BIOTEC - LEDELSEN FORSØKER Å TIE I HJEL EN MEGET UBEHAGELIG SAK!


3. kvartalspresentasjonen i forrige uke ble kansellert.

Adm. direktør sluttet på dagen.

Ingen forklaring.

Når noen på HO skriver til selskapet, får man ikke svar.

Det er helt klart og temmelig opplagt at det her har skjedd noe som ikke tåler dagens lys.

Dette, som ikke tåler dagens lys, forsøker selskapet å holde tilbake.

Helt latterlig. Tror man at man lever på 1800-tallet?

Jeg mener at Biotec-styret her gjør seg selv en bjørnetjeneste.

Selskapet tåler ikke flere skandaler, rett og slett.

Man har intet lært fra Liens og Thorsens tid.

Man kommuniserer ikke med markedet, men stenger alle kanaler.

Gjør det en stund til, og de ubehagelige opplysningene kommer for en dag. Det blir ti ganger verre enn om man frivillig kommer frem med opplysningene nå.

Det toneangivende spørsmålet de neste ukene og månedene, og som vil ramme ledelsen hver gang man skal søke å oppnå kontakt med markedet, vil være:

«Hvor ble det av Jørgensen?»

«Og hvorfor gikk Jørgensen av på dagen?»

Gjett om jeg skal være én av dem som tar opp spørsmålet gang på gang til ledelsen må gi seg! For dette er et svar markedet har krav på!

Redigert 29.10.2019 kl 17:48 Du må logge inn for å svare

Beta glucans trekker biotec ned i gjørma. Her må det kuttes kostnader eller produktet selges. Enzymene viser tendenser. Sånn må det bli.

Det går ikke an å drive et selskap med minus tall år etter år. Aksjonærene blir lei av å spytte inn penger. Er dette så vanskelig å forstå for en ledelse?

Rekkefølgen for enhver bedriftsleder er punkt en: vis blå tall på bunnlinje. Klarer man det,holder veksten biotec har innenfor enzymene til at markedsverdi blir høyere. Deretter,når man klarer blå tall over et par år samt litt vekst,da øker mulighetene antagelig betydelig. Da vil der eksempelvis være en greiere sak å be investorer om evt. emisjonspenger om man finner noe interessant.
Jan Raa
04.11.2019 kl 10:54 1965

Den største strategiske tabben i Biotecs historie var avtalen med Smith&Nephew (SN). Hvorfor skulle SN ha interesse av Woulgan, et produkt som ville kunne utkonkurrere egne produkter i sårmarkedet? Hvorfor ble Devine, tidligere knyttet til S&N, ansatt i Biotec for å få Woulgan inn i markedet? Han lyktes med å sikre seg selv høy lønn og bonus. Men han lyktes ikke med det han var ansatt for å gjøre. Det er for meg et tankekors at Lien/Thorsen med styret i Biotec på slep, engasjerte tidligere Coloplast-ansatte for å lykkes med Woulgan. Coloplast har sine egne sårprodukter å forsvare.
Struts
04.11.2019 kl 10:59 1963

Hm, virker nesten som ledelsen (ny eller gammel) kun er ute etter å kjøre sine egne kjepphester. Ikke helt ulikt "en politiker nær deg". Jeg stikker også hodet i sanden, men jeg er ikke i noen ledelse - bare aksjonær. Nå har de jo blitt helt kamskjell - umulig å få opp lukkemuskelen!
raven12
04.11.2019 kl 11:14 1950

Aksjen bunner her, vender snart kraftig opp.

Hvor store begrensinger følger av Biothera-saken?
Ligger det noe der, og som gjør Woulgan uinteressant for alt og alle.
Jan Raa
04.11.2019 kl 11:59 1899

DTT: Jeg tror ikke at Biotec har noen problemer knyttet til Biothera. De tapte jo saken de anla mot Biotec, på alle punkter. Men man vet aldri - det kryptiske liv i Biotec er ikke lett å forstå seg på. "Lukkemuskelen lar seg ikke åpne" er det blitt sagt.
Argus
04.11.2019 kl 12:24 1869

Alle børsmeldinger oppgir minst én kontaktperson.

