---------- Sjeføkonom spår «boligkrakk»

livecnn
24.10.2019 kl 08:38 3022

En gang må det vel slå til.

– Dagens boligmarked er det farligste jeg har sett i mitt liv. Svaret er befolkningen, sa han den gangen, og pekte på en fallende fødselsrate i Norge så vel som i Europa.

Et år senere står han fortsatt ved uttalelsene i 2018, og mener sågar at selgere kan måtte belage seg på å gå ned fem til ti prosent dersom de ønsker å selge før jul.

– De siste par ukene har det vært et kraftig fall i antall boliglånssøknader, i tillegg til store avvik i salgspris og prisantydning. Over hele Norge er det altfor mange boliger til salgs.

Det er to faktorer som taler for et unormalt stort prisfall i boligmarkedet, mener sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen i Eika Gruppen.

jeføkonom i Jan Ludvig Andreassen i Eika Gruppen peker på at det er et stort antall boliger til salgs i Norge nå, samtidig som at den siste rentehevingen ennå ikke er nådd ut til husholdningene.

– Dette er to faktorer som taler for et unormalt stort prisfall i boligmarkedet i fjerde kvartal, sier Andreassen.

Dessuten mener han at dagens styringsrente på 1,5 prosent kun er en omvei på vei mot nullrente.

– Norges Bank er den siste vikingen som tror på inflasjonsmålet. Ser man rundt om i Europa, har de andre landene nærmest gitt opp. Så jeg tror vi er på inflasjonsmålets siste dager, mener han.

Mandag presenterte Boligprodusentenes Forening tall for boligsalg og igangsetting i september. De viste at antallet solgte boliger gikk ned elleve prosent i år, sammenlignet med samme måned i fjor. Igangsettingen økte på sin side med åtte prosent i september, målt mot tilsvarende måned i 2018. Høsten 2018 gikk Andreassen et samlet analytikerkorps midt imot da han spådde kraftig boligprisfall «de neste årene.»

Mer Her
https://www.dn.no/makrookonomi/jan-ludvig-andreassen/eika-gruppen/christian-vammervold-dreyer/sjefokonom-spar-boligkrakk-og-nullrente/2-1-690954

Dette har vi skjønt lenge. Spenn setebeltene
livecnn
24.10.2019 kl 11:06 2926

Tar Dr.Doom Jan Ludvig Andreassen feil igjen ?

Norges Bank holder renten uendret på 1,5 prosent
Som ventet holdes styringsrenten uendret. Norges Bank venter å holde renten uendret «den nærmeste tiden».

livecnn
24.10.2019 kl 16:15 2813

Virker som media nå skal ha klikk på negativitet.

Svekket tro på boligprisvekst.
https://e24.no/privatoekonomi/i/8mznaQ/nytt-barometer-viser-svekket-tro-paa-boligprisvekst

Har ikke tilgang men gjetter på at Hegnar ler av Jan Ludvig sin spådom?

I og med at prisene falt 0.8 prosent i oktober, betyr det at de må falle 9.2% i november og desember. Over to måneder tilsvarer det fullstendig kollaps.

Etter å ha tatt feil i årevis skulle man tro han ville ligget lavt, og justert på resonnementene slik at de passet bedre med virkeligheten. Men ikke Andreassen. Han kjører på! :D
<pete>
07.11.2019 kl 16:57 2383

Jan Ludvig Andreassen? 🤣😂🤣
Olebole
07.11.2019 kl 17:59 2314

Tror ikke vi får så mange flere svar før over nyttår nå. Staten skal jo helst redusere pengebruken fremover, samt at man skal utbetale til de som er rammet av NAV skandalen. Kan bli ganske mange når man tenker på alle de som har sagt fra seg stønaden og forholdt seg til reglene.

Konkursen til Vita er jo litt spesiell med tanke på at det skjedde rett før jul. Så nå får man konkurssalg i en masse butikker på en julevare. Blir helt konge for resten av bransjen i den viktigste tiden på året.

https://www.vita.no/oversikt-vita-butikker-som-skal-stenge/

Det er uvanlig for banker å kjøre noen konkurs rett før jul, fordi man da påfører enorme tap på andre kunder og risikerer enda mer tap lengre nede i veien.

Tydelig at man ikke gadd å ta en ny Nille, de går vel fortsatt ikke i +.

