PNOR - Kjøpet av PEN' assets i Nigeria er ikke hva man trodde.

Warom
PNOR 24.10.2019 kl 14:02 14363

Her har jeg noen saker som sannsynligvis vil komme veldig overraskende på «de fleste». Man har nå trodd at oppkjøpet av PEN’ andel var det som utløste warrants for «gamle PetroNor», det viser det seg at det er det IKKE. I tillegg har man sett dette som «ett steg» for å sikre free float. Hvis man ser litt nøyere på hva som er skrevet og hva som kom frem i telecallen, så kan vi se følgende.

«Although we reserve the option to pay in cash at the time of closing should we choose to do so. The decision is clearly going to be based on a number of factors, including the strength of the share price and balance sheet at the time, *as well as our free float position*.»

Han svarer ikke på *free float pr 25/11*, men på *free float generelt*, slik leser jeg det på måten han svarer på, *"satisfy the exchange in regard to our free float."*, som igjen kan sees tilbake på at han også nevner free float ved closing (i forhold til andel aksjer/cash):

Tydeligere enn dette kan det vel ikke skrives når det kommer til at denne dealen ikke vil påvirke free float innen 25/11:

*Panoro divest Aje to PetroNor*: Panoro (Buy, tp NOK 24/share) has agreed to divest its 12% economic interest stake in the Aje field in Nigeria to PetroNor (Neutral, tp NOK 1.4). *The consideration is USD 10m paid in PetroNor shares at closing,*

.....som jo i seg selv utelukker utelukker free float i nærmeste tid.

Litt tilbake til dette med om PEN er den dealen vi har trodd de har ment(når de snakket om hva som skulle til for å utløse «sine egne warrants»). Se her hva Knut Søvold sier i siste årsmelding for «gamle Petronor»

http://prntscr.com/pnhquo

«One major opportunity worth mentioning in the report is the potensial farm in deal in a producing asset in Nigeria which would give us access to wast gas resource to be developed jointly *with one of the most stable operators in Nigeria*»

Dette måtte undersøkes litt nærmere og etter en sendt mail til Ben(IR) fikk jeg svaret på det jeg lurte på. Jeg benytter bare teksten, da mailen også inneholdt andre spørsmål. *Her får dere ta meg på mitt ord(og dette kan selvfølgelig fremlegges om det skulle bli spørsmål «fra andre»*. Her er svaret:

XXXX
I’m glad you approve of the transaction.
Couple of things to clarify… Firstly this *does not fulfil PN’s part of the warrants program*. The wording at time of combination was specific regarding a legally binding gas off take agreement. This agreement *does not achieve that requirement at this stage*. I would appreciate if this can be clarified with your forum members to avoid any confusion. Rest assured we would have specifically raised this point if it had fulfilled the requirement.

Best
Ben

Her ble det jo(for å si det forsiktig) litt spennende å forsøke å tolke *«at this stage»* og en ny mail gikk avgårde. Her er svaret på den:

«It is *not expected* that an offtake agreement can be achieved before the expiry date for PN warrants so no, this deal will not trigger the warrants. For clarity sake, *this is not the same deal* referred to in the combination announsement»

Jeg gjentar for ordens skyld den siste:
*For clarity sake, this is not the same deal referred to in the combination announsement»*

Her må jeg si jeg begynte å «bli litt svett» da det jo helt klart utelukker at dette er den dealen «gamle PetroNor» snakker om både i forhold til warrants, free float og «Nigeriadeal»

Så kommer neste spørsmål: Hvem/hva er det så de tenkte på og ikke minst har jobbet med i lengre tid. Her blir det bare spekulering, men blir ikke sjokkert om «den egentlige» Nigeriadealen skjer i forbindelse med ADIPEC. Se litt på denne som ble publisert for bare noen uker siden:

*Teams from ADNOC and NNPC* will meet in Abu Dhabi on Wednesday to discuss investment opportunities that could range from upstream to midstream to downstream, Mele Kyari told reporters at an industry event in Fujairah in the UAE. *Potential announcements of a deal could take place during the ADIPEC conference in Abu Dhabi in November*, he added. Aramco and ADNOC were not immediately available to comment. *NNPC is Nigeria's state-run energy entity.*

https://www.spglobal.com/platts/en/market-insights/latest-news/oil/100119-aramco-adnoc-mulling-investments-in-nigerias-energy-sector-official

Det er vel uansett ingen tvil om at en ny deal er på trappene i Nigeria *(les: den egentlige dealen)*. Nå som man fikk de svarene med PEN så rimer det jo med det. Ved å se på hva Knut Søvold sa i siste årsmelding, så passer vel kanskje ikke PEN helt inn i «*with one of the most stable operators in Nigeria*» Personlig så var jeg helt sikker på at PEN avtalen var «warrantsavtalen», men nå som man har ett svar fra Ben(samt kommentaren fra KS) så ser jeg helt tydelig at det ikke kunne være den.

