NATTO: NY UTBYTTEMASKIN?

Herman*
NATTO 21.11.2017 kl 21:09 37160

Natto skiller ut sin Pharma virksomhet i egen virksomhet. Denne virksomheten vil ikke omtales i dette innlegget, men vi kan se på muligheten for at NATTO beveger seg fra break even til en potensiell utbyttemaskin. Med en bruttomargin på 50%, er break even basert på dagens kostnader, ca 70 millioner. I beste fall vil selskapet omsette for rundt 70 millioner i år, men det kan bli noen millioner mindre. Pharma kostnadene som nå skilles ut har vært på ca 2 millioner per kvartal. Natto utsteder et lån til markedsvilkår til Pharma enheten. Med 10% rente, vil dette utgjøre ca. 5 mill per år. Da mye IP og R&D rettigheter overføres til Pharma enheten, vil også avskrivningene reduseres. La oss si at de blir på 4 mill per år. Omsetningen i 2018 bør bli ca. 100 mill, noe som ikke er spesielt imponerende sammenlignet med tidligere ambisjoner. Med de nye tallene får vi da break even på ca. 56 millioner. All omsetning over dette vil gi et positivt EBIDTA på 50% av overskytende beløp. På 100 millioner vil vi da få et EBIDTA på 22 mill. Avskrivninger på 4 og renteinntekter på 5 vil gjøre at Resultatet før skatt blir ca det samme som EBIDTA. Hvis vi går til 2019, og legger til grunn en omsetning på 150 millioner (bør være realistisk), ser vi at EBIDTA stiger dramatisk til 47 mill. Dette forutsetter at kostnadsbasen ikke endres i 2019. Bruttomarginen vil antagelig overstige 50% på grunn av endret produkt mix og større effektivitet i produksjonen, men for å være konservativ har samme bruttomargin blitt brukt. 2020 er langt unna, men et EBIDTA på 60-80 mill er innenfor rekkevidde hvis de ikke faller for fristelsen til å øke kostnadene vesentlig.
Herman
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Herman*
19.01.2018 kl 13:15 10187

Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

OSLO
+0,38%
835,85
BRENT
-0,56%
68,92
EUR
+0,18%
9,62


Administrerende direktør Egil Greve i Kappa Bioscience er trygg på at omsetningen skal betydelig opp. Inger Reidun Aukrust er ikke redd for at noen skal kopiere deres metode. Foto: Javad Parsa
Administrerende direktør Egil Greve i Kappa Bioscience er trygg på at omsetningen skal betydelig opp. Inger Reidun Aukrust er ikke redd for at noen skal kopiere deres metode. Foto: Javad Parsa les mer
Nyheter Industri
Fikk kjemien til å stemme. Nå kan de bli rike på vitaminrikt stoff
Det er fem ganger dyrere enn gull, men kan fremstilles syntetisk. Det gir milliardutsikter for Kappa Bioscience, der Christen Sveaas er hovedeier.

Ida Grieg Riisnæs FØLG MEG
Publisert: 15.01.2018 — 11:59
Oppdatert: 15.01.2018 — 15:02
Les hele avisen

Som de første i verden klarte kjemikerne Inger Reidun Aukrust og Marcel Sandberg å fremstille K2-vitaminer syntetisk i stor skala. Med dette tror de at de kan ta innersvingen på konkurrentene.

– Syntesen er vanskelig, fryktelig vanskelig. Derfor er vi ikke redde for at andre skal kopiere vår metode. Flere har forsøkt, men ingen har klart det, sier Aukrust.

Oppfinnerne og forskningslederne Marcel Sandberg (i midten) og Inger Reidun Aukrust produserer syntetisk vitamin K2 langt billigere enn konkurrentene, mener administrerende direktør Egil Greve i Kappa Bioscience. Foto: Javad Parsa
Oppfinnerne og forskningslederne Marcel Sandberg (i midten) og Inger Reidun Aukrust produserer syntetisk vitamin K2 langt billigere enn konkurrentene, mener administrerende direktør Egil Greve i Kappa Bioscience. Foto: Javad Parsa
Kjemikeren, oppfinneren, forskeren og gründeren befinner seg i Kappa Biosciences skinnende nye laboratorium, et steinkast fra Ullern kirke i Oslo. Omgitt av glasskolber og rør, og til og med en liten reaktor, viser hun frem det endelige produktet, et neongult pulver, rent K2. Prisen er 175 dollar per gram, fem ganger prisen på gull.

