NEL: Lørdag 7 Desember


God morgen.

Ja nå er det ny mnd og nye muligheter. Nådde ikke mitt personlige kursmål på 9,60 i mnd som gikk. Men vi starter med ny frisk og ny tro da vi vet hvilke store muligheter som bør ligge forran oss i nær framtid. Det har vært fryktelig stille fra ledelsen sin side denne mnd. Vi har knapt nok hørt fra dem, masse twitring og en masse indirekte lovnader, men ingeting å skrive hjem om. Dette må nå bli bedre eller så er det nedover igjen, dette har vi som har vært inne i NEL en tid fått erfare mange ganger. Løkke har ikke fått ned en eneste av de store ballene han er ute etter å ta ned, iallefall ikke noe som vi vet om. Er spent på hva det er slags news NIKOLA kommer med til uka. Trevor har det også med å slå litt på stortromma, men det blir liksom ikke noe sus over det. Nåvel, vi får gi dem litt tid enda. Det som jeg stusser over er den planlagte utrullingen av stasjoner som etter planen skulle være langt på vei nå ikke er kommer igang enda. Vi vet ikke mer enn det vi visste for et par år siden angående dette. Det sies at de fintuner de nye stasjonene, men nå må de nå snart ha tunet seg ferdig. Hvis de plages så må de i det minste kunne informere om utsettelse og ny planlagt framdrift. Når det gjelder Korea og Kina er jeg fortsatt veldig spent på hva som kommer derfra. Disse folka er serriøse og hydrogenstasjoner kommer garantert, men blir det fra NEL? Det er spørsmålet. Personlig håper jeg på det selvsagt. Når det gjelder industriellt bruk så kommer nok hydrogen, men dette er et lerret som kan være langt å bleike.
Nåvel, det har iallefall vært stor interesse for denne tråden og den type diskusjon og meningsutvekslinger en slik gir mulighet for. Vi viderefører den inn November. Skal prøve å henge med så lenge interessen er til stede. Skal etterhvert prøve å samle noen fakta, begynner med kursutvikling vi kan følge fra mnd til .
Jeg prøver meg på en videre tipping på kursen pr 1 des. Selv om den ikke var videre vellykket i nov. Ny kurs fra min side 1des. er 11 kr. Dette om vi får inn minimum en storordre. Hvis det ikke kommer inn noe videre utover dagens er vi ned til 6,50,- Spenstige tall, men det er slik jeg tenker.

Kurs pr 1 juli kr 7,20
Kurs pr 1aug kr 7,12
Kurs pr 1 sept kr 6,78
Kurs pr 1 okt kr 8,32
Kurs pr 1 nov kr 7,92
Kurs pr 1 des kr 7,93

Løkke til videre.


Redigert i dag kl 05:48 Du må logge inn for å svare
uopplyst
07.11.2019 kl 14:20 5840

Jeg antar dette er gammelt nytt for de fleste men i alle fall ny for meg.


https://cafcp.org/blog/san-francisco-3rd-street-hydrogen-station-opens

Ser på Nyhets kanalen at Mark Lewis, leder for bærekraftig forskning, BNP Paribas, sier at oljealderen er over innen 10 år. Prisen på olje vil ligge på 10-20 Dollar og da vil det ikke være lønnsomt. Fornybar energi er blitt såpass billig og vil overta.
Rådet hans til norske myndigheter, er å trappe gradvis ned og investere i fornybar energi. Da gjenstår det å se om våre folke er villig til å høre på eksperter, eller om de tar skylappene på. De har da fått advarslene/rådene. Vi har da ekspertise innenfor fornybar energi, og kan bli stor hvis myndighetene legger til rette for det.

Stillstand er det vel ikke?
De kan jo ikke drive å synse om slikt.
Har du så dårlig tid finnes det andre posisjoner og satse på.
Dette kommer og jeg vil knapt kalle det stillstand eller forsinkelse.
Nikola kjører jo rundt med 2 trucker og de finpusser på stasjonen.
Det er ganske logisk å være sikre på alle detaljer før masseproduksjon.
Sparer alle for kostnader!

Jeg snakker om stillstand vedrørende NEL-relatert fra Nikola. Utrulling av stasjoner vil for det første kreve at finansieringsprosjektet fra Nikola blir fulltegnet. De er halvveis, og det har vært stille om dette en lang tid nå. For det andre satser Nikola stadig sterkere på batterier som den andre hovedsatsingen deres, mens hydrogen bevares i langtransport-segmentet. For det tredje, hvilken effekt har Sandvikasmellen generelt sett, ikke bare overfor Nikola? Kan det være en medvirkende årsak til at det har vært relativt lenge siden breaking news fra NEL, og at vi heller ikke fikk nyheter å skrive hjem om selv idag på Q3? Og privatbilsegmentet ble ikke overbevisende forsvart på presentasjonen idag, for å si det diplomatisk...
Redigert 07.11.2019 kl 15:01 Du må logge inn for å svare

https://youtu.be/xKucVcNZ4sk
Hvis du ser på denne, så hører du at Simonsen sier klart og tydelig at de skal levere elektrolysører til Nikola. Anbefaler alle å få denne med seg.

Verdt å få med seg at russerne også ser på fremtiden som grønn. Skal vi bli akterutseilt??????????????????????????
https://fuelcellsworks.com/news/russia-hydrogen-fuel-cell-tram-tested-in-st-petersburg/
Safe96
07.11.2019 kl 17:08 5546

Håper virkelig at alle som nå kaster seg over Hydrogen-bølgen setter sikkerhet først.


Skal vi stå på perrongen når toget har gått? Om det skal unngås så må vi se en mye større satsing på fornybart av våre politikere. ;-)

Stor omsetning på Tradegate i dag. Blir spennende å se mandag.
OZZY
07.11.2019 kl 23:27 5035

........og i morgen fredag.

God morgen.
Ja vi får håpe at dette går den veien vi håper og den veien alle piler peker. For første gang i går var prognosne tallmessig sterke vil jeg si. Fortsetter dette så kan vi risikere at vi går i pluss om ikke alt for lenge. De som kan analysere tall og ser den positive utviklinga i NEL bryr seg ikke om at det er noen kroner i minus enda. Vi har her et selskap som ligger an til mrd i omsetting pr år fremover, det er null i gjeld og det er gode utsikter for å høyne backloggen betraktelig i året og årene som kommer. Det vil nok på et eller annet tidspunkt bli nødvendig å ta opp lån, men på nåværende tp er dette ikke tema. At det kan komme en vekstemisjon om ikke så lenge må vi vel se i øynene, men så lenge dette går til positiv ekspansjon så er det bare ok. Herøyaanlegget kommer til å bli kjempestor. Nå mangler det bare at det tikker inn en bekreftelse fra NIKOLA på en storordre. Dette er allerede på sterk overtid. Nåvel, fortsetter oppgangen i dag? jeg tror det vi får se.
Hvis det kommer inn en ordre fra TRIKKOLA ( Forkortelse av TRevor og nIKKOLA) så går vi 20% på et blunk. Det er min antagelse. Trevor BØR vel hoste opp noen BIG NEWS som skal endre verden ila de neste døgn. Hvis ikke så er han på grensen til det useriøse.

Løkke til.
Redigert 08.11.2019 kl 07:51 Du må logge inn for å svare
Ebit
08.11.2019 kl 10:08 4629

Da var shortsen ytterligere ned i 2,37%

Ser at tradegate er i pluss i dag,, så det er vel shorting som presser oss ned,,, tenker vi går inn i helga med grønne tall :)
Nikko
08.11.2019 kl 10:29 4564

Det er ikke så mange selgere på dette nivået. Tenker at shorterne må opp i 8 50 for å få kjøpt et antall som monner.

Ser at motstands nivået 0,836 / 0,847 euro ble testet, men klarte ikke å bryte gjennom.

Du kan fortelle hvorfor. Går utfra at når man kommer med slike profetier, så har man ballast også. Det er mye som skjer på den grønne veien. Maritimt har shipping-giganten Maersk, sammen med 50 andre sekskap gått sammen om karbonnøytral shipping innen 2030. Skal ikke se bort fra at flere slår følge.
Sør-Korea skal bygge 3 byer som drives av hydrogen. 310 stasjoner innen 2022.
Går utfra at amerikanerne innser at Trump ikke fortjener noe ny periode, og kommer inn i Paris-avtalen. Da er det ikke bare California som blir hydrogenisert.
Skjønner godt at Nel har etablert seg på Herøya. Bare å håpe det er muligheter for utvidelse der.
Framtia
09.11.2019 kl 09:54 4022

Vær så snill å ta med de tilfellene der bla. Nikola mf ønsker å implementere H2 drift. Her er det Department of defence som ønsker en mere robust elektrisk drivlinje! Dette betyr i tillegg at Nikola Reckless er i kikkerten til det amerikanske forsvaret...Lurer på hva det kan bety🤔?
https://nikolamotor.com/press_releases/national-center-for-manufacturing-sciences-awards-4-35-million-project-to-fund-fuel-cell-integration-into-nikola-reckless-66
europa
09.11.2019 kl 10:54 3934

Oppvigår, jeg er fullstendig klar over at mye skjer på den grønne veien. Derfor er jeg 100% inn i Nel. Allikevel må det være lov å ha tanker om hvor raskt det grønne skiftet skjer og jeg tror simpelthen ikke at verdens oljeproduksjon legges ned om 10 år pga at oljeprisen står i 10 dollar. Om du tror det vil skje så er jo det helt legalt. Time will show!

Elektrolysørene produserer ikke bare hydrogen. Kanskje på tide å se litt videre hva disse kan gjøre. De kan gjøre andre ting når de ikke produserer H2.


-Elektrolysørene avgir mye varme, som kan brukes i fjern varme anlegg
-Kan også brukes opp mot strømnettet og balansere det, og være en fleksibel last i følge Simonsen.


--Produsere store mengder o2. Dette vil oppdrettsnæringen ha stort behov for, og spesielt om den blir mer landbasert.
De prosjektene som Nel er med på vil ha stor betydning for den gigafiseringen av Nel, som vi kommer til å se de neste 10 år. I 2022 vil den nye elektrolysøren være klar.
-Når CO2- avgiften på strøm blir mer betydningsfull for de selskaper, som blir spesielt rammet av denne, så vil hydrogen være et bedre alterativ.
-Man vil etterhvert innse at batteriene krever for mye av de stoffer, som om ikke lenge vil ta slutt på jorda, hvis man forsetter i det store omfanget vi ser nå.
-Elbilen er ikke så miljøvennlig som mange vil ha det til. Vi vil nok se en forandring i de neste 10 år.
( https://www.nettavisen.no/okonomi/hvor-miljovennlige-er-egentlig-elbilene/3423875461.html
Britisk ekspert påviser at en 10 år gammel fossil-Golf kan kjøre over 125.000 kilometer før klimaavtrykket tangerer bare selve produksjonen av en el-Golf.)
Anbefaler å lese den.
Vi må innse at hydrogen blir løsningen for verdens energi behov.
Redigert 09.11.2019 kl 22:54 Du må logge inn for å svare
Wanker
09.11.2019 kl 21:58 3555

Oppvigår: "De kan gjøre andre ting når de ikke produserer H2"

Viktig å snakke om de andre anvendelsene, er helt med på dette. Men elekrolysører leverer neppe O, uten samtidig å levere H2... :
Redigert 09.11.2019 kl 22:02 Du må logge inn for å svare

https://www.dn.se/ekonomi/motor/en-kamp-med-vatgas-i-tankarna/

Intressant artikel. Nu måste pengarna på bordet till stasjoner i sverige. De skriver også att der finns 10 st stasjoner i norge!

