DNO. RAPPORT 3. KVARTAL 2019


Oslo, 31. oktober 2019 – DNO ASA, den norske olje-og gass operatøren, rapporterte i dag sterke tredje kvartals inntekter på USD 227 000 000, opptil 33 prosent fra året før, på baksiden av solid produksjon i snitt 99 300 fat oljeekvivalenter per dag (foe per dag) på et selskap Arbeids renter (CWI) basis, opp 22 prosent fra år til år. Til tross for sterke underliggende resultater, ble resultatene fra tredje kvartal påvirket av ikke-regelmessige poster, i tillegg til lavere oljepriser og høyere letekostnader, noe som resulterte i et netto tap på 2019 USD 96 000 000. I Kurdistan-regionen i Irak gjennomsnitt tredje kvartal produksjon ved Tawke-lisensen som inneholder DNO-opererte Tawke og Peshkabir-feltene (delt 75-25 med partner Genel Energy PLC) 119 800 fat olje per dag (bopd). Selskapet forventer å avslutte året med Tawke Lisensproduksjon gjennomsnitt 120 000 bopd og å opprettholde denne hastigheten i 2020. Selskapet nådde nylig en betydelig milepæl på 300 000 000 fat kumulativ oljeproduksjon fra feltene Tawke og Peshkabir. Aktiviteten er fortsatt høy ettersom selskapet fortsetter å levere sin største borekampanje i sin 48-årige historie med noen 36 brønner i 2019, hvorav 22 er utvikling/infill brønner og 14 lete-og avgrensningsbrønner. DNO prosjekter full-års operasjonell forbruk på USD 620 000 000 (etter skatt), hvorav USD 454 000 000 ble brukt til slutten av tredje kvartal, inkludert USD 244 000 000 i Kurdistan og USD 210 000 000 (etter skatt) i Nordsjøen.‎

‎Finansielle resultater ble påvirket av nedskrivninger på USD 138 000 000, inkludert USD 89 000 000 for teknisk goodwill på Brasse-funnet (Norge) og USD 33 000 000 for avvikling av feltene Schooner og ketch (Storbritannia). Med USD 228 000 000 i kontanter fra driften i tredje kvartal, gjenopptok selskapet sin andel Tilbakekjøp program og kjøpte 23 000 000 aksjer til en kostnad på USD 35 000 000, løfte sin samlede eierandel til 58 000 000 egne aksjer, som representerer 5,35 prosent av Totalt utestående aksjer ved utgangen av kvartalet. DNO også kjøpt tilbake en ekstra USD 17 000 000 av FAPE01 obligasjoner i løpet av kvartalet. DNO opprettholdt sitt tidligere godkjente utbytte distribusjons program med en annen halvårs betaling på NOK 0,20 per aksje til 4 november 2019. Vi fortsetter å levere på tvers av en rekke operasjonelle og finansielle mål selv om vi stoppet dette kvartalet for tidlig vår rengjøring av vår balanse, sier DNO ' s Executive styreformann Bijan Mossavar-Rahmani. "Gitt global mot vind, er vi budsjettering på den lave enden av bransjens brent prisklasse på USD 60-70 per fat," la han til. CWI produksjon i løpet av tredje kvartal inkluderte 84 400 bopd fra Kurdistan og 14 900 foe per dag fra Nordsjøen eiendeler ervervet tidligere i år.‎

‎I 2019, ni brønner ble boring i Kurdistan gjennom slutten av tredje kvartal, med ytterligere ti brønner planlagt for fjerde kvartal. I Nordsjøen ble 13 brønner boring gjennom slutten av kvartalet, med ytterligere fire brønner planlagt for fjerde kvartal, inkludert DNO første opererte letebrønn, Canela, i Nordsjøen siden 2007. DNO forlot tredje kvartal med en kontantbeholdning på USD 624 000 000 i tillegg til USD 110 000 000 i egne aksjer og omsettelige verdipapirer.‎

NTAR

Børskommentar: DNO-ledelsen burde møtt markedet med dette resultatet

DNO overrasket markedet med dårlige resultater for tredje kvartal torsdag morgen. Det at ledelsen ikke gjør seg tilgjengelig, kan bidra til å svekke aksjen. Kanskje det til og med er en kjøpsmulighet.

