Tulle CMD for tulleinvestorer


I dag holdt Napatech sin CMD etter at 3Q var sluppet. Det var en snodig seanse. Fult fokus på markedet og markedets store vekst.
Men markedsveksten har aldri i Napatechs børsnoterte liv – vært selskapets utfordring. Selskapets lille markedssegment har vokst hele tiden, men selskapets omsetning har falt siden 2015!!!!. Problemet har vært at selskapet ikke leverer – hverken den omsetningsøkningen de proklamerer eller noe lønnsomhet.
På CMD’en ar det lite fokus på hvordan Napatech skulle få omsetningsvekst – hva de faktisk skal gjøre. Det vi noterte var at selskapet skal få nye kunder med nye produkter(!), men hvordan det skal gjøres når løpende og langsiktig R&D (aktivert R&D) begge er halvert siden 2017, ja det kom man ikke inn på. Det er nok slik at selskapet ikke akkurat var fokusert i sin R&D før, men ca. DKK 35 millioner i samlet R&D og produktutvikling for 2019 er ikke mye. Selskapet sider de trenger design wins, men om de har kapasitet og kapabilitet til å oppnå design wins – ja det kan man lure på når kostnadskuttene har kastet ut mange ingeniører.
Fra et investorståsted er det fascinerende at markedet har sendt kursen til himmels samtidig som CMD ikke gir noe komfort rundt at selskapet har evnen til langsiktig vekst og tredje kvartal bekreftet at selskapet ikke vokser. 3Q kvartal bekreftet at selskapet ligger på plan til DKK 170 millioner for 2019, men det er jo ikke et vekstnivå. Det er langt bak omsetningen i 2015, 2016, og 2017. Det bekrefter at selskapet ikke vokser i takt med markedet. Selskapet taper markedsandeler, og det er naturlig å tro at dette skyldes gamle og dårlige produkter eller produkter som ikke lengre passer markedsbehovet. Ambisjonen for 2020 kan utledes til rundt DKK 200 – 210, som ikke er mer enn nivået i 2015. Da snakker vi om fem tapte år mens konkurrentene har innovert og vokst seg store og vitale.
Det er ingen tvil lengre om at Smets har gjort en nødvendig og fin jobb med å stabilisere Napatech, redusere arbeidskapitalen og kutte kostnader, men den jobben gjør ikke selskapet i stand til å vokse. Selskapet har ikke vokst siden 2015 og har dermed oddsen mot seg. Selskapet har heller ikke mye penger å investere i vekst – Napatech har fremdeles ca DKK 50 millioner i gjeld (30 i bankgjeld og 20 i kundegjeld).
Når vi samtidig vet at selskapet har et styre som til de grader skrur dagens aksjonærer og en selskapsverdi på rundt NOK 500 millioner – så er det bare å fortsette å holde seg langt unna mens tulleinvestorer tar risiko som ikke betaler seg i lengden.

Anbefaler deg å berre få solgt den short posisjonen din i morgon.

Du skreiv vel omtrent heilt da samma for noko måneder sia. Berre slutt å prøv.

Du skreiv vel omtrent heilt da samma for noko måneder sia. Berre slutt å prøv.

Ja, og det er like sant nå!

TS har selvsagt helt rett.
E24 har også advart om at fallhøyden er stor.
Vil ikke overraske om fallet fortsetter i morgen og NAPA igjen signer ned på 4 og deretter 3 tallet?

Folk trenger berre å lesa kva du skriv i dei forskjellige trådene du er inni til å forstå att alt du skriv berre e ræl. Du veit vell ikkje kva Napatech driv med eingong.

Var 5G og Autonom kjøring, robotisering mm like aktuelt i 2015? Jøss, må ha fulgt dårlig med jeg da.

Dette var saklig. Her brukte du god argumentasjon. Tulleinvestor er dekkende!

Ser ut som TS har mange gode poenger?
raven12
06.11.2019 kl 11:44 3059

Nå er dette en livsfarlig aksje å sitte i , rett til 2 3 kr
blygen
06.11.2019 kl 12:17 2978

He,he.... i motsetning til thinfilm har Napatech noe som verdens datasenter m.m. trenger....bare at verden ikke "ser" dette enda..:)
Struts
06.11.2019 kl 12:23 2956

Jøss, har denne anal-ytikeren fått en frende også? Det eneste som mangler for at duoen skal bli en trio av apekatter, er hvis den famøse og såkalte Skipssjefen fra et nedlagt fergeleie i på Vestlandet kommer om bord. Egentlig høres de litt bitre ut. Nærmest som en kolleksjon av eddik-krukker med selvpålagt glorie. Spedbarn av Donald Duck Trump, jeg vet best!

