- Så Så: Göteborg 713 personran i 2019, 112 av de barn

Slettet bruker
SWEDEN 20.10.2019 kl 20:07 347

Det kniver seg til..

112 barn har rånats i Göteborg – bara i år

”Om vi ser polisen här inom fem minuter kommer vi att döda er.”

Bakom rånet och hoten mot tre tonårspojkar står en 31-årig småbarnsfar.

– Jag skulle aldrig göra så mot barn, hävdar han senare i förhör.

Rångänget är ett av många i Göteborg när rånen mot barn och ungdomar nu ökar.

Under året har 112 barnrån anmälts, visar statistik som GT tagit del av.

Under loppet av två timmar rånades i veckan två pojkar i östra Göteborg.

En tolvårig pojke fick föras till sjukhus när han vid 14-tiden i måndags fick en knivskada i handen, vid Olskrokstorget i Göteborg.

Pojken fick en kniv tryckt mot halsen av en svartklädd gärningsperson och blev avtvingad sin mobiltelefon.

https://www.expressen.se/gt/krim/112-barn-har-ranats-i-goteborg-bara-i-ar/
polemiker
20.10.2019 kl 21:36 324

Alikevel oppdaterer ikke Utenriksdepartementet sine reiseråd til Sverige. Følger de ikke med eller er det bare politiske blokkeringer som ligger bak?

- Sverige anses som et sikkert land å ferdes i, og de fleste reiser er problemfrie. De helsemessige og sanitære forholdene er som i Norge. I det hele tatt har kultur og samfunn svært mange likhetstrekk med Norge.

Påstår virkelig UD at vi nå har fått svensketilstander her i landet?

Disse dagligdagse personranene med kniv og trussler kan være skremmende nok, men legg så til et par dusin voldtekter, voldelige overfall, drap, bomber, bilbranner, bilinnbrudd osv som skjer så er det vel på tide at folk frarådes om å reise til Gøteborg, Stockholm, Malmø, samt en rekke andre steder om det ikke er absolutt nødvendig.
polemiker
20.10.2019 kl 21:56 311

Så har polisen lettet litt på sløret og innrømmer at de nå har store utfordringer med organisert kriminalitet som retter seg utnyttelse av bidrakgs- og velferdssystemet.

- Uppläggen handlar ofta om att kriminella lyckas få utbetalningar om statliga ersättningar av olika slag utan att de egentligen har rätt till pengarna. Den här typen av organiserad brottslighet är komplex och kräver många olika kompetenser för att bekämpas.
https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2019/oktober/myndigheter-i-gemensamt-arbete-mot-valfardsbrottslighet/

Brottsligheten mot assistansersättningen fortsätter och myndigheterna beskriver att problematiken kvarstår. Huvudmännen gör på kort tid stora ekonomiska vinster på sina upplägg, som går ut på att överdriva assistansbehovet, utföra mindre assistans än vad man har begärt ersättning för, alternativt inte utföra någon assistans överhuvudtaget. Det förekommer organiserade upplägg där funktionsnedsatta personer hämtas till Sverige för att ansöka om assistansersättning.