Får vi masse konkurser så kan vi se at EU borgere begynner å flytte på seg, da tror jeg vi kan se bevegelser i boligmarkedet.

Blir det store tap kommer nok bankene til å sette opp renten også.

Det er mye som går dårlig nå, Skeidar, xxl, osv. Det må ha forsvunnet milliarder i omsetning de siste årene. Folk holder på pengene.

livecnn
07.11.2019 kl 19:03 2260

Den norske kronen er nå så svak at vi allerede ser at arbeidskraft fra EU stikker, pluss at leieprisene i hovedstaden og randsone gjør det ikke lønnsomt for de lengre.
Men Jan Ludvig er hard i sin tro.....
Redigert 07.11.2019 kl 19:04 Du må logge inn for å svare
noprofit
07.11.2019 kl 21:22 2159

Ja d går helt forferdelig med en arbeidsledighet vi ikke har sett maken til, og en svak krone som er så dårlig for Norge!

Ja og NAV skandalen kommer jo til å spise ihvertfall 0,01% av oljefondet så nå er d bare å skalke lukene.

Og det kommer nok mer negativt fremover så pass på...
noprofit
07.11.2019 kl 21:24 2152

Så en på Gardermoen, hankunne ikke komme seg fort nok ut av Norge, var litt usikker på ond skyldtes svak krone eller om d var nav skandalen, men d regner j med at du vet!
noprofit
07.11.2019 kl 21:30 2136

Jajaja alle vil ha et stort prisfall i Oslo så de får kjøpt et 10 talls leiligheter til 1 krone eller noe, men beklager dere må nok drømme om dere tror vi umiddelbart får tidlig 90 talls priser igjen.

Lite sannsynlig med 90 tallspriser. Men 2012 priser er også en meget stor bevegelse.
<pete>
08.11.2019 kl 00:19 2008

Byggepriser på hus 2012 vs 2020..

Hva skjer med boligbyggingen, om markedet går tilbake til 2012 priser?

noprofit
08.11.2019 kl 00:44 1992

De siste par ukene har det vært et kraftig fall i antall boliglånssøknader, i tillegg til store avvik i salgspris og prisantydning. Over hele Norge er det altfor mange boliger til salgs.

Jojo han mener hele Norge utenom Oslo isåfall.

Å kalle 1400 boliger mye, den er j... drøy, det er faktisk for lite bruktboliger for oslo markedet slik j ser det.

Ja når folk skal ha bolig til de priser d r i Oslo så har man forventninger og derfor r d selvsagt mye hyllefyll som er priset for høyt.

Og tro at vi skal tilbake til 2012 priser er utopi, da må renta brå fort gå til 10% minst. Hvor sannsynlig er det?

Regjeringen med FRP Siv Jensen forventer en flom av konkurser og øker støtten til bobehandling med rundt 40 prosent? Håndverkere, butikker og restauranter er høyrisiko. Dette slutter som det begynte, med en bankkrise gjeldsoffer og mengder fortvilte mennesker egne selvmord. Men så kan regjeringen tildele 40 prosent mer, med midler fratatt folket, for å begunstige parasittene/konkursadvokatene? Elendigheten står «de politiske partier" selv bak med penge finans og skattepolitikken sin her i folkestyret vårt. https://www.document.no/2018/08/16/erna-vil-ha-flere-i-jobb-i-et-dysfunksjonelt-arbeidsmarked-uten-nok-jobber/

Nybolig byggingen i Oslo er markant ned allerede...de er jo ikke idioter og bygger etter markedet. Blir ikke Spania i 2005 -207 i Norge.
Redigert 08.11.2019 kl 01:35 Du må logge inn for å svare

Her blir det fest ;-D ;-D ;-D

Er nok mange med resalgobjekter som sover dårlig om natta nå....so long, suckers !
noprofit
08.11.2019 kl 09:49 1825

1400 bruktboliger høres det ut som en opphopning av varelageret!!!!

Men en ting har du rett i, her blir det fest etterhvert, men kanskje ikke den festen du ønsker.

