***DK*** TOK EN LISTHAUG - STATSBORGERSKAPET FRATAS TERRORISTER

*JBJB`
26.10.2019 kl 09:45 347

Hei folkens:))

Og...husker dere oppstyret da regjeringen foreslo å frata is terrorister det norske statsborgerskapet hvis de hadde dobbelt statsborgerskap, folkens - nå har Danmark vedtatt nettopp denne loven med stort flertall - spinndoktorene i Araberpartiet klarte på forunderlig vis å klistre regjeringens forslag om å frata terroristene statsborgerskapet opp mot hendelsen på Utøya - normalt skulle en anta at de som var berørt under tragedien på Utøya ville applaudere alle forslag hvor terrorister ble hold borte fra å kunne å utføre nye ugjerninger - daværende justisminister Listhaug kommenterte som kjent Araberpartietets standpunkt med at "Arbeiderpartiet setter terroristenes rettsikkerhet foran nasjonens interesser" - hun forlot sin post etter at Utøya ofrene ble satt i spill av sentralkomiteen i Araberpartiet og det uverdige spillet i Stortinget - nå har Danskene agert og vi vet hvem som skal stilles til ansvar hvis Is terrorister klarer å utføre ugjerninger i Norge...ZnageZz....


https://www.nrk.no/norge/regjeringen-far-ikke-la-justisdepartementet-frata-fremmedkrigere-statsborgerskapet-1.13951789

Folketinget vedtager lov, så danske fremmedkrigere kan fratages deres statsborgerskab uden rettergang.
En omstridt hastelov om fratagelse af statsborgerskabet fra danske fremmedkrigere er torsdag blev vedtaget af et flertal i Folketinget.
Loven skal primært ramme danske fremmedkrigere, som kæmper for den militante bevægelse Islamisk Stat i Syrien og Irak.
Med vedtagelsen bliver det dermed muligt for udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) at fratage danske fremmedkrigere deres statsborgerskab. Endda uden rettergang.
https://nyheder.tv2.dk/politik/2019-10-24-danske-fremmedkrigere-kan-nu-fa-frataget-statsborgerskab

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla

Første avsnitt mangler en rekke komma og punktum for å være en leservennlig tekst. Andre avsnitt er bedre. Dårlig skrevet tekst er ikke verdt å lese selv om temaet er interessant.
Lurulf
26.10.2019 kl 11:25 314

Dette kunne la seg gjøre i Norge også hadde det ikke vært for pissepartiene V og Krf.

Her burde du vel ha satt komma etter "leservennlig tekst" i stedet for punktum. For å få det mer leservennlig burde du også ha satt komma etter "verdt å lese" . "Dårlig skrevet tekst er ikke verdt å lese, selv om temaet er interessant. "

Sympati for IS burde være nok for statsborger inndragelse . Og statsborgerskap må aldri gis til noen som mistenkes for å bli tilhenger.

Betyr dette at alle dansker er rasister?
*JBJB`
26.10.2019 kl 13:44 274

Hei Brande_n/folkens:))

Og...at du ikke klarte å ta poenget bunner nok mer i dysleksi enn skrift format, Brande_n - vi husker jo alle hvordan Arabermedløperne vridde og vrengte på det Listhaug sa og mente - nå viser det seg at andre land innfører akkurat den lovteksten som den tidligere Justisministeren med korset rundt halsen og smilet om munnen ville innføre i Norge for å beskytte folk flest mot terror - historien vil garantert gi Listhaug rett samtidig som Arabermedløperne vil få mye å svare for...ZnageZz....


Sylvi Listhaug som justisminister og FrP og Høyre ville noe av det samme som danskene nå har vedtatt: frata fremmedkrigere statsborgerskapet uten rettergang hvis vedkommende har dobbelt statsborgerskap. Opposisjonen anført av Ap, mente forslaget ikke var en rettsstat verdig. – Vi stoler mer på en domstolsbeslutning enn på Sylvi Listhaugs dømmekraft, sa Ap i fjor. Det var da Listhaug og FrP slo tilbake med at Ap var mer opptatt av fremmedkrigeres rettsvern enn nordmenns behov for å bli beskyttet mot dem, og Listhaug måtte gå som statsråd på justisfeltet. Ikke minst ønsket FrP og Høyre å forebygge terror begått ved retur.
– Regjeringen ønsker en hjemmel for å kunne frata personer som kan utgjøre en trussel mot vitale nasjonale interesser, statsborgerskapet, sier Jon Helgheim, innvandringspolitisk talsperson i Frp og medlem av Kommunalkomiteen på Stortinget.
– Det er fremmedkrigere og potensielle terrorister vi snakker om, som vi ønsker å reagere hurtig mot hvis man mener at de planlegger å utføre terror mot Norge.
https://www.rights.no/2019/10/ny-lov-fratar-is-krigerne-statsborgerskapet/

