NAV som hele Norge burde settes under administrasjon!

Slettet bruker
MUMLE 31.10.2019 kl 05:26 970



Er man ikke syk den dagen man går inn dørene på Nav, så blir man det ganske så kjapt etter at man har gått ut av døra.

Her er noen av dommene hvor personer kan ha blitt uriktig dømt.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/3Je9qX/nav-skandalen-heidi-49-doemt-til-fengsel-etter-spania-opphold?utm_source=recirculation-matrix&utm_content=qLx1Eo
Slettet bruker
31.10.2019 kl 05:33 965

I flere av dommene VG har fått innsyn vises det til at gjeldende praksis er at man ved trygdebedragerier over folketrygdens grunnbeløp skal idømmes ubetinget fengsel, altså at man må sone dommen.

Betale 4000 pr døgn i fengsel for å huse på mennesker som strengt tatt er helt ufarlig for andre mennesker, er jo en meningsløs resursbruk. Særskilt, når det viser seg at voldsmenn alvorlige forbrytelser knapt nok reageres over i det hele tatt.

Kr. 120 000.- pr mnd (30 dager)
Slettet bruker
31.10.2019 kl 05:51 957

Hauglie feilinformerte på Dagsrevyen. Arbeidsministeren sa mandag at NAV endret praksis så fort feilen ble kjent. Det var ikke riktig.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/rAOl53/hauglie-feilinformerte-paa-dagsrevyen?utm_source=vgfront&utm_content=row-6
Zorin
31.10.2019 kl 08:23 926

Arbeidskontoret, sosialkontoret og trygdekontoret burde aldri blitt tillatt slått sammen til NAV. Sentraliseringsiver er vår tids politikersykdom.
Slettet bruker
31.10.2019 kl 08:40 915

Ja kom med ett eksempel på en vellykket reform eller sentralisering. Navnet Nærpolitireformen er jo som tatt ut av 1984...fjern alt og kall det nært...

Men kommunesammenslåingen blir nok en stor suksess, og kjempebillig blir det nok også. Sånn som nav...
Slettet bruker
31.10.2019 kl 08:47 906

Fjernsynsreformen som åpnet opp for TV2 propaganda som alternativ til venstrevridde Nrk.
Zorin
31.10.2019 kl 09:12 894

Jeg elsker NRK! Eneste kanal uten reklame! Skulle bare ønske de sendte bedre filmer og tv-serier men det har de overgitt til TV2 som både tar seg betalt og sender reklame!
Slettet bruker
31.10.2019 kl 09:23 887

Nrk er god på sport, natur, distrikt, værmelding, hjemmenytt, peis og mer. Dårlig på islam.
Og så slipper vi å bli tatt for å se på, nå er det ferdig betalt.
Slettet bruker
31.10.2019 kl 11:36 864

Vinnerkronikken er et sterkt rop fra dypet av den norske velferdsstaten. Den gir oss et sjeldent og oppskakende innblikk i systemet som står for brorparten av statens utgifter. Heidi Follett (31) viser stort mot når hun forteller så usminket om et system med alvorlige sykdomstegn. Endelig tar en som kjenner NAV-systemet fra innsiden bladet fra munnen.
Kronikken er et oppgjør med hele den styringsideologien som ligger til grunn for måltallregimet i offentlig og halvoffentlig sektor, de kvartalvise omorganiseringene og selvgode ledere som er mest opptatt av å ha ryggen fri. Her har denne filosofien fått alvorlige konsekvenser. Den ødelegger menneskene som jobber i systemet og bryter ned deres engasjement, ambisjoner og ønske om å gjøre noe godt i verden. Derfor kan de ikke lenger møte brukerne som mennesker. Det har blitt hverdagslig å grave i folks intimsfære, slurve med personvernet, behandle folk som nummer på en liste. Er det rart at raseriet enkelte ganger kommer til uttrykk? Så alvorlig mener Follett at situasjonen er.
Ventileringen i lunsjen, på klienters bekostning, vitner om en gapende kløft mellom systemet og brukerne. Det er snakk om et maktforhold så skjevt at man må spørre seg hvem systemet er til for. Skulle det ikke være for menneskene som har bruk for en hjelpende hånd?
Kronikken viser også den maktesløsheten de ansatte opplever. Follett har blitt representant for et system hun på ingen måte liker. Det gjør vondt. Og det formidles med en slik språklig og emosjonell kraft at vi ikke kan unngå å leve oss inn i det.
Hun går tett på, og tar oss med inn i møterommene, i kantinene, i tankene og følelsene. Og hun får oss til å lytte. Vi har grunn til å uroe oss over det hun sier, og vi forstår at tiden er overmoden for en debatt om det som foregår i møtet mellom staten og dem som trenger samfunnets hjelp.

