MSEIS - aksjemarkedet er brutalt - ser vi 3,25?


MSEIS viser tydelige svakhetstegn. Mange tekniske indikatorer peker i en retning: NED.

Det er mer sannsynlig at MSEIS går til 3,25 (-32,85%), enn at den går til 7,13 (+47,31%), hvilket er støtte og motstandsnivå.

https://www.marketscreener.com/MAGSEIS-FAIRFIELD-ASA-16645990/charts/

Omsetningen er på knappe 2 mill.....En liten håndfull tullete småaksjonærer som aldri skulle vært inne i aksjen.
Hvem tror du kjøper disse aksjene ?
Det er topp 20, som rått benytter seg av småaksjonærer som ikke vet hva de holder på med....
Det er trist men det er en del av gamet....

Ved Q1 2019 måtte de be om waivere fra lånebetingelsene. De hadde vært i brudd hadde ikke banken firet seg. Derfor gjentas dette nå, men når de sier det så er det basert på at det allerede er gitt lempelser i covenants, og skulle de bryte disse også, er det få veier utenom å hente inn ny egenkapital.
Redigert 19.11.2019 kl 12:10 Du må logge inn for å svare

Jaja, da ble fasiten at rundt 0,6 % av aksjene falt med litt over 10 % idag... De fleste hadde nok sett for seg et helt annet scenario da q3 tikket inn i morges :-)
Matsern
19.11.2019 kl 16:56 2301

Her ser vi potensialet i utbombede nodeaksjer

Shares of SAExploration Holdings Inc. SAEX-3.82% SXPLW nearly tripled (up 174%) in active trading Tuesday, to pace all premarket gainers, after the oilfield services and seismic data company announced new contracts valued at a total of $130 million in Alaska, Canada and the Middle East.

Interessant virkelighetstilnærming. For meg ser det faktisk ut som om 100% av aksjene falt 10%.
dotcom
19.11.2019 kl 17:05 2277

Ja det hjelper ikke mye om volumet ikke er så veldig høyt når det faktisk er høyere enn en vanlig dag og det åpenbart ikke finnes interesse for papiret.
Her bør man nok i det minste vente et par dager før man vurderer ny inngang, men det lureste er nok å vente til man har sett Q4.
Skulle det rase inn med store kontrakter blir situasjonen selvfølgelig en annen.

Virkeligheten er nok ikke like fristende som lek med tall og gjentatte forsøk på å lure seg selv (og andre?)

Selskapsverdien falt 10 nye prosenter i dag, samme hvor stor eller liten aksjonær man er. Jeg har sagt noen ganger nå at de store sitter fordi de rett og slett er stuck! Det finnes ikke volum å komme seg ut på, en grov feilvurdering gjort av mange da spekulative investorer lot seg lokke av rabatten i emisjonen. Papiret hadde daglig omsetning på 200 - 300 000 kroner, og 400 mill opportunistiske kroner ble jaget inn i caset. Snakk om den å skape den perfekte stormen, og ikke minst gavepakke til investorer som har shortet en vinternatt før.

Ved hvert minste lille drag opp (det har faktiskt vært en eller to av de siden emisjonen) har selgere stått i kø, men kun promiller har kommet seg ut. Det hjalp ikke å skjønne at dette kom til å bli en repetisjon av EMGS kursmessig, det var, og er fortsatt ikke, nok volum for å investorene å komme seg ut. Det som en gang var en litt større post har nå blitt en opsjon da 2/3 av verdiene er utradert på ett år.

Stordalen og Støle tåler disse tapene og vet at de kan forekomme, det er nok verre for gamblere som har satset alt på en sjetong. Ikke alle som fulgte like godt med når de lærte om risikojustert avkastning og diversifisering.
Redigert 19.11.2019 kl 17:22 Du må logge inn for å svare
dotcom
19.11.2019 kl 17:36 2288

