-Venstre politiker forsøker å legge ned eksportindustri


I den godes sak eller ??? Venstre sitter i regjeringen.

Venstre-politiker nominerte Hongkong-folket til fredspris. Da eksploderte det på Facebook-siden hennes.
Kinesiske myndigheter reagerer sterkt, og flere hundre tusen personer har lagt igjen kommentarer, likes og dislikes på stortingsrepresentant Guri Melbys Facebook-side. De fleste på kinesisk.

«I have nominated the Hongkong people for the Peace Prize in 2020 because they are fighting for fundamental rights such as freedom of speech, democracy and the rule of law.»

Med denne beskjeden fortalte Venstres stortingsrepresentant Guri Melby på sin egen Facebookside at hun hadde nominert folket i Hongkong til Nobels fredspris neste år.

En talsmann for det kinesiske utenriksdepartementet kritiserte torsdag Fredspris-nominasjonen fra Melby.

– Hva som skjer i Hongkong er helt og holdent en intern sak for Kina og noe utenlandske regjeringer eller individer ikke har noen rett til å blande seg inn i, sa talsmann Geng Shuang på en pressekonferanse i Beijing.

Geng ba «de relevante personene om å være objektive og rettferdige» og samtidig være «forsiktige», ifølge Channelnewsasia.

Avisen Global Times, som er kjent som et talerør for det kinesiske regimet, omtaler nominasjonen som «absurd» i en artikkel med overskriften «Vesten politiserer Nobels fredspris».

https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/70JAq8/Venstre-politiker-nominerte-Hongkong-folket-til-fredspris-Da-eksploderte-det-pa-Facebook-siden-hennes
Redigert 18.10.2019 kl 20:00 Du må logge inn for å svare
milk
18.10.2019 kl 20:02 502

Hva har dette med oppdrett å gjøre?? Selger Mowi laks på Facebook :-D
livecnn
18.10.2019 kl 20:07 488

Sist Kina stengte "Norge" var det p.g.a fredsprisen.........
kuka
18.10.2019 kl 20:33 451

Kanskje Melby heller burde forholde seg til Europa og Spania når det gjelder frihetskamp. Men det er selvfølgelig enklere å drite i andres reir, enn i eget.

det tok grisen flere år for å komme i varmen igjen oxo roter venstre hura det til så jævelig til. at solberg grisen ikke tar grep er ubegripelig

nobel peeprice er en jævla vits! hadde venstre hura fulgt med i timen så hadde hun skjønt at disse såkalte demonstranter er rene terrorister av den verste sort. I andre land som f.eks USA hadde disse blitt skutt på stedet

håper kina utestenger molbolandet igjen fortjener faen meg ikke bedre

livecnn
18.10.2019 kl 21:09 415

Slik gikk det sist.

Slik straffer Kina Norge
Forholdet mellom Kina og Norge har ligget på frysepunktet helt siden den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo fikk fredsprisen i 2010.

https://www.nrk.no/norge/slik-straffer-kina-norge-1.8195289

Kinas Nobel-raseri rammer norsk fisk knallhardt
SINGAPORE (E24) Norsk fiskeindustri merker et kraftig fall i salget og uformelle sanksjoner, nå frykter forsker at situasjonen kan forbli fastlåst i årevis.

https://e24.no/norsk-oekonomi/i/e8qVVR/kinas-nobel-raseri-rammer-norsk-fisk-knallhardt
-Dëë-
19.10.2019 kl 02:21 342

Mowi? Hæ? Faen er du surrer med?? 😳