Dette er da enda mer spennende enn jeg «liker å tenke på» 😉
FkL
24.10.2019 kl 14:21 7832

Helt rått!!! Mens vi venter på våre opprinnelige opsjoner så har altså PetroNor landet en helt annen avtale i Nigeria. Tror vi skal høre mye fra PetroNor fremover og dette visert helt klart at her blir det ikke stille. Meget spennende nyheter og nå går det fort til 4/11!

Det er ennå ikke Warrants til Petronor og noe annet må på plass for at det skal skje. Vi har ingenting på plass når det gjelder free float og det er ikke lenge til det må være på plass. Jaja, bedre enn dette blir det ikke.
Redigert 24.10.2019 kl 14:23 Du må logge inn for å svare
thief
24.10.2019 kl 14:28 7803

Fantastisk,da er det kanskje en ny avtale på trappene🙂Som jeg nevnte tidligere,så syntes jeg jo denne avtalen med pen,var litt liten i verdi i forhold til et forlik.Da de trigger like mange warrents🙂Spennende
tuja
24.10.2019 kl 14:41 7732

Takker og bukker, Warom. Det begynner å lukte fugl av PNOR.

LIKTE SPESIELT DENNE UTTALELSEN:

«It is *not expected* that an offtake agreement can be achieved before the expiry date for PN warrants so no, this deal will not trigger the warrants. For clarity sake, *this is not the same deal* referred to in the combination announsement»

:)
Redigert 24.10.2019 kl 14:44 Du må logge inn for å svare
thief
24.10.2019 kl 14:49 7665

Skal si det går fort i svingene ja,da vi trodde dette var nigeriaavtalen de har jobbet med i mange måneder.Så viser det seg at pen-avtalen kommer i tillegg 🙂Snakker vi effektivitet.Da er plutselig ikke 30k så hårete likevel,når de leverer på dette nivået!Lover det vel godt for at de leverer hva de "lover" på andre områder også🙂
Warom
24.10.2019 kl 14:57 7647

Jeg har så inni helv... trua på at det kommer til å skje spennende ting fremover(når en leser beskrivelsen av aktøren i Nigeria), og ser hvem som er store i samme land. Dermed tror jeg det skal det fryktelig mye til at ikke vi snakker om en major, type Eni, CNOOC, Total. Og det vil vel kanskje være veldig naturlig om samme aktør også er involvert i det som skal skje i Senegal/Gambia?
thief
24.10.2019 kl 15:03 7603

Som hånd i hanske!🙂Mange store som er involvert i apcl sine lisenser.Så at det kommer løsninger her,på kryss og tvers,er ikke utenkelig!Vi har total(rop),BP(gambia) og CNOOC/eni(Som viste interesse for SOSP for ett år siden)Så har vi fått Abu dhabi til å forhandle,kan det bli action av🙂
tuja
24.10.2019 kl 15:28 7516

Ser ut som det begynner å gå opp for enkelte at her kan det komme meget gode nyheter innen kort tid. På tide.

:)
Warom
24.10.2019 kl 15:35 7463

Teknisk i en 30 dagers så har vi i alle fall ett bekreftet brudd.

https://goi.nf/?yapiexiomfdi

EDIT:
Som også nesten er bekreftet i en 6mnd'

https://goi.nf/?jfzdpmfzfsaj
Redigert 24.10.2019 kl 15:39 Du må logge inn for å svare
Noni
24.10.2019 kl 15:50 7369

Skjønner ikke hvorfor disse nickene brukes? Trodde de var vraket, har sett mange
bilder på noe annet.
Mrhifi
24.10.2019 kl 17:16 7198

👍 Warom.....It ain't over till the fat lady sings 🍻 😉
Redigert 24.10.2019 kl 17:17 Du må logge inn for å svare

Merkelig at de ikke har meldt dette over børs hvis det er inngått en avtale. Det ville ta seg dårlig ut hvis dette lekker til markedet uten å være meldt av selskapet. Trodde slike kursdrivende saker skal meldes over børs.
FkL
24.10.2019 kl 17:39 7105

Det er jo meldt via børs, eller snakker vi forbi hverandre? Tenker du på den opprinnelige Nigeriaavtslen? Den har jo ikke kommet ennå.
Redigert 24.10.2019 kl 17:40 Du må logge inn for å svare
thief
24.10.2019 kl 17:40 7115