Ikke vanskelig å være enig i det.
Her på debattforumet finnes det horder av folk som advarer mot stop loss og dikter opp konspirasjonsteorier om short mafia og lignende, men MSEIS er vel et stjerne eksempel på hvorfor stop loss ofte lønner seg. Skulle bare ønske jeg klarte å følge mine egne råd. Selv gikk jeg først inn rundt 15, men i stedet for stop loss snittet jeg ned rundt 12 et sted og tok ikke tapet før på 6,10 når kursen raste ved profit warningen.
Man treffer sjelden bunnen på en inngang så det kan være en grei strategi å spre inngang over tid, men bommer man først med 10% så er det all grunn til å tro at man har feilvurdert og man bør ta tapet. Dette er vel investering 101 og hadde jeg gjort det så hadde jeg fått 10% i tap i stedet for over 50%. Men omsider så tok jeg i hvert fall tapet og pengene står nå i andre papirer med større sannsynlighet for oppgang en MSEIS. Alle burde ha en stor plakat på veggen som sier: Det at en aksje har falt mye betyr ikke at den er billig. :)
Chris85
19.11.2019 kl 19:35 2171

"Eksperten" matsern kjøpte på 14 kr.. lurer på om han er like kjepphøy med sine spådommer når han sitter med 350% i minus?
DNOi50
19.11.2019 kl 19:41 2160

Visste du at 200% av 350% , er 700!!! % !!??
Mulig ny verdensrekord.
SomSa
19.11.2019 kl 20:05 2114


Har de ikke meldt EBITDA på USD -9.1 mil for 4Q 2019 på side 9, og videre sier de "Further restructuring costs may materialize in Q4""

https://magseisfairfield.com/wp-content/uploads/2019/11/Magseis-Fairfield-Q3-19-Presentation.pdf

Q4 mid-point. Så de tallene vil endre seg.
really
19.11.2019 kl 20:24 2076

En definisjon på idiot er ikke en som tar feil, det gjør de fleste, men en som ikke lærer av den.

Hvor mange kvartaler har du hausset Mseis nå, matsern? Over et dusin om jeg husker rett. Og den gangen du fikk noenlunde rett hadde de solgt noder som gjorde en konkurrent i stand til å konkurrere med dem.
Fantastisk!
really
19.11.2019 kl 20:30 2056

Forstår en regnskap vet en også at skal en slik nedskriving bli noe annet enn monopolpenger må selskapet gå med overskudd. Det er det ikke mange tegn til.

Dette dreier seg også om en ny leder som rydder i skapene så han kommer i bedre lys om overskuddene kommer.
Redigert 19.11.2019 kl 20:35 Du må logge inn for å svare
really
19.11.2019 kl 20:43 2025

Dette er ikke over. Det neste blir sannsynligvis emisjon om de ikke greier covenants. Da ser vi kanskje fort 2 tallet og kanskje 1 tallet.

Gud hjelpes 😂😂😂 really?

Litt over en mill. aksjer ble omsatt idag... Det representerer ikke akkurat 100% av aksjene... (189 mill)?

Det er jo ikke mulig å være optimist på en slik dag.
Faktisk har jeg aldri sett en så trist,eller skal vi si ukontrollert utvikling i et selskap som det MF har levert sammen.
Hva i alle dager har skjedd ifht det som ble guidet og verdivurdert i fusjonen med tilhørende emisjon??

Greit, de har investert i noder og handlingutstyr, men nå skriver de rett ut at de er i samtaler med de største aksjonærene om situasjonen.
Det har vært null kontroll på kostnadene, jobbene og EK.
Nå kommer nye folk og drar dette så dystert som mulig, før de skal sole seg i egen fortreffelighet.
Mseis har teknologien, men det er ikke nok alene.
.. og hva tenker analytikerne som var ute etter fusjonen og hyllet dette oppkjøpet. Selskapet alle hadde prøvd å kjøpe🤣🤣🤣

De kommer seg ikke ut med større poster uten å rasere kursen. De som sitter er stucked. Matsern og dere andre må jo være flaue på egne vegne som har hausset denne aksjen siden den stod i kr 20+ samtidig baisset konkurrenter. At dere også i dag fortsetter å hausse etter 1 milliard i minus i Q3 er jo sykelig. Dere har alle tatt skammelig feil. Q4 blir ikke så mye bedre, men mot slutten av 2020 så kan det muligens begynne å snu. Bøy dere i støvet og innrøm at dere har driti dere ut i flere år nå kg spes 2018 og 2019.

