### EMGS - historisk kvartal ###


Jeg bladde igjennom samtlige Q3 rapporter siden 2007. Ingen q3-kvartaler er bedre enn Q3-19. Det var et par Q3 med $11 mill EBITDA men da med kraftige netto tap.

EBITDA i Q3-19 ble på $15,7 mill, det er et rekordkvartal vi snakker om, dere får korrigere meg her, men jeg kan ikke finne bedre Q3 tall.

Mange vil mene EMGS er en syklisk aksje, det kan diskuteres. De holder ikke på med seismikk (som er en nødvendighet) i oljeleting. EMGS er et nisjeprodukt, et tilleggsprodukt til seismikk som ikke er nødvendig, før nå tydeligvis. Backloggen økte med over 3000% i 2019, mens seismikkselskapene skraper i bunnen av pengekassen sin. PGS må refinansiere, selskapet som skuffet inn penger mens EMGS slet med å få endene til å møtes. Nå ser det ut til å bli snudd på hodet.

EMGS tjente aldri penger før i Q4-2013 og tre kvartaler i 2014, så kom oljekrakket og oljeselskapene fikk andre ting å tenke på.

For noen år siden mens EMGS fortsatt tapte penger, var børsverdien flere milliarder. Nå som EMGS har et av de beste kvartalene noen sinne, er interessen lik null og markedsverdien er 300 mill kroner

Det har egentlig tatt 10 år før teknologien til EMGS har slått igjennom og blitt standard verktøy i forbindelse med oljeleting. Vi kunne lese i dagens presentasjon at EMGS har tre brønnkalibereringskontrakter, dette er samarbeidsavtaler med tre store oljeselskaper. Dette har de aldri hatt før. Dette er nøkkelen til en jevn strøm av inntekter fremover. I tillegg har EMGS fått store kontrakter av Petronas og PEMEX.

Som fagtidsskriftet geo365 skrev i 2017:
"Oljeunnet på Kayak-prospektet i Barentshavet bør ha som konsekvens at EM blir obligatorisk i jakten på og evalueringe av nye prospekter i Barentshavet."
https://www.geo365.no/olje-og-gass/an-important-discovery/

Den voldsomme økningen i backloggen i 2019, støtter oppunder stadig mer positiv omtale av teknologien til EMGS.

Den historisk elendige børsutviklingen til EMGS, har selvfølgelig satt en støkk i mange investorer over tid. Mange har tapt store summer. Det forklarer også hvorfor analytikere og andre "eksperter" er musestille. Men det er disse aksjene som står opp fra de døde, som virkelig skyter høyt på børsen. Selskaper som mange har avskrevet for lenge siden etter utallige kvartaler med tap og emisjoner. Trygve Hegnar omtalte EMGS for 3 år siden "De er mer eller mindre ferdig". Han mente altså at selskapet er konkurs.

Med utviklingen i backlog og profitt vi ser nå i 2019, hvorfor skal ikke kursen gå til ny all time high? Hvis en aksje har falt på børsen over flere år, er det ingen automatikk i at den ikke skal gå til nye høyder.
Redigert 07.11.2019 kl 21:24 Du må logge inn for å svare

De tjente penger nå ja, men så kommer vinteren og de har ikke kapital til å overleve vinteren, selvom båtene ikke er i Nordsjøen denne vinteren. De må hente mer penger.
Matsern
07.11.2019 kl 21:12 559

EMGS is currently experiencing a delay in the payment of one of the Company’s invoices under an on-going acquisition contract in the Americas. Furthermore, the Company is experiencing delays in the approval process for several other invoices which are ready for final submittal to the customer. The outstanding amounts as of the balance date have been recorded as part of the trade receivables on the Company’s balance sheet included below in this report. Should the payment delays continue, this will have a material detrimental effect on the Company’s liquidity and solidity, including the Company’s ability to remain compliant with the free cash covenant.

EMGS har sendt ut regninger for 20 mill dollar, som de jobber med å få inn. "Should the payment delays continue", ergo får de inn pengene, så oppstår ingen cash-problemer.
Redigert 07.11.2019 kl 21:13 Du må logge inn for å svare
Matsern
08.11.2019 kl 01:22 453

Det tar litt tid før dagens resultater synker inn i markedet. Nordea har dekning på EMGS, så de vil nok komme med en kommentar i løpet av de nærmeste dagene.
Matsern
08.11.2019 kl 08:44 345

I dag skal vi opp!
Mr DT
08.11.2019 kl 10:36 281

FAKE NEWS - Mr. Matsern