Strømprisen opp 77 % i dag.


Er det full Texas i strøm nå? Sette opp Strømprisen fordi det har vært litt kaldt de siste dagene😞
Ønsker meg tilbake til gamle dager.

https://www.nrk.no/norge/kraftig-prishopp-pa-strom---vil-stabilisere-seg-1.14771192

OBS! Dette er en artikkel fra NRK og anbefales derfor ikke til alle de her som hater dem.
Redigert 06.11.2019 kl 13:35 Du må logge inn for å svare
børst
06.11.2019 kl 13:29 583

I EU så har de gasskomfyrer og gassdrevet fjernvarme. Det kan det bli behov for i Norge også dersom vil skal få EU-priser på strøm grunnet ACER og tettere integrasjon med EU. Tyskland har jo hatt over 3 kr pr kwh!
børst
06.11.2019 kl 13:38 567

Leiftissemann1 skrev Innlegget er slettet
Finnes det virkelig noen som tror på bullshitten om at tettere integrasjon med et kontinent som har snittpris på 0,2 euro, to kroner, vil gi billigere strøm her i Norge? Politikerne som har skrevet under på dette må jo være psykisk utviklingshemmet hele forbanna gjengen !

tettere integrasjon med EU (flere kabler) = nærmere EU-snittet for strømprisene !
MERLOT
06.11.2019 kl 13:47 557

En fersk rapport fra Reuters beskriver en middelaldrende mann i Tyskland som har stjålet strøm fra en høyspent transmisjonslinje ved bruk av en kjøttkrok. Etter å ha blitt avskåret av kraftselskapet for ikke å betale regningene, bestemte energityven at han ville skaffe seg nødvendig kraft på egen hånd; han festet en kjøttkrok til enden av en lang kabel, og kastet kroken på en luftledning 150 meter fra huset sitt. Ved å dirigere noe av strømmen til meterkassen sin, drev mannen hjemmet sitt ulovlig i en hel måned før noen la merke til det.

Nå før du drar til Home Depot for å kjøpe kabel- og kjøttkroker (selger de kjøttkroker på Home Depot?), Bør du være klar over at sifling av elektrisitet ikke bare er ulovlig, det er også sinnsykt farlig. En rapport fra Australian Broadcasting Corporation bemerket den nylige dødsfallet til en mann som ble elektrokludert fra å forsøke å falle bort makten til et ulovlig stofflaboratorium. Og verktøymedarbeider Friedrich-Wilhelm Lach sa til Reuters at han anser denne handlingen med å overgå til en “utrolig farlig og helt dum” aktivitet.

Den tyske mannen ble til slutt fanget under en rutinemessig sjekk av overføringsledningen av en ansatt i verktøyfirmaet, selv om de fleste som stjeler strøm, blir fanget gjennom analyse av bruksmønstre.
http://blogs.discovermagazine.com/discoblog/2010/04/29/a-stupidsuicidal-way-to-get-electricity-for-free-meat-hook-power-line/#.XcLAG5pKg2w

Livsfarlig, kan gå skikkelig galt.
https://www.dailymotion.com/video/x9i793

Når er "gamle dager"? At prisene øker når forbruket øker er basisen læren om markedene.

Jens sa jo det rett som det var at norske strømpriser måtte opp for å gjøre vindkraften konkurransedyktig. Vel, nå er den snart der da.
Han sa også at Ola Dunk brukte alt for mye strøm i forhold til folk i Europa. Men å sammenligne strømforbruket mellom oss som stort sett bruker strøm til alt mulig her oppe i isødet i forhold til folk som bruker gass der nede i milde Europa, er jo bare latterlig.

Lurer på hvem norske politikere jobber for egentlig, det kan umulig være sine egne innbyggere som står øverst på lista ihvertfall.

Leiftissemann1 skrev Innlegget er slettet
Forbruket har økt de siste dagene.

Leiftissemann1 skrev Innlegget er slettet
Acer påvirker ikke prisene. Makan til tøv.

Leiftissemann1 skrev Innlegget er slettet
"Artig at du påstår at Acer ikke påvirker prisene, samtidig som de som du henter argumentene dine fra, som er for Acer, sier at "uten Acer ville vi fått høyere priser i kuldeperioder hvor vi produserer lite strøm" som argument for avtalen."

HÆ??

