Magseis - kjøp 1 kr for 50 øre - årets nyttårsrakett?


Magseis har falt 75,95%% fra toppen (20,50 NOK) den 22. februar 2019. Etter flere flauser av den tidligere ledelsen som har bommet på esimater, var spikeren i kisten for selskapet da styreleder presterte å si no red falgs for Q3-Q4 i en investorcall medio september.

Deretter så ny CEO seg nødt til å rydde opp. Han kom med en PW og fremmet like etter et mistillitsforslag mot styreleder, som ble kastet. Aksjen ble solgt ned fra 11 kr til 5 kr på underkant av 1.8 % av de utestående aksjene i selskapet.

Magseis har 495 millioner NOK i kontantbeholdning.
Magseis har 25.000 noder verd a 65.000 NOK pr node. = 1.62 MRD NOK
Magseis har kontanter og lett omsettlig eiendeler fro 2,12 milliarder kr.
Magseis har flere verdifulle patenter, som er vanskelig å verdivurdere.
Magseis har en backlogg - denne settes til null! for å vise nøkternhet.

Magseis har ca 400 millioner kr i lån - en såkalt covernants. Til svært lav rente, 3%. De betaler fast 70 milllioner NOK i halvåret på dette lånet.

Magseis prises pr i dag til latterlig lave 912 millioner NOK.

Etter en prat med en analytiker som dekker selskapet avkrefter han muligheten for kapitalutvidelse. Selvom man tar høyde for ytterligre avskrivninger/kostander ifbm med fusjonen av Magseis og Fairfild, vil det ikke være i fare for å komme i brudd. Men som han sa. Mye elendighet er priset inn i Magseis nå, deriblandt kapitalutvidelse. Risk/reward i Magseis nå er historisk bra!

Magseis er den aksjen som har gått mest ned på Oslo børs, i tillegg er det stadig høyere etterspørsel etter havnbunnseismikk og fundamentae forhold i bransjen bedrer seg og vi forventer å gå inn i en ny oppgangskonjuktur for hele seismikk bransjen. Med dette bakteppe og at aksjen har falt såpass mye, ledelse er skiftet ut og egenkapitalen er såpass sterk som nevnt ovenfor. Ligger alt til rette at investorer som aldri har eid en Magseis aksje vil ta plass her innen kort tid for å sitte utover nyåret.

Når man i tillegg har en ny CEO som har uttalt at det er flere kontrakter til signering i Q4 (0 til nå) det er 34 børsdager igjen av Q4 og i 2019. For hver dag som går, jo større kjans er at man vokner opp til kontrakt eller bud på selskapet.

Topp 20 - har økt sin beholdning jevnt og trutt siden mars 2019. Og besitter nå rett i underkant av 70% av selskapet.

Bud på selskapet er jokeren som absolutt burde være med i alles investeringsbeslutning. Det er konsolidering i bransjen, Magseis sitter på unike patenter knyttet til sin havbunnseimikk. Det har gått rykter lenge når aksjen lå mellom 15-20 kr. Lurer på hva en evt intressent tenker nå når den ligger på 5 kr?

Jeg mener oppriktig at Magseis er den største oppkjøpskandidaten på Oslo børs.

Så, kjøpe 1 kr for 50 øre? Og i tilllegg posisjonere seg for årets nyttårsrakett?

Redigert 08.11.2019 kl 21:15 Du må logge inn for å svare
Matsern
08.11.2019 kl 23:38 2499

Kursen har falt kraftig på lavt volum uten at nye tall er ute. ca 10-15 mill kroner i omsetning når profit warningen kom. PGS har ca 20 mill kroner omsetning i aksjen på en dag uten nyheter. Magseis er en mygg i børssammenheng. Dette er naturligvis bull for oss som er i aksjern allerede. Det høres rart ut, men vi som er inne nå, er tidlig inne.