Fkl mente ikke at vi hadde landet en avtale til,men en helt annen avtale enn vi regnet med.Vi trodde jo pen-avtalen var nigeriadealen,som de hadde jobbet så lenge med.Men det var det altså ikke,så de har da enda en avtale på gang i Nigeria,som burde være større, siden den eventuelt kan trigge warrents til petronor🙂Så petronor har altså landet en "ekstra" avtale💰
Warom
24.10.2019 kl 17:52 7057

FF;
Det er PEN-avtalen som er "den andre avtalen", og den er jo meldt. Når det kommer til "warrants-avtalen" for gamle PNOR-aksjonærer, så sier jo Ben det greit her:

"Rest assured we would have specifically raised this point if it had fulfilled the requirement."

Det ligger dermed fortsatt en potensiell ny avtale i Nigeria som er den som er beskrevet i bla memorandum(samt flere børsmeldinger)
Warom
24.10.2019 kl 18:15 6951

Aiai, timing, timing, timing, her hyller de til og med Al Nahyan direkte.
En morsom lite artikkel som jo ikke har noen ting med TS' å gjøre, men sier litt om de "båndene" Senegal og Abu Dhabi har knyttet:

Senegal-UAE Cooperation: Comprehensive Scholarships for Senegalese in Abu Dhabi
Posted on 24 October 2019 News
iGFM - (Dakar) - A Senegalese delegation recently visited the United Arab Emirates at the invitation of the emirate's foreign minister. A seven-day visit that has been very fruitful for our country, especially for Senegalese students. They will now have the opportunity to join the Sorbonne University of Abu Dhabi, thanks to full scholarships offered by the Emirate. The revelation was made by the deputy Amadou Mbery Sylla, member of the Senegalese delegation.

In his capacity as chairman of the Louga County Council, the work of MP Amadou Mbery Sylla was hailed by the Emirate Minister for Foreign Affairs. A confidence born of a long partnership of more than 12 years between the Emirates Embassy in Dakar and the department of Louga and its president who continues to work on the plan.

"It is that we managed with transparency and without any discrimination all the social actions that the Embassy does not stop for the populations of Lougat," said Amadou Mbery Sylla, who welcomed the commitment of Sheikh Zayed " which was at the origin of the emergence of the United Arab Emirates, replacing the desert and the sand in a gigantic metropolis of concrete and iron. It is in the image of President Macky Sall who is materializing this vision of Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan through the emerging Senegal plan. "

The Senegalese authorities have taken advantage of this visit to visit Expo 2000, which is the largest international fair to be held in Abu Dhabi. Prayer at the Sheikh Zayed Mosque in Abu Dhabi by the Senegalese delegation wrapped up this seven-day stay in the United Arab Emirates. "We have made prayers for Senegal and President Macky Sall," said MP Amadou Mbery Sylla who was very pleased with this mark of recognition of the authorities of the UAE to the Senegalese people and its president.

http://www.igfm.sn/cooperation-senegal-emirats-des-bourses-detudes-completes-pour-des-senegalais-a-abu-dhabi/

Vi husker jo fra i august med det utdannings/forskningssenteret til 20 millioner dollar som også var signert Al Nahyan. Nå følger de opp med å fly studenter til Abu Dhabi for å gi de gratis utdanning. Fins vel ikke bedre måter å bygge opp image på en det? :)

.....som sagt bare en liten kuriositet :)
FkL
24.10.2019 kl 18:15 6944

Nope, jeg trodde det var en annen avtale og det fikk vi bekreftet :)
Redigert 24.10.2019 kl 18:15 Du må logge inn for å svare
thief
24.10.2019 kl 18:46 6846

Ok🙂Var litt usikker jeg også,som jeg sa på xi.Syntes den var litt liten i verdi,i forhold til utløsning av warrents.Når vi vet at nigeriadealen utløser like mange warrents,som et forlik.Da blir det jo utrolig spennende å se hva den andre nigeriadealen er,hvis de lander den💰
Warom
24.10.2019 kl 19:39 6712

Ja, mye som skjer(og dermed kan spekuleres rundt 🙂

Hvis man ser litt på det samme innlegget du henviser til thief, så ser man en uttalelse i forbindelse med ADIPEC(som i utgangspunktet omhandler forholdet Abu Dhabi/Nigeria):

Potential announcements of a deal could take place during the ADIPEC conference in Abu Dhabi in November, he added.