Interessant tilnærming dette, borsett fra en liten men åpenbar feil :-) De store investorene (topp 20) sitter ikke "stuck" i aksjen. Topp 20 har derimot økt gjennom hele året bortsett fra siste oversikten. De store investorene vet at en sammenslåing mellom to kompliserte selskaper som Magseis og Fairfield ikke kommer gratis.
Dette tar tid.
Det er derfor Stordalen og Støle tjener penger på aksjer over tid, - i motsetning til 90 % av småaksjonærene. Det kalles tålmodighet eller"Stayerevne" som Røkke kalte det. Når en Storinvestor tar gevinst på børsen skjer det ofte etter 2 -3 eller 4 år, ikke 2 - 3 eller 4 uker eller kvartaler. Hvis noen trodde de skulle inn i denne aksjen i løpet av dette året og så trekke seg ut med en pen gevinst før nyttår har de min største sympati, men det er dessverre ikke slik det foregår. De store aksjonærene har lang bedre informasjonstilgang om tilstanden i MSEIS enn det vi som småaksjonærer har. DET er hovedgrunnen til at ingen av dem har solgt aksjene sine til nå.
Redigert 19.11.2019 kl 23:35 Du må logge inn for å svare

Og hva baserte dere "proffene" dere på når dere mente at 7 kroner var et røverkjøp?

Du sier det jo selv; her prises det inn tap på 30 MUSD! Hva ble resultatet for Q4, og hvorfor tror du markedet er så ufattelig mye dummere enn deg? Markedet har ALLTID rett, selv om det svir for de som ikke skjønner markedsmekanismene.

God helg, spent på de neste tusen hausseinnleggene som kommer om hvorfor fantastisk og unikt dette konseptet er.
GPACTOR
14.02.2020 kl 17:00 1201

Dersom man leser hele denne tråden får man litt innblikk i forumets dynamikk, om man kan bruke et slikt uttrykk på en gjeng opportunister som rakker ned på andre og hausser ut av ville helvete sine egne posisjoner.

Det er tragisk å lese innleggene til Matsern og alle den energien han legger ned i hets av PGS og andre selskaper.

16.47

Er mye lettere å leve med innlegg av matsern..enn deg..!
Sjelden sett en så selvgod drittsekk uten selvinnsikt som deg...En notorisk bløff..som alltid selger på topp og kjøper på bunn...har du noe liv utenom den rollen du kler deg inn i via dette forumet..faen for en møkkamann...Få deg ett liv i virkeligheten...!!!
really
15.02.2020 kl 13:58 992

Har du for store tap? Stort mer håpløst innlegg skal en lete etter. GPACTOR og Sidelinjen har tross alt hatt en edruelig og fornuftig tilnærming til dette selskapet i årevis, i skarp kontrast til deg og den famøse Matsern.

13.58

Har snitt på 3,82 etter fredagen..og klarer meg godt med det...
Klarer meg også godt med mennesker som desverre kansje er litt vel forelsket i sine aksjevalg og mennesker som basser for egen vinning..selv om det siste kan være støyende plagsomt...
Det jeg ikke klarer er mennesker som bare skal fremheve seg selv 24/7...selv om de prøver å pakke det inn i ett snev seriøst papir...
Håper du kjøpte på fredag...for på mandag skal vi opp over 3.50....
Mvh.

El Gordo, selvfølgelig er jeg en møkkamann. Det er jo min skyld at kursen er ned 83 % siste året og at du taper penger??
Å skylde på andre fordi man ikke tjener penger mens børsene er på all time high er sikkert enkleste grepet å ta, og jeg skjønner at du er bittert og vil ta det ut på noen. Jeg tåler det 👍

Jeg treffer ikke topp og bunn, har aldri hevdet det. Nå har jeg to ganger dekket inn MF på 4.50 - 4.70, det var ikke bunn noen av gangene. Jeg har dog lært meg å ikke bli for grådig når noe går bra, for plutselig er de gode gevinstene borte på et blunk.

Om jeg kommer til å shorte MF en tredje gang? Ja, det tror jeg, CEO er allerede ute og sykler etter store lovnader høsten 2019 som ikke ble noe av. Q4-tapet ble også så ille som man kunne håpe på, så her vil selgerne igjen stå i kø HVIS aksjen skulle få en rekyl en gang.

