ledelsen og kurs pjele -eller pleje af kapitalfonde


Ledelsen har helt mistet grebet i REC, de fortsætter med at låne deres aktier ud til shorter og dermed presser de kursen ned.
Er det pleje af deres ejere, eller arbejder de for egen vindings skyld.
Der er noget helt galt her..
REC er en virksomhed som tjener gode penge, hvorfor er ledelsen ikke interesseret i at lave kurs pleje, tænker de kun kort og til egen vindings skyld.
REC er en virksomhed der tjener gode penge og som har fremgang, kom nu frem i lyset med det, snork sover ledelsen..
Kursen burde være langt over kurs 2,30
Strong buy

Om dere støvsuger markedet når det traderne ligger på lavt volum og lav kurs i bunnen av sine tradingintervaller, så er det ikke traderen som selger som gjør en god handel. En trader som selger på 1,35 må kjøpe tilbake på 1,30. En som selger på 1,30 må kjøpe tilbake på 1,25. Hvis de ikke kjøper tilbake nå og billigere blir de stående utenfor, hvis de venter må de kanskje betale 1,55 for å komme seg inn igjen. Alle aksjer som omsettes nå ligger med årssnittet i rumpa. Sannsynligheten for at aksjekursen skal omsette store volum under 1,33 er marginal da det forutsetter at traderne må realisere tap. Nå er vel tradere opptatt av å realisere gevinster på aksjer de har kostpriser på 1,30-1,40. Da må de opp til 1,55. Problemet nå er at de ikke får drahjelp og at jeg holder i håndbrekket.

REC omsetning og EBITDA i 2018 ligger an til å bli knallbra med en god start på 1Q18. Det blir bra i 2Q18 med omstrukturering av balansen og vedlikehold som øker fleksibiliteten til ML, omsetningen øker noe mens EBITDA faller litt pga økt cash-cost knyttet til vedlikehold. Det er helt greit. Så blir det en sterk avslutning på året i 2H18. Klarer vi å dytte produksjonen til 60 % så blir cash-cost under 10 $/kg. Dersom salgsvolum stiger fremover og vi kan øke produksjonen til 100 % faller cash-cost til 7-8 $/kg. Om REC selger med en ASP som stiger i takt med at vi er utsolgt på store volumer og har lav lager, så blir det fort marginer i alle retninger.

Om REC kan produsere 100 % ved ML til cash-cost 8 $/kg og ASP 12 $/kg så er det en margin på 4 $/kg (33 %). Det er INGEN i industrien som kan konkurrere med REC med en lavere ASP enn 12 $/kg. Om REC kan heve sin ASP f.eks. mot 15 $/kg senere, så øker marginen til 7 $/kg om vi da har en cash-cost på 7-8 $/kg så har vi bra margin (46,7 %).

Trikset er altså å få våre ROW-kunder til å bruke omlag 50/50 mix av FBR/Siemens. At disse kundene ser verdien og økt lønnsomhet i å bytte ut Siemens med FBR, og at de klarer å eventuelt videreselge siemens som de har på faste kontrakter, eller kontraktene går ut på dato.

Nå blir også deler av spotmarkedet strammere når LONGi har støvsugd OCI og Daqo for polysilikon. Da må andre wafer-produsenter konkurrere om resten av kapasiteten. Deler av ny kapasitet som kommer blir også in-house, og dermed ikke tilgjengelig for resten av markedet. I det frie markedet er REC det selskapet som i dag er best tilpasset med best tilbud og produkt til kundene. ROW-markedet vil også vokse i årene fremover siden det er billigere å produsere wafer i Taiwan enn i Kina f.eks. om du kan handle polysilikon fra REC til 12 $/kg mot å handle polysilikon i Kina til 17 $/kg. Da skjer en gradvis konkurransevridning over tid.
Redigert 27.05.2018 kl 13:42 Du må logge inn for å svare
tommy00
27.05.2018 kl 15:47 3331

Verdien av at REC har omstilt seg til å bli uavhengig av Kina er stor, og om de klarer å øke salget i ROW til over 60 % kan de frigjøre seg helt fra politiske utspill mellom Kina og USA. Skulle tollen bli borte er det et pluss, men ikke et must, og butikken blir mer forutsigbar og bedriftsøkonomiske kriterier vil komme i fokus og REC som "low cost producer" vil kunne begynne å høste fruktene av en beundringsverdig omstilling der politiske føringer har overkjørt forretningsmodellen på en marerittaktig måte, der bedriftene blir benyttet som brikker i et politisk dominospill.... REC er på vei ut av politikernes klør og fandenivolske utspill!
Redigert 27.05.2018 kl 16:50 Du må logge inn for å svare