Denne konferansen pågår fra 11.11-14.11 og når man ser litt på programmet der, så kommer det frem "en kjenning" , nemlig Mouhamadou Makhtar Cissé som er olje og energiminister i Senegal (og han skal tale 12.11).

https://www.adipec.com/conferences/2019-speakers/ministerial-panelists/his-excellency-mouhamadou-makhtar-cissé/

Da kan man i alle fall spekulere rundt om de da slipper lisensrunden nå 4 nov på AOW og så på talerstolen 12 nov ADIPEC med noen hyggelige meldinger. Muligens "helt på viddene" men med denne i bakhodet:

"African Energy Sector to send strong message on Investment Potential in Africa at Abu Dhabi International Petroleum Exhibition & Conference (ADIPEC) 2019"

https://www.africanews.com/2019/09/23/african-energy-sector-to-send-strong-message-on-investment-potential-in-africa-at-abu-dhabi-international-petroleum-exhibition-conference-adipec-2019/

....så har han nok uansett noe spennende han skulle ha sagt.

Oppsummert så "skriker" altså oljesektoren i Afrika etter investorer på ADIPEC i Abu Dhabi. Oljeministeren i Senegal skal selv være tilstede på scenen. Tror kanskje de fleste hadde foretrukket å avslutte voldgiften mot kongefamilien i i Abu Dhabi før de gikk på scenen i nettopp Abu Dhabi 😉

En voldgift, med Abu Dhabi som motpart, er vel ikke akkurat det "beste salgstrikset". Et forlik i forkant av konferansen derimot, det er et godt salgstriks 🙂


Bare editerte litt skriveleifer.
Redigert 24.10.2019 kl 19:47 Du må logge inn for å svare
thief
24.10.2019 kl 20:00 6636

Ingen tvil om at forholdet mellom Senegal og Abu dhabi er særdeles bra.Så kan ikke se for meg at de skal være i konflikt i en voldgift. Og er jo ikke sånn at Abu dhabi streber etter å blidgjøre Senegal og trenger deres "hjelp",er jo stikk motsatt🙂Så tror vi sitter godt i det,nå som petronor styrer skuta!Her kan det fort komme overraskelser,med diverse avtaler vi ikke har tenkt på!
Warom
24.10.2019 kl 20:43 6492

Fint at du synes det klaesp. Takker for den tilbakemeldingen :)

Over 10 % siste uke på lavt volum er fint,tror du det blir litt mer action fremover?
Warom
24.10.2019 kl 22:21 6265

Jeg både tror og håper mye rart jeg:)
Jeg forsøker jo å sette samme «forskjellige signaler» av det jeg mener er/kan bli en fundamental forandring for selskapet «vårt». Det er ting jeg mener er viktigere enn andre, og i så måte synes jeg det begynner å «tegne seg ut» noe jeg på mange måter liker. Action synes jeg det er hele tiden når man er investert her(det er bare ikke all action som er like hyggelig;)) men for å svare direkte: Ja, det tror jeg.
thief
25.10.2019 kl 08:01 5959

Satse på vi slutter uken på 1.2-tallet!Tror vi får mange gode meldinger her fremover.Enda en ny og større nigeriadeal, forlik og økt produksjon kan komme.Og neste mandag smeller Senegal i gang ny lisensrunde,som er sagt å være på 10 lisenser, dvs mest sannsynlig uten sosp,og det kan bety forlik for oss.Da går nok forhandlingene fortsatt bra,som JP sa under halvårsrapporten 🙂
thief
25.10.2019 kl 09:23 5760

Er vi på 1.2-tallet,men skal langt opp herfra,når brikkene faller på plass.Og kan vel si petronor allerede har begynt å levere🙂
tuja
25.10.2019 kl 09:27 5730

Ikke lenge til 4nov. Tenker SOSP flytter kursen markant opp, for ikke å snakke om Nigeriaavtalen som enda ikke er børsmeldt. Neste uke kan bli skikkelig rå.

:)
tuja
25.10.2019 kl 11:57 5457

Mye som kan komme på newsweb over helga/neste uke. Går det som jeg tror, er dagens kurs en fin inngang. Da tenker jeg på SOSP og Nigeriaavtalen som antydes å ikke være børsmeldt enda. Avtalen med PEN virker som kun å være en forgjenger. Tror det kommer ett bra lørft mot slutten av dagen.

