PHO- Styret i Photocure.


Hvem representerer de egentlig?
focuss
25.05.2018 kl 20:47 3511

De legger GF til kl 17 dagen før en inneklemt fridag. Klassisk triks for en som ikke ønsker møte aksjonærene. Aksjonærer som har møtt ny styreformann kan kanskje telles på en hånd. Ingen mulighet til å treffe styreformann verken på mail eller telefon. Hvordan kan en styreformann ivareta våre interesser når han ikke engang er interessert i å kommunisere med oss. Hva betaler vi han for egentlig??
bravi
25.05.2018 kl 20:52 3498

Nei det vet jeg ikke. De representerer iallefall ikke den vanlige aksjonær, da hadde kursen vært høyere. Men fine cv'er har de. Foreslår at de printer dem ut på mykt papir og bruker dem til å tørke seg et visst sted, da kommer de til nytte.
focuss
25.05.2018 kl 20:58 3491

Hvis vi legger til grunn at Hans Peter Bøhn , formann i valgkomiteen, vil det beste for aksjonærene. Hvorfor velger han da en styreformann som kan mistenkes for å ønske lavest mulig kurs i Photocure?
focuss
25.05.2018 kl 21:00 3485

Jeg tror vi kunne vært tjent med en annen leder av valgkomiteen.
focuss
25.05.2018 kl 21:02 3477

Aksjonærene trenger et konstruktivt samarbeid med High Seas.
focuss
25.05.2018 kl 21:11 3459

Selskapets målsetting er å ha 1,1% markedsandel i USA i 2020. Styreformann synes det virker fornuftig. Hvem representerer han? Seg selv eller aksjonærene.?
Har det noen gang i historien vært slik at best behandling inkludert i guidlines har lagt seg på en målsetning på markedsandel på 1,1 %? Det er jo rett og slett latterlig.

Konstruktivt samarbeid med High Seas? De gidder ikke å møte på GF og bruker ikke fullmakten de får.

Vi er sjakkmatt så lenge man ikke får inn en dyktig industriell eier.
focuss
25.05.2018 kl 21:35 3423

High Seas er største aksjonær og er naturligvis interessert i å ivareta sin investering på en god måte. SSpørsmålet er om vi har noe av verdi å tilby.
focuss
25.05.2018 kl 21:38 3411

Har vi et forslag til ny styreformann vi ønsker å få inn? Som beskrevet tidligere. Vi kan forlange en audit av styre og ledelse betalt av selskapet. High Seas er key.
focuss
25.05.2018 kl 21:41 3400

Slettet.
Redigert 26.05.2018 kl 09:46 Du må logge inn for å svare

Jeg ønsker ikke å se Hestdal eller Dahl på en kvartalspresentasjon, men jeg velger de to foran High Seas og kommer aldri til å støtte Photocure sin største aksjonær på noen måte.

Det ser ut som vi må stole på at Hestdal og Co. klarer å få til noe. Styret har full tillit til ledelsen ( i realiteten så er de 100% uinteressert) og ingenting blir gjort. Jeg hadde et håp om at Brøymer skulle ta en større posisjon og bli mer aktiv på eiersiden, men det skjedde ikke.

focuss
26.05.2018 kl 09:48 3217

Den tro tjener skrev Bipolar.no
DTT
Neida. Bare litt vel mye hvitvin.
MM
Skal ikke aksjonærene samarbeide kan du bare glemme å få til noe.

focuss, helt enig. Fremstår AH som en som er dyktig på samarbeid? Han viser null interesse for selskapet.
focuss
26.05.2018 kl 10:10 3195

MM
Han har nok interesse for selskapet, han har tross alt mye penger i det. Det er mulig han mener han ikke har noe å bidra med. Virker jo som at han er like frustrert over ledelsen som mange andre.

Selv har jeg tatt en vente og se holdning, men ble provosert av Dahls opptreden på Q1. En finanssjef må vite å ordlegge seg når han snakker til aksjonærer.
focuss
26.05.2018 kl 10:18 3189

Dahl må jo ha verdens enkleste finanssjef oppgave. Han har jo ikke engang gjeld å passe på og heller ingen utfordringer med videre finansiering av selskapet.
Strengt tatt så er han vel mer som en regnskapssjef å regne.

Det farligste som finnes er økonomer som tror de er superstrateger etter å ha lært seg verdens enkleste yrke. Regnskap.

Jeg er ikke skuffet over Dahl eller Hestdal da jeg vet hva de står for.