Johann D. Sundberg

Børskommentator

Publisert:Publisert 31. oktober 2019 12:15

Oljeselskapet DNO er spesielt ved at de har oljeproduksjon i Kurdistan og i Nordsjøen. Men det er også spesielt i måten de håndterer informasjon til markedet og omgivelsene. Vi har tidligere opplevd at selskapet er kryptiske med intensjonene sine ved tilbakekjøp av aksjer. Men de er også kryptisk i informasjonen de gir rundt virksomheten.

DNO avholdt ikke noen presentasjon i forbindelse med de svake resultatene for tredje kvartal. I det følger for så vidt DNO sin tradisjon. Men det er nettopp når det er negative overraskelser i regnskapene, at ledelsen bør gjøre seg tilgjengelig for analytikere og journalister. Ved at man ikke får anledning til å stille sine spørsmål, går ledelsen glipp av en mulighet til, hvis det er riktig, å avdramatisere negative overraskelser.

LES OGSÅ

DNO tar milliardnedskrivning, ender med solid underskudd

De negative overraskelsene er knyttet til nedskrivninger på 138 millioner dollar. I dette ligger det 89 millioner dollar i teknisk goodwill knyttet til Brasse-feltet og 33 millioner dollar knyttet til avsetninger for avviklingen Schooner og Ketch-feltene. Men også uten disse nedskrivningene var resultat svakere i tredje kvartal enn i andre kvartal.

I skrivende stund er DNO-aksjen ned 6,5 prosent på Oslo Børs. Det er faktisk mulig at DNO-ledelsens manglende møte med markedsaktørene kan ha bidratt til å gjøre kursfallet større enn det hadde vært om ledelsen hadde gode forklaringer.

Tror man kursfallet har litt med DNOs informasjonspolitikk å gjøre, kan kursfallet kanskje innebære en kjøpsmulighet. Aksjen handles nå nær årets laveste nivå. Og ser man bort fra nedskrivningene, er aksjen ganske billig i forhold til inntjeningen. Selskapet har fortsatt et ganske aktivt leteprogram på norsk sokkel.

Så det er ikke sikkert kjøp av DNO nå er det dummeste man kan gjøre, selv om DNOs informasjonspolitikk saktens kan oppfattes som ganske frustrerende.

china
31.10.2019 kl 15:46 1859

ikke overdriv tosk

Ja, og i 2005 var den i 16,40....skal vel under 10,- innen 1-2 uker. Husker mossa sa den burde være over 20kr og Hegnar sa det var liten risiko å kjøpe den på 20kr. Dno har vært en tragedie etter de fant olje i tawke, og den som skulle gjøre Dno større en Statoil , de å prate så mye skit...
Hugoil
31.10.2019 kl 22:02 1641

Maloney=Korsar=Maynard=Crossover=frontal holder alle samme sleipe, hoverende stilen med sine velklingende nick, det er det jeg mener og ikke at jeg er bitter. På NANO-trådebe har du holdt denne jegerbest-tone i 2år og ingen har nå snart noe mer enn magesyra å spy på når du skriver. Du er på god vei i DNO også, med dette majones nicket nyopprettet for DNO-trådene etter at Korsar sluttet der og slet seg ut på NANO-trådene.
Og så kjenner vi igjen det sterke mindreverdighetskomplekset ditt - hvor du er nødt til å gå i klinge med kapasiteter på hver sine felt som oto på dno, merlin på nano og på ta. Og se selv hva du har av daffe tapervåpen å by på. Det eneste som redder deg er et anonymt forum. flau feiging


"Må være utrolig nedverdigende og svelge slike kameler, siden til og med "uvitende amatører" som meg, har hatt rett helt siden jeg kikket på DNO igjen.

