Gjoer klar for ny finanskrise!


McKinsey: Halvparten av alle verdens banker er for svake til å overleve en nedtur.


Konsulentselskapet McKinsey & Co mener i en ny undersøkelse at halvparten av verdens banker ikke er sterke nok til å overleve en nedtur, skriver Bloomberg News.

DN. investor

Noe er iferd med å skje. Reiste nettopp med en Boeing 777 mellom to byer i Asia. Business class var nesten tom, økonomiklasse bare halvfullt. Aldri opplevd før.
Urquel9
31.10.2019 kl 05:54 587

Nybilsalget går også meget tregt, det er ett av de første tegnene på at noe uventet er i kjømda.

Regjeringen med FRP Siv Jensen forventer en flom av konkurser og øker støtten til bobehandling med rundt 40 prosent? Håndverkere, butikker og restauranter er høyrisiko. Dette slutter som det begynte, med en bankkrise gjeldsoffer og mengder fortvilte mennesker egne selvmord. Men så kan regjeringen tildele 40 prosent mer, med midler fratatt folket, for å begunstige parasittene/konkursadvokatene? Elendigheten står «de politiske partier" selv bak med penge finans og skattepolitikken sin her i folkestyret vårt. https://www.document.no/2018/08/16/erna-vil-ha-flere-i-jobb-i-et-dysfunksjonelt-arbeidsmarked-uten-nok-jobber/


En bekreftet galskap for de forsetter med å gjøre med Einstein. Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.

“The hardest thing to understand in the world is the income tax”
Albert Einstein

Boligprisene stiger etter som gjelden øker? Livet ellers er jo økologi, og ikke økonomi? Å svindle på vekten har alltid vært en uting. I tidligere tider ble "folk" hengt for slikt. Tenk om en kjemiker, laborant, snekker, teknisk tegner, arkitekt, sivil/ingeniør mur og byggmester, skulle brukt metermålet som politikeren instruerer sine økonomer og lar sine bankfolk, leke seg med renten/valuta? Og bak denne svindelen står staten selv med folkestyret, demokrati og kongedømmet sitt? Uten oljen er kongeriket Norge i storskala hva Island er i det små. Island er et selverklært idiotvelde. Hadde økonomene hatt rett ville vi aldri kommet oss ut av steinalderen. Judas var den eneste av de 12 som var regnskapskyndig, men hvordan gikk det med han?

Fra Apanasje til kurtasje.
Politikere med sine Bankøkonomer selger finansprodukter som slår nasjoner konkurs og millioner mennesker blir arbeidsledig hvor de synker ned i fattigdom og elendighet. Bankene ledelse «økonomene» får deretter statlig overføringer av folket surt innbetalt skatter og avgifter. Konfiskert midler blir utbetalt av folkets egne «folkevalgte» som redder bankene i form av (rednings-operasjon) skattefrie sluttpensjoner og kjempebonuser til bankenes ledelse. Da er alt greit, men når en kunstner som Odd Nerdrum eller et annen borger av kongeriket bommer litt på skattereglene, bærer det rett i straffeskatt, konfiskasjon fengsel og verste fall fattigdom. Det siste. Sentralbankene skal tilføre ekstra penger til økonomien.

Fra Leksikonet Encyclopedia Britannia stilles det spørsmål og gir svar på hva penger er? (Bankene låner ut penger ved å gi kreditt, de fabrikkerer betalingsmidlet av intet.) US the fed Ben Bernanke og sentralbanksjef «Egon» Olsen I Olsenbanden Asyl Norge AS, er begge utdannet innen økonomi hvor de bedriver et storstilt gigant-svindlere industri ved å (gi/handle) kredit. Selv er de rik og lever godt, ved å fabrikkere en vare som ikke koster noe verdens ting, som er bekreftet av The Fed Ben Bernanke I USA 'The U.S. government has a technology, called a printing press (or today, its electronic equivalent), that allows it to produce as many U.S. dollars as it wishes at no cost.'” Ben Bernanke 2002.