Som jeg har snakket om utallige ganger før. Magseis er kanskje verdens mest attraktive seismikkselskap i dag, langt foran PGS og andre streamerselskaper. At kursen stuper på grunn av dårlig drift, får være så, men det endrer ikke det fundamentale. Magseis skal opp på sikt, vi snakker 40-50 kr innen 3 år.
Redigert 08.11.2019 kl 23:39 Du må logge inn for å svare

Ny CEO har sittet så kort tid, at det kan være flere lik i skapet. En kontrakt er ikke en kontrakt før den er signert. På den andre siden tror man på verdiene som nevnt ovenfor så er det altid en tid for kjøp også. I Dagens FA sier styrelederen i Shearwater at de ikke vil ha flere båter men evt kjøp vil skje på andre området og at det kan være at de ser på ny teknologi for å styrke posisjonen.
Redigert 09.11.2019 kl 09:59 Du må logge inn for å svare
Odi.1
09.11.2019 kl 10:27 2318

Det hele er ett spill nå, flere , heldigvis få, som har latt seg lure på denne nedturen med mikroskopisk volum, ett volum som du ser kommer inn igjen , litt etter litt på topp 20 listen.
Short desperadosene sier muligens 3,25 også, nyt det og last opp flere long, er mitt råd, denne får en kraftig betalt fra Juni-Juli 2020.
Forutsetning at dem klarer å skjære ned på utgifter, og kapre kontrakter.

Det Nissene Short ikke forteller dere, er at om MF ikke har arbeid, får dem mikroskopiske utgifter kontra ordinære SS som må fortøye på gamle båter verden rundt, disse kostnadene er ekstreme for disse selskapene, for MF er det bare å parkere en 20^ container og vente på nye oppdrag, ingen dokking, ingen store utgifter til klassing , som må gjøres enten det er i bruk eller ligger Moored. Eventuelt overflødig personell, permitteres, her må båtene varm steikt, gå med topp besetning og enorme utgifter.
At det KAN komme flere lik i skapene, selvsagt . Her må en ha Malaysia jobben friskt i minnet, med etter den, er det også mye mer VAKT på slike tabber.
Har en mistanke at den ble brukt som en av lokke krokene for å få kjøpt Fairfield opp , og dem lot "skuta seile sin egen sjø " :)) just think…

To ting en også må tenke på om en skal kjøpe dette nå,
1) Hvordan var MSEIS sine resultater og gevinst før sammenslåingen ??
2) Hvordan var Fairfield sine resultat og gevinst før sammenslåingen ??
Les på prospekter på MF sine sider, der er det alt av informasjon, om dette og sammenslåingen. Warrens , blant annet.

HOLD. eller last OPP
Redigert 09.11.2019 kl 10:30 Du må logge inn for å svare

Kan virke som grytnes og vi ble vel hissige på grøten etter fusjonen.
Det er investert enormt i noder og systemer som skal effektivisere mobilisering. Nå ble det problemer i Malaysia og litt gruff i Nordsjøen. Da blir tallene kraftig forandret ifht bestcase som grytnes guidet for å få fusjonen i boks.

Jeg mener det bør være verdier i teknologien som overstiger børsverdien kraftig. Samtidig er tallene brutale. MSEIS må levere mer enn selvskryt.
Odi.1
09.11.2019 kl 10:52 2274

Tja, " selvskryt" Disse to selskapene leverer høyere Revenue en hver for seg , dette er lett å glemme. 450 USM er ikke så aller verst det heller om en bare fikk doblet eller triplet avkastningen under veis . Tenker det kostes opp i utgifter, absolutt ikke grats å slå sammen dette her heller, to helt forskjellige systemer , arbeidsmetoder, og ikke minst personell sine arbeidsforståelser.
Om oppryddingen sier CEO : "dette har jeg gjort før, så dette skal vi få til " :)

HOLD eller Last opp!

EDIT : og Revenuen ble jo ikke borte, slik noen vil at en skal tro, det ble flyttet til 2020 , kan være ett pluss, slik MF er organisert, da kan en plutselig få mye
bedre avkastning i følge rydde sjauen som pågår.
Redigert 09.11.2019 kl 10:55 Du må logge inn for å svare

Enig i det, ingen jobber er borte.
Spørsmålet er hvor profitten tok veien.
Ikke glem at de solgte noder som sminker tallene.
De bør ha så stor kontroll på nodemarkedet at de kan styre ratene bedre enn som to selskap.
Allikevel må jeg si det er lite halleluja i de analysene jeg har sett. Enten er analytikere klin idiotiske museumsvoktere, ellers så er det fremdeles en vei å gå.