𝐃𝐮𝐦𝐬𝐤𝐚𝐩𝐞𝐧𝐬 𝐬𝐲𝐬𝐭𝐞𝐦
Kronikken her:
https://www.nrk.no/ytring/dumskapens-system-1.10998630
Slettet bruker
31.10.2019 kl 11:45 854

2.400 er ikke det reelle tallet på folk som har fått problemer med NAV på grunn av den uriktige praksisen. Det er ikke nok å se på de sakene som er anmeldt, for de aller fleste blir ikke det, sier han til TV 2.

Han har sammen med kollegene i advokatfirmaet Advisio gjort sine egne undersøkelser.

– Vi har et riktig anslag på at det er rundt 7-8.000 personer som er rammet, sier Lægreid.

– Systematisk svikt
Trygderettseksperten mener denne saken er en skandale av dimensjoner.

– Det er helt system som har sviktet, og det har vært systematisk svikt over mange år, sier han.
https://www.tv2.no/a/10954839
Slettet bruker
31.10.2019 kl 12:36 844

Jeg har aldri riktig forstått at NAV kontorer, må ha vakthold? Må man et ærend inn på politikammeret, så møter man stengte dører, jeg trodde slike etater var der for den vanlige borger, men det altså ikke tilfelle. Denne frenetiske våpen-innsamlingen som på går har mye likhet med hva som pågikk i landet, før denne krigen staten etterpå var med i. Er det noen som er redd for noe?

Redigert 31.10.2019 kl 12:38 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
31.10.2019 kl 12:48 833

Ekte bankranere finner ikke nettbanken. Da får de lyst på et NAV ran hvis ingen passer på.
Slettet bruker
31.10.2019 kl 13:13 822

* 1994: Norge blir medlem av EØS. Som en del av EUs fire friheter skal også trygdeytelser kunne flyte fritt over landegrensene i EØS-området. Ifølge Nav gir imidlertid en forordning om trygd ingen generell rett til å beholde ytelser som sykepenger ved opphold i et annet EU/EØS-land.

* 2011: Et utvalg ledet av sosiologiprofessor Grete Brochmann leverer en offentlig utredning om velferd og migrasjon, som blant annet tar opp trygdeeksport. Den konkluderer med at mulighetene for å begrense trygdeeksport er minimale, ettersom regelverket i EØS skal være likt for alle.

* 2012: EU presiserer trygderettighetene i en ny forordning. Slike forordninger har forrang over norsk lov. Artikkel 21 sier at de som mottar sykepenger, arbeidsavklaringspenger og pleiepenger, kan motta ytelsene selv om de oppholder seg midlertidig i et annet europeisk land. Folketrygdloven blir ikke endret, og Nav holder fast på en streng regelforståelse om at mottakerne som hovedregel må oppholde seg i Norge for å ha rett til ytelsene.

* Juni 2017 til mars 2018: Trygderetten avsier i alt ni dommer i klagesaker, der det slås fast at Nav praktiserer reglene feil i henhold til EØS-lovgivningen. Nav endrer ikke praksis.