Rent vitamin K2 koster 175 dollar per gram, fem ganger gullprisen. Foto: Javad Parsa
Rent vitamin K2 koster 175 dollar per gram, fem ganger gullprisen. Foto: Javad Parsa
Sveaas har troen

Vitamin K2 har hatt et frynsete rykte både blant investorer og forskere. Konkurrenten Nattopharma, det eneste selskapet på Oslo Børs som har satset fullt på K2, har etter ti år på børs ennå ikke tjent penger.

Vitamin K
Finnes i to typer: K1 og K2
Fettløselig vitamin som raskt går ut av kroppen.
K står for koagulasjon. På 30-tallet fant forskere ut at K-vitaminet var avgjørende for at blodet levrer seg.
K1 finnes i grønnsaker som kål, brokkoli og spinat, mens det er mye K2 i muggost og aller mest i den japanske retten natto, som er gjærede soyabønner.
Flere forskningsrapporter viser at K2 hindrer kalkavleiringer i blodårene, og i kombinasjon med kalsium og D-vitamin styrker det skjelettet, men mange mener at dokumentasjonen ennå ikke er god nok. Norske helsemyndigheter har ingen anbefaling om K2 som kosttilskudd.
Vis mer
Det har ikke skremt Christen Sveaas, som kom inn som hovedaksjonær for seks år siden. Nå eier hans Kistefos 55 prosent av Kappa Bioscience, mens de to oppfinnerne eier rundt 20 prosent.

– Dette er selvsagt en investering vi er fornøyde med og håper å få mye ut av, sier investeringsdirektør i Kistefos, Gunnar Jacobsen, som har vært styreleder i Kappa siden 2014.

Han mener selskapet har et internasjonalt potensial, et godt team, spennende teknologi og patentrettigheter.

Investor Christen Sveaas gikk inn som hovedaksjonær Kappa Bioscience for seks år siden. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Investor Christen Sveaas gikk inn som hovedaksjonær Kappa Bioscience for seks år siden. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
– Vi har veldig støttende og gode eiere, sier administrerende direktør Egil Greve, som selv eier ti prosent.

Fortsatt er det mange medisinske eksperter som tar forbehold når det gjelder K2, fordi de mener effekten ikke er godt nok dokumentert. Men de siste årene har flere anerkjente studier konkludert med at K2 motvirker kalkavleiringer i blodårene og, i kombinasjon med kalsium og D-vitamin, styrker skjelettet.

Les også: Verdens første digitale pille godkjent
Flyttet hjem fra India

Det er ti år siden Inger Reidun Aukrust og Marcel Sandberg jobbet i Sintef og fikk nyss om Nattopharma, som produserte vitaminet K2.

– Vi så på molekylene og fikk en idé til hvordan vi kunne produsere det syntetisk – fryktelig spennende for oss kjemikere. Vi skjønte at det kunne bli veldig mye billigere og renere enn å fremstille det i gjæringstanker på mange tusen liter, sier Aukrust.

Det tok et par år på «laben» å knekke koden, og enda noen år før de klarte å fremstille det stor skala i samarbeid med en kjemisk produsent i India.

I fjor ble produksjonen flyttet hjem til Norge, og nå produserer Aukrust og Sandberg alt hva de klarer i det nye laboratoriet med ni vitenskapelig ansatte. Foreløpig blir det rundt en kilo ren K2 i uken, det betyr fem tonn ferdig utblandet vare.

Mot milliardomsetning

Planen er en femdobling. Det betyr i så fall milliardomsetning.

– Dette er avansert kjemi. Det skjer ofte noe uventet. Det er godt å ha kontroll på alle prosessene under ett tak, sier Aukrust.

Hun er helt trygg på at ingen kan matche Kappas kvalitet og kostnadsnivå.

Administrerende direktør Egil Greve sier at kostnadene ligger langt under konkurrentene, og at de skal betydelig ned.

K2 er vitaminet som sist ble oppdaget, og det eneste som ennå ikke er ferdig kommersielt utviklet.

– Alle andre vitaminer har vært her i generasjoner. Nå selger vi til vitamin- og kosttilskuddsprodusenter i 21 land, og øker stadig, sier Greve og viser til at Orkla Health, Procter & Gamble, Swisse og Ritual er på kundelisten.

De fire siste årene har regnskapene gått i solid pluss med en kraftig økning i omsetningen hvert år.