Å prate om kursmål på 50kr nå er meningsløst.
Det er i allefall ikke matematisk begrunnet ut fra selskapets prestasjoner i 2018-19
Odi.1
09.11.2019 kl 11:10 2251


Gamle Mr Fairfielden sitter i gyngestolen sin og gynger mens han tenker, hmm stappfull konto med Dollar, aksje Mario tet i MF ( 18% ) , snart JUNI 2020.
Da kan han med noen få taste trykk kapre hele teknologien til dumme Nordmenn for peanøtter .
Noder ned mot 7 kg , billige å produsere , 150-160 dagers batteri tid. Kontra Gule gigantiske solboller med egenvekt som Fru Granneman og batteri kapasitet på under 30 dager. Bildene de får er å sammenligne med en Tanberg 1971 tv og en Samsung 55 ^ med HD kvalitet 2019.
Odi.1
09.11.2019 kl 11:17 2237

jb: " Allikevel må jeg si det er lite halleluja i de analysene jeg har sett. Enten er analytikere klin idiotiske museumsvoktere, ellers så er det fremdeles en vei å gå."

Analytikeren holder på med kun Reklamejobber for seg selv.

Helt tydelig, hausse opp ett 9-10 Milliarder gjelds selskap som åpenbart må tilføres enormt med milliarder, enten i NYE lån, eller en Grise EMISJON uten sidestykke.

Her kjemper de for å være "snillest" for å få millionene som aktører for å kjøre de alternativene .

Til og med en 12 åring ser jo at det umulig går bra i dagens marked med 9-10 Milliarder i gjeld og ratepriser " 1880 " talls....

Da må allmuen lures 24/7
Redigert 09.11.2019 kl 11:49 Du må logge inn for å svare

Dere liker å mobbe PGS som må refinansiere med eller ny EK.
Men se hvem som satt i styret til PGS fra 2006 - 2010, jo
denne dama dere skryter så mye av.
Og hva skjedde i PGS i denne perioden som PGS tapte så og si alt på:
Oppkjøp av MTEM, skotsk EM selskap til 1.7 milliarder kr, nedskrever til 0.
Oppkjøp av Arrow seismic, kostnad 864 mill dollar, det eneste som kom ut av
dette var en båt..
Odi.1
09.11.2019 kl 12:36 2176

9-13 års historikk her nå om avleggs seismikk teknologi , hehe omg

Og så går snart Grieg Seafood konken også da, regner jeg med ?? :)

En får nå bare glede seg over at bøtta snart er tom for Beis :)

Samtidig som vi gjør oss klar til å åpne luke NR 24 i Magseis "CASH" ( ALT MELLOM 1,2 OG 1,4 MILLIARDER KRONER ) hehehe….loosers
Redigert 09.11.2019 kl 12:46 Du må logge inn for å svare

Sorry, Odin. Jeg klarer ikke å dele den optimismen du har til enorme overskudd på kort sikt. Må også si jeg er litt i stuss på hvorfor et PGS i trøbbel er veldig positivt for MSEIS. Jeg tror også at noder vil ta mer over, men investorer som brenner seg skikkelig på seismikkbransjen går nok andre veier enn inn i MSEIS som sliter med tilliten..

Jeg tror mseis blir veldig bra, men det er pga et generelt oljeservicesegment som MÅ snu for at de som pumper opp skal få jobbene gjort.

