De 36 ++ uskyldige dømte.


Minst 36 personer er feilaktig fengslet etter en feiltolking i den rødgrønne regjeringen SV-leder Audun Lysbakken deltok i.

Både SV og Rødt truer med mistillit mot dagens arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie etter NAV-skandalen, der trygdemottakere har blitt fengslet fordi de tok med seg trygdeytelsene på reiser i EØS.

https://www.nettavisen.no/nyheter/sv-og-lysbakkens-egen-statsrad-innforte-regelen-som-fengsler-folk-pa-feil-grunnlag/3423870086.html

Elefantene i glassbutikken.

Vi kommer til å følge opp statsråd Anniken Hauglie og utelukker ikke mistillit, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes, mens SV-leder Audun Lysbakken kaller saken en «katastrofe». https://www.nettavisen.no/nyheter/sv-og-lysbakkens-egen-statsrad-innforte-regelen-som-fengsler-folk-pa-feil-grunnlag/3423870086.html

De to politikerne på venstresiden har rett i at saken er en juridisk skandale, men de har åpenbart glemt hvem som har ansvaret.

Den feilaktige regeltolkningen ble nemlig innført av den rødgrønne regjeringen i 2012 - med daværende statsråd Hanne Bjurstrøm som ansvarlig.

Daværende arbeidsminister Hanne Bjurstrøm er ikke bare utdannet jurist, hun har vært dommer i Arbeidsretten, har jobbet i Europarådet, Justisdepartementet og hos Regjeringsadvokaten. Og det var altså mens hun var arbeidsminister at forskriften om å implementere EØS-avtalens trygdeforordning ble formalisert i juni 2012.

Den feilaktige regeltolkningen ble så videreført av hennes etterfølger, nåværende stortingsrepresentant Anniken Huitfeldt, til regjeringen gikk av 16 måneder senere.

Selv om også etterfølgende statsråder er formelt ansvarlig, så er det helt urimelig å rette kritikken mot dem fordi de ikke gikk tilbake og vurderte den vedtatte lovteksten på nytt mange år senere. https://www.nettavisen.no/nyheter/sv-og-lysbakkens-egen-statsrad-innforte-regelen-som-fengsler-folk-pa-feil-grunnlag/3423870086.html

Det som nå bør skje er at man vender alle steiner for å finne ut hvordan dette kunne skje under en erfaren jurist som Hanne Bjurstrøm, og siden bli videreført i mange år får det ble oppdaget.

https://www.nettavisen.no/nyheter/sv-og-lysbakkens-egen-statsrad-innforte-regelen-som-fengsler-folk-pa-feil-grunnlag/3423870086.html

Den rødgrønne regjeringen til Arbeiderpartiets Jens Stoltenberg satt fra oktober 2005 til de tapte valget i oktober 2013. I denne perioden hadde Arbeiderpartiet seks ulike statsråder i Arbeidsdepartementet, men juristen Hanne Bjurstrøm satt fra 21. desember 2009 til 21. september 2012, og det var da feilen skjedde.

I denne perioden var Audun Lysbakken først nestleder og så leder i SV, og garantist for det rødgrønne flertallet. Lysbakken satt selv som statsråd i denne regjeringen sammen med Hanne Bjurstrøm frem til han måtte trekke seg i mars 2012 etter å ha delt ut flere hundre tusen kroner organisasjoner ledet av en kamerat og SVs ungdomsorganisasjon.

Har ikke orket å sette meg inn i saken. Trodde det var haugevis av nordmenn som bodde i Spania og Thailan og levde på norsk trygd.

Da er det vel snakk om alderspensjon og den kan man ta med seg overalt, riktignok betale en særnorsk skatt men.....

Trodde det var haugevis med uføretrygdede også.

Staten som sender sine borgere uriktig i fengel og dømmes?
Er det mulig?

Dette er bare en flau vind i forhold til de bandittoperasjoner staten (dypstaten) driver med.
Ny folkeinitiert og folkegodkjent valglov nå.

Ja det også og den kan du også ta med hvor du ønsker. Det er vel mest folk på ledighetstrygd og dagpenger dette gjelder kanskje.
I "Little Norway" i Pakistan lever da de fleste på uføretrygd i følge en artikkel for noen år siden.
Redigert 29.10.2019 kl 18:06 Du må logge inn for å svare

Noen observasjoner:
- venstremedia fokuserer kun på etniske nordmenn som er rammet. Hva med alle fremmedarbeiderne som eksporterer trygdeytelser til hjemlandet?
- hvis du går på trygd er det kanskje litt råflott å ha bolig i syden? Har trygdeklienter så god råd at de kan reise på ferie? Hva med vi som skal finansiere dette med å stå opp om morran året rundt?
- Norge har i særklasse de mest generøse og overdådige trygdeordningene i hele Europa. Her er det bare for Norge å ta dissens på samme måte som andre land tar gjør det samme. Svenskene nekter bla å forby snus.