--- NAS:----- Milliardpåfyll i Norwegian-kassen


Jokerne som kan gi milliardpåfyll i Norwegian-kassen

-Til tross for et rekordhøyt resultat sliter Norwegian med at kredittkortformidlerne har festet grepet og at kontantbeholdning har krympet. Geir Karlsens omfattende snuoperasjon bærer imidlertid frukter og kan sørge for at betydelig påfyll i kassen fremover.

– Vi har hatt veldig mange baller i luften lenge og nå har vi fått de fleste ned, sier finansdirektør og fungerende Norwegian-sjef Geir Karlsen til E24 etter en svært hektisk høst.

Torsdag la Norwegian frem rekordresultater for tredje kvartal, samtidig som de også meldte at avtalen om felles flyeierskap med den kinesiske partneren nå er i boks. Tidligere i høst fikk selskapet på plass en ny avtale med kreditorene som ga mer pusterom.

Aksjekursen skjøt i været etter resultatfremleggelsen torsdag og Norwegian-sjefen og resten av selskapet kan dermed ta en liten fortjent pust i bakken før de gyver løs på neste gjøremål.

For selv om selskapet har levert et solid kvartal er ledelsen selv tydelig på at mer må til for å sikre fremtiden og potensialet til Norwegian.

En av flokene de må løse er likviditeten, men med arbeidet som er gjort og litt hell kan selskapet få et rikelig påfyll i de kommende ukene og månedene (se oversikten lenger ned i saken!).

I fjor vinter opplevde Norwegian nemlig et veldig press på likviditeten og kontoen, noe som bidro til at Norwegian måtte hente nye milliarder fra aksjonærene. Karlsen har gjort det klart at selskapet har jobbet mye for å unngå en så presset likviditet i den kommende vinteren.

Karlsen, som blant annet har erfaring fra John Fredriksens shippingkonglomerat, begynte i jobben som finansdirektør i april 2018 og han satte i gang en stor snuoperasjon for å få tilbake lønnsomheten i Norwegian.

I mai i år kom Niels Smedegaard inn som ny styreleder og da Bjørn Kjos gikk av som konsernsjef i juli ble Geir Karlsen bedt om å steppe inn inntil videre. Under Smedegaard har arbeidet med snuoperasjonen blitt intensivert. Torsdag lanserte de den nye strategiplanen Next som skal gi milliardløft til Norwegians resultater fra 2021.

MYE mer her....https://e24.no/boers-og-finans/i/JoGjQP/jokerne-som-kan-gi-milliardpaafyll-i-norwegian-kassen

Redigert 24.10.2019 kl 18:15 Du må logge inn for å svare

Panikken var første timen nå skal vi opp!