Den skal vel ned til 4.1 krone men da kjøper jeg. Risikoen er mye lavere etter dette krakket enn den var tidligere. Ikke mye som har forandret seg. Eneste jeg kan se er at prisen er mye mer attraktiv enn tidligere.

Ingenting som sier att denne skal til 4.1 snarere tvert imot. Denne burde vell stått i 7-9kroner nå. Alt på disse nivåer er som å kjøpe gull til prisen av gråstein.

Forsetter fallet i NAPA?

Sannsynligheten er ihverfall stor for akkurat det
.....og nå er fallhøyden stor.
https://e24.no/boers-og-finans/i/4qlr9e/boerskommentar-napatech-gjentar-neppe-sommerens-kurseksplosjon-og-naa-er-fallhoeyden-stor

De som solgte på 6 tallet skal vel time ny inngang?
Nordsea
07.11.2019 kl 10:02 2653

Ingen kan være sikker på noe i spillet mot P&D proffene som til og med advarte åpenbart og ærlig i massmedia
PS. Har lært ei dyr lekse at tom GODE Q-res har ingenting å si om hva som er egentlig hva bak kulissene
Redigert 07.11.2019 kl 11:56 Du må logge inn for å svare

Det er absurd at læse hvad du skriver.

Balancen er blevet kraftigt forbedret hvilket fremgår tydeligt af regnskabet. Napatech har pr. 30/9 current assets excl. inventory på over 90 mio. DKK.

Endvidere er der nu både positivt EBITDA - OG positivt EBITDAC hvilket oversat betyder at der faktisk nu for første gang i meget, meget lang tid er positivt net-cash-flow fra driften.

Slutteligt omkring vækst:

Du har ikke forstået at et centralt kundesegment forsvandt 2017/2018 parallelt med at Napatech besluttede at gå 100% over til FPGA-baseret SmartNIC-teknologi.

Man har netop formået ganske imponerende at kompensere for det omsætningsgrundlag som forsvandt netop i den periode.

Her er et link til en artikel der forklarer hvordan det er lykkedes Napatech at omstille sig til en radikal ændring i markedet..

https://itwatch.dk/secure/ITNyt/Profiler/article11360605.ece

Du kan blot copy-paste dine indlæg fra forrige måneder..så sparer du en masse tid som du kan bruge på at læse op på casen Napatech..

Dont feed the trolls Finans360. La anal-lyrikeren copy paste sin e24 børskommentar så mye han vil, virker som han har hengt seg opp og går på repeat..
Nordsea
07.11.2019 kl 16:09 2398

Hei Finans360 trodde du forsvant fra NAPA tråden som logikken som forsvant fra kursbevegelsen i NAPA etter Q3 res ( mange under seg, f eks. "blygen skrev: Veldig lite logikk i nedgangen rent kursmessig i NAPA siste dager..")
Bra at du er her igjen :))) og hjelper oss
Redigert 07.11.2019 kl 16:12 Du må logge inn for å svare
Nordsea
07.11.2019 kl 16:41 2344

Hva skal man gjøre me det motsigende som står klistret øverst?

"
Selskapets lille markedssegment har vokst hele tiden, men selskapets omsetning har falt siden 2015!!!!. Problemet har vært at selskapet ikke leverer – hverken den omsetningsøkningen de proklamerer eller noe lønnsomhet....

...Når vi samtidig vet at selskapet har et styre som til de grader skrur dagens aksjonærer og en selskapsverdi på rundt NOK 500 millioner – så er det bare å fortsette å holde seg langt unna mens tulleinvestorer tar risiko som ikke betaler seg i lengden."

???
Newbie -
07.11.2019 kl 17:24 2292

Dette føler jeg Finans360 svarer fint på i sin kommentar under:

« Du har ikke forstået at et centralt kundesegment forsvandt 2017/2018 parallelt med at Napatech besluttede at gå 100% over til FPGA-baseret SmartNIC-teknologi.