Hun jobber ikke i grieg seafood men i holdingselskapet - stor forskjell.
Har man vært middels før er det vel stor sjans at man forsatt er middels.
Hun er en styregrossist som beviselig ikke kan så mye om seismikk, tror ikke
hun var førstevalget. Ser man på de som tidligere er bitt valgt både som CEO, CFO og
styreleder så viser de at de ikke har fått de riktige personene for selskapet.
En av de viktigste analysene man gjør er å se på ledelse og styre, og her har
selskapet en del å bevise.
Forøvrig begynner jeg å bli positiv til selskapet men jeg ser at de har en del
utforinger som må løses for at det skal bli et godt selskap.
Historien om seismikk på oslo børs er dyster lesning der det kun må være
TGS man kunne sitte lenge i uten å tape det meste. De andre aksjene som er og har
eksistert har bestandig har hatt store svinginger der man kunne tjene en bråte
med penger på eller tape alt. Det ser vi i dette caset også.
Odi.1
09.11.2019 kl 13:40 2120


" Jeg klarer ikke å dele den optimismen du har til enorme overskudd på kort sikt. "

det er helt lov å være skeptisk…
cinet
09.11.2019 kl 14:18 2084

Noen kjappe spørsmål til de som har fulgt med i lengre tid
-er fusjonen med fairfild nå gjennomført 100% ? , eller kan det komme noen nye fordelingstall opp mot aksjeverdier?
- har de fremdeles samme kontantbeholdning nå? Eller opererer du med cash pr avsluttet 2q?
-hvis man ser på EMGS , spår gode tider , hvorfor stuper da aksjen på deres 3q?
-Dëë-
09.11.2019 kl 16:11 2025

Årets nyttårsrakkett.... Året er snart over, så nei.

Cinet, svarene på MSEIS-spm overlater jeg til de samme som har ropt Kjøp siden kurser 300 % over dagens kurs. Jeg har skjønt at det er ønskelig med kun positive svar, uavhengig av regnskapstall og andre økonomiske forhold som varsler om fare på ferde. Fasiten har alle nå, så får man selv bedømme hvem som har nødvendig innsikt eller ei.

Til EMGS; de har etter Q3 2019 et nettoresultat på minus 3 MUSD etter tre kvartaler. De tjener altså ikke penger, samtidig med at de sliter med utestående fordringer. De er i konflikt med covenants, og har fått innvilget lempelser (waivere) for Q2 og Q3. Hadde ikke disse blitt gitt, hadde selskapet vært i brudd. Dette er forøvrig samme situasjon som MSEIS stod ovenfor i Q1 2019. Vi så hvordan det gikk...

Markedet ER ikke dumme, verken de som ser på EMGS eller MSEIS. Mange av oss kan regnskap og forstår hva egenkapital er. Mange gjør det ikke, da går man på trynet i aksjemarkedet.

Matsern forventet etter Q3-tallene til EMGS at Nordea skulle fortelle markedet og undertegnede at vi er på bærtur når det ble poengtert at det er fare på ferde i EMGS. Nordea nedgraderte til 2 kroner, og når man er i brudd med covenants og ikke får inn penger, da er det naturlig å holde seg unna.
Så EMGS spår ikke gode tider, de sier at ting er utfordrende og at free cash er så lav at det må forventes at selskapet må adressere tiltak for øke den.
Matsern
09.11.2019 kl 21:29 1847

Du vrir og vender på alt

EMGS har to skip i aktivitet og økte inntektene med 349% til $26,9 mill , EBITDA $15,7 mill og tjente netto $5,1 mill. Butikken er svært god, når inntektene først kommer

EMGS har EBITDA tall som er på linje med totalinntektene SBX klarer å hente inn på sine 6 skip. SBX som «ekspertene» har satt høye kursmål på

Nyttårsraketter starter tidligere for hvert år som går. Mange spår andre uke i desember 2019, når man bør posisjonere seg for oppgang! Da sepsielt i aksjer de mange har tapt mye.

Noen med formening hva et bud ville lagt på, utelukkende på eiendeler og backlogg? Og hva kan patentene være verd?
Redigert 10.11.2019 kl 09:07 Du må logge inn for å svare
Matsern
10.11.2019 kl 09:15 1626

Ikke glem at Magseis Fairfield har samarbeid med andre aktører. Bare den nye ledelsen får kontroll på kostnadene, skal kursen fly på sikt.