Rotten-skapet stat og samfunn. Fra under bunnen i Nordsjøen forbi flosshatten til kongen, til toppen av Galdhøpiggen.
På grunn av rentene blir gjelden, det som skal tilbakebetales, større enn den eksisterende pengemengde. Og med 7 % rente pr anno dobles gjelden hvert 10 år, da er det nødt å skje et krakk, som det også gjør. Dette er i beste fall galskap - i verste fall en uhyrlig forbrytelse mot menneskeheten. Man søker å virkeliggjøre det uvirkelige: man prøver å bryte loven om mengdekonservering.
Vanlige, ærlige mennesker går til grunne i et bunnløst gjelds- og renteslaveri og blir fratatt både hus og hjem og alt de har bygget opp for seg og sine. Arbeidsløshet, oppløste familier, depresjon, sinnslidelser, økt kriminalitet, alkoholmisbruk, narkotikamisbruk og et samfunn preget av generelt forfall og en alles kamp mot alle kommer som en selvsagt og naturlig konsekvens.
Samtidig lever Politikere sammen med ågerfolkene i bank-, forsikrings- og finansvesen på millionlønninger og utbytte hinsides uten å gjøre annet enn å opprettholde systemets skamløse utplyndring, selv har de aldri utført én eneste dags produktivt, samfunnsnyttig arbeid. Når de så har kjørt virksomheten til den uunngåelige avgrunnen, har de på forhånd sikret seg "fallskjermer" av minst samme størrelse som lønna, og regningen sendes - som vanlig - til det norske folk.
Det kan ikke aksepteres at landets byttemidler, som penger skal være, og som hele folket er avhengig av, omgjøres til gjenstand for privatøkonomisk spekulasjon eller ågervirksomhet. Å befri det norske folk fra det knugende gjelds- og renteslaveri som gjeldspengesystemet har skapt er derfor en overordnet målsetting.

Regjeringen med FRP Siv Jensen (markedpartiet) vil tildele/begunstige midler regjeringen har avkrevd folket, hele 40 prosent økning for å begunstige "parasittene/konkursadvokatene", for å håndtere den konsekvens den idiotpolitikken«de politiske partier" selv har stått bak, med penge finans og skattepolitikken her i folkestyret vårt.

Festen blir for de gjeldfrie som ikke har gamblet på stigende eiendomspriser.

Min forsiktig investerte fondsportefølge er opp over 10 % i år.

2014 feiret nordmenn 200 års jubileum som idioter. Hvorfor skal nå unge nordmenn født fri (frikar) "arbeide" for å bli lønns og gjeldsslaver, med å betale renter og renters rente, til en tidligere egen, men nå utenlandsk eide bank og finansforetak? (konket og solgt til slakt under Kåre og Gro griseriet i norsk politikk.) Uten svære inntekter fra olje og gass, alt bare råvaresalg, kunne hele verden bruke norske pengesedler til å tørke seg et vist sted. Hvorfor arbeider da nordmenn for at samfunnet – folkefellesskapet, skal bli påført en ubetalelig gjeld som vokser eksponentialt mot sykliske økonomiske kriser? Et ærlig svar vil trolig gjøre hele det norske folk en stor tjeneste. Selv kunne de kanskje risikere å gå over fra å være folkesvikere eller nyttig idioter, til å bli folkevenner - Verdige til å være tillitsmenn for alle nordmenn. Noen tror at til tykkere lovboken blir, til mer rettferdighet blir det? Intet er fjernere fra sannheten. På nyhetene og i offentlige medier fremstår folket som de store "kjeltringene", men NAV og domstolene har nå bekreftet råttenskapen stat og samfunn. Til råtnere stat og samfunn des mer bruk, har staten selv bruk for sine byråkrater og advokater. Forøvrig noe skit ingen i den siviliserte verden, ser noe stort med. Både i FN EU NATO osv må det betales milliarder for dem, om de får foretrede i nevnte fora.
Redigert 10.11.2019 kl 02:30 Du må logge inn for å svare

Alle andre vet, men bare ikke nordmannen.

Everybody knows that the dice are loaded
Everybody rolls with their fingers crossed
Everybody knows the war is over
Everybody knows the good guys lost
Everybody knows the fight was fixed
The poor stay poor, the rich get rich
That's how it goes
Everybody knows
https://www.youtube.com/watch?v=Lin-a2lTelg

De som tror at eksponentiell vekst kan holde på til evig tid må enten være fullstendig gal eller en økonom." Albert A. Bartlett, fysiker.