Som sagt før, og som alltid er bankers. DNO er den letteste aksjen å tjene penger på OSE, og den letteste å forutse."

DNO er ikke enkel å forutse, og ihvertfall vanskelig å handle. Derfor viser du igjen at du bare er skrivedukken Korsar som skryter på seg og lyver (oppogimente på NANO-trådene)
Logikken din når det gjelder "støttekjøp" holder ikke jo ikke.
Aldeles røverkjøp i dag:

Oslo, 31 October 2019 - DNO ASA, the Norwegian oil and gas operator, has today purchased 4,700,000 own shares at an average price of NOK 11.0892 per share.

Following this transaction, DNO holds 83,500,000 own shares.

> Minner om stigende bunnlinje fra 1995.

---
Her fra den tekniske tråden oppfører du deg identisk som du i misunnelse har gjort på NANO-trådene over å ikke strekke til på det tekniske:

"
Malony
14.10.2019 kl 15:15
1946
Kan du ikke heller sette deg inn i DNO og komme med noe med substans? Disse "trend analysene" dine har slått feil hver eneste gang, men du gir deg jo ikke med disse meningsløse teoriene. Du er sikkert stolt av å kunne sitte der med linjal og fundere, men hva er vitsen når det aldri stemmer? Du virker jo bare som en desperat hausser.
Svar
Hugoil
14.10.2019 kl 22:56
1717
Så så, nå må du ikke være så gretten. Det stemte jo forrige gang. Kursen fikk bra oppgang og nådde 13,18 - ikke så langt fra mitt kursmål 13,3. Innafor. Og det er jo ikke bare en gang, så du er helt uttafor med "aldri".
"


Psykopaten Korsar elsker å lage konflikt, spesielt på NANO-trådene hvor det tradisjonelt har vært mange belærte mennesker han har ønsket å belære eller å stikke sin lange PeterPan nese borti.
Og på DNO som på NANO, aldri kommer du med noe av substans, men aller mest hvor godt du gjør det og at du vet best og belærer andre om "enkle, elementære forhold".
"
"
dr. Stockman
I dag kl 11:50
151
Korsar skrev
dr., det er korrekt at samsvar i resultat fra museforsøk til pasienter er understøttende for om medi..
Korsar
"Men å etablere statistisk signifikans for at resultatet på MENNESKER ikke er tilfeldig (som søknadsgrunnlag for pasientbehandling) krever en definert datamengde iht gjeldende statistisk teori."
Etter at det er etablert "statistisk signifikans" så er aksjen neppe lengre særlig interessant fordi disse resultatene vil allerede være priset inn. Motivet for å kjøpe en aksje er at man selv mener at den er underpriset, noe jeg mener NANO er - ikke minst fordi jeg heller fokuserer på sannsynligheten for et gitt resultat enn den statistiske signifikans som resultatene har. Da er det som sagt viktig også å ha i bakhodet at statistisk signifikans ikke tar høyde for viktige bakgrunnsfaktorer som f.eks. hva slags mekanisme det er snakk og for resultater som allerede er oppnådd gjennom museforsøkene.
Redigert i dag kl 11:51
Svar
Stinke
I dag kl 13:05
104
Korsar, det er du som driver med ordkløveri. Jeg skrev signifikant, du la til "statistikk". Du, som mange andre ønsker ikke sannheten men heller kverulere.
"
"

Forsøk å snyt deg selv ut og bli kvitt gørret et annet sted.


=================
Ellers:
Jeg skrev i sommer på en TA-tråd? med sammenlignende chart for de3 oljeselskapene på OSE at det er "algo-rasister" som plager Espen Bijan i hans Anitra som han forsøker å få Solveig (NorskKontSokkel) til å bli venninne med. Det er nesten så jeg støtter askeladden Bijan i dagens ikke-opptreden på svake tall - som forøvrig er ihht bransjen/AkerBP (og dermed med kursoppgang i morgen) - når han lopper selgerene i dag på den altfor kraftige nedgangen, som selvsagt var en kraftig kjøpsanledning på 1995-bunnlinja - med et gedigent kjøp på 4,7mill aksjer til 11,09!!
Redigert 31.10.2019 kl 22:45 Du må logge inn for å svare
oto1
31.10.2019 kl 22:55 1562

De 3 musketerer får jo bare holde på med sitt.