– I fjor omsatte vi for over 100 millioner og fikk et resultat på rundt ni. Det skal bli betydelig mer i år, sier Greve.

De seiglivede helsemytene
Startgropen

Greve tror at Kappa Bioscience bare er i startgropen.

– Flere multivitaminprodusenter har begynt å inkludere K2; det alene tilsier en rask vekst. Det ventes at kosttilskudd i økende grad vil skreddersys etter behov. Flere velger bort multivitaminer fordi man sjelden trenger alle. Vi ser en rask fremvekst av produkter der noen få vitaminer og mineraler er rettet inn mot for eksempel kvinnehelse, benhelse eller hjerte-kar, sier Greve.

Tine lanserte i fjor energidrikken Styrk, som inneholder K2. Greve venter at det etter hvert blir flere dagligvareprodukter med K2-tilsetninger.

Ny verden

Forskernes store mål er å utvikle K2 som legemiddel. Det vil bety en helt ny verden av muligheter for Kappa Bioscience.

Før jul ga konkurrenten Nattopharma opp å utvikle K2 som legemiddel på egen bok, fordi det er svært kostbart, og skilte denne virksomheten ut i et nytt selskap.

– Det er mange som ønsker å samarbeide med oss om å utvikle K2 som legemiddel. Vi trenger mer dokumentasjon, men i løpet av et par år vil vi ta stilling til om vi skal starte kliniske studier. Det vil være svært kostnadskrevende, men vil også gi et helt annet potensial som medisin for hjerte-kar-sykdommer, sier Greve.

– Forskningen på dette feltet eksploderer
Ikke avvisende

Helsedirektoratet avviser ikke at K2 kan ha en gunstig virkning som kosttilskudd.

– Vi er generelt restriktive med å anbefale kosttilskudd, men K2 er blant de stoffene som vi vil vurdere å innlemme når vi snart skal revidere de nordiske anbefalingene for næringsstoffer, sier avdelingsdirektør Henriette Øien i Helsedirektoratet.

Hun forteller at det i så fall må foretas en bred gjennomgåelse av de vitenskapelige studiene som er gjort på effekten av K2 før direktoratet eventuelt vil anbefale det som kosttilskudd.

I dag er det bare tran eller annet vitamin D-tilskudd direktoratet tilråder som kosttilskudd for folk flest.(Vilkår)

Les også:
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
surplus
19.01.2018 kl 12:31 10205

Kappa med ny metode. Blir nattopharma fullstendig akterutseilt?

Har ingen tilgang til artikkel. Noen som vil kommentere?

https://www.dn.no/nyheter/2018/01/15/1159/Industri/fikk-kjemien-til-a-stemme-na-kan-de-bli-rike-pa-vitaminrikt-stoff
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
pips
11.01.2018 kl 10:28 10445

Det er ikke tvil om at det tilsynelatende går fremover. Men vi et vel rundt 0% opp i avkastning på et år nå. Det et ikke holdbart.
Synes også det er merkelig at det ikke kommer inndidekjøp når vi er på disse nivåene.
Jeg mener også at vi alle burde stemme imot billige opsjoner til ledelsen neste gang det kommer opp.
Dette skyldes at ledelsen underpresterer.
Det er deres ansvar når de flopper på utbygging av syntetisk K2.
De har på ingen måte (så langt) fått det de har uttrykt ut av diverse kontrakter. Herunder både Glanbia og Imcd.
Ny ingrediens kom ikke som lovet.
Har tidligere uttrykt spørsmål ved Hogne Vik sitt engasjement i Eqology og sitt eget selskap. Hvordan har han tid da til å fokusere på Nattopharma i tilstrekkelig grad. Ut fra den belønningsgraden han får kan ikke det gå.
Natto har nå et svært apparat som ut fra alle solemerker underpresterer i forhold til størrelse.
Greier de ikke å komme med solide løft til og med 8 februar, stemmer jeg for aksjonæropprør.

Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
11.01.2018 kl 00:47 10549

tull og tøys, ingenting av det ledelsen kommer med er innafor.
pharma-partner har vært annonsert i 4 -5 år, og under kap.mark.dagen visste de ikke hvem de skulle samarbeide med, snakk om svada.
eneste de klarte og hoste opp var, nytt selskap, pharmaco. fast styre skal være på plass om 4-6 uker når de publiserte dette. skal bli spennende og se om ca 4 uker. tipper det ikke har skjedd den store forandring, for de valgte på 'øverste' hylle.
dette var nok den eneste løsningen for å lure noen inn i selskapet slik at de klarte og gjennomføre en emiss. forige emiss var det så vidt de klarte og skrape sammen noen grunkers.
alltid når natto kommer med en presentasjon så er det, forsinkelser osv osv. de klarer ikke og overholde noen ting.
kursen vaker rundt niern, noe aksjen har gjort det siste året, mens loversen har synset om kurser rundt 200-500.
den 8 februar kommer dommen, men det blir nok som om vanlig noen unnskyldninger.
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Herman*
10.01.2018 kl 13:45 10612

Når Nattoledelsen firedobler kapasiteten på syntetisk på noen få måneder, samt sier at syntetisk vil være det dominerende produktet fremover, er de enten svært naive, eller så kan 2018 faktisk bli det jubelåret 2017 ikke ble. La oss ikke glemme hva de aller største globale aktørene krever for å inngå en avtale med NattoPharma (eller andre):

1) Lavere pris: Prisen har falt litt, men vil falle ytterligere når volumene blir vesentlig større. Dette kan være en realitet om få måneder.
2) Betydelig produksjonskapasitet
3) Opprettholde et varelager av en viss størrelse som buffer mot produksjonsutfordringer

Ledelsen snakket for flere år siden om avtaler med navngitte giganter, men sannheten er at Natto fremdeles ikke har klart å oppfylle de ovennevnte kravene. Det kan se ut som disse kravene vil bli oppfylt i løpet av 1H, så da blir det spennende å se om vi kan få selskapets første "mega avtale" i løpet av året.

Herman

Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.01.2018 kl 00:24 10720

link-leif, du burde rapporteres. alt det pisset du har servert opp igjennom skal en lete lenge etter. link på link, og ingenting har vært kursdrivende. ingenting av det du har hausset har det vært hold i.
du snakker om fantasikurser som ikke er i nærheten av dagens kurs. hvis du ikke har fått det med deg, så vaker fremdeles natto rundt 8-9 tallet, og ikke mellom 200-500. 8-9 tallet har aksjen vært de siste 12 mnd, men det har du sikkert ikke fått med deg.
du og resten av loversen sitter i deepshit, men skjønner det ikke. forresten, pips har fått opp øynene.


pips
I går kl 16:38
154
Del
Rapportér
Under en mnd til resultat av andre halvår. Tror jeg er så nedpsyket av de dårlige resultatene til Natto at jeg ikke lengre har noen forventninger. Det er jo ikke bra.
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
09.01.2018 kl 22:48 10706

Bjarne
Han må rapporteres, det ble vel forkjedlig for han på det andre forumet, når ingen gidder å åpne innleggene på tråden han preiker med seg selv og fabian. Makan til tulling, har jaggu ikke mye å ta seg til.
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Bjarne Kanin
09.01.2018 kl 22:25 15101

Det skal vel gå an å blokkere brukere i det nye forumet, så vidt jeg har lest. en hvordan vet jeg ikke.
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
pips
09.01.2018 kl 21:07 15120

Å helvete. Har du tatt veien hit også nå.
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
09.01.2018 kl 19:50 15207

pips, alt er ikke så bra likevel?
det har ikke vært måte på hvor aksjen er blitt hausset i årevis, og kursmål 200 for 3 år siden, og det siste kursmålet som ble postet i 2017 var 350-500 om noen år.
realiteten begynner vel og synke inn, så det begynner vel og tære på psyken til enkelte når aksjen faller omtrent hver dag.
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
pips
09.01.2018 kl 16:38 15218

Under en mnd til resultat av andre halvår. Tror jeg er så nedpsyket av de dårlige resultatene til Natto at jeg ikke lengre har noen forventninger. Det er jo ikke bra.
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Herman*
08.01.2018 kl 08:35 15344

Ellers kan jeg vel nevne at Fishburg,brandet som nå skal fronte MenaQ7 i Kina, distribuerer sine produkter gjennom 35000 butikker. Det er vel ikke noen grunn til å tro at distribusjonen blir noe dårligere de neste årene. Hva dette vil si for NattoPharma er uvisst, men ser ikke bort fra at dette blir selskapets største kunde i løpet av 1-2 år.
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
oxion
05.01.2018 kl 23:48 15483