:)
thief
25.10.2019 kl 12:11 5411

Pen-avtalen er ikke den nigeriadealen,som petronor har jobbet med i mange måneder 🙂Så her kan det fort komme mer,sammen med eventuelle forlik. Og med mål om 30k i produksjon,sier det seg selv at mye vil skje her,og vi har allerede begynt.Kan ikke tenke meg petronor er på disse kurser så lenge🙂Men alle får lese seg litt opp,og se på sannsynligheten for positive meldinger

Solgte meg nå ut av Element, og har full troa på Pnor etter de nye avtaler er på plass, og i tillegg er det mange triggere i 2019 som vil få kursen enda mere opp.
Er nå nesten all in i Pnor minus noen tusen aksjer i NAS jeg tror enda har potensial til å stige enda mer.
Opp+
25.10.2019 kl 13:08 5270

Det som også er interresant og merke seg er at selv om markedet trodde dette ville utløse warrantene til gamle pnor med 180 mill aksjer eller hva det var, så brydde ikke markedet seg spesielt mye om det. Selv om denne avtalen virket svak i forhold til å utløse warranter. I hvertfall ikke på kort sikt. Det styrker forlikene enda mer, mener jeg.
Spiralen
25.10.2019 kl 13:30 5187

Så en warrant-avtale, som virket å være i boks, er altså ikke på plass? Greit nok å tro på en større avtale, slik det kanskje antydes, men betyr ikke det at vi fortsatt mangler en avtale og at vi ikke er så nær som kanskje håpet? Er positiv til at alt løser seg, misforstå meg rett. Spretter ikke champisen før spekulasjoner er papirer er signert og undertegnede er blitt en "Petronær" ;)
thief
25.10.2019 kl 13:46 5160

Denne nigeriaavtalen ville utløst warrents for gamle petronor,ikke oss i apcl🙂Og at denne pen-avtalen ikke er den vi trodde,betyr at vi kanskje har enda en avtale på trappene.Så det er ikke annet enn veldig positivt. Da kanskje det kommer mer i Nigeria,om ikke lenge.Viser at petronor virkelig er på hugget!
Warom
25.10.2019 kl 13:47 5144

PetroNor har jobbet med den "egentlige avtalen" veldig lenge. Den vi trodde var den avtalen, var IKKE det(ref mail fra IR). Vi får bare sette vår lit til at ledelsen vet hva de holder på med, både med "APCL-warrants" og "PetroNor-warrants". Går disse to inn så er i alle fall free float løst med 25%(eller 24.94 for å være helt nøyaktig)

Vi som har warrants håper jo selvfølgelig at det ordner seg, de som ikke har burde jo håpe på at disse går inn over nyttår. Problemet med det siste er at da må de finne andre måter å løse free float på(nedsalg eller emi?). Jeg tror de jobber "ræva av seg" for å få med warrants, det er bra for free float, de av oss som har warrants(synes jo vi gamle APCL-aksjonærer fortjener det) og ikke minst for ledelsen i "gamle APCL" som sitter på over 8M warrants(omgjort fra ca 16M opsjoner) + i tillegg warrants for sine peronlige aksjer(JP, SW, MB) med ett antall rundt 3,5M aksjer(og dermed warrants)

Har en mistanke om at de ønsker de innløst, det hadde i alle fall jeg gjort om jeg var i deres sko.
Noni
25.10.2019 kl 14:01 5091

Uten at jeg vet noe konkret, tror jeg på din vurdering.
Da er det bare vente å se om det kommer noe mer informasjon.
LarsBrnd
25.10.2019 kl 16:33 4796

I går spilte vi inn første regulære episode av den nye podcasten AksjeSladder. Rundt 54 min ut i sendingen har vi en god samtale om Petronor, warrants og Aje-historie basert på innsendt spørsmål. Sendingen kan du høre på Soundcloud https://soundcloud.com/user-368296438/aksjesladder-episode-2 , på iTunes og Spotify (merk: episode 2).
FkL
25.10.2019 kl 17:58 4639

Judgment from Oslo District Court in relation to dispute concerning Company's Asset in Congo

PetroNor E&P Limited ("PetroNor" or the "Company") provides the following statement regarding the judgment received today from the Oslo District Court in relation to the dispute concerning Company’s asset in Congo.

As set out in the press release dated 7 October 2019, the case concerns a lawsuit by Mr. Trond Kostveit against certain shareholders in PetroNor and involves PetroNor's subsidiary Hemla Africa Holding AS ("HAH"). In the judgment received today, the claims put forth by Mr. Kostveit have been rejected in their entirety and Mr. Kostveit has been ordered to pay NOK 1 571 149 to cover the costs incurred by HAH, Mr. Gerhard Ludvigsen and Mr. Knut Søvold in connection with the dispute.

This announcement is subject to disclosure pursuant to section 5-12 of the Norwegian Securities Trading Act.

https://newsweb.oslobors.no/message/487884
Redigert 25.10.2019 kl 17:59 Du må logge inn for å svare