Polight's Tlens er et unikt produkt


Man kan vel neppe ha unngått å legge merke til PLT aksjen som har flerdobblet seg på børsen i høst. Mange har nok hengt seg på uten å sette seg noe særlig inn i hva som er selskapets produkter. Påvirket av uhemmet haussing fra en meget intens hausser her på forumet har kanskje noen latt seg rive med og kjøpt aksjer i tro på en storkontrakt når som helst. Da en skuffende melding uventet dukket opp for en uke siden oppsto det, ikke uventet, nærmest panisk salg noen dager.
Slik er det ofte med aksjer som stiger for bratt. På ett eller annet tidspunkt stopper det opp og man får en reaksjon ned. Noen argumenterer med at aksjen var kommet for høyt på for kort tid. De unnlater gjerne å nevne at stigningen kom etter et enda større fall og faktisk kan forklares som en rekyl, eller reprising, etter at et fond (Artic) solgte seg aggresivt ned i en tid med liten omsetning i aksjen. Artic Funds var høyt oppe på topp20 ved børsintroduksjonen som ble satt til kr 50,- og solgte seg ut helt ned mot 7 kroner. Genialt?
Jeg vil anbefale alle interesserte om å lese om den unike Tlens og selv gjøre seg opp en mening om potensialet uten å la seg påvirke av all den useriøse haussingen som det til tider er på Hegnar Debattforum. På hjemmesiden til Polight forklares virkemåte og egenskaper godt.

https://www.polight.com/technology-and-products/how-does-it-work/default.aspx
Computum
02.11.2019 kl 12:18 5269

Startet ny PLT tråd som et alternativ til alle rosgun-trådene. Rosgun har nå hoppet videre til neste aksje han kan hausse til det hinsidige, så det blir kanskje fredelig her en stund?
Kraamz
02.11.2019 kl 12:40 5231

Bra initiativ🙂
Humaneye
02.11.2019 kl 14:10 5153

Fantastisk! Jeg gleder meg til tiden fremover. Det er mye som tyder på at Polight langt er på vei til noe meget stort. Så får vi håpe på en god og saklig tråd uten for mye av denne propaganda skrivingen, i begge ender av skalaen.
Redigert 02.11.2019 kl 14:28 Du må logge inn for å svare
Kraamz
02.11.2019 kl 15:16 5076

Hvordan blir ting om det går veien? Er det slik at polight vil måtte ekspandere om det blir en for stor etterspørsel?
Isåfall hvordan ekspanderer man effektivt? Emisjon,lån ?
Har ikke satt meg inn i dette utfallet som "kan" bli aktuelt?
Hadde vert artig å få frem litt innsikt i dette🙂
onuk
02.11.2019 kl 22:10 4845

Har han virkelig hoppet videre til neste aksje, eller har han hoppet i havet pga egne tap/tvangssalg?
Computum
02.11.2019 kl 23:58 4760

"Er det slik at polight vil måtte ekspandere om det blir en for stor etterspørsel?"

De produserer ikke selv.:
"poLight works primarily with two sub-contractors – STMicroelectronics (ST) and Tong Hsing Electronic Industries, Ltd.
(THEIL). ST produces the actuator, and THEIL assembles the complete product."

STMicroelectronics er en gigant innen elektronikk med 46.000 ansatte worldwide. Regner med de kan skalere opp produksjon etter behov.
Redigert 03.11.2019 kl 00:11 Du må logge inn for å svare
Humaneye
03.11.2019 kl 09:03 4534

Uten å hause her så er det jo alltid spennende med kommende lanseringer av smartklokker 🙈😅
Kraamz
03.11.2019 kl 09:42 4508

Forstår godt at mange er spente og ikke minst positive til hva som skjer for tiden! Er jo dette mange som har vert med en stund har håpt på😃
Kan anbefalle alle som er nysgjerrig på polight å lese seg opp på polight.no og se q rapport fremvisninger.
En annen ting som er av interesse er antall aksjer,at de har cash til å fortsette uten kontrakt i flere kvartaler enda,børsverdi no og børsverdi ved børsnotering samt aksjonærlister.
Det er endel ting her som jeg og mange andre ser på som positive signaler. Om vi tar riv ruskende feil gjenstår å se.
Håper vi kan ha en fin diskusjon her på hva som evt kan skje, positivt eller negativt. Negative innlegg uten noe forklaring blir sett på som unødvendig samme gjelder andre veien🙂
Nugatti
03.11.2019 kl 10:05 4475

Polight har cash til 4 eller 5 kvartaler til. Trenger ikke emisjon med det første.