Man har netop formået ganske imponerende at kompensere for det omsætningsgrundlag som forsvandt netop i den periode. »

Helt korrekt og det er nok dette som markedet kanskje nå tar innover seg? Men her inne er det «hysj hysj» og det skal ikke diskuteres. Mot 3 tallet?
Redigert 07.11.2019 kl 17:34 Du må logge inn for å svare

Åååå 😂 berre slutt no. Du kaste berre ut 3 og 2 tall i hytt og putevær.

Ja, ikke sant. Du NapaTech eksperten - hva er inngangen din på aksjene igjen 20 kroner? 30 kroner?
Slutt å vær sur fordi noen kommer med rasjonell argumentasjon som impliserer at tapet ditt er endelig! Det er trist å se at du ikke forstår at selv om aksjen har gått 200% fra bunnen så er det fremdeles 85% ned fra din kostpris.
Eksperten!
Redigert 07.11.2019 kl 17:59 Du må logge inn for å svare

Du er en sjov figur Goldsmith..

Nu rækker det ikke længere med saglige argumenter og så hidser du dig op og bliver personlig. Det er ok. Vi har læst dig Goldsmith. 'Golddigger' havde været mere passende. Du snakker kursen op når du har købt og ned når du har solgt. Helt uden integritet eller faktabaseret dokumentation. Du slår dig op som regnskabskyndig og præsenterer tal som du enten ikke forstår eller bevidst forsøger at fordreje.

Når Ray Smets på CMD proklamerer at han foretrækker langsigtede investorer fremfor daytradere så taler han om dig i sidstnævnte kategori må vi antage.

Du behøver ikke at bekymre dig om min snit-pris. Den ligger hvor den skal ligge.

Når nu kursen stiger støt i de kommende måneder hvor vil du så gemme dig? Får vi dig fortsat at se i Napa-trådene eller lister du i stilhed ud ad bagdøren? Det bemærkes at din kumpan 'Møyfrid' også er kommet tilbage efter at han forgæves forsøgte at snakke Napatech ud i en konkurs/ny-emission ved kurs 1,19 NOK. Det gik ikke helt som planlagt. Når kursen har fået en nyt spike indenfor en periode og du vurderer at den skal ned så hører vi sikkert også fra dig igen i dramatiske vendinger..
Redigert 07.11.2019 kl 21:02 Du må logge inn for å svare

Så langt ned i dag også. Kanskje ikke så overraskende etter Q3 og det var nok dette også E24 hadde forutsett?
Spørsmålet er om 4 tallet holder eller om NAPA skal ned på 3 tallet (det er jo fortsatt mangedoble opp fra kr 1.20 på få mnd)?
Nordsea
08.11.2019 kl 13:52 1946

Skuffende ja... Ei uke til med slike "rolige dager" så er Napa ned til 3, å for å komme tilbake til 6 trenger den så mye som 60% opp
Dette er helt urealistisk innen 2019
Nordsea
08.11.2019 kl 13:56 1931

"Nu rækker det ikke længere med saglige argumenter"....
Tror du dine "saklige argumenter" virker Finans360? Tviler sterkt.

Skjønner du har solgt deg ut. Trenger ikkje skrive ting som ikkje har rot i virkligheten for det.
Struts
08.11.2019 kl 14:13 1896

Jøss, har disse såkalte anal-ytikere og amalgam-fyllinger ennå ikke funnet seg noe bedre å gjøre? Hvis selskapene de kommenterer er så tullete, hvorfor bry seg i det hele tatt? Igjen litt som kloninger av Trump, alle andre lyver og er tosker, jeg er fantastisk, har alltid rett og bør få Nobel fredspris. Men de ønskes en god helg fra meg, og mitt håp at de fortsetter å besitte det barmhjertige sinnelag som formelig lyser ut fra meldingene de postulerer.
Nordsea
08.11.2019 kl 15:09 1875

Nei gjorde ikke det
Derfor er fremdeles her i håp for å skjønne hva som skjedde med denne hellige Q3 men men

Jeg bekymrer meg ikke for din snitt pris. Slapp av. Kan du ikke bare skrive hvilken kurs du startet å kjøpe på og din snitt pris nå, så vi alle kan se hva eksperten på Napatech har fått ut av sitt hav av kunnskap
Redigert 11.11.2019 kl 09:31 Du må logge inn for å svare

Ser ut til at flere har gjort den samme vurderingen som TS her og spørsmålet er nå om NAPA skal ned under 4 tallet innen nær fremtid?
Det er vanskelig å forsvare aksjekursen og markedsverdien i NAPA etter infoen meldt i Q3.

Sugen på inngang nå....