God helg Gordon 😊
Redigert 15.02.2020 kl 18:40 Du må logge inn for å svare

18.39

Siden du tydeligvis ikke innehar selvinnsikt...les din egne innlegg på tråder ang mseis...
Det er jo og sånn at du og visse andre bare dukker opp og spammer når det er dager med stor nedgang...Hvor blir dere av til hverdags eller på positive dager..?
Vi har jo alle en agenda i livet eller hva..?
Verden vil bedras....
Mvh.

Riktig, verden vil bedras, og dere lar dere lure inn i dårlige investeringer og tar det ut over andre. Alle er sin egen lykkes smed, og jeg håper for Matserns del at de som hoppet inn i dette caset gjorde det ut ifra egen vurderinger, og ikke haussere som prøver desperat å prate opp kursen år etter år.

En nedgang fra 21 kroner til 3.3 sier litt om hvor sjanseløst det er å spamme forumet med vis vas. Som sagt før; Matserns argumentasjon og arrogante atferd på HO er en av flere grunner til at det er mange som har shortet MF, meg inkludert.
Redigert 15.02.2020 kl 19:59 Du må logge inn for å svare
Matsern
15.02.2020 kl 20:58 774

Sidelinjen er bare interessert i å fortelle alle hvor smart han er og hvor dumme andre er, på repeat. Han har holdt på slik i EMGS tråden også, helt til EMGS begynte å tjene bra med penger, da forduftet han fra tråden
LATO
15.02.2020 kl 21:00 768

Mye lurere å kjøpe AGS!!
Matsern
15.02.2020 kl 21:03 763

På sikt kommer jeg til å tjene penger på MSEIS-papiret også. Jeg har ikke dårlig tid. Den lave kursen som er nå, gjør valget enkelt. Kjøper det jeg makter.

Å?

Jeg var innom EMGS-tråden jeg, og sa at det var bra tall, for det var det jo. Det er ikke vanskelig for meg å være objektiv, det er derfor jeg holder på med aksjer, og er både long og short.

Men EMGS er nisje, det er smalt og historikken og reisen til aksjonærene har vært smertefull, slik som man nå bevitner i MF. Der sank EMGS-kursen fra 2.6 til 2 blank igjen på noen få timer; folk vil ut og er drittlei av å tape penger mens andre tjener. Det var vel ikke så mye mer å si om EMGS, så et innlegg holdt vel det?

Aksjen skled 20 % av igjen, du sa den skulle til 12 kroner, for tredje året på rad. Da sier ting seg selv, ingen grunn til å repetere, folk kan lese.
Redigert 15.02.2020 kl 21:46 Du må logge inn for å svare
Matsern
15.02.2020 kl 23:45 657

Du grisehausset PGS, SDRL og BDRILL. Ikke så alt for lenge siden du mente at det eneste riktige for EMGS, var å melde oppbud. Hva har skjedd? SDRL må en tur innom null igjen, BDRILL er et grisehausset tapssluk og PGS tapte nesten 700 mill netto i 2019 mot EMGS netto gevinst 140 mill, EMGS tjente neste dobbelt så mye som PGS netto i Q4, samtidig guider PGS ingen bra prisøkning i 2020.
TobbeR
16.02.2020 kl 00:23 632

Bekmørkt i bransjen. Hadde en posisjon mseis i høst som gikk dårlig. Syns risk/rewarden så veldig bra ut i slutten av sommeren 2019, så er egentlig ikke misfornøyd med valget. Alle visste at det er høy risiko og mye usikkerhet. Kunne gått veldig bra, men sånn gikk det ikke.
Matsern
16.02.2020 kl 00:35 624

Klart at det et mange prosent opp til ca 16,50kr, der for eksempel Anders Farestveit (fjerde største aksjonær) kjøpte. Men market cap er så liten nå, at kommer det bra påfyll i backlog og ledelsen bekrefter bedre prising og bedre kostnadskontroll, så skal selskapet reprises.

Det vil være mere konstruktivt at debattere fremtid end kursfaldet gennem det sidste år. Folk, der har købt under 5 kr. har gjort et fantastisk køb, hvis de har en smule tålmodighed.