Repetisjon: Piggdekk er best, og de beste dekkene foran


Om noen er i tvil. Dette må tydeligvis gjentas hvert år.
Forhjulene styrer, bremser og driver. (Joda i de fleste tilfeller så er det slik, men ja, det finnes unntak.)

Å si at piggfritt holder for de fleste er tullprat, det blir som å si at man ikke trenger revers fordi man i kjører fremover i mer enn 99,999 % av tiden. Trenger du pigger så trenger du pigger. Om det så er én dag eller hundre.

Tull er det også å si at man kan holde seg hjemme de verste dagene, slik noen dessverre presterer å si, fordi ved å påstå noe slikt så er det samtidig en innrømmelse av piggfritt ikke duger. Noen har også jobb og plikter.

At det kommer an på sjåføren er riktig, (noen smartinger kommer alltid trekkende med dette) men piggdekk er fortsatt å foretrekke.

At Naf eller andre smartinger viser til tester er urelevant, det kommer an på bilen du kjører og hvor du ferdes. Skal du kun på butikken er sikkert veien saltet på forhånd og du kunne kanskje heller tatt sykkelen.

Å kjøre etter forholdene er også riktig, men det gjelder også om sommeren og i regnvær. Å kjøre som en gammel kjerring i 30 km/t i tilfellet det kanskje er glatt er ikke å kjøre etter forholdene, det er øvelseskjøring som heller er til ulempe for andre.

Firehjulsdrift er sikkert vel og bra for noen, men primært tiltenkt de som ikke mestrer det som tidligere ble kalt vanlige biler. De bør vel forresten bremse fra tid til annen de også.
Redigert 30.10.2019 kl 21:30 Du må logge inn for å svare
pasoc
02.11.2019 kl 10:02 75

Er kommet lenger i livet enn at jeg lar meg provosere av det der. Er du virkelig så smålig og barnslig er det fint for deg at du trodde jeg tok meg nær av det. Ser det i alle diskusjoner der de "politisk korrekte" er fly forbannet på meg når jeg referer til artikler og erfaringer, utdanning med mere.
Så lenge jeg kan begrense sjansen for å bli innblandet i ulykker gjør jeg det som er nødvendig. Kan opplyse deg om at jeg kjører heller ikke små biler etter at jeg har kjent noen operasjonsleger i årevis. Hvorfor tror du de fleste leger kjører stor 4-hjuls Toyota ? De er nok redde de og:) Noen har fornuft andre ikke, verre er det ikke.
Men det som bekymrer meg mest i trafikken er å få en lastebilhengeri fronten, da har du ingen sjanse. Der burde politikerne tatt i bruk strengere virkemidler, de som ikke kjører etter forholdene burde miste lappen fort som faen. Det er livsfarlige drapsmaskiner og der er det faktisk endel som kjører med sommerdekk på vinter. (Skjønner at de ikke vil handle vinterdekk for en tur her av og til).
Utenlandske trailere burde ikke hatt lov til å kjøre i Norge fra 1.Nov til 1.mars.
Redigert 02.11.2019 kl 10:14 Du må logge inn for å svare