OBOS-- -- «Overraskende» stor prisnedgang i Oslo i oktober


Prisene for brukte Obos-boliger i Oslo falt med 2,8 prosent i oktober, etter fem måneder med oppgang, ifølge en pressemelding.
Oktober har tradisjonelt vært en litt svak måned, der Obos-prisene i snitt har falt med 0,3 prosent i oktober i perioden mellom 2004 og 2018. I oktober i fjor gikk prisene 1,4 prosent ned.
– Prisnedgangen i oktober er overraskende stor. En grunn kan være at boligtilbudet fortsatt er svært høyt og boligkjøperne har mye å velge i. Det kan også være at de fire rentehevingene begynner å merkes, selv om vi først vil se full effekt av disse litt lenger frem i tid, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos i en pressemelding.
− Noe av prisnedgangen i Oslo kan forklares med at det har vært omsatt flere store boliger, og de har lavere gjennomsnittspris per kvadratmeter enn små boliger, legger hun til.
På landsbasis gikk prisene ned med 3,7 prosent fra september til oktober. Dermed har prisene hittil i år klatret 5,4 prosent i Oslo-området, mens for hele landet er økningen på 3,1 prosent.
I oktober var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området 62.882 kroner. Det er 3,9 prosent høyere enn i oktober 2018, ifølge meldingen.
For landet sett under ett var kvadratmeterprisen 54.500 kroner i oktober, 2,5 prosent opp fra oktober i fjor.
Redigert 01.11.2019 kl 12:33 Du må logge inn for å svare

ikke overraskende på meg, altfor mye til salgs nå, året under ett kommer til å havne rundt 0. Neste år blir nok negativt.
livecnn
01.11.2019 kl 16:39 356

NTB
Ikke siden januar 2009 har det vært så mange usolgte boliger i markedet som ved utgangen av september, viser statistikk fra Eiendom Norge.
Ved utgangen av september var det 17.774 usolgte boliger i Norge, viser tallene fra bransjeorganisasjonen som Finansavisen omtaler fredag. I 2009 ble Norge som kjent rammet av finanskrisen, noe som også preget boligmarkedet i stor grad.

– Vi går inn i årets to siste måneder med et historisk høyt varelager, sier administrerende direktør Terje Buraas i DNB Eiendom til avisen.

– Kjøperne har veldig mye å velge i, og dermed er det flere boligselgere som sliter i dagens marked. Det lugger litt i boligmarkedet, sier han.

Boligprisstatistikken som Eiendom Norge la fram for én måned siden, viste at prisene i absolutte tall falt med 1,1 prosent i september. Men korrigerer man utviklingen for sesongvariasjoner, økte prisene med 0,2 prosent.

Tirsdag kommer det ny boligstatistikk fra Eiendom Norge.