Kontaktpersonen for børsmeldingen om Jørgensens avgang var styreleder. Hun har et utenlandsk mobilnummer som oppgis i børsmeldingen.

Det er tydelig at hun har oppgitt seg selv som kontaktperson fordi da kan hun styre bort alle telefoner fra Norge som hun ikke kjenner i noen uker etter Jørgensens avgang. Dette er åpenbart hennes strategi.

Jeg ser for meg en streng person i styremøte som gir beskjed til alle i rommet om at ..."dette tar jeg meg av". Vi gir ingen kommentarer til noen om Jørgensen. Han skal heller ikke uttale seg som han har forpliktet seg til i henhold til vår skriftlige avgangsavtale. Så regner jeg med at dette går i boks etter en stund."

Slik kan man kanskje opptre på andre børser, men ikke i Norge. Her krever markedet åpenhet, som i andre sammenhenger. En styreleder som ikke kjenner den norske tenkemåten, bør ikke være styreleder i et norsk børsnotert selskap. Men det er ikke noe nytt i Biotec at man engasjerer personer fullstendig uten "børs- og markedsempati", jfr. Thorsen. Det synes som om begge nevnte styreledere fullstendig mangler evnen til å kommunisere med markedet på en troverdig måte.

Hvordan finner man slike styremedlemmer?
Redigert 04.11.2019 kl 12:25 Du må logge inn for å svare
Jan Raa
04.11.2019 kl 12:40 1851

Argus: Hvordan finner man slike styremedlemmer? Det gjør man ved å engasjere et London-basert konsulentselskap som med millionhonorar kommer til den konklusjon at det ikke finnes folk i Norge med kompetanse til å lede Biotec. Jeg protesterte heftig mot galskapen (ydmykelsen av Norge og Nord-Norge), men til ingen nytte. Det hjalp ikke at Biotec hadde mulighet for å ansatte ny CEO med doktorgrad i farmasi og årelang ledererfaring fra farmasøytisk industri i London. Hun ønsketr å bo i Tromsø, fordi hun kom fra landsadelen. Det er til gråte av, eller ergre seg grønn av.

Mener å huske forlik i Biothera-saken?
Og der ingen dataljer fra forliket ble kommentert.
SomSa
04.11.2019 kl 13:05 1825MONDAY, 17 AUGUST 2009 00:00
Biothera and Biotec Pharmacon ASA announce they have reached a settlement of the litigation between them now pending in federal court in Minneapolis, Minnesota.
Biothera and Biotec Pharmacon ASA announce they have reached a settlement of the litigation between them now pending in federal court in Minneapolis, Minnesota.Although the terms of the settlement are confidential, both companies expressed satisfaction with the outcome.

Daniel Conners, Chairman of Biothera, stated: “The settlement maintains the protection of our intellectual property”.
Lars Viksmoen, CEO of Biotec, says: “The business resolution will allow Biotec Pharmacon to proceed with its drug development programs”.

Biothera forsøke i 2010 å anke tvisten om 719 patentet videre med henvisning til en avgjørelse i The Suprime Court i etterkant av forliket med Biotec, hvor anken ble avvist.

Fra retten:
Biothera asserts that this appeal is not mott bcause a very real and current controversy exist as to whether defendants products infringe the 719 patent. Biothera states that this appeal will directly decide the legal rights between Biothera and the defendants.

If Biothera fails to prevail in its appeal, the judgment and non-infringement of all of Defendant´s accused products will become final. However, if Biothera prevails in its appeal the judgment of non-infringement will be reversed or vacated.

