SBX - Svindel og bedrag


Vel, selv om folk har blitt advart, så må SBX føres opp i historiebøkene som tidenes aksjonærsvindel.
Hans Petter Klohs og Heidar Engebret klarte å føre 100 vis av aksjonærer bak lyset, emisjon etter emisjon, alt drevet gjennom masse "våte historier" som aldri har vært i nærheten av sannheten.

Ikke så mye som ett eneste ord fra de gutta der har stått til troverdighet. Bare løgner og fanteri.

Selskapet har hentet 100 vis av millioner, og bare smuler er i igjen.
Båter ble kjøpt fordi markedet var stramt, etterspørselen tok helt av, og skip måtte man ha.

Det er på sett og vis nesten utrolig hvordan Hans Petter Klohs klarte å lure folk gang på gang. Folk ble helt blendet av utbyttehistorier fra og med Q2 i 2020, dette til tross av at han ikke en gang klarte å forutse eget marked så mye som EN uke frem en gang.

Sannheten har vist seg milevis fra Klohs sine fantasihistorier. I 2019 har det knapt kommet kontrakter, og kasse nærmer seg faretruende nivåer.

Det er nesten ufattelig at ingen har anmeldt de gutta der til politiet.
Men igjen, ikke si dere ikke ble advart.

Det er ikke så farlig. SBX setter jo bare en ny emisjon slik at ledelsen sikres feite lønninger og aksjonærene må bla opp.
Utrolig at noen fortsatt går inn i SBX.
ezUnix
31.10.2019 kl 15:41 1287

Hehe. Skal dere to tullebukker shorte?

Det er oftest slik at virkeligheten er langt verre enn hva tror, når man har med bløffmakere å gjøre.
Klohs & Engebret har serverte "pynte historier" på løpende bånd, så det er ikke uten grunn at folk tror det kommer emisjon.

Nytt styre holder nå på med kartlegging av hvor ille det EGENTLIG er.

Emisjon på maks 20 øre, med påfølgende spleis burde ikke overraske
ezUnix
31.10.2019 kl 16:13 1219

Jeg forstår ikke hensikten med denne tråden. Med mindre man jobber på oppdrag fra en shorter, shorter selv eller er 12 år og har ingen voksne å snakke med.
Siderius
31.10.2019 kl 16:35 1183

Jeg forstår denne tråden godt. En som har gått inn i aksjen fordi han trodde på CEO sine fortellinger om at det kom til å bli jævla bra fremover. Og så går det til helvete i steden. Og greit å få ut litt frustrasjon. Jeg gikk også inn i SBX etter intervjuet med CEO og anbefalinger fra Stig Myrseth, heldigvis ikke med så mye penger. Nå er jeg laaangt i rødt. Og ingenting av de de lovet og snakket så varmt om har forekommet.

Hvorfor trenger vedkommnede å jobbe for shorter for å si dette? Det er jo bare gjenfortelling om hvordan det har vert i denne aksjen i år. Og det ser ikke veldig lyst ut. Og så leser en om at det har kommet lignende historier fra ledelsen flere ganger tidligere.

Hans Petter Klohs og Heidar Engebret alias adamek:)
castro1
31.10.2019 kl 19:18 1006

Hehe! Noen som skal prøve å få billige aksjer før neste torsdag skjønner jeg. Noen ser bakover og noen fremover. Et gjeldfritt selskap med 2 nye båter pluss flere litt eldre har nå alt klart for å høste i et stigende marked. Ny styreformann gjør snart dette til kjempebutikk! Vent og se. Om 6 dager får vi planen.

Det hjelper lite med et gjeldfritt selskap når de taper penger så det griner på driften, og knapt får kontrakter.

Gjeldfritt betyr bare at aksjonærene har puttet inn penger, som har gitt negativ avkastning så det holder. Så at de er "gjeldfri" er lite å skryte av, i alle fall så lenge de ikke "betaler tilbake" til aksjonærene.

Forøvrig er det ingen profesjonelle selskaper som kjøper utrangert utstyr, som det ikke er mulig å få fatt i deler til. At problemene var over, og at selskapet hadde tatt lærdom, var bare nok en Klohs løgn. For de som har fulgt med, så er Harrier kraftig forsinket, og gitt hvorfor.....

Det må gjerne forsøkes å bortforklares med at man forsøker å få billige aksjer, men faktum er at Hans Petter Klohs og Heidar Engebret har kjørt dette så på ræv, at solide aksjonærer skyr selskapet som pesten.
I beste fall venter de til neste emisjon.zxcvbnm
01.11.2019 kl 06:47 738

Det er begrenset hvor mye du får kjørt på ræva etter siste emisjon. Penger hentet i ferien til 2 "nye båter",den ene på kontrakt og den andre til oppgradering. I tillegg kjøpte de Geowave explorer i fjor for $17 millioner,Boa båtene til $22 musd og $11msud oppgradering, er totalt=$50 musd x9.10 (kurs)= 455 000 000kr/538 931 381=0.84 kr altså som er mitt kursmål 0.8-0.85 kr. Resten av utsyret båtene/dekker/gjeld tap. Så fortell meg åssen dette kan gå på ræva,når båtene er kjøpt fordelaktig og ved å hente penger i markedet istedet for å låne? Ved konkurs vil man få igjen pengene her ved kjøp i området 0.6 kr. Alle seismikk selskapene melder om økt aktivitet. Her ble tiltak og forandringer i styre og ledelsen gjort tidsnok. Flinke folk har tatt over og legger frem en ny plan 7 november.

Folk må vise til gjeld/tall som dekker opp deres tema om emisjon. Emisjoner i Sbx har kommet ved 1) for stor gjeld (neagtivt). 2 Ved båt kjøp for å expandere (positivt da båtene blir gjeldfrie). Begge punkter er nå ferdige. Ledelsen har nå en helt annen strategi enn tidligere ledelse. Nå er det folk som forventer å se avkastning (ikke mist ser stor avkastning,eller så ville de ikke tatt jobben). Ikke bare jyplinger som ønsker å heve lønn.


Helt enig her! Har du gjort deg noen tanker om den nye ^asset light^ Strategien?? Har vanskelig for å tro det vil dreie seg om event salg av skip?
solid1
01.11.2019 kl 08:38 596


Der kom du med en riktig god oppsummering.

Forhåpentlig har du også helt rett, men jeg både håper og tror vi bikker kronen før nyår. Lykke til.