Da er det ny uke og nye muligheter, selv om hodet mitt er i pausemodus. Ble dritskuffa over NIKOLA sine "change the word" nyheter. Trevor kan etter dette ikke mene at man skal ta han seriøst på sine utspill.Dette var det mest og største idotiet jeg har opplevd fra den siden. Håper at han har noe mer å komme med ettehvert.
Ha en fin dag videre.

Løkke til.
Redigert 11.11.2019 kl 07:42 Du må logge inn for å svare

Han lurte oss med change the world. Det var nikola world han menade. Juridiskt er han gott dekket.

Men han blåste tidigare powercell det er verre. Försökte plötsligt få de gå med på orimliga villkor når de redan lämnat över mycket av sin teknologi. Men powercell sa stopp.
royroy
11.11.2019 kl 13:07 2775

Enig.
Er vel ikke utelukket det kommer noen store nyheter. Men som det ser ut nå, så er han full av sprøyt. Kan ikke ta han hallelujamannen seriøst og han må vel miste mye tilit med sånt tull
agnostis
11.11.2019 kl 15:03 2500

Så annonsering i Aftenposten etter kompetente medarbeidere i NEL. Så betryggende ut med tanke på “sten på sten” oppbygging av virksomheten. Håper ikke disse stillingene er basert på eventuelle fremtidige bestillinger fra den skrytende tåkefyrsten i USA.
kentove
11.11.2019 kl 15:11 2470

svada, han hadde flere nyheter, men må vente på legal, akkurat som har skjedd tidligere.... angående powercell hadde de ALDRI kontrakt for mer enn en prototype, i motsetning til nel.... noen har atfor god fantasi og dikter litt vel mye
Furuen
11.11.2019 kl 15:31 2413

Nye 1,5 mill. aksjer dekt inn på shorten på fredag 8.

https://ssr.finanstilsynet.no/Home/Details/NO0010081235
Redigert 11.11.2019 kl 15:33 Du må logge inn for å svare
OZZY
11.11.2019 kl 15:50 2374

ref Carlsberger på Nordnet

Jeg velger å ta en kommentar til artikkelen i DN...

Thor Chr. Jensen rasler med sablene i NEL-leieren. Mannen som harselerer med en rekke selskaper på børsen og ikke er ukjent for å skape overskrifter. Mannen som stiller kritikk til alt som skjer i markedet og bruker sin røst til å skape klikk og trafikk inn til DN.no. Han går gjerne etter de mest populære aksjene, for der er det mest aksjonæretilhengere for å skape storm i vannglass.

Det skrives at H2Holding sitter på 43 mill aksjer som kan bli dumpet den 4.desember. Dette er FEIL!
H2 Holding er fisjonert og selskapet er offisielt opphørt med "Status: Opløst efter spaltning"

https://datacvr.virk.dk/data/visenhed?enhedstype=virksomhed&id=30723376&soeg=h2%20holding&type=undefined&language=en-gb

H2 Holding er dermed fisjonert i 4 ulike selskaper med eierne den 03.06.2019: Thomas Luckmann, Jesper Nissen Boisen, Mikael Sloth, Jacob Bech Krogsgaard

MED ANDRE ORD....
Disse 4 aksjonærene eier nå 4 ulike individuelle holdingselskaper med ca. 10,9 mill aksjer hver. Altså de kan bestemme inviduelt fra nå av om de skal selge.
En av grunnene til nedsalget i juni OG fisjoneringen var på bakgrunn av Krogsgaards investering og satsing på Everfuel!

OG Tom Sullivan bak F9 Investment sitter på "skarve" 3 mill aksjer i NEL for øyeblikket. (F9Investments holds 3,069,357 shares).
Og et nedsalg som vil påvirke kursen av større betydning vil jeg se som liten når omsetningen kan ligge på rundt 100 mill +/- hver dag!

Oppsummert: 4 tidligere aksjonærer sitter på ca 11 mill aksjer hver som de kan selge individuelt den 4.desember. Og Tom Sullivan (F9 Investment) kan selge 3 mill aksjer. Men er det gitt at de velger å gjøre det?