Når det gjelder AH så vet jeg ingenting om han annet enn at pappan er rik. Han fremstår som er bortskjemt drittunge som blir lett frustrert. Har han utdannelse? Sannsynligvis ikke. Jeg tror ikke han vil eller kan bidra. Hans far og onkler er ekstremt dyktige personer, synd når eplet faller langt unna stammen og rotner opp. Slik blir det ofte.

Er forøvrig helt enig i din kritikk av Dahl. Det er ganske utrolig at han sier at Photocure IKKE vil gå i break even i 2018. Uansett om han mente for hele året eller i løpet av året så tolker jeg det og de fleste andre det meget negativt og kursen har krakket i etterkant med et fall på ca. 15%. Gjøken som står ved siden av, sjefen hans, er ikke noe bedre. Hvis det Dahl sier er feil eller uklart så bør han trå til. Det er jobben hans.

Photocure tapte 7,2 mill. på driften og ledelsen har ikke tro på at man klarer å øke kvartalssalget i løpet av året med ca. 8 mill. Det må jeg si er ekstremt lite ambisiøst. Det er synd at dette er regelen og ikke unntaket.

Ved inngangen til Q4 så vil mer enn 130 klinikker være operativ med Cysview for TURBT markedet. La oss anta at 20 klinikker er i gang med surveillance og blålys. Det er 150 operative klinikker som skal bruke Cysview Q4.

Da bør ikke ledelsen utelukke muligheten, så langt frem i tid, om break even.

Hva sier dette om dømmekraften til Pompel og Pilt? De har drept alt av investeringslyst. Jeg satt og vurderte inngang før Q1, men heldigvis så har mine tidligere erfaringer fått meg til å vente å se.

Nå vurderer jeg inngang i helt andre selskaper.
Merlin
26.05.2018 kl 12:57 3094

Det Dahl skulle sagt:

Han skulle først gjort en analyse av salget fremover.
Så skulle han forklart hvordan salget mest sannsynlig kom til å bli. Hestdal skulle gjennomgått hvordan det ligger an overfor de viktigste urologisentrene og hva slags tilbakemeldinger de får. Heddal nevnte at det er det viktigste arbeidet nå.

I stedet kom det ingen ting om salget og det direkte samarbeidet.

Dernest skulle Dahl ha sagt at de går med krum hals på nå for å få overskudd og positiv cash flow i 2. kvartal.

Han skulle adressert der de har for høye kostnader og hvordan arbeidet med å få de ned gjøres. Gjennomgang av ansattes oppgaver. Det er nå mye daukjøtt som ikke lenger har viktige arbeidsoppgaver.

De skulle drøftet overføring til Nasdaq for å få opp aksjekursen. De skulle vist en plan for hvordan aksjekursen skal opp.

De skulle forklart årsaken til at salget ikke kom høyere i 1. kvartal. Er det dårlig salgsledelse? Hvor trykker skoen? Vet Hestdal det og hva gjøres konkret for å løse problemet?
Redigert 26.05.2018 kl 12:57 Du må logge inn for å svare

Enig Merlin. Det store problemet er at Pompel og Pilt er fornøyd og de mener det skal være slik som det er nå. Det tror at å endre selskapets slogan fra World leader in Photocynamic Therapy til The Bladder Cancer Company er et kraftig virkemiddel for å få opp salget. To år etter jeg første gang forstod at Ipsen kun var ute etter å melke det tyske markedet så begynte Hestdal også å se på utviklingen i Ipsen territoriet som en utfordring.

Selskapet har et enormt ledelses problem. De forstår ikke selskapets beste og jeg tror de og flere med de belaster den operative organisasjonen med alt for mange aktiviteter som ikke gir salg.
Redigert 26.05.2018 kl 13:36 Du må logge inn for å svare
26.05.2018 kl 13:53 3063

Eg fikk en anbefaling no fra de eg følger, reduser og vent var den, helst dump alt.

Heldigvis har eg alt redusert. tørr ikke dumpe alt, der kan komme et oppkjøp bud.

Hva med å utlisensere alle område og alt, da trenger vi kun et aksjonær valgt styre som holder kontroll med royalty .
Merlin
26.05.2018 kl 15:22 3021

Tåka, jeg tror det er uklokt å redusere nå. 2. kvartal vil bli mye bedre enn første. Dels på grunn av påsken, som i år kom i forrige kvartal, dels fordi det kan komme ganske høy omsetning i flexiscope. Her vil hyppigheten i bruk være en helt annen enn for TURB. Photocure skal heller ikke selge mange flexiskopene før de får en kraftig Cysview-omsetningsøkning. God økning i faste skop vil også gi en salgsøkning for TURBT-bruk av Cysview.

