Steingalen folk og land, de frakter også stein fra Kina?


Berg og Stein-landet!
CO2-bombe i miljøgata – har hentet over 500 tonn stein fra Kina. Den nye miljøgata er laget av stein fra Kina. Det betyr ni ganger mer CO2-utslipp enn ved bruk av lokal stein. http://polopoly.prod.agp.cloud.atex.com/preview/www/2.28505/2.28522/1.2749078

Miljøgata, som er en del av Bypakke Grenland, skal sørge for et grønnere Porsgrunn sentrum. En av drivkreftene er redusert CO2-utslipp.

Reglement
Importen skjer til tross for at politikerne har vedtatt et reglement der de skal fremme klimavennlige løsninger ved innkjøp av varer og tjenester.

En kubikk kinastein har et CO2-avtrykk på 900 kilo. For lokal, norsk stein er det kun 100 kilo. Kommunens politikere har vedtatt et anskaffelsesreglement. Der står det blant annet: «Kommunene skal innrette sin anskaffelsespraksis slik at den bidrar til å redusere skadelig miljøpåvirkning og fremmer klimavennlige løsninger der dette er relevant. I forkant av hver anskaffelsesprosess skal anskaffelsens miljømessige konsekvenser vurderes. Dette innebærer at kommunene må vurdere hvilke anskaffelser som utgjør en miljøbelastning slik at det er relevant å stille miljøkrav.»

I dette tilfellet trenger man ikke gå så langt som til Kina for å hente granitt. Rocks of Norway i Larvik har gatestein på lager.
Redigert 06.11.2019 kl 14:14 Du må logge inn for å svare

I Kina lønnes en steinhugger med 2 Kr i timen/dag. I Norge Kr. 750 +

CO2 avtrykket gir seg da selv. Man kjøper billig og så selger det dyrt fks. til en Kommune og private
Redigert 06.11.2019 kl 14:48 Du må logge inn for å svare

Oliver, skulle det vært sendt med fly mener du?
Noni
06.11.2019 kl 16:31 174

Steinhuggerne i Kina lever av dette. De trenger å ha jobb for ikke å sulte.
Vi har foressten steintrapp fra Kina.
zizzy
06.11.2019 kl 16:32 172

Det teller vel hva pengene går til også. Hvis en norsk steinhugger med mye bedre lønn bruker de til en sydentur og en kinesisk til litt mer ris så er vel miljøet best tjent med det siste selv om det er litt lengre frakt.
HanVann
06.11.2019 kl 16:46 160

Kinesisk stein er like naturlig som chop suey. Det er ikke der hunden er begravd. Iallefall ikke i Norge.
Norske steinhuggere er overvurdert fra de kommer ut av kunstskolen og Mannen har rast til ingen nytte.

Du har vel ikke tenkt den tanken at Norge kan være godt i utakt med resten av verden? 75 % av lønnen går da tilbake til denne staten vi ser oss råd å holde oss med. Kina er jo den mest fremadstormende økonomi i verden, i USA får man kjøp US gallon litt under 4 liter bensin, hva vi å betale for En liter her i landet. Og det raffinert med norsk olje.

Og kom ikke å fortell at vi er så dyktig...

Slike glupe innlegg bekrefter hvordan den norske Staten de siste 20-30 år har kunnet hente et helt "nytt folk" rett fra steinalderen, et tusen om ikke to bak vår egen tidsregning). Vell ankommet, og det etter og betalt reisen og gitt dem god betaling for å bosette seg defineres straks som (berikere), og det av våre egne folkevalgte? Heri ligger forklaringen på hvordan de selv kan bli folkevalgt i kongedømme demokrati folkestyret navn. Halve Europa går nå topp utdannete mennesker arbeidsledig, men våre egne folkevalgte? (Hvor kan ellers slike bli folkevalgt), selvrådeoppgitte Erna Solberg fra det delprivatisert partiet Høgre (Telenor-Hydro- DNB-Statoil. Mesta. Avinor osv.) «nordmenn må jobbe mer» og lenger? For å holde liv i slike som henne selv og arbeiderklasseguttene Jens og Jonas. Når topp utdannete søreuropeer ankommer kongeriket for egen regning, får dem beskjed av Ap ministeren Hanne Bjurstrøm, og bare reise hjem igjen? Statsbedriften Statoil Hydro Yara Telenor er mafiabedrifter som går på trynet, både i India Pakistan Russland og ellers hvor i verden de har etablert seg med Ape regjeringens kongerikets Norge velsignelse. Sovjetstaten Norge! Ape Giske sier at jeg eier 54 % i Telenor, hvem av oss har sett noe til dette?


"Den importerte befolkningsveksten fra steinalderens Afrika" har økt den gjennomsnittlige IQ i det norske urfolk betraktelig. Ganske avslørende----- Når så topp utdannet søreuropeer ankommer Norge for egen regning, får de beskjed av Ape ministeren Hanne Bjurstrøm; se til å reise hjem igjen. Den tidligere forretningsmannen har mastergrad både i politikk og økonomi. Inntil for tre år siden var han salgssjef for en petrokjemisk fabrikk i hjemlandet.
http://blogg.bt.no/preik/2012/01/24/naboer-i-nod-2/
http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Lokket-til-Norge_-lever-i-fattigdom-2643513.html
Helvede er nemlig heller ikke et sted langt borte, men en tilstand ganske nær for alt og alle.
dirken
06.11.2019 kl 23:05 110

Lurer av og til på hvordan Olivers drømmesamfunn ville sett ut. Det hadde nok vært fritt for bullshit.

Nordmenn har funnet seg i så mye drit at de ikke lenger kjenner stanken fra den åpne kloakken rett utenfor ditt eget griseslakteri. De av dere som fortsatt har luktesansen intakt, etter å ha blitt ammoniakk forgiftet i generasjoner, forstår dere ikke hva jeg skriver?