Rettens besluttning:
The appeal is dismissed as moot. Og da gjelder dette fra avsnittet ovenfor: If Biothera fails to prevail in its appeal, the judgment and non-infringement of all of Defendant´s accused products will become final.
Lothian
04.11.2019 kl 13:10 1813

Det er 10 år siden forliket i Biothera-saken og ingen aksjonærer vet omtrent noe som helst om den saken (men gjennomdiskutert har den vært på HO).

Det er også snart 10 år siden sjokkmeldingen om at fase III feilet...og deretter har aksjonærene opplevd en berg-og-dalbane.

Husker at eg var med på krise-emisjonen i 2013 på 4,25 og så hadde vi gode tider i 2013 og 2014 med CE og tro på fremtiden.

Det har vært en trist tid etter juli 2015 for alle rundt Biotec, med unntak av enzym-virksomheten.

Redigert 04.11.2019 kl 13:10 Du må logge inn for å svare
Argus
04.11.2019 kl 15:01 1719

Nyttig informasjon, Jan Raa! Det er godt å se at du fortsatt følger med og kommenterer.
Det ser ut som om de aller fleste av dine forslag og advarsler opp gjennom årene har slått til så til de grader at noen snart må lytte til deg!
Du har dessuten fått igang produksjonen og salget av produktet Calanus som jeg abonnerer på. Det er nyttig kompetanse å ta med seg videre overfor Biotec.

Det forbauser meg ikke at styret i Biotec MÅTTE finne en leder utenlands siden selskapet benyttet et headhunterfirma i utlandet.

Hva med å foreslå den samme kvinnen igjen, kanskje hun fortsatt ønsker å flytte til Tromsø med sin gode kompetanse?!

Jeg er veldig, veldig for at daglig leder og helst også en styreleder bosetter seg på samme sted som den bedriften man skal betjene. Erfarer selv hvor problematisk det er å få samtlige styremedlemmer til å møte frem fysisk når man er spredt rundt i landet eller utlandet.

Ellers har man lett for å bli delt mellom bosted og arbeidssted, problemer med familie, venner, bosted osv. Det er mye vanskeligere å ordne opp i slike forhold på avstand. Dessuten blir man mer kommitert til ansatte og arbeid ved å bo på samme sted som man arbeider. Nærhet til medarbeidere skal man ikke kimse av.
Redigert 04.11.2019 kl 15:01 Du må logge inn for å svare

Var det ikke bedre - etter at man feilet i fase 3 - at selge gennem distributører (ex. navamedic) til apoteker og firmaer med rett til at selge medisin?
Forbrukerpris mellem 125,00 og 150 NOK pr. tube. Ku det så ikke gå "som varmt brød"?
Struts
04.11.2019 kl 15:46 1666

Ja den Raa er egentlig Rå! Dessverre typisk norsk å gå over bekken etter vann. Eller ledere.
bravi
04.11.2019 kl 17:44 1576

Egentlig kan ikke majoriteten av aksjonærer i Biotec skylde på andre enn seg selv, det er de selv som har gitt sin støtte til disse regimene. Husker GF da Jan Raa tilbød seg å stille som kandidat til styreformann, da foretrakk majoriteten med TO i spissen Thorsen. Tragisk greier.
repsol
04.11.2019 kl 22:21 1453

Markedes kreftene som er i svinge når sårheling tiden halveres ved bruk av Woulgan faller ikke i god smak når SN mister mrd dollars i inntekter , da snakker vi lobbyvirksomhet på sitt ypperste 💵
Rockall
04.11.2019 kl 22:57 1410

Kåførr i aill værdn årkæ dåkk å ha sånnere aksjæ..?

Prøvde meg bare på Mosjøen-dialekta..:)-

BIONOR kommer sannsynligvis aldri til å lykkes. De har aldri gjort det, og de kommer aldri til å gjøre det heller, men det er hva jeg mener.
Computum
05.11.2019 kl 10:14 1269

"BIONOR kommer sannsynligvis aldri til å lykkes."