Problemet er at det fikk vi ikke høre noe særlig om på presentasjonen. I stedet en masse rar ulogisk mumling og ingen klar analyse om videre utvikling.

Full refusjon fra 2019 er positivt. Likeså er dollaren opp, noe som slår positivt ut for resultatregnskapet for 2. kvartal.

Så selv om det går tregt, ledelsen ikke er gode på å formidle det som er viktig for aksjonærene, og vi har en følelse av at ledelsen ikke helt forstår hvordan business skal drives, er aksjekursen så latterlig lav at et bedre 2. kvartalsresultat vil kunne gi en ganske god aksjekursutvikling. Det er ingen som forventer seg så mye fra Photocure, og det er gjenspeilet i kursen allerede.

trigger1
26.05.2018 kl 17:00 2975

Ja, Dahl opptrer som en bokholder - ikke en ordentlig cfo. Men fet lønn og bonus ska´rem ha! Må være et drømmested for middelhavsfarere.

Jeg forstår ikke hvordan du kan påstå at Q2 blir bra Merlin? Hvis du hørte etter hva Dahl så og når vi vet at det er ca. 1 mnd. igjen av Q2 så er det absolutt ingen grunn til å være optimist før neste presentasjon.

Kursmessig så har Dahl skremt alle fra å kjøpe aksjer og vi kommer ikke til å passere 30 før positive signal kommer. Når det skjer er uvisst, men hver eneste gang noen fra Photocure skal fortelle om selskapet så stuper kursen. Regner med de har samme effekt på de ansatte.

Hvorfor skal noen by på Photocure? Hva har de som skulle være attraktivt for et annet selskap?

De har en ledelse og ansatte som ikke er i stand til å få fart på salget. De er uklar, snakker dårlig engelsk og virker usikre og nølende. De har et salgskorps som underpresterer. Pipelinen er lagt på is og neglisjert. De taper penger.

Det eneste fornuftige er å selge, men dessverre så er ikke jeg rasjonell og fornuftig når det gjelder Photocure.
Merlin
26.05.2018 kl 17:45 2938

Alt annet likt vil det være mange sammenfallende faktorer som automatisk vil øke salget i 2q med 43%!:


1) Flere scop + gryende flexiscop-Cysviewsalg
2) Høyere dollarkurs
3) Økt hyppighet 4% i 1Q18 forutsettes opprettholdt
4) Flere dager uten påsken

Se først på tidligere kvartalssalg:
Q1-16: 7,6mnok 66%
Q2-16: 7,1mnok 42%
Q3-16: 7,8mnok 46%
Q4-16: 8mnok 9%
Q1-17: 10mnok 32%
Q2-17: 10,9mnok 55%
Q3-17: 11,3mnok 45%
Q4-17: 10,2mnok 27%
Q1-18: 12,7 mnok 27% (36% økning i $ - men 7% dollarfall i perioden.)

KALKULASJON:
Økt brukshyppighet antatt også i 2. kvartal 4 %
Flexiscopsalg si 0,50 %
Dollarøkning fra 1Q til 2Q 7,80 til 8,10 3,80 %
Antall salgsdager pga påske 6 av 90 7 %
Økning faste scope 113 - 120 5,83 %
Sum1,04*1,005*1,038*1,07*1,0583=23 %
Som gir flg. salg 2Q18 12,7+23%=15,6mill kr.
Salg 2Q17 10,9 mill. kr.
Økning 4,7 mill. kr. = 43 %

Etter hvert som refusjon, gjenbruk, opphevelse av 90 dager etter BCG blir mer kjent,
kan vi kanskje regne med større brukshyppighetsøkning enn 4% i tillegg.
Redigert 26.05.2018 kl 18:01 Du må logge inn for å svare
Merlin
26.05.2018 kl 17:56 2930

MM skrev: "Hvis du hørte etter hva Dahl så og når vi vet at det er ca. 1 mnd. igjen av Q2 så er det absolutt ingen grunn til å være optimist før neste presentasjon. Kursmessig så har Dahl skremt alle fra å kjøpe aksjer og vi kommer ikke til å passere 30 før positive signal kommer. Når det skjer er uvisst, men hver eneste gang noen fra Photocure skal fortelle om selskapet så stuper kursen. Regner med de har samme effekt på de ansatte. "

Enig i det. Men så uklar som Dahl er lurer jeg på om han skjønner dette? Jeg tror faktisk mannen ikke forstår så mye. Dessuten sa han ingen ting om salget, men sa så vidt jeg forsto, at de skulle øke salgskostnadene. Og at det var grunnen til neg. resultat også fremover.
focuss
26.05.2018 kl 17:57 2929