Hva som sees på som positivt eller negativt kommer jo an på øynene som ser og vil alltid variere fra person til person. Ellers er jeg enig, en bør holde tunga rett i munnen, store svinginger i aksjekursen må en regne med enten det går til himmels eller svarte helvete.
Kraamz
03.11.2019 kl 11:08 4385

Det er så sant som det er skrevet😉 aksjemarkedet er i de fleste tilfeller uforutsigbart,det er ofte uforutsette ting som kommer på banen, det er derfor viktig at enhver som skal inn i en aksje vurderer dette utifra goood research og en god magefølelse,ikke basert på andres meninger. Det sakt så er det lett å bli revet med av kommentarer som er overbevisende nok i både negativ og i positiv retning. Her er det derfor viktig å ha som du sier tunga RETT i munnen 😉
2211
03.11.2019 kl 11:25 4354

Er det noen som vet ca hvor mange linser de må selge årlig for å gå i + ??

Synes også at det er positivt at Isaksen sine opsjoner har en strikepris på kr 112,50. Selv om det er litt frem i tid sier det noe om hvordan styret og ledelsen ser på fremtiden til poLight.

Den første designwin kontrakten er ikke avgjørende mhp volumet man kan få levert, men langt viktigere er det st selgerne da kan vise til at TLens er tatt i bruk i et kommersialisert produkt. Derfor tror jeg også at når den kontrakten er i boks innen maks 5-7 uker, så vil det gi seg et betydelig positivt utslag på kursen. Kan bli en meget hyggelig førjulspresang det der. ;-))
Kraamz
03.11.2019 kl 11:53 4295

Strikeprisen er jo en av de tingene som jeg anser som positivt🙂 Ang linser så er jeg usikker. Det er blitt nevnt pris per linse på alt fra 17-30kr 🙂
rockpus
03.11.2019 kl 12:02 4272

Dersom linsen til PLT er så avansert som det påstås, fortjener den virkelig en bedre skjebne enn kun å havne i en smartklokke.
Kan noen forklare meg fordelen med kamera i en smartklokke? Hvordan skal du ha god nok kontroll over motivet slik du kan med et vanlig kamera eller gjennom skjermen på en mobil? Man komponerer jo et bilde i søkeren før man knipser. Når bildet så er tatt, vil man gjerne studere det i en god skjerm med høy oppløsning.
Humaneye
03.11.2019 kl 12:27 4232

Det gjør det absolutt. Nå er det jo heller ikke slik at smarttelefoner som har denne linsen til utprøving har avskrevet linsen. Det at en smartklokke nå er først behøver heller ikke være negativt. Jeg tror linsen absolutt blir mest aktuelt til selfies, videosamtale osv. Ikke nødvendighvis til profesjonelle bilder 😅

Vårherre
Og heldigvis er vi mennesker skapt ulike. Derfor vil vi vektlegge forskjellige faktorer og ende opp på forskjellige konklusjoner slik at det blir noen som ønsker å kjøpe seg inn i et selskap mens andre velger å selge seg ut. Det er jo nettopp det at vi vurdere ting ulikt at det kan eksistere et aksjemarked. Hadde alle endt opp på samme konklusjon ville det enten bare vært kjøpere eller bare selgere. Slikt blir det ikke mye marked av. ;-))

Så da håper jeg alle kan gjøre seg opp en mening i fred og ro uten å bli pushet. Polight forumet virker å ha roet seg ned flere hakk og vi har kun en tråd og forholde oss til. (enn så lenge)

Direkte kjedelig nå når hausse uten pause er brent på bålet. 😂Ja,ja kursen får bestemme fremover,substansielle nyheter osv...
Humaneye
03.11.2019 kl 16:40 3974

Helt riktig! Syntes folk caset er spennende nok og positive meldinger kommer driver aksjen seg selv. Ellers bryr jeg meg svært lite om folk vinner eller taper penger på aksjer. Polight bryr jeg meg om da jeg er stolt medeier, men å fraråde folk andre aksjer jeg ikke har satt meg inn i eller ikke bryr meg om gidder jeg ikke. Polight er et fantastisk case jeg har brukt utallige timer på å sette meg inn i. Klart at det er lettere å komme med de positive innvendingen en de negative. Risikoen er der som med alt annet. Jeg trigges av fart, spenning og mulighet for høy avkasting uten å måtte sitte i 15 år.. Polight kan bli mega stort, men husk: selskapet bygger nå stein for stein. En liten smule tolmodighet er fint å ha🙈 Se aksjen over tid og ikke dag for dag. Kommer det uventa ting underveis må en selvfølgelig ta vurderinger. Alltid egene vurderinger og ikke andres 😉
Redigert 03.11.2019 kl 17:10 Du må logge inn for å svare

Enig med deg i det. Gi selskapet et par år nå så vil ting se ganske annerledes ut. I løpet av 2019 får de trolig sin første designwin, og i løpet av 2020 kommer det trolig flere. Da er vi på gang og poLight, med sin revolusjonerende teknologi, kan bli langt større enn noen av oss har fantasi til å se pr dags dato. Men TTT også i caset poLight.

