Brexit i Box?

polemiker
UK 23.10.2019 kl 01:05 529

Utmeldingsavtalen til statsminister Boris Johnson har fått fleirtal i Underhuset i det britiske parlamentet.
Noni
23.10.2019 kl 01:09 525

Gratulerer England! og God natt.
polemiker
23.10.2019 kl 01:26 517

men så enkelt er det dessverre ikke. Underhuset stemte ned planen om den formelle utmeldelsen, så dermed vil det ikke skje innen den 31. oktober som planlagt. Det hele later til å være et politisk spill nå og britiene blir mer og mer forbanna.

Er vel bare tidsspørsmål før det bryter ut massedemonstrasjoner ala Hong Kong, Barselona, Chile, Frankrike, Hellas , Italia osv. Hva kan det komme av tro? Du må være sosialist for å ikke skjønne hva dette går ut på.
Slettet bruker
23.10.2019 kl 06:40 492

Slik jeg ser det har ikke britene fattet hva de har stemt på og tør ikke ta konsekvensene.
Hvor vanskelig kan det være? Skal de ut så skal de ut.
Fjordgubben
23.10.2019 kl 08:35 467

Klart de visste hva de stemte på, problemet ligger ikke der.

Problemet er politikere som ikke respekterer folkets beslutning.
Slettet bruker
23.10.2019 kl 08:45 458

Hvorfor snakkes det da om stadige nye avstemminger?
Redigert 23.10.2019 kl 08:46 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
23.10.2019 kl 08:51 451

Hei katten/folkens:))

Og...hehehe - "tør ikke ta konsekvensene" - de som skjelver mest i buksene er pampene i Brussel som har ansvaret for at mange medlemsland snart er i resesjon på grunn politisk korrekthet med halv åpne grenser styrt av Marrakech pakten og FNs klimapanel - for øvrig har Frankrike sagt blankt nei til utsettelse, men lureriet av folk flest skal vel vedvare en stund til...ZnageZz....

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Fjordgubben
23.10.2019 kl 11:54 413

Av samme grunn, man respekterer ikke folkets mening.

Ideen med en ny folkeavstemning kommer fordi man tror at folket skal bli så lei av krangling, lyging og juks i 3,5 år og at de til slutt skal gi opp og gå med på fortsatt medlemskap i EU.

Samme taktikk som politiet bruker for avhøre folk, man holder på helt til folk er så utslitt at de skriver under på at de har drept en person bare for å slippe flere avhør, på tross av at de er helt uskyldige.
polemiker
23.10.2019 kl 12:51 397

Det er vel ikke måte på hvor mange løgner som Gro og Kåre serverte oss da de ville at Norge skulle melde seg inn i denne mafia organisasjonen. Om vi ikke var fornøyd var det "bare" å melde seg ut ut igjen. Når vi ser hvor "lett" det er for britene kan vi vel bare forestille oss hvor enkelt det hadde blitt for oss.

Tilsvarende ble vi vel også fortalt at når Norge ble innmeldt i EØS at vi hadde vetorett og "bare" kunne nekte å innføre nye pålegg og forskrifter dersom vi ikke var enige. Det har vel ikke manglet på tilfeller hvor både folk og politikere har vært eitrande uenig og forbanna over stupide pålegg fra EU, men hvor mange ganger har politikerne benyttet seg av vetoretten?

Først nå har arbeiderbevegelsen skjønt hva hoftesugga og APene har tredd ned over øra på dem. Det er naturligvis 25 år forsent. Det er utopisk å tenke seg at Norge skal melde seg ut av EØS nå, men kanskje kan det tvinge frem en reforhandling av avtalen. Når britene går ut forsvinner også 30% av det EU markedet Norge betaler milliarder for å kunne delta i, så prislappen bør i det minste reduseres tilsvarende. Tviler på at noen norske politiker pingler engang tør å nevne det overfor Brüssel.

Fjordgubben
23.10.2019 kl 13:36 377

Korrekt, det ble nylig skrevet om at EU planlegger å innføre en minstelønn som skal gjelde for hele EU, og da selvsagt også Norge, at Norge ikke er medlem?! ser ikke ut til å spille noen rolle.

Det ble da hevdet at Norge da ikke ville være med på dette, naturligvis fordi en slik minstelønn vil være katastrofalt for norske arbeidere som ville måttet overleve på noe slikt som 10 Euro pr måned, som selvsagt er umulig i det dritdyre landet Norge.

Det ble da også hevdet at det i så fall ville være «første gang» Norge ikke rettet seg etter et EU-direktiv, noe som i seg selv er aldeles utrolig.

Det er godt kjent at f.eks UK er et av de landene som i likhet med Norge retter seg etter alle EU’s direktiver uten å protestere, mens det er godt kjent at andre land i EU skriver under, sier ja men driter totalt i å innføre disse direktivene, noe som selvsagt er ekstremt skadelig for konkurranseevnen til både Norge og UK, da andre land som ikke tar kostnaden med å rette seg etter direktivene får en fordel ved at de sparer mye penger.

Til og med i land som Tyskland, Nederland, Belgia, Frankrike etc er det alminnelig kjent at de stort sett driter i disse EU-direktivene, og at ingen gidder å følge det opp heller.

Hva land som Hellas, Italia, Bulgaria etc gjør vet vi jo veldig godt.
Slettet bruker
23.10.2019 kl 21:29 329

Denne illustrerer hvordan Brexit har vert til nå og forhåpentligvis hva som hender i framtiden .... :-)

https://www.youtube.com/watch?v=m2IbZiPqSw4