Aksjer er eierandeler i selskap, og jo mer et selskap er verdt, jo mer verdi er det i aksjene.

Her er reaksjoner fra et par analysebyrå som faktisk regner på DNO, og de er jo ikke spesielt skremt:

Arctic Sec. : DNO Q3 below expectations, but still strong credit metrics. DNO reports revenue and EBITDA below expectations due to somewhat lower Kurdistan production and higher exploration expenses for the quarter. The latter fluctuates a lot, and if we adjust for it, EBITDA came in ~13% below consensus. The net profit is impacted by a significant USD 138m impairment, where the majority relates to reduced technical goodwill at Brasse, which should not come as a big surprise at this stage. Operating cash flow came in largely in line with our estimates. NCS production volumes were stable, and the new concept selection for Brasse could be expected in Q2/20. DNO bought back USD 17m of the FAPE01 bonds and USD 35m of shares during the quarter leading reported NIBD to come in at USD 443m corresponding to a leverage of 0.64x and an equity ratio of 37%.

Pareto : DNO reports Q3’19 EBITDA of USD 109m, which is 29% below cons. and 16% below our expectations. The deviation to our estimate is due to weaker realized prices in Norway and slightly higher costs. Production was spot on our estimate and 7% below cons. (likely caused by workover activity at Tawke/Peshkabir). The cash position of USD 624m (+USD 110m in marketable securities) is above our expectations due to favorable WC changes and lower capex. DNO also reduces it’s 2019 operational spend guidance by 9% to USD 620m. Net profit of negative USD 96m is well below cons. at positive USD 57m due to USD 138m of impairments triggered by reduced reserves at Brasse, higher expected decommissioning costs at Schooner/Ketch and limited activity at the Erbil PSC. While negative, these assets in total makes up ~5% of our NAV estimate. As such, we expect to make limited changes to our valuation. Looking beyond today’s disappointing results, we find DNO highly attractive at P/NAV 0.5x and 25% FCF yield in 2020-24e at Brent USD 60/bbl. BUY/TP NOK 22

Så kan man jo velge hvem man vil stole på. De som faktisk regner på verdier, eller de som ikke gjør det, men baserer seg på et eller annet.

Jeg ble i alle fall svært fornøyd med at DNO tok opp igjen tilbakekjøp i dag, og da er jeg snart på ATH i antall DNO aksjer.
så får man gjøre opp status ved årsskiftet som vanlig, og jeg blir skuffet om DNO kursen da ikke er vesentlig høyere enn i dag.
china
31.10.2019 kl 23:00 1552

Kursmål 22 kr altså
oto1
31.10.2019 kl 23:55 1458

Ja, Pareto har det.

Selv synes jeg det er en smule høyt med oljepris 60.

Det kan jo godt skje, men da vil ikke DNO være billig lengre.

Nå må dere slutte å høre på disse hinsides kursmålene, de treffer jo aldri !
Hugoil
01.11.2019 kl 08:22 1161

Sterk evne til å generere høy og fri kontantstrøm:
The cash position of USD 624m (+USD 110m in marketable securities) is above our expectations due to favorable WC changes and lower capex. DNO also reduces it’s 2019 operational spend guidance by 9% to USD 620m.

Oljeprisen tok ikke bunn før sent i går kveld, og da altså bunn i månedslangt stigende trendkanal. Derfor oppgang.