Pips . Jeg kan si såpass at nå underpresterer ikke Natto!!!
Jeg satt en gang i en aksje som var like kjedelig om mulig enda kjedeligere enn Natto. Sitter der enda mer lastet enn noen gang.
Pcib går bra nå og kan lett 10 dobles fra dagens kurs.
Nattopharma er i samme båt, stol på dine vurderinger,vær tolmodig, så skal du se at din investering i Natto, var en av dine beste.!!
Vurderer faktisk å selge noen få i Pcib og kjøpe sperra i Natto.
Alt tilsier at Menaq7 blir en megasuksess..
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
pips
05.01.2018 kl 21:06 15494

Det spillet der vi nattoaksjonærer sitter og lurer på hvordan i svarte hele nattopharma underpresterer så vanvittig. Artig spill.
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
05.01.2018 kl 19:25 15517

oxion
Hvilket spill?
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
oxion
05.01.2018 kl 16:17 15611

Posten på 33 000 aksjer legges ut på 9.4 som en sperre.
Spillet er i gang !!
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Bjarne Kanin
03.01.2018 kl 21:40 15738

PT jævlig kjedelig saker. Men håper at det skjer positivt snart.
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.01.2018 kl 15:09 17068

I mai etter investorpresentasjonen er nok kursen nærmere 15 kr etter at man vet vekstraten for starten på året. Denne er jo estimert til 80% i følge den siste powerpoint-presentasjonen.
Redigert 21.01.2021 kl 06:54 Du må logge inn for å svare
pellegurk
03.01.2018 kl 14:51 16991

Jeg tror han satser på opsjoner nå på årsmøte. Sikrere investering. Ser ikke ut til (små)aksjonerene er bekymret for opsjonsutdelinger.
Redigert 21.01.2021 kl 06:54 Du må logge inn for å svare
pips
03.01.2018 kl 14:35 16972

Det tror jeg også. Men jeg tror også at den infoen kan være en fordel at det kommer ut i markedet. Det er går jo utrolig trått nå. Hadde vært greit å se eks Rosenbaum kjøpe.
Redigert 21.01.2021 kl 06:54 Du må logge inn for å svare
Herman*
03.01.2018 kl 14:24 17065

PIPS: Tror innsiderne tegnet seg for maksimalt beløp, noe annet ville ikke være rasjonelt.
Redigert 21.01.2021 kl 06:54 Du må logge inn for å svare
Herman*
03.01.2018 kl 14:24 17075

Svensson1: This is a weakness of the Company. They should obviously have adressed this in the last presentation: Why they are delayed and how delayed they are. Now we may have to wait until the Q4 presentation.
Redigert 21.01.2021 kl 06:54 Du må logge inn for å svare
Svensson1
03.01.2018 kl 14:19 17096

Looking at the Market Cap presentation again, I note that these three areas are mentioned together with "Develop New Ingredients" (slide 46) - Joint Health, Digestive Health, Mental Acuity



Redigert 21.01.2021 kl 06:54 Du må logge inn for å svare
Herman*
03.01.2018 kl 12:41 17125

Svensson1: This is a weakness of the Company. They should obviously have adressed this in the last presentation: Why they are delayed and how delayed they are. Now we may have to wait until the Q4 presentation.
Redigert 21.01.2021 kl 06:54 Du må logge inn for å svare
Svensson1
03.01.2018 kl 10:59 17143

By the way, does anyone know when more information from NattoPharma about the first new ingredient can be expected?
Clearly, this info was not provided in 2017 as earlier estimated.
Redigert 21.01.2021 kl 06:54 Du må logge inn for å svare
pips
03.01.2018 kl 09:08 17160

Er det rimelig å be om en oversikt over hva innsiderne tegnet seg for i PharmaCo? Burde vel børsmelding?
Redigert 21.01.2021 kl 06:54 Du må logge inn for å svare
oxion
02.01.2018 kl 22:14 17323

Tror vi har en morsom reise fremfor oss, spesielt morsomt er det å se at flere store seriøse merker går over til Menaq7... Mesteparten av dagens produkter er rettet mot benhelse.
Nå fremover vil hjertehelse bli det store vekstområdet, og med nattopharma sine patenter må jo dette bli Knallbra...
Redigert 21.01.2021 kl 06:54 Du må logge inn for å svare
Svensson1
02.01.2018 kl 22:12 17275