Du har sterke meninger om flere aksjer, Rockall? Men det virker ikke som du setter deg noe særlig godt inn i det du uttaler deg om. Her har du ikke engang truffet på selskapsnavnet.

Var det ikke slik at de måtte gjennomfør en fase 3 studie innen en gitt tid for å opprettholde sin markedsføringstillatelse for Woulgan. Hvordan går det med det prosjektet?

Lenge siden ORO tidene nå VI:-)
Glem det der woulgan greiene. Det er heller ikke verdsatt til noe. Se på enzymene isolert sett VI. De har den høyeste bruttomarginen som jeg har registrert. Med den pene veksten vi har her blir det ganske raskt penger på bunnlinjen hvis de opprettholder vekst prosent.

De må få orden på beta glucan delen. Aksjonærene kan ikke godta at denne driftes med negativt resultat.

Beta Glucan er omtrent halve butikken, med omsetning på ca 9 mill i kvartalet, og en EBIT på -2.5 mill, mens for Enzymer er omsetningen omtrent lik, og EBIT er ca +1 mill. Verdsetting av Biotec er 222 mill ca, jeg ville ikke betalt det for selskapet, med de tallene. For at det skal være verdt 222 mill mener jeg de bør tjene 2,5 mill, som vil gi en P/E på 22, og de er langt unna der nå. MCAP burde være maks det halve slik det går nå.

Da får du ta en titt til på rapporten VI. EBIT i q3 alene var 3,3 mill for enzymene.gross profit økte med ca. 2 mill fra q3-18 til q3-19. Klarer de samme vekst i 2020 vil EBIT passere 20 mill bare for enzymene. Da kan du prøve å regne.

Har du noen børskandidater det bør satses på VI?
Redigert 05.11.2019 kl 12:31 Du må logge inn for å svare

Jeg tok bare utgangspunkt i tallene for ytd, og delte på tre, og de var relativt stabile for 2018 vs 2019. Følger ikke så godt med for tiden, Riskypick, så har ikke noe å anbefale, dessverre.
Fünke
05.11.2019 kl 13:55 1099

Bare for å svare på spørsmålet. De måtte gjennomføre en "fase 4"(PMCF)-studie. Studien ble sluttført i løpet av Q1 2019.

Woulgan ligger vel under Beta Glucans, og selger ikke særlig bra (rundt en mill i året), og jeg vil tro at bare det å kutte ut Woulgan vil gjøre at selskapet går med overskudd.

Denne fase 4 studien, var det en effektivitets-studie, eller bare en safety studie. Hvis det var en effektivitets-studie, viste den i så tilfelle signifikant effekt i forhold til kontrollgruppen?

Results are expected late q2 2019....og vi har (selvfølgelig) ikke hørt noe.
Kanskje noe av årsaken til Jørgensen sin avgang ligger i resultatet etter denne studien?

Dårlige resultater????, og Jørgensen ville avvikle satsingen, mens styret (med noen store aksjonærer) i ryggen vil kjøre videre med et allerede dødfødt case????

Tromsø, Norway, 29 January 2019 – Biotec Pharmacon’s (OSE: Biotec) has announced that its subsidiary, Biotec BetaGlucans, has finalised treatment in a UK Post Market Clinical Follow-up (PMCF) study on its wound care gel, Woulgan®, in diabetic foot ulcer patients.

Biotec BetaGlucans filed an application to the UK Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency (MHRA) in June 2018 to finalise the study. The application was accepted in November 2018 and all patients have now been treated.

The study, initiated in 2015, was part of the MHRA’s requirements to assess the safety and usefulness of Woulgan® before approval as a medical device in the management of wounds. The study aimed to recruit 60 patients for treatment with Woulgan® gel and 20 with a commercial hydrogel from Smith & Nephew (Intrasite®). The study was allowed to be finalised after having recruited just above 60 patients in total.