Det koster akkurat det samme å trykke opp en 50-lapp som en 1000-lapp. Så det er nå kun tilliten til betalingsmiddelet som holder økonomien flytende. Det spesielle med bankene er at de kan låne ut mer enn det de har, det såkalte fraksjonsreservesystemet. I Norge kan en bank låne ut 8,5 -10 ganger sin egen kapital, som er blant verdens strengeste. Hva er obligasjoner? Obligasjon (eng: obligation) betyr forpliktelse, men den engelske fagterminologien «bonds» er kanskje mer dekkende, da «bond» er en forkortelse for «bondage» synonymer: slaveri, undertrykkelse, undertrykket, dominans, e. http://www.nyhetsspeilet.no/2014/08/okonomisk-advarsel/

Oljefondet Slyngstad har økt fondet med Mikke Mus penger! Likevel faller krona som om vi bor i et u-land med hyperinflasjon. Skulle jo tro at et 10000 mrd kr fond burde vise at Norske kroner er sikre saker. Kronekursen er jo også hovedårsaken til den "enorme økningen" som vi har fått høre om i lengre tid nå. En dollar kostet ca 5.7 kroner for nøyaktig ti år siden, og den samme dollaren koster i dag 9.2 kroner. (ca 62% mer enn for ti år siden.) Noen som vet hvorfor "nyhetene" ikke opplyser det norske folk (Eiere?) Om dette?
https://e24.no/boers-og-finans/i/AdBLrq/oljefondssjefen-takker-av-har-gjort-en-fabelaktig-jobb
Redigert 31.10.2019 kl 06:31 Du må logge inn for å svare

Det blir feil å gi inntrykk av at veksten i 2019 er kronekursen alene, men den er en del av forklaringen på at fondet har steget i år. I dollarverdi har oljefondet hittil i år steget fra 953 mrd $ til 1092 mrd $. Det er 14,6%, en usedvanlig bra realvekst.
I kroner er veksten 17,4%.

Oljefondet kutter skatten ved å flytte penger via Luxembourg
Både Oljefondet og DNB bruker selskaper i Luxembourg for å betale minst mulig skatt. Å gjøre forretninger gjennom Luxembourg åpner for det statsbanken DNB kaller «skatteoptimale løsninger.» https://www.aftenposten.no/okonomi/i/Xe77/oljefondet-kutter-skatten-ved-aa-flytte-penger-via-luxembourg

At gullsalget var en genialitet ved valg av tidspunkt, er helt unik slik dommen av Yngvar Moen saken, var helt unik i europisk rettshistorie............

Her er og mye unikt.
NAV skandalen. Hele Norge skulle vært satt under administrasjon.
https://www.nrk.no/ytring/dumskapens-system-1.10998630
https://www.tv2.no/a/10954839
Zorin
31.10.2019 kl 14:19 294

Legg til at USA ser ikke ut til å få en fullverdig handelsavtale med Kina som Trump lovte, samt USAs handelstoll til EU og tilsvaret fra EU når det snart kommer. Samt så fryktelig mye annet og vi har en oppskrift på finanskrise.

Du kan da regne prosenter til du er grønn i trynet. likefullt er det nettoen/kjøpekraften, vil alle overlever av. Tidligere stasminister og stortingspresident nå vår milliard investert generalsekretær jobb i europarådet: Arbeiderbedragerimuslimen og utmelte statskirke medlem ateisten Torbjørn Jagland. Han med det” norske hus” (Jeg hadde aldri våget å gå ned i kjelleren på dette huset) uttalte, når EU for utlån hadde 4 % rente og Norge hadde 8 %. Da hadde Norge 4 % mer? Jeg trodde dobbelt så mye var 100 % eller tar jeg feil? Samtidig fikk Torbjørn Jagland kr. 150 000,-tusen i lønnspåslag som statsminister og boligprisene på Oslo Øst hadde da steget med 130 % Han påstod han hadde fått bukt med inflasjonen? I en setting på stortnget ble han kvalm over at en minstepensjonist kunne ende med å få en tusenlapp ekstra for året.