For meg er det helt uaktuelt å selge nå. Årsaken er at jeg mener aksjen handles på historisk lavt nivå samtidig som oppsiden aldri har vært større.
Jeg er overbevist om at salget i USA vil ta seg kraftig opp og for meg kom Q1 inn som forventet. Dette fordi markedet trenger noe tid på å omstille seg til ny virkelighet. så vekst på 30% er ok. Det som irriterer er at Dahl snakker ned aksjonærenes verdier, og jeg er i tvil om han skjønner at det er det han gjør. Han er en regnskapsmann og bør holde seg til det.
focuss
26.05.2018 kl 18:08 2918

Det Dahl skulle sagt er såre enkelt:
"Det er ikke mulig for oss å si akkurat når vi går break-even da det er helt avhengig av salget fremover. Det er jo grunn til å tro at det ikke vil være så lenge til vi er der."

Nei, han burde sagt. Sorry, vi er ikke i stand til å gå i break even når Kjetil og jeg styrer skuta.
bravi
26.05.2018 kl 20:46 2816

Leste på annen tråd at noen aksjonærer, focuss m.fl hadde sendt mail til selskapet etter Q1 presentasjonen og uttrykt misnøye med nedsnakkingen av kursen o.l.

Har noen allerede mottatt noe svar fra Photocure vedr. dette problemet?
focuss
26.05.2018 kl 23:23 2720

.
Redigert 27.05.2018 kl 08:01 Du må logge inn for å svare

Ang Q2 så er vi bare såvidt halvveis, og tallene har såvidt begynt å tikke inn, så vet de nok ikke mye om det enda. Eneste er utplassering av kit/skop.

I surveillance-markedet er det vel bare dette som ble sagt:
"For en uke siden så lanserte vi Cysview med fleksible skop. Å de første amerikanske blærekreftpasientene har nå fått blålysundersøkelse med cysview, som en del av deres regulære oppfølging. Tilbakemeldingene fra pasientene og urologene er positive.
Oppstarten har vært lovende, og jeg vil si vi har gjort et godt grunnarbeid."

Foreslår at de som er usikre på break even uttalelsen, sender en mail til erik dahl for å få klarhet i det?

Fra 2019 så snakker vi også sannsynligvis om en permanent full refusjon, spesifik for Cysview...

Var egentlig full lastet, men tror jeg må utnytte denne kjøpsmuligheten som har dukket opp?

HestDahl kan være takknemlig for at ingen av eierne stiller krav til resultat.

I så fall ville engasjementet forlengst vært avsluttet.

Noe det strengt tatt burde vært.

Når man ser hva photocure har klart å få ut av alle mulighetene, kan man bli mørkeredd over utvist inkompetanse.


bravi
27.05.2018 kl 11:16 2517

Hestdal har sikkert tjent godt på i sine 13 år i Photocure, han har gjort det mye bedre enn aksjonærene slik sett.

Synes kurs nå på 28 er helt forferdelig når den var 32,50 før Q1, likevel sitter mange og er såre fornøyd og fantaserer om positivt Q2. Tilsvarende utvikling har gjentatt seg ved hvert eneste Q, uten unntåk.

Bortsett fra at ledelsen i Photocure har peiling på regulatoriske forhold og slik sett vet hva de driver med minner styre og ledelses agerende mye om Biotec Pharmacon. Det gir meg frysninger på ryggen. Også der var problemet at ikke aksjonærene maktet å ta de nødvendige grepene med katastrofal kursutvikling som resultat.
Jadaok
27.05.2018 kl 12:34 2453

focuss skrev Slettet.
Morsomt å se at sjefshauser focus heller ikke har trua på Dahl, men slettet innlegget dagen derpå. Jeg er helt enig med deg. For en type han Dahl er: prater mer engelsk enn norsk nesten. Og i en sekvens så bruker han et komplisert engelsk uttrykk for å si at dette ikke var godt norsk, så finner han istedet et annet engelsk uttrykk!! Virker så snobbete at jeg finner ikke ord. Skulle han solgt meg en bruktbil, ville jeg holdt meg unna, så hvorfor skal jeg da kjøpe aksjer i pho? Selv har han knapt noe aksjer i selskapet. Det er en god grunn til å være kritisk til selskapet. Hvis fremtiden er så blålys, hvorfor i huleste eier ikke ledelsen, minus Kjetil, aksjer i pho???
Redigert 27.05.2018 kl 12:35 Du må logge inn for å svare