Helt vanlig og akseptabelt å henge opp på strengene for å få strøm på 1950 tallet, til sementblander og liknende, når en skulle bygge hus. Det var før E-verket kom og monterte bokser for byggestrøm. Alle gamlekara vet hvordan dette ble gjort.

Snart er det på tide vi gamlekara tar ei langhelg i oschlo og rydder ut storting og departementer. Løgn å propaganda fra stat kraft , nett folka er tatt vare på ,og det skal returneres....
Redigert 06.11.2019 kl 17:10 Du må logge inn for å svare

Blir det billigere strøm da?

Prisene gikk aldri opp 77% på en dag tidligere uansett hvor mye du skal kverulere. Og selvsagt har ikke forbruket økt 77% på en dag. Det vet da alle.
dirken
06.11.2019 kl 19:10 377

Har vi passet på å eksportere magasinene tomme før vinteren og kulda setter inn igjen nå? Det var bra.

Er det slik at vi kan kreve økningen på kraftprisen refundert av FRP ? Er det rart partiet nulles , signaliserer noe og gjør dette ?

Professor Ørebech skriver at «dersom EU's energiforordning skal godkjennes, må det være tale om en mellomstatlig avtale mellom likestilte stater, som sammen etablerer et felles internasjonalt organ i full gjensidighet. Energiunionen har full kontroll med ESA, og det er null gjensidighet. EU har vedtaksmyndighet, – dvs. at Norge overlater makten til et EU-organ som Norge ikke er medlem av. ESA er således blitt et organ for EU, og ikke for EFTA-statene. Norge praktiserer en løsning i strid med grl. § 1. Regjeringen har således satt Norge i et «lydrikeforhold» som strider mot grunnloven (Andenæs s. 266). Dette viser at grl.§ 1 er overtrådt. Eneste løsningen for regjeringen er i denne situasjonen å foreslå endring av § 1.» (§ 1: «Kongeriket Norge er et fritt, selvstendig, udelelig og uavhendelig rike. Dets regjeringsform er innskrenket og arvelig monarkisk.»)

Avslutningsvis skriver Søviknes: «Denne debatten må og bør preges av fakta, ikke følelser. Fakta er at denne saken verken er en trussel mot norsk suverenitet, eller noe som vil gi høyere strømpriser i Norge».

Og der forsvant den siste resten av troverdighet!

https://www.tk.no/meninger/leserbrev/olje-og-energidepartementet/terje-soviknes-uten-troverdighet/o/5-51-383455

For en gangs skyld sier Søviknes noe riktig.

Strømprisen selv interesserer da egentlig ikke så mye, men avgiftene norske politikere beriker seg med gjør derimot strømprisene uspiselig for mange.

Men det er da typisk da, FRP satt i opposisjon og hevdet at det bare var å senke avgiftene for å hjelpe folk over kuldeperioden, men nå i regjering så øker de de samme avgiftene selv og forsvarer det.

Skulle vært mulig å sette et opposisjonsparti til makta for da har de da litt vett og forstand, men straks de kommer i regjering så forsvinner liksom alt vett og forstand og grådigheten tar over. Men de har jo "bare" 1000 milliarder på bok så de trenger jo sårt mer penger å sløse bort.

Denne tråden handler om markedsprisen på strøm et lite øyeblikk i ettermiddag.
Noni
06.11.2019 kl 20:57 293

Ja det er helt sprøtt at vi har gitt bort strømmen vår gratis, og må kjøpe den tilbake
dyrere.
Det ser ut som det er samme galskap som da Regjering og Storting drøftet EØS s
trygderettigheter.
Send Stortinget og Regjeringen på kurs om EØS/EU-regler.
Redigert 06.11.2019 kl 21:09 Du må logge inn for å svare
Noni
06.11.2019 kl 21:14 276

Nei dette blir Trygdeskandalen opp igjen. Da forsto ikke heller noe av EU/EØS-reglene, hverken Regjering eller Rettsvesen EU-reglene.

Avgiftene har alt å si for strømprisen, den er tross alt 2/3 av strømregninga, så dess høyere strømpris dess høyere avgifter.
Det meste henger i hop Bekte.

Men dette handler om markedsprisen et lite øyeblikk i ettermiddag. Ikke kostnaden du har på å kunne ta ut strøm fra kontakten i heimen din.