Kina & Hydrogen


Var på Energi seminar / konferanse i Shanghai i forrige uke. Det som er klinkende klart er at det satses for fult i Kina på Hydrogen og at investorene allerede står i kø. Produksjonkostnad av Hydrogen i Kina er nå på en nivå at dem nå kan tjene penger. Kineserne ser også at Hydrogenprisene kan falle med 100% ved 2030 men klart at for å få til dette så må Kinesiske myndigheter være med på laget. Det jobbes også på spreng med å få økt infrastruktur på plass.

NEL var også tilstede i Shanghai :)

Hva er det som gjør at produksjonskostnadene er så lave der kontra her i Norge? Skjønner så klart at arbeidskraft prisene er lavere, men hva er den store forskjellen? Var det flytende hydrogen de fokuserte på? Hydrogen virker absolutt som et svar på nåtidens og fremtidens problemer, bærekraftig med stor B!
Redigert 05.11.2019 kl 13:39 Du må logge inn for å svare

Lave produksjonskostnader beror så klart at en del av produksjonen skjer med kull. Men, kineserne sier nå også at dem satset på karbonfangst samt at Sol & Wind (offshore vind) skal være elementer som hjelper til at få grønn energi men også ha lav produksjonskostnad. Kinesiske myndigheter deler også ut ekstremt mange subsidier om dagen. Kina ligger etter med utvikling av PEM Elektrolysører og der har NEL markedsandel. Trur også at Kina snuser litt på NEL og er meget imponert over NEL's teknologi.