Siden ingen nevner det, DETTE VIL BLI STORT PÅ VERDENSBASIS :)

Slettet bruker
KOG 19.10.2019 kl 22:16 1274


Et nytt kapittel i norsk luftfartshistorie ble skrevet da det fjernstyrte tårnsenteret – Remote Tower Centre - i Bodø gikk på lufta 19. oktober. Widerøe ble det første flyselskapet som ble loset trygt frem til Røst lufthavn i Lofoten.

Militær høyteknologi anvendt i sivil luftfart
Kongsberg Defence & Aerospace og Indra leverer teknologien som Avinor Flysikring nå har tatt i bruk for første gang.

- Kongsberg Defence & Aerospace er stolte av det strategiske samarbeidet med Avinor i dette utviklingsprosjektet av den største satsingen av fjernstyrte tårn i verden. Den tekniske løsningen er i verdensklasse – den er unik i forhold til sensorteknologi og sikkerhet av kontrollsystemer mellom flyplass og Avinor sitt tårnsenter i Bodø. Å gå i operasjonell drift med den første flyplassen er en viktig milepæl for Kongsberg, og er et resultat av et meget godt samarbeid mellom industrien og Avinor, sier Eirik Lie, Administrerende direktør i Kongsberg Defence and Aerospace.

Verdens største fjernstyrte tårnsenter under bygging – klart i 2020
-Mens dagens fjernstyrte tårnsenter ligger i terminalbygget ved Bodø lufthavn, foregår det nå storstilt byggevirksomhet noen hundre meter bort fra terminalen. Der bygges det som blir verdens største fjernstyrte tårnsenter, hvor 15 norske lufthavner etter hvert skal ha sin tårntjeneste.
Redigert 19.10.2019 kl 22:18 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
20.10.2019 kl 11:47 1157

"Koggen" er et gullegg på børsen. Som du er inne på, så besitter de høyteknologi som ingen kan "ta fra dem" og som kan anvendes både militært og sivilt til stor gevinst, og har man noe unikt som kundene virkelig vil betale for... Da blir det resultater. Spennende dette. "Koggen" vet å skape stor verdi både for kundene og for seg selv. Tallslipp snart også, forresten.
Slettet bruker
20.10.2019 kl 12:04 1140

Enig.
Ser man på Q3, så har det ikke vert noen gigantkontrakter, men det har vert mange mindre kontrakter. Det som virkelig er positivt er at ser man litt nærmere på disse "små" kontraktene så er det nye store samarbeidspartnere, disse gir muligheter i mange nye markeder så fremtiden ser lys ut. Selv har jeg veldig interesse av romfartdelen, men nå begynner de å få alvorlig mange bein å stå på.
Annen info som er greit å snappe opp er at Finland nylig var veldig tydelig i media på at de bestiller nye fly,, og den Amerikanske marinen har testet ut KOG sine rakketer fra marinefartøy. Etter det jeg forstår så er den store gullgåsen på våpensiden å få den Amerikanske marinen til å bruke rakettene ikke bare luftforsvaret.
Slettet bruker
20.10.2019 kl 13:08 1110

Mange interessante felt ja, inkludert den kommende revolusjonen med autonome fartøy til sjøs.

Om det er perioder der kursen ikke jobber for oss, så vet vi at det blir utbytter likevel.
Slettet bruker
20.10.2019 kl 14:38 1069

Det er nok en av de tryggeste aksjene på børsen når man tenker å sitte en stund.