* Juli 2018: Nav vurderer om de skal rette søksmål mot Trygderetten for å overprøve deres vurdering, eller om de skal anke sakene til lagmannsretten.

* Desember 2018: Trygderetten varsler Nav Klageinstans om at den ville be EFTA-domstolen avgi en rådgivende uttalelse om tre pågående saker som gjelder artikkel 21.

* 20. desember 2018: Nav varsler Arbeids- og sosialdepartementet om saken. Ifølge Nav vil «det være å foretrekke at man endrer norsk praksis i stedet for å få en avgjørelse fra EFTA-domstolen» fordi dette vil gi norske myndigheter større handlingsrom.

* Januar 2019: Arbeids- og sosialdepartementet ber Nav gjøre rede for etatens praksis og vurdere om forståelsen av Artikkel 21 er i tråd med forordningen.

* Mars 2019: Departementet sier seg enig i at praksisen må endres for saker framover i tid når det gjelder kortvarige opphold i EØS-land. Dette skal ikke lenger være grunn til å stanse eller avslå kontantytelser.

* 30. august 2019: I en epost til departementet erkjenner Nav at Artikkel 21 heller ikke har vært vurdert når det gjelder lengre utenlandsopphold, og at det er stor risiko for at dette gjelder i flere saker der folk er domfelt for trygdesvindel. Alarmen går i departementet. Offentligheten blir ikke gjort oppmerksom på at det hersker usikkerhet om regelverket.

* 25. september: Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) opplyser Stortinget om at Nav har endret praksis slik at sykepenger ikke lenger kan stanses eller avslås på grunnlag av kortvarige opphold i EØS-land. At dette også kan gjelde lengre opphold, samt Navs uro for uriktige domfellelser, blir ikke nevnt.

* Oktober 2019: Riksadvokaten, som har ansvaret for påtalemyndigheten, varsles om feilen. Soningen blir avblåst for én person som var på vei til å sone en dom for trygdesvindel. Etterlysningen av tre personer trekkes tilbake.

* 27. oktober: I et brev fra Nav til departementet heter det: «Etter en samlet vurdering finner vi at begrepet opphold omfatter både kortvarige og mer langvarige opphold. (...) Begrepet opphold vil således omfatte alle tilfeller av tilstedeværelse i en annen EØS-stat, bortsett fra bostedstilfellene. Vi kan ved en ny gjennomgang ikke se at det er noe fritt skjønn her som kan gi Arbeids- og velferdsetaten rett til å avslå ytelsen dersom vilkårene først er oppfylt.» Ny praksis iverksettes umiddelbart.

* 28. oktober: Nav-direktør Sigrun Vågeng, arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) og riksadvokat Tor-Aksel Busch innkaller til pressekonferanse om saken. Det blir kjent at minst 48 mennesker er dømt for trygdesvindel på feil grunnlag. 36 av dem ble dømt til fengsel, og den lengste dommen er på åtte måneders fengsel. 2.400 personer kan ha fått urettmessige pengekrav mot seg.

* 30. oktober: Riksadvokaten pålegger påtalemyndigheten og politiet å foreta en selvstendig gjennomgang av saker i sitt distrikt for å avdekke dommer eller anmeldelser som ikke blitt fanget opp. Nav oppretter en egen innsatsgruppe som skal finne personer som er rammet.

* 31. oktober: Riksadvokat Tor-Aksel Busch ber Nav om å begrunne juridisk hvorfor trygdesvindelskandalen ikke også gjelder saker før 2012.

* 31. oktober: Visepresident i Stortinget og medlem av kontrollkomiteen Eva Kristin Hansen (Ap) varsler at hun vil bruke initiativretten i kontrollkomiteen og kreve høring i Nav-skandalen.



VELFERDSSTATEN.