Det har han helt rett i. Norge har flust opp av begge deler.

Finans tilsynet her i Norge bekymrer seg for all denne gjelden det norske folk har påtatt seg, men det er jo denne gjelden som har besørget boligpris-gjelds-veksten?

Eksponensiell vekst i de nominelle verdiene av eiendom og aksjer er ikke bare mulig, det er ikke til å unngå.

Verdien av pengene våre faller jo eksponensielt, to, tre, fire prosent i året, litt avhenging av hvordan man regner på det.

Silberman
Redigert 13.11.2019 kl 20:41 Du må logge inn for å svare

Nettopp. Selvsagt er eksponentiell vekst i NOMINELLE størrelser mulig. De er jo delvis bestemt av vekst i pengemengden. Om sistnenvte vokser eksponentielt, så er det akkurat det du får.

(Redigert etter ny gjennomlesning i litt saktere fart :) )
Redigert 14.11.2019 kl 12:41 Du må logge inn for å svare

Tror ikke du forstod innlegget, paneldata. Du bør lese det en gang til.

Dyr som lar seg dressere ansees å være intelligente dyr. Er det Evolusjon, sivilisasjon eller degenerasjon?

Rente og pengevesenet er en statlig svindel.

Fiat-penger er penger uten en iboende verdi. Det er penger (mynter og sedler) som er erklært for å være penger, men der utstederen har ikke dekning (i f.eks. gullreserver) til å innløse dem i realverdier. Det er utelukkende tiltroen til at den neste kjøperen i rekken også vil akseptere pengene som betalingsmiddel som får dem til å bli penger. Ordet «fiat» kommer fra latin og betyr «la det skje».

Man glemmer ofte at det offentlige har makt til å endre lover og skattelegge sine innbyggere. I så måte avhenger ikke verdien av pengene utstedt av en nasjons sentralbank bare av gullreservene alene, men også makten til å skattlegge, ilegge avgifter, eller f.eks. konfiskere eller inndra andre verdier f.eks. i form av edelt metall. https://no.wikipedia.org/wiki/Fiat-penger

https://no.wikipedia.org/wiki/Pengenes_historie

Hvert syvende eller tiår, kommer det et krakk m/fl. Dette er like gammelt som Hungersnøden nevnt 1 Mosebok 47 Kap. 13-22 vers.
Det er rente-maskepiet her til klovneriket vårt som bestemmer intervallene.
Etter Statsbankerotten i 1813 hadde de gamle pengene nesten ingen verdi. Norges Bank trengte grunnkapital, og et sølvfond på to millioner speciedaler som ble Etablert med Statsranet «sølvskatten».
http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Solvskatten-betalt-med-gullmynter-323860b.html?r=3
https://www.norges-bank.no/Om-Norges-Bank/Historie/Noregs-Banks-historie/
Redigert 14.11.2019 kl 15:23 Du må logge inn for å svare

"It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning." Henry Ford
Noe av det dummeste et menneske kan gjøre (om du ikke jobber i Storting, børs, bank og finans) er å stå opp å gå på arbeid om morgen. Det nettopp denne slavegjerning som skaper de verdier som staten selv skummer og lever godt av/på, et folks nedlagt slit og arbeidsinnsats. Penger er et Substitutt og et misbrukt sådan. Hitler frikoblet og gav fanden i gullmaskepiet som pengene ble priset etter. På 3 år blomstret hele Tyskland som var fullstendig ødelagt økonomisk av rentemaskepiet til politikere/bank-økonomene. Budsjett våset til politikere bankfolk og økonomene skulle vært stappet i dass, og det komme det også til å bli. http://vegtam.info/Kortsider/Hvapengerer.htm

paneldata skrev Aha! (Reviderte...)
En hyggelig respons på en litt småsur kommentar fra meg :-)

Silberman

Helt enig i det du skriver Stonheg.

Men når vi først har dette statlige tyveriet med inflasjon, er det om å gjøre å tilpasse seg. Dersom man lånefinansierer eiendom og annen realkapital, kan man i perioder tape penger på krakk. Men over tid skal det mye til ikke å tjene på det. Lånet er nominelt og faller i verdi, mens realkapitalen holder seg.

Silberman
Redigert 14.11.2019 kl 21:27 Du må logge inn for å svare