Magseis ASA: Signed MoU with Schlumberger for joint ocean-bottom seismic services

Magseis ASA (“Magseis” or the “Company”) and WesternGeco, the geophysical services product line of Schlumberger, have signed a Memorandum of Understanding (MoU) to offer joint bundled seismic services including ocean-bottom nodes (OBN) acquisition from Magseis, the world’s largest nodal acquisition company, and data QC and processing from WesternGeco, a world leader in ocean-bottom seismic (OBS) processing.

"We are delighted to partner with WesternGeco to deliver full system services for OBN surveys with a focus on 3D exploration and 4D reservoir monitoring,” said Magseis CEO Per Christian Grytnes. “As market leaders in our respective domains, we will jointly provide unparalleled services to the industry. The clients will receive integrated solutions taking advantage of the full suite of our intellectual property and technology portfolios.”

“WesternGeco is at the forefront of OBS processing and we are very excited about teaming up with Magseis to give our customers high-quality 3D exploration and reservoir management services that can help them accelerate hydrocarbon discovery,” said Maurice Nessim, president, WesternGeco, Schlumberger.

Er det korrekt at topp 20 økte sin posisjon med 250.000 aksjer sist uke?
chention
11.11.2019 kl 17:28 1300

04 11 2019
Total number owned by top 20
125629520

11.11. 2019
Total number owned by top 20
125840240

Om tallene som blir gjengitt i topp20 tråden er riktig, så økte de sist uke med 210 720 aksjer.

Noen med såpass kontroll som vet hvem som har økt?
chention
11.11.2019 kl 21:22 1106

Siden 15. oktober er ståa slik at SEI Instituional har solgt seg ned litt, ellers er mer eller mindre alle konstant såvidt jeg kan se. EN SVÆR ENDRING - Morgan Stanley øker med ca 2,65 millioner aksjer - fra 7,76% til 9.18%.
Odi.1
12.11.2019 kl 07:46 916

Davinci : " Lurer på hva en evt intressent tenker nå når den ligger på 5 kr? "

hmm, " her har mine trojanske hester virkelig gjort en formidabel jobb for oss " :)
Odi.1
12.11.2019 kl 09:55 819

Må ha en opprydding i skuffer og skap.
Noen gode avtaler for 2020
Bedre en forventet på q4
En SAFTIG kontantkasse.

Så skal vi se, fra 50 øre til 1 kr ? Dette raser det forbi på en dag om Baclog fetes opp for 2020. Igjen må dere høre hva CEO sier om kontrakt skred på Tlf conf.
I løpet av Q4. Blir nok thimet rundt, og rett etter q3, tenker jeg. Like viktig for oppdragsgiver at dem sikrer kapasitet , spesielt på DEEP Wather. Der er også MseisFairfiel suverene i verden. Områdene de sirkler inn er, North Sea, Mexico Gulfen og Brasil.
Redigert 12.11.2019 kl 09:57 Du må logge inn for å svare

Inne for første gang i denne, ser en betydelig oppside. Kjør!
Odi.1
12.11.2019 kl 10:20 775

Skal vi tro shortere her inne, skal vi nå kunne få noen på 3,25 også :), bare å knaske i seg etter hvert dem dumper. 5-10 kr er ett scoop om en vurderer long posisjon.
Short må jo levere tilbake noen millioner med aksjer til 11,15 og 16-17 kr , så der er det rimelig panikk i leiren der snart. Long topp 20 øker, long utenfor topp 20 øker .
Tror ikke noen av long ikke ser på hva som åpenbart vil skje i Juni/Juli 2020 :)

Hva gikk Fairfield inn med her, Aksje verdier satt til 21 kroner. ( over 18% eierskap + warrant )
CASH oppgjør på rundt 16.95 , Topp 20 besitter over 80 % av beholdningen.
Hva var summen oppkjøperen av Fairfield satte i "Fusjonen" ? Anbefaler å Finn det ut, da først ser en hva en går glipp av med dagens kurs :)
cinet
12.11.2019 kl 10:39 752