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Load
26.10.2019 kl 13:52 270

Ja, de er gjeng med bruntrøyer som vi er flaue over å ha hatt noe med å gjøre.
Jeg skal aldri drikke så mye som en Carlsberg eller Tuborg igjen, og København er besøkt for siste gang.
Fysj for noen nazisvin!

Jeg er glad for at vi nordmenn ønsker den muslimske verden hjertelig velkommen til Noreg, for her skal vi ha et varmt, inkluderende, multikulturelt samfunn, hvor man kan få seg en kebab på hvert gatehjørne, herifra og inn i evigheten.

La deres leger, ingeniører og varme hender komme til oss, slik at de kan ta vare på oss den dagen vi blir eldre og sitter på våre lukseriøse gamlehjem.
Kjenner jeg gleder meg til å bli gammel allerede, det skal bli en fest.

Refugees welcome!
Redigert 26.10.2019 kl 13:53 Du må logge inn for å svare

Jeg har akkurat kjøpt to sixpack med Carlsberg.
Viktig å støtte de som har vettet i behold.

Er enig i at komma burde vært satt etter verdt å lese, men jeg er ikke helt enig i at komme burde vært satt etter leservennlig tekst. Ser at både punktum og komma kan benyttes, men da burde antakelig andre setning etter punktum, vært et ord eller to lengre. Smak og behag, og personlig skrivestil avgjør det.

Skrivereglene har endret seg gjennom tidene. Nå settes komma ikke nødvendigvis grammatisk helt riktig som før, men slik det passer teksten, og slik den blir mest leservennlig. Det er heller ikke feil å sette punktum ganske tidlig i en tekst. Det kan gjøre teksten kortere, mer effektiv og mer konsis. Lange avsnitt er sjelden leservennlige uten bevisst bruk av komma, bindestrek eller punktum. En gyllen regel er at punktum bør komme etter om lag 25-26 ord. Eller slik det passer teksten eller resonnementet.

Har sett avsnitt på rundt 50 ord+ også har fungert greit, men kommer også an på hvordan teksten fungerer med bindeordene "og, men, eller, for, så" Akademiske tekster har mer av dette. Skriving er en kunst og noen behersker dette godt.

Ts første avsnitt var ikke godt skrevet, men det andre var bedre. Dårlig skrevet er som regel dårlig tenkt.
Redigert 27.10.2019 kl 17:11 Du må logge inn for å svare
Larries
26.10.2019 kl 17:58 211

Enig med polemiker. Ditt var for dårlig skrevet, så jeg gadd ikke lese ditt neste.

Syns å huske, at komma skulle komme som en "pustepause", derfor bruker jeg i dag, mange komma da pusten er, dårlig for tiden.
*JBJB`
26.10.2019 kl 19:10 198

Hei Brande_n/folkens:))


Og...hehehe - sett denne setningen inn i et rettskrivningsprogram og se hvor du skal sette punktum og komma Brande_n - kanskje du ser poenget da eller skal du vri og vende slik Arabermedløperne har for vane:

"husker dere oppstyret da regjeringen foreslo å frata Is terrorister det norske statsborgerskapet hvis de hadde dobbelt statsborgerskap, folkens" - for øvrig anbefales denne...ZnageZz....

https://lingit.no/hjelp-til-elever-med-dysleksi/

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla

Stakkars Tille Lulla. Kolsen har kommet langt komma og oksygemangelen gjør seg stadig mer gjeldende punktum. Da går hodet i surr komma og mens man før skrev noe fornuftig her inne komma, går det nå mest i ball punktum. Du får hilse til Kåre Kols punktum
Redigert 26.10.2019 kl 21:45 Du må logge inn for å svare
*JBJB`
26.10.2019 kl 21:57 153

Hei Branden_n/folkens:))

Og...hehehe - uffda Brande_n - ble du tatt med buksene nede på knærne igjen - intet nytt under solen, vettu:;))...ZnageZz....

https://lingit.no/hjelp-til-elever-med-dysleksi/

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla