--- Niels Smedegaard skal spare Norwegian for ytterligere 4 mill


Styreleder Niels Smedegaard har på kort tid tatt drastiske grep, noe som vises i kvartalsrapporten. – Som jeg sier, vi er nødt til å tjene mer penger i Norwegian, sier han.

Niels Smedegaard er tidligere toppsjefen i rederiet DFDS, som for nordmenn er mest kjent som «danskeferga». Han overtok vervet som styreleder når Bjørn Kise noe overraskende trakk seg tidligere i år.

Og på sin første kvartalspresentasjon som styreleder kunne selskapet vise til det sterkeste kvartalet i Norwegians historie.

– Det er en god start i tredje kvartal, men et kvartal gjør det ikke alene, sier Smedegaard til Finansavisen, og legger til:

– Som jeg sier, vi er nødt til å tjene mer penger i Norwegian.

Kutter og kutter

Styrelederen har sammen med resten av styret instruert ledelsen til å kutte kostander, hvor de mest lavthengende fruktene skulle bli tatt før i kostnadsprogrammet Focus2019. Kostnadskuttene nærmer seg nå 2 milliarder for året, som også var planen. Oppdatert guiding for 2019 er nå økt til 2,3 milliarder kroner.

Men nå har flyselskapet leid inn endeleksterne rådgivere, med erfaring fra luftfart og andre flyselskaper,som sammen med flere avdelinger internt i Norwegian skal jobbe med å finne andre steder å enten spare penger eller å strømlinjeforme operasjonene.

I tillegg til disse eksterne er det rundt 30 ansatte fra Norwegian som jobber med dette, og det er disse som vil ta over prosjektet når de eksterne gradvis skal «fases» ut.

– Men disse eksterne skal sparke oss i gang, sier Smedegaard, og går litt videre:

– I de siste ukene har vi startet profesjonaliseringen av prosessene i Norwegian.

– Hva ligger i det?

– Det handler om alt fra administrasjon, crewet om bord, catering, vedlikehold og å få alt dette til å flyte.

NEXT

MYEMER HER.....https://finansavisen.no/nyheter/luftfart/2019/10/26/7466254/niels-smedegaard-skal-spare-norwegian-for-ytterligere-4-milliarder-kroner.
Flaxx
26.10.2019 kl 12:48 784

NAS legger opp til et MEGET ambisiøst forbedringsprogram.
ALT skal bli bedre.
Det er fort gjort å sikte FOR høyt og FOR raskt.
Da er det bedre å LEVERE på det man lover ... og bygger opp YTTERLIGERE tillit.
Ellers kan det bli motsatt..
Tillit er en skjør blomst ...

Hva kan skje av negative ting.
Alt som foreslås gjennomført blir selvfølgelig evaluert av rådgivere og andre.
Det som kan skje er at de ikke når målet på 4 milliarder så snart de ønsker.
Men det er vel positivt at de setter seg høye mål.
Norwegian kommer til å bli en "pengemaskin".

Alt kan jo forvreges til noe negativt hvis man prøver hardt nok.
livecnn
26.10.2019 kl 14:03 655

Det ble tatt mye gevinst fredag, ergo flere som kommer til å forandre retorikken sin i helgen.

Puffen
26.10.2019 kl 16:20 509

Jeg liker Smedegaard. Var veldig fornøyd når han dukket opp i NAS. Og han er også rett mann til å vurdere hva selskapet trenger nå som ny toppsjef. Han har også tyngden som skal til for å skape troverdighet og seriøsitet. Dansker er gode til å strømlinje opp slike selskap. At de skal klare å få ut disse 4 mrd. tror jeg på. Han hadde ikke lagt målet der om han ikke så potensialet. Som etterfølger etter Bjørnene er dette rette folk og fokus. Nå skal det kapitaliseres på det fundamentet som er skapt. Med en EBIT i sikte på 6-8 mrd. blir dagens børsverdi nokså lav. En 5 ganger på dagens kurs i løpet av et par år bør faktisk være oppnåelig.