Og til dem som vurderer inngang; gi dere tid til å lese dere opp på selskapet og skaff dere et bedre grunnlag enn det dere får ved å kun lese subjektive innlegg på HO.
focuss
03.11.2019 kl 17:29 3915

Vi kan jo lage en felles SWOT analyse

S= Strengths
W= Weaknesses
O= Opportunities
T= Threats

https://www.wordstream.com/blog/ws/2017/12/20/swot-analysis
Humaneye
03.11.2019 kl 19:36 3784

Uten å hause:

Xiaomi lanserer sin første smartklokke førstkommende tirsdag 5.november sier ryktene. Foreløpig er det ingen rykter som sier noe om noe kamera innebygget, men det ser likevel ut til å være et par ting som kan komme på lanseringen som ikke er vist i ulike spekulasjons forum og videoer. Klokka vil være en utfordrer på markedet helt klart! Ikke unaturlig å starte med 80.000 enheter før lansering for en nykommer? En sammenheng mellom fabrikken i Kina, så kan lett mange flere linser leveres innen kort tid. Denne klokka har lansering før jul. I tillegg er det mye som tyder på sim løsning. Genialt å kunne snappe fra klokka, videosamtale mm.. Vet det var vært nevnt tidligere, men ser folk forbi dette fordi det er Rosgun som har delt eller har andre her gjort en mening. Er det i det hele tatt litt sannsynlig?
Redigert 03.11.2019 kl 20:09 Du må logge inn for å svare
Humaneye
03.11.2019 kl 20:43 3706

Aram Danielyan er ingeniør og jobber for Xiaomi i dag, tidligere ansatt i Polight. Ikke overrasket om Xiaomi har/har hatt tlens til test i sine produkter.
Hammers
03.11.2019 kl 22:34 3553

Her er et virkelighetsbilde av all handel den siste tiden. Noen tror på videre oppgang og enda flere synes å være fornøyd med 5x'eren:
https://www.tradingview.com/x/fYSkCmt3/

Hilsen Hammers

Hei Hammers
Hvor mange milliarder har du tjent på aksjehandel. Har jo sett seg holde på å skrive i mange år, og dersom teknisk analyse funker skulle det jo være bankers å tjene grovt hver eneste dag ;-) Eller ?
Min mening er at aksjemarkedet er som en saueflokk, og der en bjellesau går, følger saueflokken etter. Så når det er optimisme og troverdighet for at en aksje skal ta av, og bjellesauer fører an, gjør den det. Og omvendt om det er pessimisme som råder, og bjellesauer påvirker den negative trend, faller aksjen. Derfor etter min oppfatning fungerer Teknisk analyse til en viss grad, Men det fundamentale og ekstraordinære hendinger - eller mangel på sådanne - når forventninger er stilt for høyt, er vel det som til syvende og sist bestemmer kursen. Jeg har på følelsen at mange teknisk analytikere, har litt for sterk tro på TA. Hva mener du?
rockpus
03.11.2019 kl 23:00 3502

Humaneye skrev Hva så??
TA bygger på hva som har skjedd i en aksje over et bestemt tidsrom. Skal man så bruke TA til å påvirke videre kursutvikling, er det avgjørende å få flest mulig til å tro på at det som allerede har skjedd selvsagt vil skje videre også. Da får TA en selvoppfyllende kraft.
Humaneye
03.11.2019 kl 23:05 3488

En som pr. nå jobber for Polight på avdelingen i Kina. Kan ikke uttale navnet på han (kan ikke kinesisk)

”Min siste jobb er FAE å støtte OEM-kunder (oppo, vivo, Xiaomi, smartklokke og smarte briller) og produsenter av kameramoduler (Ofilm, Qtech, Truly) for å gjøre kameradesign og autofokus å utvikle, avstemme og teste. Jeg har 7 år erfaring i Qualcomm-plattformen, hovedsakelig i kameradel.”

Direkte oversatt i Google!

Dette er hva han har jobbet med siste tiden!!!!
Redigert 03.11.2019 kl 23:09 Du må logge inn for å svare

Men er det ikke å forvente at det kommer en melding om design-win i god tid før produktet lanseres? Kan ikke forstå at markedet skal bli informert om en design-win gjennom et annet selskaps produktlansering?
Humaneye
03.11.2019 kl 23:21 3448

Jeg husker ikke ordrett hva Isaksen sa men noe slikt: Vi vet vi har vår først design-win når produktet først er lansert i markedet og da med vår linse.

Polight kan på ingen måte avsløre noen kommende lanseringer.

Hjelp meg gjerne om noen husker noe mere ang dette??
Redigert 03.11.2019 kl 23:24 Du må logge inn for å svare
rockpus
03.11.2019 kl 23:31 3428

Humaneye

Har du overtatt stafettpinnen fra rosgun?
Hammers
04.11.2019 kl 01:03 3364

De som leser aviser og gamle årsrapporter (tilsv) - de baserer seg hele tiden på gamle nyheter og deretter "krone og mynt".
50 prosent sjanse for å treffe.
De som følger de daglige/ukentlige signalene via aktørenes REELLE handel (vist i chartet ) forbedrer egne muligheter LANGT mer enn 50%.
De fanger opp de ferskeste signalene som traderne sender ut. Hvorfor de trader som de gjør kan man ikke vite - men man "ser" hva de gjør.

Hilsen Hammers