aksjene i mellomtiden er egentlig mindre relevant i det store bildet. Det er forsatt denne eieren som står bak. Om kursen er under 1,345 så foreligger et papirtap på mange aksjer. Om aksjen ligger over foreligger en papirgevinst. Hvilke taktikker og strategier vil denne kjøperen benytte for å få avkastning på disse aksjene.

De fleste som har handlet i 2018 får papirtap om aksjekursen er lavere enn 1,32. Det reelle tallet ligger trolig enda høyere opp mot 1,35-1,40 da første tall er snittberegning og ikke er korrigert for hvor volumene faktisk har ligget. Mindre volum i februar under krona trekker f.eks. snittet unaturlig mye ned i forhold til hva flertallet har på sine aksjer. Det har også hele veien vært hyppig resirkulering av aksjer som gjør at de laveste kostprisene allerede er gevinstsikret og erstattet med nye høyere kostpriser.
Redigert 14.05.2018 kl 11:49 Du må logge inn for å svare

Dette er hell sikkert en kortsiktig trader som får denne posten som en vennetjeneste. Det er ett godt signal på at de som sitter med inside info at kursen er latterlig billig. Antall aksjer er for liten til å være en strategisk plassering,

Vi får vite neste mandag om det var en strategisk plassering. De brukte ihvertfall mye styr på å ikke dukke opp i dag på listen.

Er det bare jeg som er rigget og klar for 1,55 igjen... eller er det mange andre her også?
Kan vi ta oss tid til å gå under 1,30??? Nå stiger vi over 1,35... jeg har fortsatt cash....

Det merket jeg meg også AB. Hva kan årsaken være til at en investor ønsker å utsette informasjonen om et kjøp av 53 mill aksjer?
Det er vel trolig at denne uken skal brukes til å kjøpe mer, kun en teori, men kommer ikke på noen annen god forklaring.

@lykkeknotten

Det mest åpenbare er at man ikke vil dukke opp på aksjonærlisten akkurat denne uken fordi man planlegger å gjøre noen transaksjoner mens man forsatt er under radaren. På et tidspunkt vil disse aksjene være tilknyttet et navn.


Jeg tror traderne vet at det er ren og skjær flaks om vi klarer å skvise aksjen lavere nå og at de fleste egentlig bare venter på at det skal gå til 1,55 igjen. Og sånn går dagene på OSE...

Vi ser av omsetningen at de færreste gidder å selge på 1,30-1,35. De spiser is og pølse i steden. Salgsvolum nå vil ligge ved en ny gevinstsikring omkring 1,50-1,55. Dette volumet vil bli mindre enn forrige runde med gevinstsikring fordi det er færre tradere med masse aksjer.
Redigert 14.05.2018 kl 12:11 Du må logge inn for å svare

Litt av en tradingmessig holdningsendring du viser på et par timer, Anton: "JUM er misfornøyd med at aksjen har steget til 1,34 og vil ha den ned på krona igjen... GO FIGURE! Vi har sett denne posten trikse og mikse hele tiden. Formålet har alltid vært å presse kursen ned."

Jeg konsekvensanalyserer ting... vi skal takke JUM for at vi har fått lov å handle aksjer på billigsalg. Uten han hadde det ikke vært mulig.


.......................................

MARSHALL WACE LLP 22 165 601 0,87% 09.05.2018
OXFORD ASSET MANAGEMENT LLP 25 648 554 1,00% 30.04.2018

SUM 47 814 155 1,87%


https://e24.no/boers-og-finans/dette-er-de-mest-shortede-aksjene-paa-oslo-boers/24331516

Husk at shorting utelukkende er et veddemål. Og nå har majoriteten av shorterne trukket seg når kursen kom mellom 1,30-1,60. Nå er det gearing som gjelder ;)
Redigert 14.05.2018 kl 12:38 Du må logge inn for å svare
Odi.1
14.05.2018 kl 12:37 6143

det er nok førstemann til mølla nå som gjelder, hva skal en spekulere det kan komme i bud på?

kr 3,80 ?

Jeg pleier å stå ved mølla og vente på dere komme sånn 6-12 måneder senere ;)
grabein
14.05.2018 kl 12:46 6073

Nå lurer jeg enda mer på om det kan være Spetalen, som frigjorde over 65 millioner bare få børsdager før denne transaksjonen. Vi får se.

Mulig Spetalen, eller kanskje resultat fra frierferd i London
Solguden
14.05.2018 kl 13:11 5936

Kan være inne på noe nå med spettet eller London. Skulle ikke forundre meg.

Mainly due to shortages of high-purity polysilicon for making solar mono-Si wafers, Daqo said it has received orders fully occupying its polysilicon production capacity throughout 2018.


.............................................

Det sier sitt når en av kinas største produsenter er fullbooket ut 2018 allerede nå. Det samme ser vi skje hos OCI. Det er særlig LONGi som støvsuger markedet for mono-si wafer på 2-3 årskontrakter.


FBR-B er ideelt for mono-Si wafer og gjør disse billigere å produsere.
Redigert 14.05.2018 kl 15:02 Du må logge inn for å svare

Dette er langt bedre nyhet idag enn denne ukjente Mr X... Takk, AB.

Det er viktig at polysilikonkapasitet hos konkurrenter i stadig økende grad blir bundet opp og at prisnivået i Kina ligger over prisnivået i ROW. Det styrker RECs posisjon i ROW og man kan se økende volumer og bedre ASP-utvikling.

