Butte, garantert på vei tilbake


Veldig mange er opptatt av handelskrigen og tariff på polysilicon. Men med rec under 4-5 kroner så er det mindre viktig.

Det som er viktig er butte og buttes fremtid. Og fremtiden til butte ser meget lys ut. Uavhengig av om en avtale kommer i boks eller ikke så tyder alt på en enorm vekst i semi markedet fremover. Det investeres mer enn noen gang hos de 5 store. For Butte sin del kommer oppgangen kommer garantert lenge før h2 2020 (som var det som ble presentert på q3).


https://emsnow.com/top-5-share-of-semiconductor-industry-capex-to-set-new-record-in-2019/
grabein
06.11.2019 kl 13:21 1308

Wow, nye rekorder i 2019 allerede. Dette går jo fortere enn spådd, sist jeg hørte var at man regnet med en oppgang i 2019 fra 2018, men at ATH først ville inntreffe i løpet av 2020. Goodie!
nemi's
06.11.2019 kl 13:39 1252


JUM fikk ny CEO i UMOE 1.aug. For at han selv, som han sa, skulle kunne gå av som arbeide seg gjennom selskapsporteføljen. Det gjør virkelig JUM (Friday's). Og i oktober sier REC. Semi "is not core business". REC "seeks to be debt free". REC har ikke penger til å investere i Butte i et modent marked. Noen hevder at sikkerheten i REC04 var basert på en verdivurdering av Butte til 330MUSD. CFO sier i oktober at markedet nå tilbyr REC "somewhat less" for Butte.

Få det inn i nøtta. Butte skal selges, raskt. Og med nødvendig rabatt.
Falco1
06.11.2019 kl 13:53 1212

Som selskapet sier vi selger ikke butte om vi ikke får det vi vil ha. De selger garantert ikke på noe billigsalg når man ser semi markedet er kraftig på vei oppover. Tipper 400 MUSD er minste pris.
Nemi begynner og synes alvorlig synd på deg, lukter apekatt av innleggene dine med gjentagelser om og om igjen.
Redigert 06.11.2019 kl 13:55 Du må logge inn for å svare

fjellape skrev Innlegget er slettet
En delavtale i handelskrigen vil være en ekstra boost, men slett ikke nødvendig for å opprettholde ebitda for butte. Men en delavtale vil sannsynligvis gå den raskere opp i 60 mill usd/år.

Nemi, joda. Vi har hørt deg. Ikke noe poeng å gjenta seg selv i det uendelige. Hvis det kommer ny info så legg det gjerne ut, men hva som ble sagt tidlig i oktober er gammelt nytt.
Falco1
06.11.2019 kl 14:39 1063

Skal ikke se bort fra budkrig på butte når man ser markedet er i klar bedring allerede nå.

Flere interessenter på banen allerede, som også var med i forrige runde .. det ble nevnt Private Equity og at Store tunge industrielle aktører var på blokken allerede. Tipper vi ser over 400 MUSD når det drar seg til. Men i kjent REC stil skal vi være nøktern🤘Sjekk hva Kurt sier om Butte på Q3...dete er ikke bare å kopiere denne prosessen.
Redigert 06.11.2019 kl 14:59 Du må logge inn for å svare
nemi's
06.11.2019 kl 14:52 1012

MK, de 8MUSD i økt cash i Q3 som du mente måtte skyldes økt salg og økt ebitda fra Butte... Du vil ikke snakke om dem, da? Ebitda = 32 MUSD / YTD fra Butte i 2019. Etter kun 8MUSD i ebitda fra Butte i Q3. Du har jo fantasert om 60MUSD YoY. Dette må jo være nyheter å diskutere, for de er jo fra 30. oktober, og slettes ikke gammelt nytt.

Og forresten, det er vel mer interessant å mest oppdaterte nyheter på hva REC tjener på semi enn hva resten av verden tjener på semi. Spesielt når vi vet at Samsung, REC's største kunde, leverte elendig i Q3.

Som jeg sa dagen før Q3 :dere kom til å få to timers muppetfest dagen etter, før dere sank nedover. Og slik ble det. Jeg vet alltid best.
Falco1
06.11.2019 kl 15:06 971

Gratulerer du er jo faktisk helt blåst. Et marked som er i kraftig oppgang og ser veldig lyst ut fremover greier du å prestere å si at Butte ikke vil delta i . Dra frem Samsung med et elendig Q3 er det du klarer og gulpe opp utrolig nok. Tror du virkelig at de selger butte på billigsalg og spesielt i et lyst marked fremover?.

REC MÅ ikke selge Butte, men ønsker å gjøre det for å fjerne usikkerhet. Dette rapporterte de om i q3:
" In response, management and the board of directors
has devised and will implement a plan to reduce spending and activity
levels to further conserve cash. As a consequence of this plan, the
Company’s current liquidity position and the estimated results of
operations are considered sufficient to meet the operating cash flow
requirements for remaining operations and to meet debt service
obligations for the next twelve months assuming no payments on the
indemnity loan or unfavorable outcome of the notices of reassessment
from the Norwegian Central Tax Office (the tax examinations)."
Falco1
06.11.2019 kl 15:57 854

Er vel bare en som later som han tolker det sånn, denne Nemi gutten har nok en agenda med det. Blir bare for dumt.

Det eneste som er sikkert er at blåruss som Meyer og Andreassen liker å gå i samla flokk. Andreassen nevnte noe om at rec burde solgt butte for et par år siden fordi makedet da var bedre. Spør du meg virker det litt rart at den positive markedsendringen for halvlederindustrien den siste måned da faktisk får negativ effekt på estimatene. Forstå det den som kan. Videre, samme med informasjonen fra rec at det, mildt sagt, er lite sannsynlig at markedet blir oversvømt av siliane de neste årene. At dette også fører til at estimatene blir tatt ned, eventuelt holdt like lavt. Det er som med oljeanalytikere. Det er bedre å ta feil i flokk enn å ha rett alene. Vel, time will show. Ingen vet hvor denne aksjen går på mandag, men at det kommer en avtale som gir luft under vingene på Butte er jeg overbevist om. Rimelig overbevist om at REC derfor, uavhengig av ML, vil gå kraftig opp de neste månedene. Eller har det ingen effekt hvis rec også på q4 (som de forsåvidt også gjorde nå på q3, til tross for et dårlig kvartal) viser at påstandene om - 18 mill usd det neste året er like sannsynlig som at tyngdekrafter slutter å virke...?
Redigert 08.11.2019 kl 16:04 Du må logge inn for å svare