TRVX - ORR OVER 25 I DEL 2 AV FØFLEKKREFT-STUDIE....


Oslo (TDN Direkt): Hvis dataene i del 2 av Targovax' studie på føflekkreft viser en overordnet responsrate (ORR) på over 25 prosent vil det bli ansett som godt.
Det sa administrerende direktør Øystein Soug under tredjekvartalspresentasjonen torsdag.

Gjennom de neste 3-12 månedene vil Targovax rapportere data fra to av de fire pågående ONCOS-102 studiene, en studie for behandling av kreft i lungesekken (mesothelioma) og en studie som tester ut virusets effekt på føflekkreft (melanoma).

Mest fremgang har selskapet hatt med studiet på føflekkreft (melanoma), og hvis dataene i del 2 av studien er like gode som i del 1 så vil dette være veldig bra, mener Soug.

-Overordnet responsrate på 33 prosent som vi hadde i del 1 studien er veldig bra, og når vi prater med farmasiselskaper og potensielle partnere, så er de veldig nysgjerrige på disse dataene, men det de venter på er at disse gode resultatene skal bli bekreftet av del 2 i studien, sa Soug.

Han legger til at dataene i del 2 vil anses som gode dersom det er en overordnet responsrate på over 25 prosent, og dersom dataene i del 2 er lovende så kan dette gjøre veien til regulatorisk godkjennelse noe kortere, ifølge ham.

-Med de dataene vi har på de indikasjonene vi jobber med så er det typisk at man kan få en fremskyndet godkjennelsesprosess av legemiddeltilsynet, sier Soug til TDN Direkt etter kvartalsfremleggelsen. Ytterligere studier vil mest sannsynligvis gjøres i kombinasjon med sjekkpunkthemmere, og dette krever en partner.

-Vi er i løpende dialog med potensielle partnere, men vi har ikke noe konkret å komme med her, sier Soug til TDN Direkt.

Han påpeker at melanoma er en krefttype som er sjelden, men det er mange pågående studier spesielt i USA, så konkurransen i pasientrekrutteringen kan være utfordrende.

-Nå har vi åpnet Oslo universitetssykehus, og der er det ingen konkurrerende studier. Vi ser ikke på muligheter for ytterligere lokasjoner i studien vi har nå, men i neste studie må vi ha flere lokasjoner, sier Soug til TDN Direkt.

Targovax har også to andre pågående studier i samarbeid med andre aktører. I tillegg jobber selskapet med den pre-kliniske utviklingen av neste generasjon ONCOS-virus, og de har nå fått noe data på ONCOS-210 og 212- virusene.

I den pågående fase 2-studien med bruk av ONCOS- viruset i behandling av kreft i lungesekken (mesothelioma) ventes resultatene i januar. Etter at dataene foreligger vil selskapet vurdere veien videre, men Soug tror neste steg blir en kombinasjonsbehandling med sjekkpunkthemmere. Dette vil kreve en partner. Dersom man lykkes med dette studiet og ser at ONCOS-viruset sammen med sjekkpunkthemmere har en god effekt, så er det et stort marked som åpner seg. Sjekkpunkthemmere har kommet inn i behandlingen av denne typen lungekreft og den totale omsetningen av sjekkpunkthemmere er på 20 millioner dollar i dag, men det er bare 10-40 prosent som responderer.

susanne.solberg.nilssen@tdn.no TDN Direkt, +47 21 95 60 70
Redigert 07.11.2019 kl 14:42 Du må logge inn for å svare
SomSa
07.11.2019 kl 14:58 352


BergenBio har sagt det samme når det gjelder 25%, og det betyr at det er verdt å forske videre....... om det blir et salgbart produkt med litt over 25% er noe annet.

"den totale omsetningen av sjekkpunkthemmere er på 20 millioner dollar i dag"
Jeg tror det mangler noen sifre her.

Keytruda annual revenues surpassed the annual revenues of Opdivo for the first time in 2018 ($6.7 billion for Opdivo, $7.2 billion for Keytruda)
https://www.pharmaceutical-technology.com/comment/cancer-immunotherapy-2019/

Det er en journalist har skrevet denne oppsummeringen/sin mening hos Nordnet. Det er ikke uvanlig det skrives feil.
Redigert 07.11.2019 kl 15:08 Du må logge inn for å svare