EKSTREMT SKUFFENDE KVARTAL FRA EQUINOR!!!!!


Nedskrivninger left, right and center. Så med andre ord balansen er full av søppel...

Hvor mye mer kommer selskapet til å ta nedskrivninger i fremtiden, er dette bare toppen av isfjellet??

Det aller meste av måltall kom inn godt under analytikernes forventninger, i retrospekt burde det ha vært sendt ut et resultatvarsel i forkant av dette. Kan man i det hele tatt stole på hva ledelsen i selskapet sier fremover?

Så ble det et kraftig skuffende underskudd for Q319, skjønner jo godt hvorfor tilbakekjøpsprogrammet ble lansert - for å forhindre at aksjen skal kollapse og dundre nedover. Her er det bare å selge, aksjen er betydelig overpriset slik den fremstår i dag.
Redigert 24.10.2019 kl 09:07 Du må logge inn for å svare
Petterza
24.10.2019 kl 09:42 2111

Skuffende Q3 ja, men potensiale i denne aksjen er stort, både i forbindelse med Sverdrup-feltet, tilbakekjøpsprogram og ikke minst insidekjøp.

Ser uansett ut som markedet er uenig med din «analyse» av rapporten
haraldaa
24.10.2019 kl 10:00 2055

Guider godt fremover. Opp over 2%

Tilbakekjøpsprogrammet gjør ikke stort annet enn å få ledelsen til å se bedre ut enn de strengt tatt fortjener. De burde heller betalt ut beløpet i utbytte eller investert i fornuftige prosjekter med fornuftig avkastning. Sverdrup feltet er selvfølgelig bakt inn i kursen og vel så det.
-Dëë-
25.10.2019 kl 01:59 1749

Selger man er man lettere tilbakestående.
ignatas
25.10.2019 kl 06:27 1640

hva som er skuffende? :)
danmark1
26.10.2019 kl 11:17 1366

Godt naboskab: Danmark har nu givet tilladelse til at gasledningen Baltic Pipe kan gå gennem Danmark og danske farvande. Det betyder, at ledningen går fra Vestjylland gennem Danmark til Sjælland. Gasrøret krydser 13 kommuner og påvirker 550 private ejendomme. Ledningen går over Lillebælt og krydser Sjælland og videre gennem Østersøen til Polen, der således kan få norsk gas frem for russisk. Prisen ligger på 12-16 mia. d.kr., hvoraf danmark betaler 6 og EU støtter med 2. Danmark får herved billigere tariffer. Tillykke til alle.
Rockall
26.10.2019 kl 11:26 1346

Mye som er skuffende fra "det miljøvennlige oljeselskapet" for tida...

https://sysla.no/offshore/equinor-olje-nadd-kritiske-vatmarker-pa-bahamas/

Oh...
DIL
26.10.2019 kl 13:39 1266

Husk at dette selskap er av Nasjonal betydning, og så lenge flertallet på stortinget ønsker inntekt fra EQNR så kan de justere på mye for å få det til....
Navnet er jo nå skiftet så de kan drive med andre energiaktiviteter ved siden av olje og gass.
Prisen på aksjen er jo justert de siste månedene, og prisen er nok rett i forhold til oljeptis og marked forøvrig, men det som blir interessant nå er om videre forventninger er priset inn i dagens pris
Tyr
26.10.2019 kl 13:53 1243

Dette må Equinor bare fikse koste hva det koste vil.

Markedet har nok mer rett enn deg tokerud007. Equinor er grisebillig på disse nivåene. 5.5% direkteavkastning, hvem slår det? I tillegg til voldsomme tilbakekjøp. Er jo en no-branner og en must-have i portissen.
ignatas
26.10.2019 kl 20:56 1044

ocy slår det..og mange andre..men det er også risikofaktor :) (eier begge)
børst
11.11.2019 kl 19:38 594

Equinor oppfører seg som norges svar på Federal Reserve, og skal kjøpe tilbake egne aksjer for 5 milliarder dollar, noe som også vil løfte hovedindeksen fram til 2022.

JS, tilbakekjøp og enda en porsjon ned nedskrivninger på skifergass, samt tidlerigere avskrivninger på oljesand, er innbakt i kursen.
Det som IKKE er innbakt er konsekvensene av den nye IEA rapporten, historisk lave gasspriser, og grønne investeringer på titallmilliarder det ikke forventes overskudd av ( ligger for langt fram i tid.) Igår startet rettssaken mot Royal Dutch Shell. Hvor man krever en mye raskere utfasing og knallharde miljøtiltak som må etterkommes nå. Det henger dessuten nok flere titallmilliarder skiferoljepenger i skapet til EQNR som må avskrives. Når forventninger om at elektrifiseringen går MYE raskere enn tidligere antatt, og overskuddsgassen som pumpes inn i EU fra alle kanter fortsetter ( lagrene er overfulle og kun en meget streng vinter i Asia, Europa og Nord, samt enorme lagertrekk kan kompensere for det,) så vil gasspriser holde seg lave gjennom høysesongen og lave priser i hele vår. Gass ligger på 2598 nå, men lå på over 4500 for nøyaktig ett år siden. Så har vi partneren og problembarnet Chesapeake som vil medføre betydelige tap, og så har vi en sjef, som allerede har gjort feilinvesteringer fir minst 200 milliarder dollar, hvorav kun en del er ut av skapet. De har også fått dårligere tid til omstilling, som IKKE gir de gode marginer de nå har sålenge oljen ligger der han ligger.
Så etter mitt skjønn så er det rom nedover og er den høyt priset, så kan man spørre seg hvor mange år det vil ta før nye og bedre turbiner og teknologi vil medføre overskudd, og hvor mye selskapet må avskrive av verdiene i bakken, den dagen de ikke skal hentes opp noe mer. Så er det oppryddingsarbeidet etter plattformer og rigger som må skje en gang i fremtiden på en miljøforsvarlig måte
Det er virkelig på tide med en sjef som ikke går på Casino på vår bekostning, og en ny sjef som ikke putter EQNR sine penger i tasprosjekter.
EQNR skal sikre vår fremtid, og det betyr også at de må gjøre langt mer enn noen eltiltak for å få halvert sine utslipp i få år ( slik det kreves av Shel).
Her på berget har man ikke skjønt alvoret ennå med de økende kravene i EU som forplikter Norge og ikke gjennom handel med CO2 kvoter....
En kuriositet: igår kjørte den første bilen 80 km på biofuel utvunnet av sjøgress ( skjedde i Danmark). Kanskje det er det EQNR blir tvunget til å drive med, når årets julebord blir avholdt.. å låne en milliard dollar for et julebord synes jeg var i høyeste laget . Aksjonærer kan jo ikke klage: da kan fordele 1,5 milliard inflrste omgang.
Husker ikke hvem største eier der er🤓
Redigert i går kl 04:23 Du må logge inn for å svare