Overflodsministerie, Orwell 1984
"Staten er delt inn i følgende ministerier; Sannhetsministeriet, som driver med propaganda og omskrivning av virkeligheten, Overflodsministeriet, som sørger for at det er konstant matmangel, Fredsministeriet, som tar seg av krig og Kjærlighetsministeriet, som er et fryktet terrororgan. I nytale kalles disse institusjonene for minisann, miniflod, minifred og minikjær.

Samfunnet er dessuten delt inn i tre klasser: «Det indre parti», «Det ytre parti» og «Proletarene»."
Redigert 31.10.2019 kl 13:14 Du må logge inn for å svare
andfinn
31.10.2019 kl 13:18 817

Underbetalte dommere er årsaken til skandalen. Flere av dem tjener under 2 mill kroner i året. Slik kan vi ikke ha det.
Neste års operasjon dagsverk bør gå til økonomisk støtte av advokater.
Slettet bruker
31.10.2019 kl 13:34 808

De som raner NAV de er ansatt der, og hvem betaler lønnen deres? De samme som betalte denne Bankkrisen for noen år siden, men det vet du vell ikke du noe om.
Slettet bruker
31.10.2019 kl 13:39 803

Da bør alle barn fra 12 -14 år mobilisere å gå rundt med bøssen, for å tigge penger av folk.
Det er bare de fattige som straffes for å tigge. Loven er som et edderkoppnett, de store kjeltringene braser bare rett gjennom, men igjen nettet sitter små-pjasket. Viktor Hugo
Slettet bruker
31.10.2019 kl 13:48 797

Omstillingen av forsvaret for noen år, siden havnet jo rett bort i parodien. Dette var Høyrestatsråd Krohn Devold mesterstykke initiert av Markeds klovn og "økonomen Kåre Willoch i sårbarhetsutvalget og forsvarskommisjonen. Selve omstillingen kostet 3 ganger mer, enn selve driften av forsvaret forsiktig anslått. Forsvares forlegninger er omgjort til asylmottak. (Valdresekspressen eneste overlevende). EU og USA får stadig flere spøkelsesbyer, men i Norge et sted på kloden knapt beboelig en mnd. 2 for året er det bolignød? Her ser dere hvorfor http://www.dagbladet.no/2016/02/12/nyheter/hegnarno/eiendom/oslo/43125853//
Kongeriket forsetter å avvikle hva som hører folk og land til. Folket skiftes ut i rakettfart? Forsvares egne forlegninger er avviklet og omgjort til asylmottak.
http://www.aftenposten.no/okonomi/Oljefondet-kutter-skatten-ved-a-flytte-penger-via-Luxembourg-112163b.html
Slettet bruker
31.10.2019 kl 14:45 774

Norge burde settes under administrasjon! - Sist gang det skjedde var da et Norge uten styringsevne ble tvunget inn i union med Danmark.
Nå har vi igjen blitt uten styringsevne. Globalismen stiller for store krav til våre eliter som har sovnet under EU-direktiver og FN-resolusjoner.
BOOM BOOM BOOM! Globalismen og NWO blir et system som er for komplisert å styre bare 5 millioner mennesker under!

Vår velferdsstat (den er VÅR og vi har selv betalt inn pengene til den!) har kommet under feil trykk:

1) pøst ut nordmenns penger til øst og sør gjennom trygdeasylanter som ikke burde vært berettiget noe av norske trygdekroner

2) omstrukturert og fusjonert nav til alle som jobbet der ble dumme og kunnskapsløse og dermed slemme mot sine klienter

3) avviser rått gode nordmenn som er kommet i uheldig livssituasjon mhp jobb og sykdom

4) straffer uskyldige uten barmhjertighet for feil navs egne kyniske dommere og spesialister ikke klarer å utrede

5) har blitt avslørt for hvordan et så toppstyrt system som globalisme ikke kan ivareta WeThePeople

Du prøvde, Erna, det skal du ha! Men du ble advart mot globalismen og du bommet stygt. Du kan "brenne i helvete" - og det er ikke noen trussel, for bare Gud skal dømme deg, når den tid kommer - hvis det ikke blir noen form for riksrett på deg! Du har ødelagt og gitt bort landet vårt og alt vi holder hellig; og for meg må vi gjerne settes under administrasjon med oppløst Storting og oppløst Kongehus og grusing av de dummeste folka i landet: elitene!