Var ikke mange konkrete svar , hverken fra sidelinjen eller ODi1. Ser at det er en diamentral forskjell på virkelighetsoppfattelsen innen supply. Da blir det vell enten et lodd , eller stay away
Odi.1
12.11.2019 kl 11:06 723

cinet, det er ett oppkjøp Mseis på Fairfild , ikke en Fusjon teknisk sett på dette. Dette er gjennomført ja.
Mulig du ikke liker å lese på selskapene sine sider?

https://magseisfairfield.com/magseis-acquires-fairfield-technologies-seismic-technologies-business/

https://magseisfairfield.com/company-presentation-december-2018/

Prisen var for øvrig USM 233 , Der av 18,3 % i Aksjer til Fairfild ( kr 21,- )

Det blir jo opp til deg å vurdere Cinet. Skal du høre på de som har ropt Kjøp siden 18 kroner, eller de som har ment Sell siden 18 kroner?

Du er vel myndig og kan selv avgjøre hvem du tenker har mest innsikt i dette selskapet og markedet? Det er ikke slik at jo mer man gjentar seg og dess flere smileemojis man poster dess bedre blir virkeligheten...
.
Selskapet sliter med en drøss av utfordringer som skal løses. Klarer de å løse disse uten at egenkapitalen kommer i ytterligere skvis kan 5 kroner være en god inngang. Men sier banken nei til å opprettholde waivere i covenants så må de hente penger. Med ferskeste historikk i node-segmentet med 66 % rabatt hadde jeg ikke ønsket meg å være aksjonær den dagen meldingen kommer kl 16:26 at MSEIS skal hente 100 MUSD i en book building.
Redigert 12.11.2019 kl 11:09 Du må logge inn for å svare

Prisen var for øvrig USM 233 , Der av 18,3 % i Aksjer til Fairfild ( kr 21,- )

Odi.1
12.11.2019 kl 11:17 693

En har ikke fulgt mye med om MF trenger penger de neste kvartalene, for noe viss vass en skal lese.
Det en MÅ få på plass er Baclog fylt opp i 2020 , q4 tror jeg er long gone , da det kom sent med flyttingen av usm "50" arbeider , som også er arbeider med god avkastninger i følge CEO tlf conf.
Det er usm 42 lån igjen i Dnb , dette er det flere år på å betale ,det opplyses i tlf conf at USM 8 betales ned punkt og prikke pr Halvår.
Så var det bare igjen Cash 496 000 000 kroner med dagens ($) 30.06-19 , og ett betydelig beløp er brukt til å starte tidenes 3 store prosjekter for MF i q2-q3

Og ett tips nå, I Q3 hvilken Luke er det vi skal ÅPNE i MF … hehe…
Redigert 12.11.2019 kl 11:48 Du må logge inn for å svare
Odi.1
12.11.2019 kl 11:24 678

Anbefaler Cinet å finne ut hvor mange aksjer denne er dumpet med av Short , fra 16-17 kr , ned til 11- så ned til 4-5 kr :)
Utgangspunktet er ca 185 Millioner aksjer totalt. Mulig det ikke er interessant hva topp 20 har foretatt seg i samme periode?

Hvem sliter her ?, Short, eller Long som bare kjøper flere og flere aksjer, eller Short som må levere tilbake LÅNTE aksjer...
cinet
12.11.2019 kl 11:24 677

ok, takk for hurtige svar, la inn en drykkleif (supply) i håp om at dere våknet, og det var jo en suksess. Da åpner jeg luken til sidelinjen; HVorfor trenger de påfyll? emisjon? Hva har de svidd pengene på i 3q/4q?
Matsern
12.11.2019 kl 11:35 648

Fra sidelinjen ble sur på meg fordi jeg skrev i TRVX-tråden at TRVX trenger penger, noe de faktisk gjør.

Fra sidelinjen har spådd konkurs i EMGS lenge, nå som EMGS leverte de beste tallene på flere år, er han livredd for at jeg skal få rett med MSEIS også.
Redigert 12.11.2019 kl 11:36 Du må logge inn for å svare