Ser vi på presentasjonen til REC for 1Q18 har de en oversikt over ASP-utviklingen for Kina, ROW og REC. Vi ser der at RECs ASP-utvikling ligger lavest, men har den mest stabile og sterkest voksende utviklingen. Her nærmer man seg ROW-nivået. For Kina er det mer volatile graf og selv om ASP i Kina kan hoppe og sprette, så påvirker det altså ikke REC som har mye mer stabile priser. REC har så uttalt at de hadde ASP-vekst i 1Q18 og regner med at ASP er jevn også i 2Q18.

Ser vi på salgsvolum for 1Q-2Q17 og 1Q-2Qe18 så ligger 2018 på et sterkere nivå enn 2017. Ser vi videre på 3Q-4Q17 som var hopp opp fra 1Q-2Q17, så kan man få en tilsvarende grafisk utvikling i 2H18.

Lurer på hvor lang tid det tar før Markedet oppdager at vi nå går mot mono-Si-skvis :-)

En TA-trader skjønner ikke en pøkk av dette.

Så fort bakspeilet deres viser tilstrekkelig oppgang til at en eller annen magisk linje er krysset, så kommer de med forsinket reaksjon. Din nyhet ovenfor angår hva vi kan/bør se gjennom frontruten.

Teknisk analyse handler om å analysere fortidens atferd på OSE for å estimere fremtidens atferd på OSE. Satt på spissen forsøker TA-tradere å måle om de selv kommer til å sette på repeat-knappen om linjalene peker som forventet. Problemet er at virkelighetene hele tiden er i forandring, selv ikke TA-tradere tenker identisk i nødvendigvis identiske situasjoner. Og REC som selskap vil aldri være i en identisk situasjon fremover som den har vært tidligere. Hva som skjedde for 200 dager siden kan være totalt utdatert med en liten nyhet. Problemet med TA-tradere er at de som Jehovas vitner leser alt bokstavelig og er hjernevasket til å følge systemet. Derfor får jeg "kjeft" når jeg har det morro med TA-gjengen.

Jaja... ser ikke ut til at dere vil at jeg skal få kjøpe flere billigaksjer lenger... utrolig nok stiger aksjekursen tross alle iherdige forsøk på å få den ned. Da er det jo bare å slenge bena på bordet og vente på 1,55.

Beskjedenhet er en dyd ;-)

Jeg innser nå at jeg kanskje burde holdt kjeft i dag. OSE i rødt... og REC opp 2,10 %...

@blochster, sa2ri, jøje meg, gmtrade

BTW , Noen som har sett 15’ mannen i dag?

Kanskje vi spretter opp til 1,40 i sluttauksjonen... det er tross alt sol ute ;p

Minimalt med omsetning i dag... da lønner det seg å gjøre noen byks mens ingen følger med!

.....................

Vi får håpe på 0,80 i morgen da... jævla optimister ;p
Redigert 14.05.2018 kl 16:26 Du må logge inn for å svare
Daim1
14.05.2018 kl 16:34 5142

Den tørste og største aksjonæren i REC selger seg ned... Å dette tolkes som positivt. En som har førstehåndsinformasjon på mange måter, hvorfor er dette jippi hurra? Når omsetning øker vil denne smelle ned.. vår største optimist er blitt pessimist.

Jeg er ikke pessimist, jeg er bare grådig. Jeg har alltid vært optimist! Jeg ser muligheter der dere ser begrensninger.
Solguden
14.05.2018 kl 16:44 5092

Hvorfor tror du han selger akkurat det samme antallet han har rullert med?. Ringer det en bjelle for deg Daim?.Hvorfor tror du aksjen skal bli billigere når det fundementale sier klart opp. Hvorfor tror du shorterne kaster kortene og topp 20 øker kraftig?.
Daim for og være ærlig børs er nok ikke noe for deg.

Har noen Bull rec x3 . Så får vi se :-)
grabein
14.05.2018 kl 17:27 4948

15-mannen har gjort jobben sin, som var å få ned prisen på JUMs aksjepost.
tommy00
14.05.2018 kl 18:15 4812

I morgen fortsetter forhandlingene om handel mellom Kina og USA. Muligens blir det nå et positivt utfall, noe som øker sjansen for at tollen på poly forsvinner nå eller at den ikke gjeninnføres når den går ut neste år....
Liu He, the Chinese leader of China and the United States comprehensive economic dialogue, will visit the United States in from May 15th to 19th. At that time, Liu He will continue to consult with the US economic team led by Mnuchin, the US Treasury Secretary, on the economic and trade issues of the two countries.
Daim1
14.05.2018 kl 18:32 4756

Solguden.. Nei det ringer ingen bjelle. Kan du forklare meg, siden det er så åpenbart for deg? Hvorfor selger han det samme antallet? Jeg trodde det var for å vekte seg ned i selskapet? Kan du forklare det fundementale som sier opp?? Er det løsning på toll? Kjører Moses lake 100%? Eier de mer enn 15% av joint-venturet? Venter i spenning på din forklaring,eller kanskje Anton Berg må snakke for deg?

Som jeg har nevnt til det uendelige i en god stund. Man må nå dele polysilicon inn i multi-Si og mono-Si. Det innebærer at det er to markeder for polysilikon for solarbruk. Nå begynner denne differansieringen å bli mer tydelig også hos andre. Det gir to forskjellige priser og to forskjellige prisdynamikker som kan sprike i hver sin retning avhengig av demand. Mono-Si er det som er mest lukrativt nå.

https://pv.energytrend.com/price/20180510-12292.html