Så til emisjon. Ja, det kan være lurt å sette en emisjon når kursen er historisk høy! Men, trenger NEL det nå? Kan de vente?
JA, om NEL har noen gode ordrer og kontrakter i ermet så gjenspeiler de potensielle fremtidige verdiene i selskapet så kan det være lurt. NEL har også forøvrig en fet lommebok på 596 mill NOK så behovet for emisjon for øyeblikket ser kanskje ut til å ikke være tilstede. Kun ved oppkjøp eller strategisk ekspansjon (f.eks ny fabrikk i USA, ASIA etc) vil behovet for en kapitalinnsprøytning være aktuell.

Opsjonene til Løkke har Jensen brukt som skremselspropaganda i lang tid. Selvfølgelig kan Løkke ta en "gevinst" på et selskap som han har vært med å bygge opp. Vi har vært så heldige å være med på reisen og kunne tatt gevinst i lang tid (for de som har vært med på ferden fra 2 kr ++.)

Som noen påpeker så er jeg mer bekymret den dagen Clearstream velger å samlet ta et enormt nedsalg og gevinstsikring!

Denne var sannelig noe å tenke på. Dette er alvor og ikke tull. Det kan faktisk være nermere enn vi tror.

Løkke til.

Tenkte det var vert nämna risikon med nikola, med useriös ledare som twittrar.

Og hvirdann nikola behandlar nel? Snakker om dialing in innan de kan beställa. De har tunat stasjonen sen i april.

Jag nekter tro nel har en så dårlig produkt? Nei det er nog nikola som fifflar så de ska slippa beställa. De har slett ikke penger og vet ikke riktningen
kentove
11.11.2019 kl 17:26 2224

de har jo hentet penger flere ganger uten problem... litt problemer må man forvente ved oppstart for en totalt ny type kjøretøy... nikolaworld vil vise 4 av kjøretøyene, og forventer at når kontrakt skrives å vil de første stasjonene komme veldig fort opp.. har skjedd før at trevor må utsette publisering pga legal, det betyr da at det mest sannsynlig har noe med kontrakt med et børs-selskap å gjøre, og nikola vil nok neppe ha problemer med å hente penger siden truckene vil bli billigere enn diesel i levealderen... og den rotolyzeren du sier ikke funker, jo den funker, men som det ble sagt på en presentason så ønsket markedet større elektrolysører, noe som vi nettopp har fått presentert... nikola er forøvrig kun en liten del av markedet, vil tippe yara og ssab og vattenfall, samt bussgreiene i europa er like stort... h2 kommer til å få en sinnsyk markedsandel fremover, at folk kun fokuserer på bil/lastebil blir for snevert, båt, tog, stål, gjødsel, samt norske kraftverk som ikke utnytter max nå, men som istedenfor enorme utbygginger heller bruker overskuddskraft på h2... nel kan bli potensielt større en equinor... (dagens verdi, vet jo equinor allerede har begynt å kjøpe fornybar, bl.a nesten 10% av SSO, Nel kan fort bli neste, før tyskerne kjøper alt) tipper rotolyzer kommer til privatmarkedet når det er modent for det
Safe96
12.11.2019 kl 09:18 1842

Er fortsatt like sikker på en Nel kurs på 12 før nyttår.
Nikko
12.11.2019 kl 10:01 1734

Men først synes det som del skal nedover...
Nå 8,07

Ser ut til at vi som solgte kan gjøre i kule...
Redigert 12.11.2019 kl 10:02 Du må logge inn for å svare
royroy
12.11.2019 kl 15:04 1537

Det som er svada er at han melder world-changing nyheter en bestemt uke, SPESIELT hvis han må vente på legale prosesser. Hvorfor meldes det ut da?

Tipper at det kommer noe men det er ganske utrolig, litt som mange som mange aksje-hypere på forumet. Og han er CEO...