Bruk papir - bedre klimaet!

P.Eksperten
SKOG 09.11.2019 kl 14:07 796

KJØP POCKETBØKER IGJEN! Lydbøker er vel og bra, men pocketbøker bør bli aktuelle igjen. Klimaaktivister som mener en sparer skog vevd å ikke bruke papir har misforstått helt. Skogen mister verdi og blir hugget ned uansett. DET DU KAN GJØRE OG KREVE er ar papiret kommer fra FSC sertifiserte ( Forest Stewardship Council) skoger. Disse blir sertifiserte over hele Verden og garanterer for at skog som hugges ned blir plantet på nytt.En bør også vite at CO2' en som er lagret i treet ikke slipper ut med en gang det blir hugget. Karbonet blir fortsatt lagret i papiret eller tømmerveggen for den saks skyld til det råtner eller blir brent opp. Ved å kjøpe papirbøker så bidrar en til å signaliser et markedet trenger mer skog, gjerne iform av skogsplantasjer, og det gis dermed incnetiver til økt skogreisning. E-bøker har jeg ikke særlig tro på. En ting er at en må scrolle varsomt. Verre er det om en sovner med Ipaden på magen og den detter igulvet og blir ødelagt om en ligger på soffaen. La pocketboka bli synlig igjen for å vise at du bryr deg om skogen og klimaet.
Redigert 20.01.2021 kl 09:35 Du må logge inn for å svare
P.Eksperten
09.11.2019 kl 14:15 789

KASSALAPPEN? - JA,TAKK!. Når du handler så svar bekreftende på at du ønsker kassalappen når du blir spurt om du vil ha kvittering. Klimaktivister tror en gjør skog og klima en tjeneste ved ikke å bruke papir. For noe sprøyt.Er vel svært få av de som har peiling på Markedsøkonomi eller Markedsdynamikk. Er det ikke behov for skog så blir den hugget eller brent ned uansett.Ta imot kassalappen med god samvittighet. Det bidrar til å sende signaler helt tilbake til skogeieren om at Verden trenger mer skog. Mulig en da også velge å beskoge beitemarker, istedenfor motsatt. Idag brennes det ned skog for å skape beitemarker. Ta med deg kassalappen og bli med på å snu trenden til mere skogreisning. Kassalappen sørger for at en også holder kontroll på økonimien selv også.
Redigert 09.11.2019 kl 17:45 Du må logge inn for å svare
P.Eksperten
09.11.2019 kl 17:42 729

BRUK PAPIR TIL KOPIERING OG UTSKRIFTER UTEN DÅRLIG SAMVITTIGHET. Da Internet begynte å bli hverdagslig så fikk en både lønnslipper og fakturaer på nett med begrunnelse at det var bra for miljøet. Det det var og er best for var vel senderens økonomi. Ikke noe galt idet, men argumentet om klimavennlighet har vel flere enn Undertegnede gjennomskuet som tøys. Det samme var argumentet som gjerne fulgte E-posten, at en burde tenk seg om før en skriver ut. Idag så skjønner en det er bare svada. Skriv ut og kopier med god samvittighet! Forskjellen nå er vel at det er mottageren av E -posten som må betale for papiret.