Fra Genel i dag:

PRODUCTION ASSETS

Tawke PSC (Genel 25% working interest)
Tawke PSC production averaged 119,760 bopd in Q3 (113,100 bopd in Q3 2018), including a contribution of 51,940 bopd from the Peshkabir field
Production was impacted by a workover of the P-2 well and side-track of the P-3 well at the Peshkabir field, with the latter well expected to come onstream shortly
The Tawke-57A deep well to appraise the Jurassic was spud in August 2019 with testing to commence shortly. The Tawke-59 Cretaceous well spud in October 2019 and is expected to come on production later this month, with two Jeribe wells, Tawke-61 and Tawke-62 also set to be placed on production shortly
Four additional Jeribe wells are planned to spud by year-end
The operator expects to exit the year with Tawke licence production averaging 120,000 bopd and to maintain this rate into 2020
Redigert 01.11.2019 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
wwbwb
01.11.2019 kl 08:48 1080

DNO rapporterte en ebitda på 109 millioner dollar i tredje kvartal, mens det var ventet en ebitda 153 millioner dollar, ifølge Infront Data-konsensus. Videre skriver selskapet ned teknisk goodwill relatert til Brasse-funnet med 89 millioner dollar.
-Selv om nedskrivningen er en non-event etter vårt syn så er det ikke sikkert alle tenker det samme. Den negative utviklingen til Brasse-funnet er godt kjent for markedet og bør ikke skape ytterligere bekymringer, sier analytiker Teodor Sveen-Nilsen i Sparebank 1 Markets til TDN Direkt.
Tidligere i oktober kom det frem at DNO har utsatt konseptvalget på Brasse-feltutviklingsprosjektet til første halvår neste år etter at reservene har blitt nedjustert etter skuffende avgrensningsboringer (TDN Direkt-artikkel 17.10.19)
Analytiker Oddvar Bjørgan i Carnegie sier at det aldri er positivt med nedskrivninger, men poengterer at det er snakk om teknisk goodwill.
- Ved oppkjøp må man allokere oppkjøpsprisen ned på eiendelsnivå. Det er satt en verdi på Brasse, som de nå har funnet ut av var for høy, og dette trigger nedskrivningen, sier analytikeren.
Bjørgan synes fallet i DNO-kursen er en overreaksjon.
- Ja, jeg synes egentlig det. Kursreaksjonen er litt drøy sammenlignet med det som kom frem i rapporten, sier han til TDN Direkt.
Generelt om rapporten sier Bjørgan at det virker som om virksomheten i kurdistan-regionen i Irak går som det skal, men at den viser en del kostnader forbundet med den norske porteføljen.
- Det har vært lavere produksjon i Norge enn det man hadde beregnet, og det er også høye letekostnader i Norge, sier analytikeren.
Analytiker Christian Yggeseth i Danske Bank Markets synes ikke kursfallet i DNO er overraskende, og mener rapporten i sum er negativ, drevet av nedjusteringen av verdiene og reservene på Brasse-funnet.
- De gjør en større nedskrivning på Brasse, hvor man må inn å redefinere utviklingskonsept etter at man har justert reservene. Det er klart at det er en betydelig verdiendring i det prosjektet. Det sår tvil om hvor godt kjøpet av Faroe Petroleum var, sier han til TDN Direkt.
Yggeseth mener videre at rapporten viser positive momenter når det gjelder produksjonen i Irak, men at det utlignes av høyere kostnader.
-Tawke viser seg å være litt mer intensivt når det gjelder driftsinvesteringer enn tidligere. Man trenger flere brønner for å opprettholde dagens produksjon. Det er ikke helt unaturlig når man har produsert så mye fra reservoaret som man har, sier han.
TDN Direkt finans@tdn.no
Hugoil
01.11.2019 kl 16:28 740

Sluttet formert BULL HARAMI i dagchartet i dag.

Hugoil
30.10.2019 kl 16:36
1794
Sluttet BULL PIERCING LINE i timeschartet - i høyre hode i en i morgen 5-dagers spekKJØPSSIGNAL OHS med KURSMÅL 12,6.


Sier mye rart du ))