Det er snart på tide at voksne folk overtar kjerringstyret her! - Jeg personlig foretrekker Donald over Vladimir; begge er bedre enn Erna!
Slettet bruker
31.10.2019 kl 20:45 743

Men folket stormer til valgurnene og dyrker frem driten sin!
Slettet bruker
31.10.2019 kl 20:51 738

27.01.2012 – NAVS MÅLSTYRING SKAPER FRUSTRASJON
NTL NAVS JØRUND GUSTAVSEN OG HANS-MARTIN SOLBERG FORTALTE PÅ LOS NAV-KONFERANSE HVILKE ABSURDE UTSLAG MÅLSTYRINGA I ETATEN KAN HA.
(…) PÅ ET KONTOR I OSLO HADDE DE DUGNAD FOR Å TA UNNA SAKENE.
LEDELSEN BESTILTE PIZZA, OG DE PLUKKA FREM ALLE DE SAKENE SOM IKKE HADDE NØDVENDIG DOKUMENTASJON VEDLAGT.
DISSE BLE GITT AVSLAG, OG PÅ DENNE MÅTEN FIKK MAN FATTET MANGE VEDTAK OG PYNTET PÅ TALLENE (…)
DET HAR BLITT EN ORGANISASJONSKULTUR PREGET AV MÅLTALL, KONKURRANSEUTSETTING OG GULE LEDERTRØYER TIL DE SOM LEVERER BEST PÅ MÅLTALLENE (…)
Oskar2
31.10.2019 kl 22:21 717

Det er vel avslørende hvor Norge befinner seg i EU systemet, nå nytter det ikke lenger å underslå sannheter, bløffen har innhentet politikken, forstår EØS avtalene inneholder "særavtaler som vi ser ikke fungerer for de med God tro heller, så denne saken er vel som selvskudd der ingen vet "hvorfor" om vi skal tro på bløffmakerne dah?
Ser liksom Brussel sitter og ler av Naive lille Norwege
Slettet bruker
31.10.2019 kl 23:20 695

Så og hørte på Debatten i kveld det som man ikke kan tro, hva som blir sagt. Nå skal det settes ned flere "tullebukk utvalg". For et par dager siden skulle det opprettes et ombud? Aktørene i denne råttenskapen, de kan bare gå av?
Slettet bruker
01.11.2019 kl 10:24 649

Norge er et lite landet i utkanten av verden som skal konkurrere bla med sentralt beliggende land i Europa. Etter oljen er det viktig at norsk næringsliv i det minste har et konkurransemessig fortrinn i form av billig strøm (og spesielt når landet i en omstillingsfase skal foreta oppbygging av ny næringsvirksomhet og det altså i en verden uten tollbeskyttelse hvor det er fri fly av det meste).

«I dag har vi et nordisk strømmarked med overskudd av kraft som gir lave priser. Med flere overføringskabler får vi et europeisk strømmarked med høye priser. Da vil EUs konkurranseregler slå inn som forbyr å skjerme norsk industri.» Man etablere jo foretak med formål av inntekt og fortjeneste, vettig folk gjør ikke det på det verst tenkelige bedrive den slags. Selv norske statlige foretak rømmer som muslimene fra sin egen drit og etablerer seg i andre land. Muslimene skal ha det trygt her i Norge har Erna «selvrådeoppgitt» Solberg sagt.
Redigert 01.11.2019 kl 10:31 Du må logge inn for å svare