Life Science Sweden AB is one of the major shareholders in NattoPharma and PharmaCo. Their chairman is also a board member (Stefan H) in NattoPharma.
Therefore it might be quite interesting to see how they describe NattoPharma in this prospect document which they have created in order to raise 22 MSEK.
http://www.nyemissioner.se/files/rights-issues/3202/prospekt.pdf

Regarding dividends, Life Science Sweden describes their exit strategy for NattoPharma as - Dividends.
Redigert 21.01.2021 kl 06:54 Du må logge inn for å svare
Herman*
02.01.2018 kl 20:25 17401

Jeg antar at vi står fritt til å kjøpe/selge PharmaCo aksjer utenfor børs. Når det gjelder kursen, må vi (som tidligere diskutert) se konkete tall før markedet reagerer. Det at selskapet firedobler kapasiteten på syntetisk fra oktober17 til mars18 antyder jo at ledelsen har tro på omsetningsøkning, men her er det dessverre bare "hard facts" som gjelder. Blir spennede å se om selskapet bikker 20 mill i Q4.
Redigert 21.01.2021 kl 06:54 Du må logge inn for å svare
In Time
02.01.2018 kl 19:59 17395

I meldingen fra 20.11 angående Strategic Spin-Off står det følgende:
En egen notering innen 12 måneder på norsk, svensk eller annen internasjonal børs vil bli vurdert av det nye styret i PharmaCo.
Jeg vil tro at omsetning av aksjer i PharmaCo AS ikke er mulig før notering er på plass.
Redigert 21.01.2021 kl 06:54 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.01.2018 kl 18:59 17440

Da var PharmaCo aksjer synlig på konto, når tid kan disse fritt omsettes?
Redigert 21.01.2021 kl 06:54 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.01.2018 kl 00:05 17517

Godt Nytt År alle Natto aksjonærer så får vi inderlig håpe at 2018 blir et mer lønnsomt år å være aksjonær i Natto Pharma. Vi er mange som har vært utrolige tålmodige, og jeg tror virkelig at kommende år blir bra. Personlig har jeg stor tro på at Kina avtalen kan generere stort volum og når vi nå i løpet av Q1 virkelig får opp produksjon kapasiteten tror jeg dette blir bra. Har også en god følelse ar det skjer noe med PharmaCo om ikke så lenge og det bør synliggjøres i kursen i Natto slik eiersituasjonen er. Men uten likviditet skjer det ikke mye så vi er helt avhengig av nye aksjonærer.
Redigert 21.01.2021 kl 06:54 Du må logge inn for å svare
Herman*
30.12.2017 kl 22:03 17692

Sluttkurs for 2017 ble 9 kroner, noe som er både pinlig og trist. Jeg er enig med Livsstil som indikerer en kurs på 20 kroner innen utgangen av 2018, men klok av skade vil jeg tillegge at jeg da forutsetter at selskapet leverer i henhold til guiding. Potensielle triggere i 1H er:

1) Et Q4/2017 som er mindre ille enn det som er varslet. Selskapet har guidet 30-40 mill, alt over 35 mill vil nok være kursdrivende.
2) Lansering av en eller flere nye ingredienser.
3) Pharma/Finansiell avtale/transaksjon i PharmaCO.
4) Investorpresentasjon i mai, hvor selskapet legger frem sterke omsetningstall for jan-april. Alt over 30-32 mill vil vel være kursdrivende. En bruttomargin som er tilbake på rundt 50% vil også kunne være kursdrivende.
5) Nye kommersielle avtaler: Selskapet øker kapasiteten vesentlig i Q4/17 og videre i Q1/18. Er det nye større kontrakter på gang?

Herman
Redigert 21.01.2021 kl 06:54 Du må logge inn for å svare
oxion
13.12.2017 kl 06:32 17961

Da er det bare å vente på godmeldinger fremover..
Redigert 21.01.2021 kl 06:54 Du må logge inn for å svare
Herman*
12.12.2017 kl 21:30 18024

Dette var leit, har du ikke fått tegningsblankett i posten?
Redigert 21.01.2021 kl 06:54 Du må logge inn for å svare
oxion
12.12.2017 kl 20:57 18001

Hei Johnny , tegningsperioden gikk ut i dag kl 1300. Så du kan dessverre ikke kjøpe aksjer for dine tildelte opsjoner i pharmaco for kr 5,.
Men har du aksjer i nattopharma så har du indirekte i pharmaco også,for nattopharma eier 46% i det nye selskapet.
Lykke til .
Redigert 21.01.2021 kl 06:54 Du må logge inn for å svare