Nano kaldkveler norsk biotek


Når "flaggskipet" i norsk biotek kursmessig kollapser og er ned rundt 60 prosent bare hittil i år, og verdien av selskapet etter flere emisjoner og tre år med intensiv forskning med gode resultater likevel er langt lavere enn i 2016, legger det en klam hånd over en allerede hardt prøvet sektor. Vil emisjonsaversjonen forsterkes ytterligere når andre selskap skal ut og hente penger?

Har norsk biotek et ufortjent dårlig rykte? Hvis, ja, i så fall hvorfor? Hva er det selskapene ikke makter? Er det dårlig ledelse, dårlig markedsføring, høyt norsk kostnadsnivå med tilsvarende cashburning og for hyppige emisjoner? Ender forskningen for sjeldent i noe salgbart?
Hva skal ttil for å få investorer og analytikere til i det minste å kaste et blikk på denne årelatede sektoren som utvanner seg selv i en nedadgående emisjonsspiral?

Ser man på tidsbruk, risiko og suksessrate for norsk biotek fremstår sektoren i dag som helt uegnet for småsparere, med mindre man vil ta et lodd for gamblingens skyld, eller man er idealist og synes det er gøy å diskutere det fundamentale i et tiår eller to - uten å skjele til kursutviklingen.

Skal bildet endres, trenger sektoren en skikkelig suksess, og ikke bare rosende og lovende omtale i alskens fora og podcaster.
Redigert 21.10.2019 kl 15:23 Du må logge inn for å svare
focuss
21.10.2019 kl 16:09 1812

Biotec industrien er er en industri hvor konkurransen er heftig. Noe som blant annet fører til at noe som kan synes verdifullt i dag i dag kan synes verdiløst i morgen.Det gjelder å være best på riktig tidspunkt,når åpningen er der. Den åpningen som er der i dag kan gjerne være lukket i morgen. Derfor så gjelder det å sette ballen i mål så fort anledningen byr seg. Nano hadde den muligheten i 2016. Betalutin 15/40 viste resultater som med stor sannsynlighet ville gitt godkjennelse for produktet. Dessverre så valgte ledelsen feil og de neglisjerte at de var i en sterkt konkurranse utsatt bransje. Det førte til at de i stedet startet seminarvirksomhet som om de hadde all tid i verden. Ledelsen i Nano har ødelagt mye for aksjonærene. Aksjonærene har faktisk ødelagt mye for seg selv ved å heie frem dårlig strategi av ledelsen uten noe kritisk blikk til hva de kommer med. En av grunnen til Nanos ødeleggelse av biotec miljøet i Norge kan derfor lett legges over på uerfarne aksjonærer.
focuss
21.10.2019 kl 16:21 1761

Man skulle vel egentlig tro at det sier seg selv at når "time is of the essence" så starter man ikke en konkurranse med seg selv på bekostning av å sette ballen i mål. Det kan man gjerne gjøre i et beskyttet akademisk miljø, men ikke i et konkurranse utsatt næringsliv. At Nano ledelsen har greid kunststykket å bidra til at Copanlisib er godkjent i markedet men ikke Betalutin 15/40 sier det som trengs å sies om dette. En ledelse som får seg til å skryte av at de har økt Paradigme fra 85 til 130 pasienter viser at de er klar over at de kommuniserer med amatører.
fabian2
21.10.2019 kl 20:39 1471

Forundelig at man slår sammen "alt" og kaller det norsk biotec...til og med med flaggskip.....helt og fullstendig uenig.,,,,, PHO lever i en helt annen divisjon , for exempel.
jonr
21.10.2019 kl 20:58 1402

Focuss har dessverre rett.. jeg har vært med i 3 år og tradet meg lykkelig igjennom. Dessverre ble jeg for grådig og endte opp med snitt på ca 45,- Med rett i underkant av 100k aksjer så svir det mentalt hver dag med en god halvering av verdien.

Jeg gjør ingenting annet enn å fylle på med det jeg føler jeg kan leve med å tape, men jeg må si det gjør vondt. Irriterende å se at ledelsen roter det til, men jeg har fortsatt troa på vi skal kunne smile til slutt:)

Matsern
21.10.2019 kl 21:07 1372

Det er fortsatt 100 % nedside
Short1
21.10.2019 kl 21:36 1287

Se på Genmab😎fra ca 400 kr ned til 35 kr, i dag over 1.300 kr....,,
fabian2
21.10.2019 kl 22:59 1107

Norge har jo sitt eget Genmab underveis , tør ikke nevne navnet , da blir jeg vel halshugget :)
frontal
22.10.2019 kl 07:50 853

Doktor, er du ute eller har redusert?
Jeg holder fortsatt på 24 inngangen og tar sikte for å kjøpe enda mer på 10-15kr.

Genmab 20 produkter pre-clinical, ca. samme antall i product development, og to aktive og godkjente produkter... det er en VISS forskjell her.

frontal
Har ikke redusert, men presterte å kjøpe noen ekstra aksjer på "kapitaldagen" til den nette pris av kr 38. Var dum nok til å tro at Archer-resultatene skulle bety en ny giv for NANO. Men det hadde vel egentlig ikke spilt noen rolle uansett hva slags gode nyheter de hadde kunne slå i bordet med så lenge markedet forventer stadig billigere emisjoner. Hadde engang tigangern på min opprinnelige betydelige post i NANO kjøpt inn til 12-13 kr. Nå er selv snittet ødelagt og aksjen må opp et par kroner før jeg er i pluss. Men for all del, tross alle forspilte muligheter for både meg selv og NANO så tror jeg fortsatt det ender noenlunde bra. Flere oppsiktsvekkende resultater fra Archer-1 er nok det som vil hjelpe mest på en slik utvikling.

Alt har med ledelsen å gjøre. Og det folk ikke forstår er hvor svak den ledelsen egentlig er. For den er svak. Ledelsen er rett og slett ynkelige. Enten er man et rovdyr eller så er man et bytte. Og alle sammen i den ledelsen er lette bytter.

De lar seg skremme og herse med. De finner seg i alt uten å ta igjen. De tørr ikke å utfordre hverandre. De favner i blinde. De er nervøse og usikre. Det er en ledelse fullstendig blottet for lederegenskaper. Det finnes ingen driv der. Ingen energi. Og kanskje det værste av alt, de rett og slett juger til markedet slik at det skal gagne ledelsen på kort sikt.

Jeg har aldri sett en så svak ledelsen noe annet sted. Det er helt unikt.

Det var leit å høre dr. Men det er ganske mange % ned til skifteretten. Du kan jo gjøre som flere og flere gjør å vedde i mot ledelsen. Da blir du med på en flott reise til jul i første omgang. Lykke til.