In parallel with this study, Biotec Pharmacon ran a large 300-patient clinical study in the UK (including diabetic patients), demonstrating the Woulgan® gel’s excellent safety profile and its clinical efficacy and usability. This evidence, alongside case studies, has contributed to the MHRA’s favourable decision to allow the completion of the PMCF study.

The Contract Research Organisation handling the study is now collecting and evaluating the data from the four clinical investigation sites. The results are expected in late Q2 2019.

Christian Jørgensen, CEO, said:

“The acceptance from the MHRA and study completion is a positive step forwards for the Company. These results expected mid-year will provide further validation of our Woulgan® gel product in wound care management.
Argus
05.11.2019 kl 17:22 972

Enig, Woulgan har fått dominere selskapet altfor lenge. Selv om jeg personlig er veldig for Woulgan-gelen, er den åpenbart ikke salgbar for tiden.

Fortsetter man med Woulgan som nå, vil den belaste regnskapet videre. Det har ikke Biotec råd til lenger.

Og så var det forklaringen på Jørgensens avgang. Noen som kjenner noen som kjenner noen i Danmark som kan spørre Jørgensen?
bj111
05.11.2019 kl 18:38 960

Det har du naturligvis helt rett i men i et firma som blir høye på seg selv og sine produkter så henter de inn folk utenlands fra for da tror de at de får større gjennomslagskraft eller no. At det finnes folk i Tromsø som kan fylle styret og CEO posisjonen på en bedre måte enn det er gjort etter 2009 er helt sikkert. Skal de ut å hente noen fra annet sted så får de sørge for at vedkommende flytter til Tromsø med hele sin familie. Å ha en gammel japp som bor i Oslo funker ikke, en danske har fungert men tydeligvis ikke allikevel. Å ha en styreleder ET som sitter med masse andre verv deriblant selskaper som går konkurs er selvsagt tullete. Å hente folk fra godt betalte stillinger og gjerne med opsjoner fra konkurrerende selskaper er pent sagt amatørmessig. Om det er Tromsøværinger som står for dette tullet så bør kanskje Biotec flyttes vekk fra Tromsø til et sted i landet der de foretrekker å bruke lokale dyktige folk som ønsker å kjenne selskapet og kommunisere godt med selskapets eiere.
hovtor
05.11.2019 kl 19:07 934

Tanken har jo streifet meg lenge at dersom Biotec hadde vært lokalisert på Sunnmøre, ville vi sett et helt annet trøkk, bedre forretningsteft og mer profesjonell markedsføring. Dette er naturligvis fordomsfulle tanker fra en søring..

Her er det bare for Tellef å i første omgang gi beskjed til valgkomiteen. Så får en begynne med utskiftning ved GF.

Regner med Woulgan salget passerer 6 mill for 2019.
bj111
05.11.2019 kl 19:23 916

Hovtor, ja litt fordomsfullt men samtidig så har jo sunnmøringen et rykte og det er en grunn til det😊

Tellef gir ikke noen beskjed til valgkomiteen, kan hende han ønsker det men han er nok litt redd for å ødelegge den dialog han tross alt har med selskapet. Om man ser på FB så ser man at han var i kontakt med selskapet da Jørgensen gikk og fikk litt svar. Han sitter jo lenker fast i selskapet med sin post og har ingen mulighet til å komme seg ut uten å enten dumpe kursen, finne en kjøper (lykke til) eller selge større poster på nyheter over tid. Ingen av løsningene vil gi han pengene tilbake. Hans eneste mulighet til å gjøre penger på de aksjene er at selskapet leverer gode tall og kursen etablerer seg på et høyere nivå.
Så at Tellef gjør noe kan man se langt etter. Han er forøvrig ikke noen stor eier og det er ek av grunnene til at selskapet kan tappes for penger over så mange år. Benstilling masse med små aksjonærer.
Jan Raa
05.11.2019 kl 19:44 889

