Rec - Børs notert i skifteretten


Jeg blir ikke overrasket om menigheten argumenterer for at dette er positiv, da de endelig blir kvitt av shorterne.

Sus
Fru Blom

Godt vi har anonyme debattfora så patetiske tapere har mulighet til å få et snev av oppmerksomhet...
Fru-Blom
03.11.2019 kl 14:03 1018

Utvilsomt mange følelser for aksjonærer å gå gjennom, men skjebnen er dessverre forseglet. Med et dundrende underskudd fra kvartal til kvartal på slep, og uten evne til å gjøre opp for seg, samtidig som deres viktigste produkt er utsatt for handelskrig går det mot kun en vei...…. SKIFTERETTEN.

https://newsweb.oslobors.no/message/488073

sus
Fru Blom


Tirsdag var SpareBank 1 Markets ute med en oppdatering på REC.
For aksjonærene i kriseaksjen, som har falt om lag 45 prosent bare det siste året, er ikke analysen lystig lesning.
Meglerforetaket, som for øvrig har hatt corporateoppdrag for REC, velger å massakrere kursmålet fra 6 kroner til 1, en justering på over 83 prosent.
Analytikerne poengterer at markedet for polysilisium nærmest har falt kontinuerlig i ti år. Prisen for høykvalitets polysilisium står nå i all-time low, med en pris på 7,60 dollar per kilo.
Tilbudsoverskudd av silangass
Markedet for silangass er på om lag 5.400 tonn. Ifølge SpareBank 1 Markets har REC en markedsandel på om lag 70 prosent (Butte-produksjon) med tilhørende ebitda-margin på om lag 70 prosent.

REC og Youser Group har gjennom en joint venture etablert et superanlegg i Kina for produksjon av silangass – Yulin. Initielt skulle REC eie 50 prosent av anlegget, men på grunn av pengemangel er ikke eierandelen større enn 15 prosent, og selskapet har ingen styremedlemmer. SpareBank 1 Markets tror de økonomiske incentivene for å øke produksjonen, og dermed sende prisen på silangass ned, er for store til at Yulin vil holde tilbake.

Refinansieringsrisiko
Meglerhuset mener selskapet trenger ekstern finansiering innen maksimalt 12 måneder i det nåværende markedsklimaet.
Med negativ operasjonell kontantstrøm, og stor usikkerhet rundt verdien av produksjonsanleggene, blir det ikke lett, eller billig, å få refinansiert selskapet.
I tillegg ser meglerhuset flere hendelser som vanskelig lar deg predikere utfallet av, deriblant en skatteregning på opptil 240 millioner dollar fra norske myndigheter, som i verste fall kan sende selskapet i skifteretten.
På en lånefasilitet har REC en covenant på minimum 15 millioner dollar i likvide midler. Med en kontantbeholdning på 38 millioner dollar, utgifter i forbindelse med nedstengningen av Moses Lake og mange millioner dollar i månedlig cash burn, er selskapet avhengig av en kraftig oppgang i silisiumprisene og at en oppfattende handelsavtale mellom USA og Kina, som fjerner den kinesiske tollavgiften på 57 prosent på polysilisium, materialiserer seg innen ikke altfor lang tid.

Moses Lake kommer aldri på igjen
Mange REC-optimister mener at Moses Lake er en gratis opsjon gitt RECs markedsverdi på om lag én milliard kroner.
Det er ikke analytikerne i SpareBank 1 Markets enige i.
Meglerforetaket estimerer en kontantkostnad på åtte dollar per kilo på Moses Lake-anlegget under full produksjon. Det betyr at om handelsbarrierene med Kina skulle bli opphøre, og REC igjen får tilgang til det kinesiske markedet, så er fortsatt ikke dagens polysilisiumspris høy nok til at anlegget genererer kontanter.
SpareBank 1 Markets mener Moses Lake i beste fall utgjør en opsjon som koster 18 millioner dollar årlig, og som i tillegg har en signifikant oppstartskostnad. Meglerforetaket tror det er risiko for at Moses Lake-anlegget aldri kommer tilbake i produksjon.

https://finansavisen.no/nyheter/industri/2019/10/02/7363589/meglerhus-frykter-for-kroken-pa-dora-for-rec-massakrerer-kursmalet-med-83-prosent

sus
Fru Blom
Js67
04.11.2019 kl 14:57 435

Hvis du endelig skal komme med noget, så kom med nogle nye nyheder istedet for at manipulere med kursen.... Sparbank 1 analyse var bestil arbejde og langt fra virkeligheden.... Rec Silicon har en lys og Power fuld fremtid
Redigert 04.11.2019 kl 22:22 Du må logge inn for å svare

Syns du gir mye makt til dette forumet om du tror en post her kan manipulere med kursen. Men ingen tvil om at REC har problemer. Jeg har en liten slant i REC, så får se hvordan det går. Bare 70% ned så langt :)

Når man argumenterer så overbevisende som Fru Blom bli jo markedet naturlig nok bekymret.