Jeg vet ikke hvordan innlegges skal tolkes. Men likevel, det er ikke folk i Tromsø som har stått bak den meningsløse utviklingen (destruksjon) av Biotec. Grådigheten ble skjerpet av FoU-baserte produkter i den globale eliteserien. Hadde vi beholdt vett og forstand, og holdt blårussen på avstand, hadde vi alle hatt grunn til å juble for nyttige bidrag til biomedisinen - og til økonomisk gevinst ikke bare til dem som ødela selskapet

Biotec er jo langt ifra ødelagt, men de millionene som en håndfull personer har beriket seg med har vært som potente frø plantet på sten.
ET, Lien, Devine mm har utført jobben sin på høyde med en under middels elevbedrift. Devine alene stakk vel av med nærmere 10 mill for null i resultat.
Jan Raa
05.11.2019 kl 21:46 778

Hvordan kunne det skje? Hvorfor stod aksjonærene og applauderte galskapen. Det plager meg fremdeles at mine forsøk å på få dominerende eiere til å tvinge ledelsen til å endre kurs, ble kontant avvist. Tiltroen til ledelen var like forblindet som den var mellom menigheten og presten på Vestlandet i min ungdomstid. Nå er Lien kommet inn i styret i Calunus AS, en annen bedrift jeg har brukt mye intellektuell kraft på. Lien og Rørstad rider igjen - atter en gang i tospann. Vil de lykkes atter en gang? Jeg vet ikke.
bj111
05.11.2019 kl 21:59 768

Produktene er veldig gode så gode at man reiste til Oslo for å finne en som kunne redde selskapet etter fase3 feilen med beholderne. Lien kom og SN ble snart med for å ha stålkontroll på at det ikke kom noe som kunne true deres produkter, da det gikk mot brudd på avtalen fikk SN inn Devine og resten er historie. Ble høye på seg selv når de fant gull og skulle ut i verden for å finne bedre kompetanse enn det var å finne lokalt. Sunt bondevett eller kanskje heter det fiskervett i nord forsvant ut døra med Liens inntog. Man bygger ikke et firma med å skulle selge produktene sine dyrt til kundene på øverste hylle og særlig ikke når produktet ikke har en fase3 godkjenning men et merkelig opphausset CE merke. Når man i tillegg har vært i seng med en av de skarpeste konkurrentene SN så legger man vekk strategien og setter inn støtet mot markedet nedenfra og det betyr massen og lavere pris. Ikke sikkert det hadde lykkes etter bruddet med SN men hadde det lykkes med massemarkedet så hadde woulgan blitt en særdeles ødeleggende konkurrent for SN, Coloplast osv. og særdeles berikende for aksjonærene. Jeg har ikke woulgan med i noen kalkyle for dette selskapet lenger, verdi woulgan er null eller negativ. Enzymene som Lien i sin tid ikke ville fokusere på er det som har verdi for det selger og utvikles.

Det var ikke nødvendig å reise noen steder for å finne Lien. På det tidspunktet hadde han allerede vært styremedlem i mange år. Vi snakker vel egentlig om intern rekruttering.

Ja, Woulgan er værdiløst. Som aktionær i dag sætter jeg BIOTEC = AZ. Man kan undre sig over, at BIOTEC ikke fatter, at Woulgan skal skrottes og fokus 100% rettes på AZ.
fabian2
06.11.2019 kl 04:52 645

Jeg er sjokkert over at Lien er tilbake i Tromsø , til og med for å rote til mer for Jan Raa,..... i et annet firma. Han brukte jo trylleordet kreft for å få sympati forrige gang han forsvant fra Tromsø. .... Her er noe som ikke stemmer.

GR passer på å mate sine, tipper SL får en grei godtgjørelse.
Arrangementet rundt aksjesalget tilknyttet siste Biotecemisjonen, er en vennetjeneste verdig.

Etter mine begreper er det uforståelig at de gikk fri etter det. Men JRaa er nok inne på noe..."skal de lykkes ennå en gang"

Litt på siden....det som til slutt (nesten alltid) feller de sleipeste skurkene, er at de blir for grådige.